A

Yüzbaşı
21 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
118 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
geçen ay
Acer Nitro 5 AN515-58-7725 Undervolt Hakkında
Arkadaşlar selam,

Başlıkta bahsetmiş olduğum laptop'a undervolt yapmak istiyorum, bir önceki konumda zaten ürüne ram takviyesi üzerine fikir edinmiştim ama hem sıcaklık değerlerini daha iyi hale getirmek (cok fazla olmasa da), hem de özellikle performans konusunda daha stabil bir kullanım elde etmek acısından undervolt işlemi uygulamak istiyorum fakat teknik bilgim neredeyse bu konuya ilişkin yok denecek kadar az, ve bu undervolt ile cok daha iyi bir performans elde edildiğini duydum fakat bunun ne kadar mantıklı bir işlem olacağına dair da pek emin değilim bu sebeple sizlerin vereceği geribildirimler oldukca önemli.

Youtube vb. alanlardan baz alarak yapabileceğim bircok video mevcut fakat forumda deneyimleriyle en doğru ayar skalasını bilen bircok kişi olduğunu düşünüuorum ve bu konuya ilişkin sizlerden nasıl bir yol izlemeliyim bilgi / destek rica ediyorum (:

Ürün i7 12650H & 4060 Ekran kartı versiyonlu olanı.
A
2 ay
Acer Nitro 5 AN515-58-7725 Windows 10 Hakkında
Arkadaşlar selam,

Yaklaşık 1 ay önce başlıktaki makinayı aldım ve oldukca da memnunum fakat farkettiğim bazı şeyler var ki sizlerle paylaşarak , sizlerden fikir & destek vermenizi rica ediyorum.

-Sadece Windows 11 kurulabiliyor, Acer websitesine girdiğimde nedense sadece Windows 11 sürücüleri var ki bu baya can sıkıcı, bir şekilde hala Windows 11'in hala stabil şekilde calıştığına inanmıyorum bu sebeple de her ne kadar şu an Windows 11 ile kullanıyor olsam da beni performans olarak hiç tatmin etmiyor diyebilirim.

Bu sebeple Windows 10 kurabilmiş olanınız var mı ? bu konuda yardımcı olabilir misiniz driver konusunda ? Ben kendimce birşeyler araştırdım reddit vs alanlarda ama pek tatmin eden bir videolu anlatım serisi ya da flood'a denk gelemedim, bu değişikliği yapan insanlar da keza oldukca ilginc - kafa karıştırıcı şeylerle karşılaşmış.

-Youtube'da birşey izlerken ister istemez kasıyor, ve kullandıgım browser Google Chrome'da birden fazla sekme acık olsun olmasın, nedense youtube üzerinde izlediğim videoda örneğin ilerletme çubuğunu kullanmaya calıştığımda bayagı takıldığını görebiliyorum

-Ekran kartı 4060 fakat masaüstümdeki gibi bir performans alamıyorum ( 5600x & 3070 Setup) , tabii ki de masaüstündekinden daha üst bir performans beklemek bildigim kadarıyla neredeyse imkansız ama yine de nedense beklentimin bayagı altında kalıyor bu performans, örnegin COD Warzone , Conqueror's Blade gibi oyunlar oynayan biriyim aktif olarak - her ne kadar bu iki oyunda stabilizasyon konusunda cok ta iyi olmasa da nedense laptop üzerinde oynarken masaüstünden bariz bir şekilde düşük performansta oynuyorum hissine kapılıyorum.

Bu üstte saydıgım problemleri bir nebze azaltmak icin de olsa şu an ramleri 32gb'e cektım ve bugün takmayı planlıyorum, konuya ilişkin fikirlerimi de sizlerle paylaşacağım fakat öncelikle olarak bu bahsettigin model & marka'ya ilişkin win 11 to win 10 şeklinde bir işlem gerçekleştirmiş veya sıfırdan kurulum yapmış arkadaşların tecrübelerini ve fikirlerini paylaşmasını cok isterim.

