D

Yarbay
03 Temmuz 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
3 üye
Görüntülenme (?)
163 (Bu ay: 5)
Gönderiler Hakkında
D
2 yıl
Kapı içi plastikte oluşan leke nasıl çıkar?
Dostlar selam,

İki gün önce aracıma cam filmi yaptırdım ve kapı içi plastikte bir leke dikkatimi çekti. Yaptırırken mi oldu önceden mi vardı bilmiyorum. Yapan çocuk tanıdık, biz sadece sabunlu su kullanıyoruz dedi ama bilemedim. Bana daha çok otomobil pastası gibi geldi sıvı bir şey akmış kapı içine sanki. Bunu nasıl çıkartırım? Cif sürüp ovaladım epey inceldi ama bu sefer plastik parçanın desenine zarar vermek istemiyorum. Araç 2020 500x.
< Resime gitmek için tıklayın >
D
2 yıl
Günlük kullanım için Defender alınır mı?
Dostlar herkese selam,

araç %70 günlük şehir içi kullanım olacak park yeri sıkıntısı yok. eski kasa defenderlar sizce alınır mı? Arada sırada hafif araziye çıkarım veya yılda 1-2 kez uzun yol yaparım onun geri kalanında hep şehir içinde kullanılacak. ben çok yanaşmıyorum ama eşim çok beğeniyor. alırsam hidrolik direksiyon ve klimalı modellerden alacağım. sizin öneriniz ne olur böyle bir durumda? gereksiz heyecan mı olur yoksa tavsiye eder misiniz?
https://www.sahibinden.com/arazi-suv-pickup-land-rover-defender?price_min=300000&price_max=500000&sorting=yil-nu_desc
D
2 yıl
B segment araç tavsiyesi
Dostlar selam,

otm vitesli araç almak istiyorum o yüzden de öneri rica edeceğim. 2020 model egea aracımı satıp üzerine para ekleyerek 320-330 max bütçe ile B segment benzinli otm vites araç bakıyorum. varsa 0 yoksa 2. el minimum 2020 model istiyorum.

clio 1.3 tce
i20 1.0 style

şimdilik aklıma gelenler. açıkçası turbo motorlu olsun istiyorum biraz performanslı olmasında fayda var. ne önerirsiniz şimdiden teşekkür ederim...
D
2 yıl
monitor dual link dvi ama ekran kartında sadece display port var
arkadaşlar selam,

yeni sistem topladım eve geldim ama ne göreyim 3060 ekran kartımda sadece display port ve hdmi var ama benim 144hz monitörümde hdmi ve display port çıkışları var. bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? ara bağlantı veya çevirici tarzı bir ürün var mı?
D
3 yıl
KGM\u0027nin gönderdiği yanlış cezalardan BIKTIM
dostlar selam,

istanbul'da yaşıyorum ve aracımda hgs var. bankadan otomatik olarak her zaman 50tl'lik yükleme yaparım. yani diyelim ki 50tl'nin altına düştü, banka 50tl daha yükleme yapar ve bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. ama haziran-temmuz-ağustos aylarında hgs'de yeterli bakiye olduğu halde köprü geçişlerinden para olduğu halde çekim yapmıyor ve ihlalli geçiş adı altında bana ceza gönderdiler. gelen ceza ağustos ayında 600tl idi, dün yine gelmiş o da 200tl.

tam 5 kez mail attım, onlarca kez telefonla görüştüm hiç bir sonuç alamıyorum. telefonda diyorlar ki "beyefendi, hgs ve ogs ortak geçişlerde bu sorun olabiliyor" e tamam düzeltin diyorum, mail atın diyorlar onu da yapıyorum asla dönüş yapmıyorlar.

aracımda hgs varken, içinde para yüklüyken nasıl ihlalli geçiş yapılabilir? benzeri sorunu yaşayan oldu mu acaba?
D
3 yıl
Gümrüğe araç teslim etme prosedürü nedir?
Dostlar selam, Fransadan tanıdığımız aracıyla turkiyeye gelecek ama burada bir hafta kalıp, iki haftalığına Fransaya dönmesi gerekiyor sonra tekrar turkiyeye dönecek. Araçla giriş yapacağı için, uçakla ülkesine dönmesi yasak. Gümrüğe teslim etmek zorunda o aldığı yazıyla ülkeden çıkış yapabilir. Bu işlemi nasıl yaparız bilen var mı acaba? Prosedür hakkında hiç bilgim yok maalesef
D
3 yıl
1999 model range rover çok üzer mi?
dostlar selam,

