M

Teğmen
16 Ekim 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
41 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
8 yıl
TürkTelekom ile fiberleme ;)
Turkcelliler 14 şubatta 14 gb internete girdi. Biz TürkTelekom lular ise elimizde telefonu sallayarak fiberledik.

Anlaşılan Türktelekomun fiberleme dediği internete girmek değil telefonu elinde sallamakmış.
M
10 yıl
Toshiba NB10-a-10 laptop recovery
Arkadaşlar bu laptopntan elinde olan varsa bana recoverysi lazım. ne yaptımsa sıfırdan kuramadım. birde receovery kısmını yanlışlıkla silmişim.
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
M
11 yıl
Toshiba 1 TB 3.5inc 7200 RPM SATA-3 6.0G/S 32 MB Sabit Disk 88.37 TL - Gold
Arkadaşlar az önce gözüme çarptı. İhtiyacı olanlar için iyi fiyat. Toshiba 1 TB 3.5inc 7200 RPM SATA-3 6.0G/S 32 MB Sabit Disk Gold bilgisayarda 88,37 TL. Büyük ihtimal fiyatı hatalı yazdılar. Link Aşağıda. Bu arada bonus mayıs kampanyası var her 75 tl ye 5 tl. Belki bu alışveriştede geçerli olur. 1 TB hdd 84,5 TL gibi bir fiyata gelir. Herkese iyi alışverişler. Eğer gold bilgisayar bunu yollarsa alan arkadaşlar bana dua etmeyi unutmasın.

http://www.gold.com.tr/toshiba-1-tb-3-5inc-7200-rpm-sata-3-6-0g-s-32-mb-sabit-disk_u
M
11 yıl
Merkezi Ezan Sistemi Hk. Bir Proje İsteği
Arkadaşlar merhabalar. Bildiğiniz gibi 2001 senesindeki krizden sonra hayatımıza giren merkezi ezan sistemini bilmeyenimiz yoktur. Bu sistemin güzel yanlarıda yok değil. Mesala çok fazla insan olmadığı için camisi olmayan yerlerde bu sistem direk tipi takılarak buralarada ezanın ve vaazın gitmesi sağlanmış oldu.

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığımız bu merkezi ezan sistemine yavaş yavaş son veriyor. Camisinde görevlisi olan yerler için sorun yok. Ancak camisi veya görevlisi olmayıp direk tipi alıcı cihazların takılı olduğu yerlerdeki insanlarımız bu durumdan çok muzdarip oluyor. Merkezi sistem açıldığı anda bütün alıcılar faaliyete geçtiği için hem Diyanet genelgesine muhalefet atmiş oluyoruz hemde iyi niyetimiz suitimal edilebeliyor.

Benim yapmak istediğim ise şu.
İlk etapta sistem nasıl işliyor onu anlatayım. Merkezde yayın yapan bir cihazımız var. Bu cihazda 2 adet frekasımız mevcut. 1. Frekans merkezi ezan. Bu frekanstan yayın yapılınca alıcı cihazlar açılıyor ve ezan yayını başlıyor.
2. Frekans ise sadece Vaaz için. Bu alıcı cihazları açıyor ve sadece iç hoparlörlerden sesin çıkmasını sağlıyor.

Ben ne yapmak istiyorum?
1. İki tip alıcı cihazımız var. a) iç Mekan için b) dış mekan için
2. Merkezdeki vericiye 3. bir frekans devresi yapıp bu frekans ile uyumlu 2. bir frekans kartını direk tipi chazlara takmak. Bu sayede merkezi sistem açıldığında cami tipler değil sadece direk tipler çalışmış olacak ve görevlisi veya camisi olmayan yerlerdeki vatandaşlarımız ezan ve vaaz sesinden mahrum kalmıyacak.

http://www.mertelektronik.com.tr/ adresindeki cihazları kullanmaktayız. Bu husuta yardımcı olabilecek (Paralı / Parasız) arkadaşlar pm yollar veya burada bir devre çizimi falan paylaşırsa memnun olurum.
M
12 yıl
BTK\u0027ya gönderdiğim dilekçe
Sayın BTK yetkilileri;
Şuana kadar AKN’ye noktasını geçmemiş bir internet kullanıcısıyım. Ancak kendime göre haksızlık olarak gördüğüm bir uygulama nedeniyle, bundan etkilenecek kadar kota doldurmamış olsam da, amiyane tabirle karanlığa küfretmek yerine bir ışıkta ben yakmayı uygun buluyorum.

