B

Binbaşı
05 Ağustos 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
53 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
7 yıl
Intellicel(Intel İletişim) sorumsuzluğu!!!
Merhaba Arkadaşlar,
Bu firmanın distribütörü olduğu LG G4 çift hatlı telefonlardan almıştık şirketimize. Kullandığımız 3 telefondan 2 adeti bozuldu kısa sürede. 1 tanesi bir kere de tamir olabildi.

Diğeri ise şöyle oldu :

Bir kez servise gitti, 1 ay sonra geldiğinde 1-2 hafta sonra yine bozuldu.
2. kez servise gitti, 1 ay sonra geldiğinde 1-2 gün sonra yine bozuldu.
3.kez servise gitti, 1-2 hafta sonra geldiğinde 1-2 gün sonra yine bozuldu.

Benim artık diyecek bir şeyim kalmadı, uğraşacak gücüm de kalmadı. En azından diğer arkadaşlar bu firmanın servisi ile yaşadıklarımı bilsin.
Distribütör garantili telefon alırken bir kez daha düşünün. Eğer bir sorun çıkarsa daha ucuz olmasına değmiyor.
Bilginize,
B
7 yıl
Coffee Lake Hakkında...
Merhaba arkadaşlar,
Kısa bir şey soracağım. 2011'den kalma sistemi artık değiştireceğim ve Ryzenler f/p açısından uygun gözükse de önce Coffee Lake'leri görmek istiyorum. 26'sında satışına başlanılacak olan 7.nesil Skylake-X ve Kaby Lake-X'lerden açıkcası 7800x hoşuma gitti. İçerik üretme ve encoding açısından baktığımda Ryzen'e fena bir cevap değil f/p açısından.

Ama sonuçta bu bir geçiş nesli olarak gözüküyor ve 8.nesil olan Coffee Lake için baya bir hype var etrafta. Ağustos deniliyordu başta ama şimdi 7.nesil çıktığına göre 1.5 ay sonra 8.nesili niye Ağustos ayında çıkarsınlar? Ya da mobil veriyonu mu çıkaracaklar acaba ilk olarak?

Ayrıca Şubat ayında çıkacak diyenler de çok. Şubat ayında çıkan da inşallah mobil olmaz. Sıkıntı şu : bilgisayar zaten 6 sene önce de idare edecek bir bilgisayardı ve artık gerçekten yeter diye bağırıyor. Unity kullanırım bolca ve build süreleri bayıyor artık.

Ama değecekse 2018 Şubat'a kadar beklerim ve değer gibi gözüküyor çünkü Intel sunumlarında 8.neslin bir önceki nesilden %30 daha yüksek performansa sahip olacağını söylemişti. Yani aynı/benzer fiyata 7800X'den %30 daha yüksek performansa sahip bir işlemci çıkarsa Ryzen almam açıkçası.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Bir plan yapmam lazım tavsiyelerinizi beklerim. Sonuçta vakit de nakit bu kadar beklemeye gerek var mı acaba?
Saygılar,
B
9 yıl
Stormreaver EU \"A Few Good Men\" guildimize bekleriz...
Merhaba Arkadaşlar,

Vanilla'dan beri WOW oynayan ve gerçek hayatta da uzun süredir arkadaş olan 15-20 kişilik bir grubuz. Zamanında oyunu hardcore olarak oynayıp bir şekilde içinde bulunduğumuz guildler sebebiyle şu an Stromreaverdayız(Horde).

Artık biz bize takılmak istediğimiz için bulunduğumuz guildlerden ayrıldık ve WOD başladığından beri birlikte oynuyoruz. 25-30 yaşları arasında değişen, zaman buldukça oyuna girmeye çalışan, düzgün ve casualdan hallica insanlarız.

Progressimiz Highmaul normal clear , hc ise 6/7 şeklindedir. BRF'de de 4 bossu aldık denemeye devam ediyoruz.(Pek zaman bulamadık daha)

Sayımız az olduğu için ve eskisi kadar çok oynayamadığımız için aramıza gelmek isteyen arkadaşlar olabilir mi diye araştırmaya başladık. Bunun yanında benim gibi PVE'ye adam ihtiyaç oldukça giden ama aslında PVP için oynayan 3-4 kişilik arena sevdalıları grubumuz da var.