Iyı forumlar herkese şimdiden (:
A
3 ay
Acer Nitro 5 AN515-58-7725 Ram Takviyesi Tavsiyesi Hk.
Arkadaşlar selam,

Geçtiğimiz ay linkteki üründen satın aldım ve win 11 ile 16 gb ram şeklinde kullanıyorum ama yine de chrome'da fazla sekme olduğunda ve bir yandan da oyun açtığımda filan ister istemez bir yavaşlama söz konusu olabiliyor, bu sebepten ötürü de ram'leri 16x2 veya mümkünse 32x2 şeklinde güncellemek istiyorum

Ürün >
https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-acer-nitro-an515-58-7725-nh-qm0ey-00a-i7-12650h-16-gb-1-tb-ssd-rtx4060-15-6-full-hd-notebook-fiyati,434986508.html

( https://store.acer.com/en-us/nitro-5-gaming-laptop-an515-58-781p )


Kendimce internette araştırma yaptığımda ;

gerek acer ve crucial websitesinde / forumunda model kodundan gidilerek baya tavsiyeler verilmiş ( https://community.acer.com/en/discussion/673690/who-has-upgraded-the-ram-in-a-nitro-5-an515-58-this-can-use-ddr5-or-ddr4-right ) ,

gerekse de başka mecraalarda da bir takım uyumlu ürünlere dair fikirler verilmiş fakat tam emin olamadığım için sizlere de danışmak istedim, tam olarak bu laptop'ın anakartıyla uyumlu hangi ram uygun olur, fikirlerinizi paylaşabilirseniz cok sevinirim.


Crucial 'da laptopın modelini filtreledikten sonra karşıma cıkan secenekler bunlar > ( https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/acer/nitro-5-515-58 )


fakat anlamadığım nokta bu laptop sadece 32gb ram kabul edıyormuş gibi birşey söylenmiş fakat burada 64gb olarak ta bir seçenek var, buna ilaveten ben cmd uzerınden "vmic memorychip get speed" cektigimde hız olarak 4800 olarak gözüküyor, bu tavsiye edilecek ya da yukarıda benim bulduklarımdan birini alırsam hız olarak yavaşlayacak mı, genel mânada fikirlerinize ihtiyacım var


Memory Hız ;
< Resime gitmek için tıklayın >


Şimdiden fikirleriniz için teşekkür ediyorum arkadaşlar.
A
3 yıl
Anakart Değişimi ve sonrası ihtimaller ?
Arkadaşlar selam,

Aklıma takılan birkaç ufak tefek soru var ;

2020 Şubat' aylarında topladığım makinamı zaman içerisinde belli başlı parçalarını değiştirdim ( işlemci 3500x > 5600x , ekran kartı 2060 > 3070 gibi ). Bu değişim sonrası da anakartım B450M S2H'ı ryzen 5000 serisine uyumlu calısması ıcın de bıos guncelledım (f60) sükür sıkıntısı yok,

sormak istediğim simdi tahmın edersınız kı bu componentlere bır noktada yazık oluyor anakart'ın mid-low seviye olması sebebıyle,
ben de değiştirmeyi planlıyorum fakat işim gereği bilgisayarımda cok fazla tool yüklü ve anakart değiştirdiğim taktirde format atma gerekliliği filan söz konusu olsun istemiyorum,

nette okuduğum ettiğim kadarıyla aynı çipset üzerinden üst modele geçildiği taktirde filan pek sıkıntı olmuyor deniyor fakat sizlerin vereceği tavsıyeler doğrultusunda bır aksıyon almak istiyorum.

Sual 1 : Eğer b450 serisinden bir sağlam performans alabiliceğim bir anakart ile değiştirebilirsem bu marka model ne olmalı (max bütçe 1250) ?

Sual 2: Eğer gigabyte değil de baska bır markanın (örneğin msi b450 tomahawk max ) ile değiştirirsem bir problem çıkma olasılığı nedir örneğin ?

Sual 3: b550 kartların hala bu ryzen 5000 serisiyle uyumlu calısamadıgına dair cok fazla negatif yorum gördüm ettim fakat net olarak bir bilgim yok, eğer ki buna benzer bır problem de söz konusu olmayacak sa bu bütçeye dair önerebiliceğiniz anakart ne olurdu ?


