K

Onbaşı
15 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
32 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
K
13 yıl
hoparlör cızırtı sorunu (anakart)
msi 970a-g46 anakartım var. creative t6060 5.1 ses sistemi kurulu. bundan önce anakart p5ql pro kullanıyordum ve böyle bir sorun yoktu.

hoparlörlerden (hepsi) şırıltı cızırtı arası bir ses geliyor. bazen fare tıklayınca hoparlörden tık sesi geliyor yada sayfayı aşağı kaydırırken seste dalgalanmalar oluyor.

eski anakartı kullanırken hoparlörün master ses ayarı hep %100 de dururdu ve en küçük ses yoktu. (ses konusunda hafif takıntılıyım)

yeni anakartı taktıktan sonra böyle bir sorun oluşmaya başladı.

yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
K
16 yıl
Huwei HG521 Modemi Repeater\u0027a çevirme
Merhaba,
Yan dairedeki arkadaşımla wireless'a geçiş yaptık.Fakat bağlantı, duvarlardan dolayı gerçekleşememektedir.Bu yüzden bizde, ttnet in vermiş olduğu Huawei HG521 modemi kullanmayıp Air-Ties RT204 modem aldık ve bu Huawei HG521 Modemimizi repeater özelliği var ise buna çevirmeyi düşünüyoruz.Aynı şekilde Huawei de olmayıp air ties ta varsa bu özellik onada geçiş yapabiliriz.Ne yapabiliriz? Yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi forumlar..
K
17 yıl
EINSTEIN\u0027IN ATATÜRK\u0027E MEKTUBU
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dâhilerinden olan Alman fizikçi Albert Einstein, 17 Eylül 1933'te Ankara'ya, Başbakanlık’a ve bir nüshasını da Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal’e (Atatürk soyadının TBMM tarafından verilmesi 24 Kasım 1934 tarihindedir.) gönderdiği ve "Sadik hizmetkârınız olmaktan şeref duyuyorum" sözlerinin yer aldığı mektubunda, Hitler'in iktidara gelmesinden sonra Almanya'da çalışmalarına imkân kalmayan değişik meslek gruplarından 40 bilim adamı için, Türkiye’den iş talebinde bulunuyor.



Einstein’in ricası Atatürk tarafından kabul edilmiş ve bu bilim adamlarının tümü Türkiye’ye gelerek Üniversite Reformu'nda görev almışlardı.



Almanya'da 1932 sonbaharında yapılan genel seçimleri, Adolf Hitler'in Nasyonal Sosyalist Partisi, yani Naziler kazandı ve Hitler, 1933'un 30 Ocak günü Almanya’nın başına geldi. Nazilerin hedeflerinden biri, Yahudilerin, öncelikle de Almanya'daki Yahudilerin köklerinin kazınmasıydı. O tarihten birkaç yıl önce başlamış olan Yahudi karşıtı hareketler Nazilerin iktidarı elde etmelerinden sonra daha da arttı ve çok sayıda Yahudi, Almanya’yı terk etti. Ayrılma hazırlığı yapan Yahudiler arasında dünyanın önde gelen bilim adamları da vardı ve Albert Einstein da onlardan biriydi. Berlin Üniversitesi'nde hocalık yapan ama kısa bir süre sonra artık ders veremeyeceğini fark eden Einstein, 1933 ilkbaharında Almanya'dan ayrılıp Fransa'ya geçti ve Paris'teki "College de France"da hocalık etmeye başladı. Bu sırada, Nazi tehdidi altında bulunan Yahudilerin korunması amacıyla "Yahudi Nüfusu Koruma Grupları Birliği" adını taşıyan ve kısa adi "OSE" olan bir kurum oluşturulmuştu. Birliğin merkezi Paris'teydi ve onur başkanlığına da Albert Einstein getirilmişti.



Albert Einstein, 1933'un 17 Eylül’ünde Ankara'ya, işte bu sıfatla, yani "OSE'nin Onur Başkanı" olarak bir mektup gönderdi. Einstein, son derece nazik bir dille yazdığı mektubunda Almanya'daki bazı yasalar dolayısıyla çok sayıda Alman bilim adamının mesleklerini icra edemez hale geldiklerini söylüyordu. Bilim adamlarının çalışabilecekleri bir ülke aradıklarını da anlatan Einstein, 40 kişilik bir uzman listesi hazırladıklarını yazıyor, bu kişilerin hiçbir karşılık beklemediklerini anlatıyor ve Türk Hükümeti’nin söz konusu bilim adamlarını kabul etmesi halinde sadece insani bir faaliyette bulunmuş olmakla kalmayacağını, Türkiye’nin bu kabulden büyük kazanç sağlayacağını da ifade ediyordu.



Einstein, simdi Başbakanlığa bağlı olan "Cumhuriyet Arşivi’nde saklanan 17 Eylül 1933 tarihli mektubunu yazdığı sırada, Başbakanlık makamında İsmet Bey (İnönü) vardı. Belgenin üzerinde yer alan ve İsmet İnönü’nün el yazısıyla olan nottan anlaşıldığına göre İnönü, 9 Ekim günü bu mektubu "Maarif Vekilliğine", yani Milli Eğitim Bakanlığı’na havale etti. Milli Eğitim Bakanı, o tarihte Reşit Galip Bey’di.



Albert Einstein’in mektubunun alt kısmında ve yanında el yazısıyla üç maddelik notlar bulunuyor. Reşit Galip Bey'e ait bu notlarda geçen "Teklif, mevzuat-i kanuniyemizle mutabık değildir", "Bunları bugünkü şartlara göre kabule imkân yoktur." biçimindeki ifadelerden, teklifin Bakanlıkça ilk aşamada kabul edilmediği anlaşılıyor.