Şu an için Pala healer ve dps açığımız var.

Eğer Stormreaver'da değilseniz bile guild runlarımıza katılabilirsiniz ya da birlikte PVP yapabiliriz. Önemli olan arkadaşların yapıcı, oyun oynamayı seven olgun insanlar olması. Tabi daha verimli runlar veya BG ya da arenalar yapabilmek adına tecrübeli ya da öğrenmeye istekli arkadaşlar bizi daha çok sevindirir.

İlgileniyorsanız forumdan ya da PM'den bana ulaşabilirsiniz.

İyi günler dilerim.
B
9 yıl
Arena partneri arıyorum...
Merhaba arkadaşlar,

Merhaba arkadaşlar,

Vanilladan beri wow oynuyorum. O zamanlar da WG çıktığından beri PVP yapıyorum(Çok High Walord çıkarttık takımdan). 80'den sonra biraz ara verdim ama 3-5 arkadaş tekrar toplanıp ara ara arena yapmaya başladık 2-3 senedir.

Biraz casual takıldığımız için her zaman denk gelmiyoruz. Ama biraz daha fazla oynamak istediğimi anladım.

Çok oynamadığımız için yüksek bir rating yok maksimum 1750 görmüşüzdür. Skill konusunda sıkıntı yok fakat zaman ayırma konusunda sıkıntı var(Bunu aşıyorum yavaştan). Biraz daha benim gibi PVP yi severek yapan denk geldikçe birlikte takılabileceğimiz ve zamanla yüksek ratingleri zorlayabileceğimiz arkadaşlarla tanışmak isterim.

Şu an stormreaverdayım, burada arkadaşlarımın kurduğu bir PVE guildi var arada destek veriyorum ama eğer bu konuda ciddi başka bir guild de varsa katılabilirim.

RBG çok yapmadım çünkü BG takımımız dağıldıktan sonra bu RBG muhabbeti çıktı.

Şu an 6(silah dahil) epic conquest gerisi combatant set ile bir frost mage oynuyorum . Yabancılarla oynamaktan sıkıldım, daha önce Gehenna'da RBG ve arena takılıyordum. Fakat içinde bulunduğunuz başka bir yabancı guild varsa önerebileceğiniz bilmek isterim.

Genellikle gerçek hayattan arkadaşlarımla oynayarak devam ettiğim Wow kariyerime biraz hareketlilik getirmeyi planlıyorum.

Lütfen PM'den ulaşın.

İyi günler.
B
10 yıl
WOW Account satın alma hakkında...
Arkadaşlar merhaba,
Daha önce hiç tecrübem olmadı ihtiyacını da hissetmedim ama birkaç arkadaş oyunu bırakan diğer arkadaşlarımızın accountları üstümüze alalım diyoruz. Böyle durumlarda(kesin account satın alan arkadaşlar vardır) accountun sahibinin ismi falan nasıl değişecek. Mail falan tamam da artık kullandığımız accountda veya satın aldığımız accountda kendi ismimiz yazsın dersek nasıl hallederiz bu işi ? yardım ederseniz sevinirim.
iyi günler.
B
10 yıl
Geri Dönüş İçin Guild Arıyorum!!!
Merhaba Arkadaşlar,
Çıktığından beri Wow oynuyorum ama bir kaç senedir iş güç evlilik derken sadece arada bir arkadaşlarla girip BG ve arena yapmaya döndü olay.

Ama uzun süredir oynadığımdan Conqurer title'ına sahibim arena da ise doğru dürüst kasamadık maksimum 1750 gördüm. Ama PVP konusunda bir sıkıntım yoktur. Ana karakterim mage.

Şu aralar Wildstar oynuyorum ve Konvictgaming'le takılıyorum ama kısa zamanda WOD çıkınca WOW'a geri dönmek istiyorum.

İlk olarak Stormreaver'da böyle bir durumda beni guilduine alabilecek iyi RBG ve Arena oyuncularına sahip bir arkadaş burada var mı?