Herkese şimdiden vereceği bilgiden ötürü minnettarım.
A
3 yıl
B450M S2H - İşlemci \u0026 Anakart Değişimi
çözüldü.
A
4 yıl
SMS Problemi Hakkında ?
Ya arkadaş millet deli gibi biryerlerini yırtıyor (-ki buna ben de dahilim!) ne konulara mesaj yazabiliyorum ne de pm kutuma gelen pm'leri görebiliyorum şu allahın belası sms problemini bir çözün yeter ya! iyiden iyiye forumu ringonun ahırına çevirdiniz sevdiğiniz markaların pr'ını yapmaktan başka birşey görülmez oldu, saçma sapan troller deseniz apayrı!

bari şu sms problemini çözün de bilgisi olan birkaç insanla iletişime geçebilelim!
A
4 yıl
#sililebilir
#sililebilir
A
4 yıl
Laptop Ram Takviyesi Hk.
Selam,

Monster Abra a5 v1.1 model bir laptop'a sahibin (default 8 gb ram'li),

işim gereği Ram'i oldukça yoran programlarla çalışmaktayım ve ram'de bir yerde isyanın eşiğine geliyor (:

sizlerden ricam arkadaşlar bu laptop'a uygun olabilcek en iyi 16gb yada 32gb ram takviyesi yapmayı planlıyorum fakat uyumsuzluk vs gibi problemlerden cekiniyorum. HM87 ' ye uygun olarak internette de bulduğum bazı ram'ler mevcut uyumluluk acısından sıkıntı cıkarmayacağını düşündüğüm; bunların hepsini aşağıda paylaşıyorum.

Laptop özellikleri;

İşlemci Serisi Intel® Core™ i7
İşlemci Kod Adı Intel® Core™ i7-4700MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 47W; 22nm
Chipset Intel® HM87 Express Chipset
VGA Belleği 2GB
VGA Bellek veri Yolu 128-Bit
VGA 2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX860M 128-Bit DX11.2
Bellek 8GB (1x8GB) DDR3L 1600MHz SODIMM




Uygunluk açısından sıkıntı çıkarmayacağını düşündüğüm ürünler ;
https://www.webdenal.com/kingston-hx316ls9ib-8_730991.html
https://www.hepsiburada.com/kiyasla/BD304932,BD304933

bu da chipset'e dair ne kadar max ram takviyesi yapılır ona dair buldugum ayrı bir link (:
https://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-Hardware-and-Upgrade-Questions/How-much-total-maximum-ram-does-Mobile-Intel-HM87-Express/td-p/5996829


şimdiden teşekkürler (;
A
4 yıl
Max 7500, Monitor + Kasa Dahil Sistem Tavsiyesi
Arkadaşlar herkese selam,

uzun zamandır laptop (Monster Abra A5 V1.1) kullanan birisi olarak artık yavaştan değiştirme vaktinin geldiğini düşünüyorum.

Hem oyun hem de data analysis, soft dev. gibi işlerimi de rahatça halledebiliceğim beni uzun süre götürecek, birkaç sene sonra da sıkıntısız bir biçimde ekran kartını update edebiliceğim bir sistem tavsiyesine ihtiyacım var (:

Bütçe : Max 7500

not:(cok iyi bir donanımcı değilim, hal böyleyken anakart, ekran kartı uyumsuzluğu, darboğaz sıkıntısı vs gibi sıkıntılar yaşamak istemiyorum, buna ilaveten de amd ekran kartlarının biraz sıkıntılı olduğuna dair cok yazıya denk geldim bu rx 5700 vs uyumsuzlukları gibi bu sebeple nvidia 2060,1070 gibi seriler baz alınarak yardımcı olursanız cok memnun kalırım )


Şimdiden Teşekkür ederim (;
A
8 yıl
Max 3000 tl ye en uygun toplama ?
Arkadaşlar masaüstü bilgisayar toplamaya karar verdim fakat donanım üzerine cok iyi olmadığım için oyunlardan güzel performans alabiliceğim hem ssd hem de normal 1tb lık filan hdd ye sahip bi kasa toplamak istiyorum ..

monitör ve diğer ıvır zıvır dahil değildir ;)

tavsiyelerinize açığım ..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.