M

Teğmen
15 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
16 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
M
11 yıl
Aracıma çarpıp kaçmış ne yapmam lazım yardım
Dün bir AVM deyken araç plakam anons edildi. Otoparka indiğimde aracımın arka tamponuna çarpıp göçertmişler. Yanımda park etmeye çalışan kişi plakasını marka modelini almış görevliye teslim etmiş.
Arabayı hiç yerinden oynatmadan polis çağırdım. Sağolsun 2 saatten fazla sürede geldiler. Tutanak tutarsak mahkemeye vermem gerektiğinin, çok uğraşacağımı ve arabamın mahkeme bitene kadar yaptırılamayacağını falan söyleyerek tutanaktan vazgeçirmek istediler.
Ben kaçtığının cezasını çeksin diye tutanak kesinlikle tutulsun dedim. Hatta 'tutanak tutulursa mahkemeye vermek zorundasın bak dönüşün yok bile dediler'. Bu tutanak tutulurken de benim bilgilerimi aldılar, çarpan araçla ilgili bilgi bile istemediler marketin kamera kaydı varmış dememe rağmen. Çarşamba günü gel karakoldan tutanak sonucunu al dediler.
Bugün plakadan kişiye ulaştım. Araç sahibi kendisi kullanmadığını söyleyip başka birisine arattı. Farketmedim görmedim bilmiyordum nasıl vurmuşum diye özür diledi (Farketmemesi mümkün değil, sürtme değil çarpıp göçertmiş tamponu). Geleyim tekrar tutanak tutalım sigortamdan yapılsın dedi. Tamam dedim. Ama gelmedi şimdi telefonlarımı açmıyor. Mesaj atmış kamera kayıtlarını inceleyip tutanak tutacam diye. Anlaşılan çamur yapacak.
300 tl civarı masrafı olduğunu öğrendim. Canımıza gelmedi çok önemli değil durumum iyi çok şükür yaptırabilirim ama işin peşini bırakmak istemiyorum. 2 saat eşimle çocuğumla polis bekledim. Stresi sıkıntısı ve her çarpan kaçsın hiçbir şey olmamış gibi rahat hayatına devam etsin. Kesinlikle kabullenemiyorum. Sonra ara dalga geçer gibi ben öyle birisi değilim ne gerekiyorsa yaparım de sonra yokuşa sür arabanı!
Şimdi neye malolursa olsun peşini bırakmak istemiyorum. Elimde kamera kaydı var. Market çalışanı da şahit olur diye düşünüyorum.
Şimdi ne yapmam gerekli? Hangi yolu izlemeliyim? Başına gelen var mı?
Teşekkürler
M
16 yıl
WCDMA (UMTS) / GSM hakkında bilgi lütfen.
Yurt dışından telefon almak istiyorum ancak Türkiye de çalışırmı bilmiyorum. Htc touch pro 2 almayı düşünüyorum ürünler (unlocked) yazıyor fakat 'Cellular Band: WCDMA (UMTS) / GSM 850/900/1800/1900' böyle bilgi var. Kafamı harıştıran da burası. Bizde Hsdpa kullanılmıyor mu bu WCDMA da nedir anlayamadım.
Bilmediğimden ve bilgi istediğimden soruyorum. Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
İyi günler
M
16 yıl
t-mobile telefon Tr de çalışır mı? Yardım lütfen
Avrupa dan HTC Touch pro 2 almak istiyorum ancak çoğu cihaz t-mobile, sprint v.s. ürünü. Bazı satılıklarda ise (unlocked) yazısı mevcut. Kimisi sadece 900/1900 band kimisinde 900/1900/1800/850 yazmakta.
Bu konu hakkında hiç bir bilgim yok. İngilizcem yeterli olmadığı için satıcıya soru sorma konusunda da sıkıntılar yaşıyorum. Bilgisi olanlardan faydalanabilirsem çok sevinirim.
M
17 yıl
2000 focus ebay\u0027dan 7\u0027\u0027 dvd alcam, bakar mısınız uygun mudur?
http://cgi.ebay.com/7CAR-DVD-PLAYER-GPS-FM-TV-AU-MAP-IPOD-MP4-STEREO-DIVX_W0QQitemZ250512408980QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item3a53b40194

Ankara'da 800 tl den başlıyo benzeri ürünler. Bilgisi olan var mı 2000 focus ghia için düşünüyorum. Bir sıkıntı yaşar mıyım?