İkincisi Eğer stormreaverde yoksa da herhangi bir serverda güzel bir topluklukdayer alan varsa ve bana bildirirse sevinirim. Zaten daha çok zaman var o zaman kadar en azından ortamı görmek isterim.

Amacım şu :
Bu zamanda kadarhep kendi çekirdek kadromuzla takılıp oynadık (Vanilla zamanı hariç).

Artık daha sosyal bir ortamda oynamak istiyorum.

Alakasın bir sroum da şu olacak : Wod ile birlikte karakter animasyonları değişiyor ama genel anlamda grafiklerde, tüm animasyonlarda , moblarda, mekanlarda da bir gelişme var mı ??

İyi günler dilerim.
B
10 yıl
Ram frekans arttırma için gerekenler...
Arkadaşlar merhaba,

Çözemediğim bir sorunu sizinle paylaşmak istedim belki bana bir yol gösterebilirsiniz. Bu sorunu neden yaşıyorum anlamadım. Öncelikle aşağıda ram + işlemci + anakart bilgilerini veriyorum.

ASUS M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart1

AMDPhenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

8GB XMS3 DDR3 1600 MHZ CL9 Çift modül

Bios'a giriyorum Ram frequency'e bakıyorum ve 1133 mhz gözüküyor. Ya da ona benzer 1100lerde bir rakam. Arkasından üstüne basıyorum ve 1400 küsür bir rakama çekiyorum. 1600 mhz gibi bir ibare zaten yok o menüde, onun dışında hep 1800 küsür seçenekler var. Bende 1400 küsür olarak seçiyorum ve arkasından saveleyip windowsa çıkıyorum.

Bu şekilde kullandıktan sonra diyelim ki bilgisayarı kapadım ve tekrar açmak istiyorum hop açılışta hata alıyorum ve bellek hızını tekrar 1100 küsüre çekmeden düzelmiyor. Hata verirkende desteklenmeyen hız falan birşeyler diyor. Bir türlü ramlerin hızını arttıramadım hadi geçtim 1600 mhz yi bari ona yakın birşeylere de çekemedim.

Bana yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden saolun.
B
10 yıl
Türk Telekom ve TTNet\u0027in muhteşem hizmeti(!)
Arkaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 senedir apartmanın ve benim bu iki firma yüzünden yaşadıklarını size aktarmak istiyorum. Siz de bunları bilin ki paramız kimlere gidiyor fikir sahibi olun.

Her şey yeni bir apartmana taşınmamla başladı. Alt mahallede ve üst mahallede fiber alt yapısı olduğu için herhalde bizim mahalleyede yakında gelir diyordum. Bu süre zarfında ADSL ile idare ederim diyordum. Çünkü İzmir/ Buca'nın şu aralar çoğu yerinde ADSL ile anca idare edebiliyorsunuz. O kadar çok yüklenme var ve hiç bir yatırım yok ki 56k ile daha hızlı bağlanırsınız internete. Ama yine de elimzi mahkum başvuralım da alalım dedik ADSL. Arkasından komşum direk TTNET'e gitti ve abone oldu. TTNET sorgusuz sualsiz kadının başvurusunu ve parasını almaya başladı. Sonra bir de baktılar ki daha hat yok birşey yok sen neyin başvurusunu aldın hadi onu geçtim 1 ay sonra neyi faturalandırdın. Neyse durum böyle olunca TTNET bayanın başvurusunu dondurdu. Bu sırada biz ve mahalleden birkaç kişi Telekom'a gidip bize hat çek dedik. Onlarda alt yapı çok yetersiz oralarda iyileştirme olmadan kimseye hat çekemem dedi. Herşey böyle başladı TAM 1 SENE ÖNCE. BTK'ya şikayetler internette şikayetler bir yığın dilekçeler ama hiçbir şey değişmedi. Zaten artık şikayetlerimize geri bile dönmüyorlar. Artık ne yapcağımı bilemedim birkaç avukata danışacağım dava açma konusunda. Sizin de bu konuda tavsiyeleriniz varsa lütfen yardım ediniz.

