K

Binbaşı
29 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
12 yıl
Kablosuz Modem Telsiz Telefonu Etkiler mi?
Evde Linksys WAG200G ADSL modem + Zyxel NBG4615 ap'den oluşan wireless set var. Biri odada diğeri salonda duruyor. Telsiz telefon olarak da Philips ID555 kullanıyorum. Modem tarafı 2.4Ghz üzerinden çalışıyor, telefon ise 1880-1900MHz üzerinden. Evde ayrıca 2 tane daha normal telefon mevcut. Her hatta (telefon ve wireless) splitter var. Zyxel ap'yi taktıktan sonra telsiz telefonda parazitlenme ve sesin uğuldaması problemleri başladı. Biri 2.4GHz diğeri 1.9GHz üzerinden çalışan bu iki cihazın sinyallerinin karışması mümkün müdür? Bunun çözümü nedir? 5.8GHz üzerinden çalışn bir telsiz telefon almak bu işi çözmemde yardımcı olur mu?
K
12 yıl
Zyxel NBG4615 ap, ara yüze giremiyorum! - ÇÖZÜLDÜ!
Zyxel NBG4615 kablosuz ap aldım. Evdeki Linksys WAG200G modem ile kullanacağım. Kolay kurulumda bahsedilen şekilde antenleri taktım, modeme ve bilgisayara kablo bağlantılarını yaptım, 192.168.1.1 arayüze girmek için tıkladığımda karşıma Linksys'in arayüzü geldi. Zyxel Teknik servis .2 olarak deneyin dedi, o zaman da hiçbir şey olmadı, internet hata mesajı aldım. CD'den yükleyim dedim. Antivirüs programını devre dışı bırakıp kurulum sihirbazını çalıştırdım ama buradan da internete giriş yapamadım. Bir süre uğraştım ama olmadı. Bu sorunu çözüp ap'nin arayüzüne ulaşacağım?
K
12 yıl
Zyxel NBG4615 Access Point kurulum - ÇÖZÜLDÜ!
Evde Lynksys WAG200G ADSL modem var. Sinyaliş evin her yerinde almak için Zyxel NBG4615 wireless access point aldım. Bu iki cihazı birbirine nasıl eşleyeceğim?
K
12 yıl
Philips 52PFL9606K
Konuya yazdığım TV'yi bilen, kullanan var mı? Bu fiyata değer mi? Ve de bu ayarda daha ucuz TV tavsiyesi olanlar var mı? Teşekkürler,
K
12 yıl
Zyxel mi vs AirTies mi?
Arkadaşlar, biliyorum forumda bir çok modem tavsiyesi soran var ve bunlara hep kim hangi markayı kullanıyorsa (ve eğer memnunsa) o yönde cevap veriyor. Benim de aslında benzer bir sorum olacak ama ben işinizi kolaylaştırmak için spesik olarak 2 sistem soracağım. Bunları kullananlar özellikle yanıtlarsa çok sevinirim. Oturduğum apartman dairesi tek katlı ve 170m2 civarında, betonarme/tuğla bir bina. Odalar arası duvarlar, kapılar, koridorlar mevcut. Halen kullanmakta olduğum Linksys WAG200G modeli modem bağlantı sayısı arttıkça, şu anda 12 wireless cihaz bağlı (PS3, laptop, PSP, mobile tel, vs gibi) ve birçok zaman 5-6 tanesi aynı anda çalışıyor, verimi düşmeye başladı. Zaten iç taraflarda 1 civarında olan sinyal gücünün yetersizliği ile bu yoğun kullanımda birleşince kopmalar, hız yavaşlamaları, vs kaçınılmaz hale geldi. Bunun üzerine aramalarım başladı. İlk Linksys ile konuştum, bana RE1000 diye bir wireless range extender önerdiler. Bunu sinyalin nispeten düşük olduğu yere kurmamı söylediler ancak sorun şuki bu cihaz Türkiye'de satılmıyor, ve ithalatçı firmaya göre gelmeyecekmişde. Bu arada kablolu router kurmak istemiyorum, evde kablo kalabalığı olsun istemiyorum. Bu durumda mevcut modemime başka bir wireless router bağlamayı öngördüm. Bununla ilgili de karşıma yurt dışı sitelerden oldukça iyi yorum alan Zyxel NBG4615 ile bu forumlarda çok önerilemn TP-Link 5110G çıktı. Bu elbette bir alternatif ve hala düşünüyorum. Ancak bununla beraber sormak istediğim, modemiminde eski olması (4-5 senelik) ve düşük hızda olmasını da göz önüne alarak, ve ayrıca yeni modemlerin USB üzerinden paylaşım özellikleri, vs de beni cezbediyor, yeni bir modem + router almakta planlarımın arasında var. Böyle bir durumda aşağıdaki 2 sistem arasında kaldım:
1. Zyxel P-661HNU-F1 + NBG4615
2. AirTies 5452 + 4420
Önerileriniz bekliyorum.
K
13 yıl
19\" TV Tavsiyesi