AKN (Adil Kullanım Noktası) konma sebebi olarak TTNET’in resmi web sitesinde ,http://www.ttnet.com.tr/web/243-1609-1-1/tur/destek/destek_-_bilgi_bankasi_-_bunlari_biliyor_musunuz_/adil_kullanim_uygulamasi adresinde belirtildiği üzere “Şebeke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasına ve bu sayede abonelerin internet deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına imkan tanımak için tasarlanmıştır. Adil kullanım uygulaması, tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi amacıyla uygulanmaktadır.” Denmektedir. Bunun hususun açıklaması kısaca yukarıdaki maddede açıkça söylendiği gibi “tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi” demektedir. Ancak AKN (Adil Kullanım Noktası), firmaların uyguladığı şekliyle Adil Kullanım KOTASI haline gelmiştir. Bunun dünya üzerindeki uygulamaları bizdeki firmaların tüketiciye dayattığı gibi interneti 1 Mega Bite çekip ay sonuna kadar bu hızda kullandırtmak değil, günün en yoğun saatlerinde aldığı hızın yarısı vb. hızlarla kullandırtmaktır. Zira belli bir miktarda internet harcayan kişi (50 GB, 100 GB) bu noktadan sonra ay sonuna kadar aynı hızda kalmaya mecbur tutuluyor. İşte bunun adı da Adil Kullanım Kotası oluyor maalesef. Yani AKN (Adil Kullanım Noktası) ile alakası kalmıyor.

Ayrıca yukarıdaki açıklamadan anlaşıldığı üzere bir altyapı yetersizliği mevcut demeye getiriliyor. Ancak aynı firmalar aynı tarifenin 100 GB kotalısını satmaya başladı. Bu AKN denen, “Başbakanın ifadesiye” UCUBE’yi kendilerine kazanç kapısı yaptılar. Yani fazla para verince yetersiz gelen hatlat yeterlimi gelmeye başlıyor? Diye sormadan edemiyor insan. Artık gerisini sizin takdirlerinize bırakıyorum.

Tabi birde madalyonun öteki tarafı var. Reklamlara bir rap yıldızının çıkarıp, “indir HD indir” diye reklam yaptırıp, 8 Mega Biti hizmette doruk noktası görüp, her tarifesini 8 magabite kadar deyip, en az %60 müşterilerine 2-3 megabiti zor veren bir firmanın, HD “İndir”den kastı 1999 lu yılların standardı olan 500-600 megabaytlık kıytırık DIVX standartı filmler olduğu, “FİBER”den de kastının yeni döşediği bakır teller olabileceği açıktır.

Yıllarca milleti güldürmek için kılıktan kılığa girmiş bir Türk Filmi oyuncusunu çıkarıp “Mümkünlü (Anca Hayallerde)” kasabasında milletle dalga getirircesine ”Yüksek hızlı ve yüksek kotalı” tarife diye reklam yaptıran, yüksek hızdan 8 megabite kadarı, yüksek kotadan da 6 GB’tı kasteden bir zihniyetin neresini mazur görelim? En başta da dedim ya, başrol oyuncusundan çıkarılan anlam zaten ortada, mesaj açık “Biz sizle işte böyle dalga geçer, böyle soyarız. Bizce her şey mümkün.” …

Sayın yetkili, Ben sadece Türkiye’deki 70 milyon kişiden bir tanesiyim. AKN olmasın demiyorum. Ancak bu IIS’lere ekstra kazanç kapısı sağlamasın (Aynı Tarifenin 100 GB kotalısını çıkaramasınlar). Uygulanacaksa milleti cezalandırma yöntemiyle uygulanmasın. Normal kotalı tarifelerde ise 4 – 6 – 12 Gb Kota çağımızda gülünç rakamlar. Bizler sadece MSN’ye girip Facebokta gezen içi boş insanlar değiliz.
M
13 yıl
Aveanın Müşterinin Hiçbir İşine Yaramayan Cep Anyasasına Verdiği Cevap Reklamı
Arkadaşlar biraz önce Aveanın reklamlarını izledim. Gerçi avea ile yollarımı 6 sene önce ayırdım. Bizim burada çekmiyordu. Gerçi hala tam çektiği söyelenemez ama diğerlerininde tam çektiği söylenemz. Yani o öperatörlerdeki kapsama alanındaki Yüzde 99dan geriye kalan yüzde 1 varya -açıklıyorum- orası bizim burası

Neyse. Reklamdaki ifadeler ilginçti. Çok güldüm. Zira vay yurtdışını arama hakkımmış vay yüzde 99 sunu kapsamışlar, vay konuşma hakkıymış. Bunlarda güzelde en sonunda bunların birde FATURA HAKKI var :) reklamdada diyor ya "Kol" Center hakkımı kullandım. dedim ki Bana fatura "KOL" Center gibi geldi dedim. Onlarda bana HAKKINIZ dedi. Bende hakkımızda hayırlısı deyip kapattım. diyor ya. İşte o Fatura hakkı.