Saygılar.
M
17 yıl
notebook bios şifresini kaldırmak için yeni şifreyi enterladım. şifre gitti :(
arkadaşlar bios şifremi kaldırayım artık dedim. aklıma boş bırakır enter yaparsam olur geldi. eski şifreyi yazdım yeni şifre kısmını enter yaptım. tekrara da enter yaptım. yeniden başladı we yine şifre istedi. enter yaptım olmadı. eski şifre de olmadı. bi sürü şey deniyorum sonra 'system disabled [07904] uyarısı alıyorum
:(
biraz netten araştırdım ama elle tutulur bişeye ulaşamadım.
bilgisi olan paylaşırsa sewinirim.
(masaüstü olsa pil sökcm ama notebook. bunda da sökme oluyo mu bilmiyorum garantisi bitti zaten de sınawım war bu arada bununla uğraşmak istem,iyorum :( )
M
17 yıl
system securty hatası, yardım lütfen
bugün bilgisayarıma format attım. herşey güzeldi. nod32 yükledim sonradan system securty diye bi program geldi (nasıl geldi bilmiyorum). sürekli tarama yaptı bir sürü virüs trojan falan buldu sonra da bi siteye yönlendirip lisans almamı istiyo.
sürekli hata geliyo ve pc şu an hiç kullanılmıyo gibi. başına gelen bana yardım edebilecek olan war mı biraz araştırdım ama bi sonuç bulamadım :(
M
17 yıl
laptopa format attım kablolu modem ile nete bağlanamıyorum
mrb arkadaşlar. casper marka laptopa format attım. normalde vistaydı ama şimdi XP kurdum. kurulum falan sorunsuz gerçekleşti. ama driwerların cd si mewcut değil. netten bulayım dedim kablolu modem jackını bağladım hiç bir tepkime olmadı. ne yaptıysam yok bağlanamadım.
sorum şu: şimdi nete bağlanabilmem için öncelikle ethernet kartı falan kurmam gerekiyo mu?
net yada cd si olmadan nasıl kurulum yapabilirim?
farklı bir pc den driwerları bulup ona aktarsam dicem ama parçaların marka we model nosunu falan hiç bilmiyorum. bunları nasıl öğrenebilirim?
saygılar
M
17 yıl
dizüstü cpu fanına üfledim bi daha çalışmıyo :(
durum bu arkadaşlar bi arkadaşın tavsiyesi üzerine biriken tozu çıkarmak için havanın çıktığı yerden fana üfledim. ancak bunu çalışır durumda iken yaptım. o anda fan durdu we bi daha çalışmadı. şimdi 5 dk içinde işlemcinin orası el değilmeyecek kadar sıcak oluyo. dizüstün
n altına fan için ayrı bi sökme yeri koymamışlar fana ulaşabilmek için tüm kasayı sökmnek gerekiyo. bundan da korkuyorum toplayamazsam diye. bu durumda çalıştırma ihtimalim war mı yoksa serwise mi yol alayım :(
M
17 yıl
samsung 160gb hdd 127 gb görüyo, yardım!
hdd samsung hm160hc markalı ürün. notebook da takılı arabirim ide 8mb bellekli. yeni aldım windows kurdum ama 127 gb görüyo boş alan 124 b diyo. biraz azalması normal ama 33gb kayıp war. bunu çözmemin bir yolu war mı?
notebook toshiba satellite L10-205 modeli. windows kurulumunu toshibanın werdiği ürün kurtarma dvd si ile yaptım c-d ayıramadım sadece c olarak görüyo we toplam alan 127 gb. bunu düzeltmenin bir yolu war mı. yardımlarınızı bekliyorum
M
17 yıl
toshiba notebook hdd türü ne?
cihaz TOSHIBA SATELLITE L10-205 dur.
hdd de badsektor çıktı garantisi dolduğu için kendim alcm. ide,sata,pata,notebook hdd. tam olarak hangi model almam gerektiğini bilmiyorum. toshiba model nosu aradım ama sadece 40gb hdd yazıyo. ide olabileceğini söylediler, kesin olarak nasıl öğrenebilirim?
160gb almayı düşünüyorum kaldırır mı ya da yawaşlatır mı? bunun bi üst sınırı war mı?
donanımsal bi sorunla ilk defa karşılaşıyorum we hangi marka, ne alacağıma kadar bilgisizim. fiyatlarda çok esnek. bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sewinirim
şimdiden teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.