Hem bilgisayar monitörü, hem TV (kablo TV), hem de PS3 kullanımına uygun, ekranı parlamayan, tepkime süresi vs bakımından PS3 oyunlarına uygun, TV tavsiyelerinizi bekliyorum.
K
13 yıl
LG AN-WF100 Wireless Dongle
Geçen aylarda LG 32LD650 model bir TV satın aldım. Malum bu model TV'lerde AnyNet özelliği var. Ancak wireless olarak modeme bağlanabilmesi için LG AN-WF100 Wireless Dongle (Wifi USB Adaptor)'e ihtiyaç var. Ben TV'yi alırken bu adaptör Türkiye'de yoktu, şimdi gelmiş. Teknosa'larda satılıyor. 160TL'ya yakın bir fiyatı var. Adaptör bana gerekli çünkü modemim TV'den çok uzakta, yani kablo ile bağlanma şansım yok. Ancak bu adaptöre bunca parayı vermeden önce netleştirmeye çalıştığım bir husus var ki ne LG, ne Teknosa, ne de internet üzerinden yaptığım araştırmalardan tam bir sonuç alamadım. Ben adsl modemime (Lynksys) wifi bağlayacağım cihazların MAC adreslerini tanımlıyorum ki, bu şekilde şifrem kırılsa bile dışarıdan başka bir cihazın benim modemimi kullanması mümkün olmuyor. Ancak bahsettiğim bu USB adaptörün MAC adresini nereden, nasıl bulacağımı kimse bilmiyor. Yabancı bir sitede içindeki bir etikette yazdığı söylenmiş ama bu bulabildiğim tek bilgi, doğrulaması yok. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımlarını bekliyorum.
K
14 yıl
Klima ünitesi montajı hakkında yardım
Arkadaşlar, mutfak (yaklaşık 10-12m2) yazları durulamaz olduğu için buraya bir adet klima taktırmak istiyoruz. Ancak takılabilecek tek yer mutfak dolabının üzeri ile tavan arasında kalan kısım. Gelen servis bu aralığı 31cm olarak ölçtü. Normalde cihazın kendisi yaklaşık 31-32cm ve bunun montajı içinde en az 34-35cm'lik bir yere ihtiyaç duyuluyorki duvar aparatına iç üniteyi kaldırıp yerleştirebilsin. Gelen servis dışarıda metal profillere üniteyi bağlamayı ve bunu da duvara belli bir mesafe bırakarak yerleştirmeyi önerdi. Ancak bu benim kafama yatmadı. Çünkü bu durumda ünite duvara sıfırlanmamış / tam dayanmamış olacak. Bu durum zaman içerisinde ünitedeki titreşime bağlı olarak, gevşemesine ve teraziden kaymasına vede bu nedenle ses yapmasına neden olmaz mı? Daha önce oturduğum evde de böyle duvara yaslanmayan bir montaj yaptırmıştım ve sonrasında cihaz teraziden kaydığı için fanın metale sürtmesinden kaynaklı gürültüsünden çok muzdarip olmuştuk. Ayrıca bir başka konuda, bu ünitenin önünde dolabın üzerinde bulunan dekoratif taç gelecek (yani üflemenin yaklaşık 10-15 cm önünde tahtadan bariyer olacak). Bu durum aletin performansını etkilemez mi? Bu tahtaya çarpan soğuk hava aleti yanıltıp asıl soğuması gereken mutfak tam soğumadan durmasına neden olmaz mı?
Bir de dış ünitenin konulabileceği yer öyle eğilerek, uzanılarak falan takılabilecek bir yer değil. Buraya (10. kat) vinç getirirz diyorlar, eğer bu ünite bozulur da tamiri gerekirse ne olacak diye de düşünmüyor değilim. Ben en iyisi bu işe hiç girmesem mi acaba? Ama alternatifte bulamıyorum. Ne olur yardım...
K
14 yıl
Navia Black Edition kullanan var mı?
Navia Black Edition kullanıyorum. 1 sene önce kadar satın aldım. Aldığım zaman DH'deki forumları gayet aktif ve sağlıklı bilgiler içeriyordu. Ancak bir senedir bu forumdakiler sanki buhar oldu uçtu. Ne bir bilgi paylaşımı ne bir şey. Kendi sitelerinde de durum aynı. En son güncellemeler 2008 yılına ait. Güya bu ay bir güncelleme yayınlanacaktı, bu bilgiyi de tel ile arayarak kendilerinden almıştım ama bu da şimdiye kadar fos çıktı. Sanki firma artık yokda varmış gibi yapılıyor tarzı bir hava hakim. Bu ürünü halen kullanan ve bütün bunların nedenini bilen var mı? Başka bir ürüne mi geçiş yapsak acaba?
K
14 yıl
RC Jeep + Winch
Ben bunların hastasıyım. RC jeepler için sonradan vinç takılabiliyor mu? Bunun için neler gerekli?

Video 1

Video 2

Sizde benzer videolar paylaşırsanız sevinirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.