M

Binbaşı
18 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
34 üye
Görüntülenme (?)
259 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
M
11 yıl
Arçelik K3286 Çay Makinesi Saat Problemi Çözümü
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta media markt'tan K3286 çay makinesi aldım. Alma amacım sabah kalktığımda çayımın hazır olmasıydı. 5 gün boyunca memnun bir şekilde kullandım, ardından bir sabah kalktığımda çayın demlenmesine yaklaşık 1 saat olduğunu gördüm. 5 gündür takır takır çalışan makine 1 saat kadar geri kalmıştı, anlam veremedim. Sonra aklıma geldi şunun fişini bir çekeyim dedim, 1 saat sonra taktığımda saatin fişi çektiğim saatte kaldığını gördüm ve şok oldum. Eeprom'da saat, demlenme zamanı gibi ayarlar duruyor ama elektrik olmadan saat ilerlemiyordu. Bu durumda haliyle fişe ve elektriğe bağımlı bir makineyi kabul edemezdim. Aldığım 10. günü yetkili servise şikayetimi ileterek makineyi teslim ettim. Ertesi gün teknisyen aradı ve makinede bir arıza olmadığını, bu makinelerin bu şekilde çalıştığını bir üst modelde bu sıkıntının olmadığını belirtti. Bende arçelik müşteri hizmetlerini arayıp alma amacıma hitap etmediği için makinenin bir üst model ile değiştirilmesini talep ettim. Sonuçta 300TL para verdim ve klasik su ısıtıcısından bir farkı yok bu haliyle. Bir üst modelin fiyatı 340TL, yani 40 lira fark ile bu sorunu çözecektim. Ancak 1 gün sonra arayan yetkili servis 90TL verirsem üst modelin verileceğini belirtti. Arada 40 lira olduğunu ve neden 90TL istediklerini sorduğumda arçeliğin satın aldığım modelin fiyatını 250TL 'ye çektiğini (Hatalarını sayemde öğrendikleri için ani bir stok eritme kararı olarak yorumladım bu indirimi) bu nedenle aradaki farkın 90TL olduğunu belirtti. Tabii böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi, tekra müşteri hizmetlerini aradım ve bu farkın adil olmadığını 5 gün kullandığım makine için 50 lira ekstra fark bindirmenin arçelik gibi bir markaya yakışmayacağını dile getirdim. Ancak benim yakıştıramadığımı maalesef kendilerine yakıştırdılar ve kabul etmediler. Aslında bunu çokta sorun etmedim, zira media markt 14 gün iade koşulunu biliyordum. Bu akşam birde media markt'ın kapısını çaldım. Detaylarını yazmayacağım ancak media markt sokak satıcısı çıktı ve çapsız bir elemanlarının yorumları ile iadeyi kabul etmedi. Garanti kağıdını yırtıp masalarına fırlattıktan sonra eve geldim ve makinenin içini açtım.

< Resime gitmek için tıklayın >

Koskoca Arçelik bir pil ve bir diyotu bize çok görmüş onu fark ettim. Ayrıca yetkili servisin beceriksiz teknisyeni de makineyi çok kötü toplamış, vidalar v.s. hak getire.

Pil takılmış hali :

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu aşamadan sonra makine elektrik kesilse bile saati unutmuyor. Umarım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlara yardımcı olur. Unutmadan D3 diyotunun yönü batarya tersi, yani bataryaya akım gelmesini engelleyecek şekilde. Pil yatağında duran direncide sökmeniz lazım.
M
13 yıl
Muayene sistemindeki değişiklik hakkında
Merhaba arkadaşlar, hctr formunda bir arkadaşımız şu şekilde bir bilgi paylaştı;

quote:


Arkadaşlar merhaba;

Bizzat kendi yaşadığım tecrübeye göre bilgilerimi paylaşıyorum.

Önceden muayeneye gitmeden önceki makina mühendisleri odasının vermiş olduğu sızdırmazlık raporuna gerek kalmadı. 1 Ocak itibari ile lpgli araçlarda sızdırma var ise muayene istasyonunda kusur olarak çıkacak direk yaptırıp gelebileceksiniz. 25 tl cebinize kalacak.

Eğer lpg sıfır takıldı ise o zaman makina mühendisleri odasından rapor alıyorsunuz. Bu sevindirici diğer madde ise 136 olan muayene ücreti 148 tl gecikme zammı 6 tl den 7.5 tl ye çıkmış.

Ruhsata işli lpg direk muayeneye!

Bilginize...


İlave olarak

quote:


Makina mühendisleri odası bu bilgiyi paylaşmıyorlar 25 tl cebe !

Zaten önceden de sen sızdırmazlık alsan bile muayene istasyonunda tekrardan bakılıyordu ne biçim iş ise neyse deve de pirede olsa bu bari bişeylerin düzelmesine işaret


Bu konuda başka bilgisi olan var mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.