S

Çavuş
24 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
11 yıl
Ağda Birden Fazla IP Bloğu Oluşturma
Ağımızdaki bilgisayarların Ip adresleri 192.168.0.x şeklinde, fakat artık yetmemeye başladı. 192.168.1.x şeklinde ikinci bir blok oluşturmak ve bu iki gruptaki bilgisayarları haberleştirmek istiyoruz. Bunu nasıl yapabiliriz?
NOT: IP'ler elle verilmiş durumda, Windows Server 2003 DC kullanıyoruz.
S
11 yıl
Bildiğiniz ağdan oynanabilen uçak oyunu ar mı?
Merhaba arkadaşlar,

Ağdan (LAN) oynanabilen uçak oyunu biliyor musunuz? Gelişmiş grafikler olmasa da olur. Red Ace Squadron tadında bir LAN oyunu harika olur :)
S
15 yıl
Anakart Tercihi
Arkadaşlar yeni anakart alacağım ama asus un şu 3 ürünü arasında kaldım, P5QC,P5Q ve P5Q Pro. Pro nun fiyatı biraz daha yüksek diğerlerine göre ama bu fiyata değer mi bilmiyorum, kalan ikisi hakınnda da yorum yapmak gerekirse hangisi daha yararlı olacaktır sizce.(p5q ve p5qc arasında)
S
15 yıl
Bu Notebook\u0027un Ekran Kartı Sizce Nasıl?
Merhaba arkadaşlar,

Aşağıdaki linkte bulunan bilgisayarın (Asus F50SV-240DV) ekran kartı (NVIDIA GT120 M) hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun oynamayı düşündüğümü de belirteyim bu arada.

http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=38907

Teşekkürler..
S
16 yıl
Teşekkürler Microsoft(!)
Merhabalar,

Çalıştığım işyerindeki bir PC'ye Windows XP Professional kurdum. İnternetten aktivasyon yapamayınca, telefonla denedim yine olmadı ve destek personeline bağlanıp durumu anlattım. İşletim sisteminin kaç PC'de kurulu olduğunu, aynı lisanstan aynı farklı bilgisayarlarda kurulu olup olmadığını sordu. Ben de, bu lisanstan başka PC'de kurulu olmadığını ve tümünün lisanslı olduğunu bildirdim kendisine. Donanım değişikliği olmuş olabilir mi diye sordu. Ben de olmuş olabileceğini, işe yeni başladığımı ve kesin bir bilgimin olmadığını aktardım. Size yardımcı olabilmemiz için bu değişikliği kesin bir şekilde öğrenip bize bildirmeniz gerekli dedi ve yardımcı olmadı.

Şimdi.. Benden önce, onlarca bilgisayarın bulunduğu bu işyerinde ne zaman yapıldığı belli olmayan bir donanım değişikliğinden -şimdi veya daha sonra- nasıl haberim olabilir? Lisans sahibi olmak ve bir ürünü yasal bir şekilde kullanmanın avantajı bu mudur? Bu durumda ne yapabilirim önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler...
S
16 yıl
Backup yazılımı arıyorum..
Merhaba,

MS SQL Server verilerini, SQL Server'ı durdurmadan "online" olarak yedekleyebileceğim bir program tavsiye edebilir misiniz? Mümkünse freeware olsun ;)
S
16 yıl
Ağ sürücüsüne bağlanırken şifre soruyor??
Merhaba arkadaşlar,

Windows 2003 Server üzerinde bir klasöre client lardan ağ sürücüsüne bağlanılıyor. Fakat geçende kurduğum bir XP Professional SP2 'de bu bağlantı sırasında kullanıcı adı ve parola sordu. Administrator ve sunucu şifresini girerek ağ sürücüsüne bağlandım. Fakat her seferinde bu işlemi yapmam gerekiyor (Parolayı hatırla demem bir işe yaramıyor) Aynı sorunu Windows Vista Home Basic yüklü bir client ta da alıyorum. Ne yapmalıyım. Teşekkürler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.