Sağolun okuduğunuz için, iyi günler.
B
11 yıl
İşlemci fanı teknik olarak mümkün olmayan devirlerde dönüyor...
Arkadaşlar kısa bir süre önce ekran kartımı 7870xt'ye yükselttim ve o günden beri oldukça yüksek nerdeyse ayarlarımın hepsi full olacak şekilde oyun oynuyorum. Tomb Raider ve BF3'te hiç sorun yaşamadım fakat bu günlerde farklı bir sorun ile karşı karşıyayım. Bioshock infinite ve Max Payne 3 oynarken ilk başlarda işlemcim çok ısınıyorudu. 65 derecenin üstüne çıkıyordu ve fan %90 devirlerde çalışıyordu. Oyunlardan çıkınca ise düzeliyordu. Daha sonra bende oyunların ayarlarını biraz daha kıstım. Böyle olunca sıcaklık 57-58 dercelere düştü ama yalıtmı çok kötü olan bir kasaya sahip olduğum için yine 2900 devirlerde dönen fan çok ses yapıyordu. Bende kasada bulunan bir fanın yerii değiştirdim ve kasanın arkasından işlemciye üfleyecek şekilde koydum. Bundan sonra sıcaklık 53 derecelere düştü fakat fan devri arttı. Yani program doğru söylüyorsa 4000-5000 devir arası dönüyor. Muhtemelen yanlış yazıyor ama fanın sesinden anlyorum ki fan dönebileceği en yüksek devirde dönüyor. Hatta artık sanıyorum fan rulmanından ses bile geliyordu.

Sorularım özet oalrak şudur:
55 derece sıcaklık bu oyunlarda yüksek ayarlada normal midir ?
Bu sıcaklıkta işlemci fanının neredeyse %70 %80 devir dönmesi normal midir ?
Kasadaki fanın yerini değiştridiğimden beri işlemci fanı 4000-5000 devir arası dönüyor. Doğru mu yazıyor yoksa bir hata mı söz konusu ?
İşlemci ile birlikte gelen stock soğutucu yu kullanıyorum. Cooler master tx3 evo alsam rahatlatır mı ?

M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart1

AMDPhenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

işlemci ve anakart bilgilerim yukarıdadır. Bence sıcaklıkta bir sorun yok ama fan gürültüsü gerçekten inanılmaz çok rahatsız ediyor. kasa içi sıcaklığım 43 derece fln oluyor en fazla ekran kartı sıcaklığı ise ondan da az.

Şimdiden sağolun. İyi bayramlar.
B
11 yıl
Bazı oyunlarda yüksek fan sesi ve yüksek sıcaklık problemi...(Ekran kartı değişikiğinden sonra)
Arkadaşlar kısa bir süre önce ekran kartımı 6850'den 7870 xt'ye yükselttim. Tomb raider'ı full ayarlarda oynadım ve hiç sıcaklık ya da akıcılık konusunda bir sorun yaşamadım. Daha sonra taşındım ve yeni evimde internet olmadığı için daha fazla single player oynamak zorunda kaldım ve Max Payne 3 il e Bioshock İnfinite oyunlarına başladım . Ama farkettim ki bu oyunları oynarken ekran kartı fanım %25 kapasitenin üstüne çıkmasa da, Cpu fanım %90 devirlerde dönmekte (2600 rpm) . Böyle durumlarda oyunu durduruyorum ve hemen cpu sıcaklığına bakıyorum ki genelde 65 derece oluyor. Arkasından oyunu kapatıp bekleyince işlemci soğuyor ve tekrar eski devrine dönüyor. Bu arada oyunları yine oldukça yüksek ayarlarda oynuyorum.

M5A97 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart1

AMDPhenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

İşlemcim ve anakartım yukarıda. İşlemci de hiç bir overclock işlemi yapmadım. Ben işlemcimin eski olsa da yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizce donanımsal ya da yazılımsal bir sorun mu vardır ? İşlemci fanını değiştirsem mesela allttaki linkteki fanı alsam düzelir mi herşey.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990

Ama bilgisayarı kendim toplamış olsamda işlemcinin üstünden fanı çıkarıp sonra tekrar macun sürüp takma konusunda hiçbir tecrübem yok(sıfırdan soğutucu takmışlığım var sadece). Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden sağolun.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.