geçen gün park halinde 99-2000 model bir ranger rover gördüm hafif modifiye yapmıştı sahibi ve aracı çok beğendim.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-land-rover-50.yil-ozel-seri-1999-range-rover-210.000-km-852745609/detay

sadece öylesine bakıyordum ama fiyatları fena değil elbette çok değişkenlik var. sizce böyle bir araç almak çok masraf yaratır mı? şimdi 2020 model 1.4 egea'ya biniyorum araçla ilgili bir sıkıntım yok ama o gün gördüğüm range rover'ı unutamıyorum ahaha. macera mı olur böyle bir değişiklik ne dersiniz?
D
4 yıl
eviye batarya kalite farkı çok mu?
herkese selam,

yeni eve taşınacağım ve şu anda tadilatta. ben de duş bataryası ve mutfak bataryası arayışı içindeyim ve çok farklı fiyatlarda çok farklı ürünler var. mesela bugün karaköy'de çok beğendiğimiz bir ürün oldu fiyatı da uygun ama markası kendi üretimleri ve pirinç alaşım malzemesi var. o ürünün muadili başka ürün de yok. sizce bu tarz ürünlerde kalite farkı çok oluyor mu? vitra yazmış 2 milyon açma garantili diye yani 2 milyon kez açmasına gerek yok. günde 100 kez açıp kapasam 50 yıl dayanmasa da olur yani :) konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum herkese iyi günler...
D
4 yıl
müstakil evimizin önüyle ilgili park sorunu
herkese selam,

istanbul beykoz'da oturuyoruz ve evimiz müstakil. ailemizde 2 araç var ve evimizin önü tam da 2 araçlık. aslında park sorunu demek istemiyorum bugüne kadar sorun yaşamadık ama bizim oturduğumuz yere yabancılar zaten pek gelmiyor. biz de eğer tanımadığımız birileri gelirse diye en azından 1 araçlık yere duba koyuyoruz ama yan komşularımızla falan bu konuda bir sıkıntımız yok. evlerine misafir geldiğinde vs park ediyorlar. sizce bu konuda evin önüne duba falan koymak ayıp mı? kimseyle sorun yaşamak istemem küçük bir yer ama oraya duba koymamız yanlış anlaşılır mı? ya da müstakil evin önü park yeri olarak bize mi aitti? bu konuda düşünceniz nedir acaba?
D
5 yıl
Genelde şehir içi kullanım için hangi pick-up araç?
Herkese selam,

hafif modifiye yapılmış (çok abartı olmayan) pick araçlara karşı büyük ilgi duyuyorum. istanbul bakırköy'de otoparklı bir binada oturuyorum. eşimle gezmeyi de seviyoruz ve arada sırada bir yerlere gidelim istiyoruz. şu anda 2015 model golf aracım var. genel olarak bir sorunum yok ama hem model yılı yenilemek hem de ilgi duyduğum için pick-up'lara ilgi duyuyorum. ilgilendiğim bir kaç araç var;

nissan navara 2017
toyota hilux 2017
ford ranger 2017


navara 4*4 ve fiyatları rakiplerine göre yüksek. navara alırsam eğer istediğim gibi modifiye hemen yapamam. 160bin tl civarında bir fiyatı var. bence 3 araç içindeki en iyi araç bu ancak hem mtv yüksek hem de istediğim tarzda ufak off-road modifiyesi yapamayacağım.

ford ranger en çok istediğim araç bence modifiyeli çok tatlı duruyor üstelik 4*2 olması da vergi avantajı sağlıyor ancak bunun modifiye yapılmamış düz olanlarına değerinin üzerinde fiyat istiyorlar bir de şehir içi kullanımı nasıl bilmiyorum.

hilux ise içlerinde en uygun olanı. temiz olanları bulmak kolay ve fiyatı ranger'a göre daha uygun. ancak sanırım şehiriçi kullanım ve motor olarak diğerlerinin gerisinde. araç yine 4*2 mtv avantajı var ve modifiye yapılınca bu da güzel duruyor.

benim verebileceğim fiyat max 150-155bin tl civarında.

navaralar düz olanları 150-160 civarında.

hilux 120-140 arası güzel araçlar var

ranger 130'dan başlıyor.

sizce hangi araca bakmam daha doğru olur?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.