Bu arada vodafone kullanıcısıyım. Vodafone geçemeden önce Türkcelle 3 mb internet için 15 TL ödemişliğim hala rüyalarıma giriyor :) Bende Call Centeri Aradım dedim 1 Mb internet 5 Tl ödedim Sayın "KOL" Center dedim onlarda bana işinize gelirse tarzı bişile söylemişlerdi. Ama Vodafonedende zamanında iyi bir kazık yemiştim.

Kısacası cep anayasası falan hikaye. Ay sonunda süre aşımı vb şeylere çok dikkat edelim arkadaşlar. Yoksaki FATURA HAKLARINI sonuna kadar kullanıyorlar :) Reklamı TV den kaydedip yükleyeceğim youtubeye ozaman burayada eklerimn inşallah.

Videoyu izlemek için tıklayınız
M
14 yıl
ingilizce eğitim sitesi ve konuşan sözlük
Arkadaşlar merhabalar. ingilizce eğitimi adına dersane ve okullarda tavsiye edilen bir site. Sitede konular kategorize edilmiş ayrıca konularla ilintili videolar eklenmiş bir şekilde bulabilirsiniz. ayrıca baya geniş bir video ders arşivi bulunuyor. ayrıca faceboktaki ingilizce grubuna kaydolarak hergün size bir kelime gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
Sitenin en sevdiğim tarafı ise konuşan 75.000 kelimelik devasa bir türkçe ingilizce - ingilizce türkçe sözlüğe sahip olması. Ancak sözlükten ses alabilmek için internet explorer ile siteyi görüntülemeli ve bazı bileşenleri kurmalısınız. buda sitede anlatılmış zaten.

http://www.ingilizcedersanesi.com
buda facebooktaki grup sayfa adresi.http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=117152905017
saygılarlla.
M
14 yıl
ingilizce türkçe - türkçe ingilizce online konuşan sözlğk
Arkadaşlar biraz önce site bir site tavsiyesinde bulunmuştum. ancak sitenin bu sözlüğünü ayrıca vurgulamayı uygun buldum.
Arkadaşlar sitenin 80.000 kelimelik online ingilizce sözlüğü sayesinde sadece aradığınızı bulmuyor aynı zamanda kelimelerini okunuşu ve telaffuzlarınıda öğrenebiliyorsunuz.

Sözlüğe Buradan Ulaşabilirsiniz.

http://www.ingilizcedersanesi.com/sesli-ingilizce-sozluk-t.htm
M
14 yıl
ingilizce eğitimi
M
14 yıl
MSI p45 Platinum ve Hyperx 1066 Sorunu
Merhabalar arkadaşlar elimde KHX5800D2K2/4G KİNGSTON HYPERX 1066 MHZ 4 GB RAM VAR. dün sistemime taktım ve ayarları aşağıdaki gibi yaptım. ancak 1066 mhz de 2.280 V a kadar vermeme rağmen ya hiç açılmadı yada windowsu yüklemedi. şuan 2.100 V ile 999 Mhz de 5.5.15 olarak çalıştırıyorum. sistem stabil. birde anakartın üstündeki overclock jumperi var 2 tane onları birer ileri taktım. yani 3 er pin alt alta ilk 2 pine jumper takılıydı onları sonraki 2ve 3. pine taktıktan sonra 999 mhzde stabil çalıştı. nerede hata yapıyorum.?

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Donanım
C2Duo E6550 1333 Mhz 2.33 Ghz
MSI P45 Platinum
KİNGSTON HYPERX 1066 MHZ 4 GB
Ati radeon 4830
High power 650 Watt Moduler Psu
Avermedia a706 DVBS Pro
56 K Fax Modem (Bazen Fax çekiom Lazım )
2*500 Gb 7200.12 seri seagete RAID 0
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.