O

Çavuş
27 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
15 yıl
Sıfır araç almak sizce akıl karı mı ?
Arkadaşlar sıfır km. de Honda CRV nin bayi fiyatı 80.000 TL iken , 10 yaşında bir CRV ortalama 20.000 TL civarı. Yani araba 10 senede 60.000 TL değer kaybediyor, sizce sıfır arabaya bineceğim diye ortalama her sene için 6000 TL zarar etmek akıl karı mıdır ?
O
16 yıl
pic 16f84A son bir yardım
Arkadaşlar 1 haftadır uğraştığım sayıcı devrem bitmek üzere fakat son bir yerde takıldım.
Proje pic basic pro ile yazıldı ve 16f84A pic ile 2x16 LCD kullandım.12 basamaklı bir sayıcı yaptım,
tek sorunum beslemeyi kesip tekrar verdiğimde LCD'deki sayma bilgisi sıfırlanıyor. Bunu hafızada
tutmanın bir yolu varmıdır, yardımlarınızı bekliyorum.
O
16 yıl
LCD üst satır siyah çıkıyor
slm arkadaşlar, pic ve lcd kullanımı ile ilgili yaptığım çalışmaları isis'te deniyorum normal çalışıyor, devreyi pratik olarak kurduğum zaman,
çalıştırdığımda 2x16 lcd'nin üst satırındaki bütün karakterler siyah çıkıyor, alt satırda ise hiçbirşey çıkmıyor.Devreyi defalarca yeniden kurduğum halde nerede hata yaptığımı bulamadım. Eminim başkalarının da başına benzer şeyler gelmiştir, yardım edin lütfen.
O
16 yıl
pic sayıcı yardım !
arkadaşlar pic 16f84a ile bir sayıcı devresi yaptım, devre normal çalışıyor fakat sayma sinyalini bir sensör ile göndermek istiyorum.
sensör çıkışı 12 vdc , pic input sinyali 5 vdc olması gerekiyor, röle kullanamam çünkü sayma frekansım yüksek.nasıl bir devre yapmam lazım, yardımlarınızı bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.