K

Çavuş
04 Ağustos 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
14 yıl
Bu ne kadar saçma bir haber!
Haberturkte şu haberi gördüm. link burada:http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/557606-iki-dev-birbirine-girdi
______________________
Yazılım devi Microsoft, akıllı telefon patent haklarını ihlal ettiği iddiasıyla Motorola'ya dava açtı.
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, Motorola'nın telefonlarında, Microsoft teknolojisine dayalı Google'ın Android yazılımını kullandığını, biri Washington'da, diğeri Uluslararası Ticaret Komisyonu'nda olmak üzere bu şirkete karşı dava açtığını açıkladı.

Microsoft, Motorola'nın 2003'ten 2007 yılına kadar cep telefonu teknolojilerinden bazıları için lisans aldığını, ancak bu teknolojileri kullanmaya devam etmesine rağmen lisansını yinelemediğini de belirtti.

Microsoft, patent haklarının özellikle ''Motorola Droid 2'' ve ''Motorola Charm'' akıllı telefonlarında ihlal edildiğini, ancak ihlallerin sadece bu telefonlarla sınırlı olmadığını kaydetti.

Motorola sözcüsü, güçlü fikri mülkiyet portföyüne dayanarak, ''kendilerini güçlü biçimde savunmayı'' planladıklarını söyledi.

Daha önce de yazılım firmaları ve cep telefonu üreticileri patent hakkı ihlali gerekçesiyle birbirlerine davalar açmıştı.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, geçen yıl bilgisayar firması Apple, Apple ise Tayvanlı telefon üreticisi HTC'ye dava açmıştı.

Yazılım firması Oracle da Android işletim sistemini geliştirirken kendi Java yazılımı patent hakkını ihlal ettiği iddiasıyla Google'u mahkemeye vermişti.
___________________________

SİZCE BU HABERİ YAPAN NEDEN BAHSETTİĞİNİ BİLİYOR MU? YOKSA ÇEVİRİ HATASI MI YAPMIŞ?



Özellikle koyu renkle yazdığım kısım ne anlama geliyor? Çözebilen var mı?
K
16 yıl
Gmail ile ilgili:Yardım Lütfen
Arkadaşlar konunun yerinin yanlış olduğunu biliyorum.Ama açacak en doğru yer burası gibi göründü.Rahatsızlık verdiysem affola.
Yardım istediğim konu ise kısaca şöyle:

Okul ile iletişim sağlamak için kullandığım mailimi açık bırakıp yemeğe gitmiştim. Kardeşim de kurcalarken hesabımı silmiş:

-Şimdi gmail anasayfaya giriyorum hesap bilgilerimi giriyorum şifre mail adresiyle uyuşmuyor uyarısı veriyor.

-Daha sonra hesabıma erişemiyorum butonunu tıkladım orada biraz araştırıp bir form buldum. En son ne zaman hesabıma ulaştığımı parolamı ikincil e-mail adresimi falan soruyor onu doldurup yolladım cevap olarak "mail adresinizi bulamadık" diyor.

-Daha sonra madem silindi adresim o zaman yeniden aynı adla bir hesap daha açayım dedim. Bu sefer de bu mail adresi kullanımdadır diyor. Ne yapmam lazım kafayı yiyeceğim. Bir yardım lütfen.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.