Ancak Türkiye’nin bu tarihten hemen sonra 40'tan fazla Alman bilim adamını davet edip üniversitelerde görevlendirmesi ve Üniversite Reformu'nun da bu sırada yapılmasında, çok daha yüksek bir makam, yani bizzat Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal devreye girdi.



Bu konudaki bir başka kanıt da Princeton Üniversitesi’nde 1949 yılında Einstein ile görüşen İstanbul Teknik Üniversitesi’nin emekli hocalarından Prof. Dr. Münir Ülgür’ün yaptığı açıklama. Prof. Münir Ülgür, açıklamasında Einstein’in görüşme sırasında Atatürk’ü kast ederek: "Dünyanın en büyük liderine sahipsiniz. 1933'teki üniversite reformunuz sırasında benim de ülkenize davet edilmemi sağlamıştı." dediğini aktarıyor. Bu ifadeler, Alman bilim adamlarının Türkiye’ye doğrudan doğruya Atatürk’ün talimatıyla gelmiş olduklarını göstermektedir.

Albert Einstein’in bu mektubunu kamuoyuna yeniden duyurma onuruysa Mesut Ilgım’a ait.




Albert Einstein’in Atatürk’e mektubu şöyle:



(H. Cem Kanıbir'in Notu : Mektup, tarafımdan günümüz Türkiye Türkçesine aktarılmıştır.)



Ekselansları,

Ben sadık hizmetkarınız Albert Einstein

OSE Dünya Birliği'nin onursal başkanı olarak, Almanya'dan 40 profesörle, doktoralı uzmanın bilimsel ve tıbbi çalışmalarını Türkiye'de sürdürmelerine izin vermeniz için başvuruda bulunmayı ekselanslarından istirham ediyorum. Sözü edilen kişiler, Almanya'da halen yürürlükte olan yasalar nedeniyle mesleklerini icra edememektedirler. Çoğu geniş deneyim, bilgi ve bilimsel yeterlilik sahibi bulunan bu kişiler, yeni bir ülkede yaşadıkları takdirde son derece yararlı olacaklarını kanıtlayabilirler.

Ekselanslarından ülkenizde yerleşmeleri ve çalışmalarına devam etmeleri için izin vermeniz konusunda başvuruda bulunduğumuz deneyim sahibi uzman ve seçkin akademisyen olan bu 40 kişi, birliğimize yapılan çok sayıda başvuru arasından seçilmişlerdir. Bu bilim adamları, hükümetinizin talimatları doğrultusunda kurumlarınızın herhangi birinde bir yıl boyunca hiçbir karşılık beklemeden çalışmayı arzu etmektedirler.

Bu başvuruya destek vermek amacıyla, hükümetinizin talebi kabul etmesi durumunda yalnızca yüksek düzeyde bir insani faaliyette bulunmuş olmakla kalınmayacağı, bunun ülkenize de ayrıca kazanç getireceği umudumu ifade etmek cüretini buluyorum.

Ekselanslarının sadık hizmetkârı olmaktan onur duyan

Prof. Albert EINSTEIN
K
18 yıl
Fizik sorusu.. Yardım
arkadaşlar kız arkadaşım bir soruda takılmış. benim bölüm sayısal değildi lisedeyken. hemen aklıma DH geldi. bi zahmet arkadaşlar.




Türkiye - Kore Dünya kupası maçında, Hakan Şükür ile İlhan Mansız aynı doğru üzerinde dururken Ümit Davala onlara paralel bir doğru üzerinde 5 m/s sabit hızla rakip kaleye doğru koşmaktadır. Hakan topa 20√2 m/s hızla yer ile 45° açı yapacak şekilde vurduğu an İlhan topa doğru koşmaya başlıyor. Top yere düşerken İlhan maksimum hızına ulaşıyor ve yere paralel olarak Ümit’in koştuğu doğruya dik olarak topu 15 m/s sabit hızla Ümit’e atıyor. Hakan topa vurduktan 8 saniye sonra top Ümit’te olduğuna göre,
a) Başlangıçta hakan ile İlhan arasındaki uzaklık kaç m’dir?
b) İlhan’ın ivmesi kaç m/s²‘dir?
c) İlhan’ın maksimum hızı kaç m/s’dir?
d) Ümit topa vururken Hakan’a olan uzaklığı kaç m’dir?
e) İlhan topa vururken Ümit’in Hakan’a olan uzaklığı kaç m/s’dir?
f) Topun maksimum yerden yüksekliği kaç m olmuştur?
g) İlhan topa vurduktan sonra Ümit’e göre topun hızı kaç m/s’dir?
K
18 yıl
MEMURR!!
arkadaşlar belki 5548765513216 defa verildi ama arşivden buldum bugun yine koptum.


http://www.youtube.com/watch?v=aDRhGW2nMeE&feature=rec-fresh


not:küfür var diye sadece linki koydum
K
18 yıl
DH gececileri
£mre, Yazat, umut67_67, googlecomtr, HamdiİsBack, helpmeplease, hunter06, orgulas, paramparca, Furkan Yağız, Computeus, darthnihilus, piri.reis, John Rambo, by.helix, Biglol, wolf1907, remus, .Deniz.., Hindi, fatih_t, Muhammed VeyseL, Nihonjin, murad4433, kaan2121, ottoman_solider, ama=neden, avlisadlaugim2, Varsayilan, SANQUIS, taegukgi, kartopu2





herkese iyi geceler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.