A

Yüzbaşı
12 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
37 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
12 yıl
\"Boyalı, değişenli arabanın, kazalı fotoğrafı varsa sorun yok\" diyenler..
konu malum arkadaşlar; arabası olan, arabadan anlayan, anlamayan herkesin başında. "bu araba neden boyandı? bu parça neden değişti? araba pert ama.." falan filan. bu konuda çözüm önerisi olan var mıdır? örneğin tramer kayıtları, servis kayıtları falan bi yere kadar bilgi veriyor. bu konuda kazalı halin ayrıntılı fotosu da olsa ve bu boyanan yerde mutlaka kayıt altına alınmak zorunda olsa sorun büyük oranda çözülmez mi? örneğin (Allah kimseye vermesin) aracı bariyere sürttük diyelim. bu aracın boyanmadan önceki ayrıntılı kaza fotolarını boyacı servis bulundurmak zorunda olsa iyi olmaz mı? örnek için konuşursak çok bsait çiziklerden dört parça boyalı araba damgası yemek kötü bi durum. diğer taraftan bir parça boyayla pert olan araçlar var. ne dersiniz? zorunluluk yoksa bile böyle bi kamuoyu oluşsa artık iyi olmaz mı?
A
12 yıl
34000\u0027e 0 astra (classic lll)
opel astra classic lll leri 34000tl ye veriyor. asıl merak ettiğimiz aslında opelin kullandığı bu 1.6 115 beygir benzinli motorun lpg uyumu. 105 beygir olan için "belli bir km nin üstünde sorun olabiliyor" yorumları vardı. titreme vs. gibi. gerçi şimdiki kitler de artık eskisi gibi değil.
ya da kitler arasında "şu marka kit uyar" denilen var mı?
aracı bi arkadaşa almak istiyoruz. tek soru işareti bu konu. araç bana da çok mantıklı geldi. sizler ne dersiniz, önerileriniz nelerdir??
A
12 yıl
karşılaştırma: civic-elantra-corolla
autocar dergisi mart ayında yeni civic, elantra ve corolla'nın 1.6 benzinli ve otomatik versiyonlarını karşılaştırmış. derginin yorumuna göre elantra hemen her alanda önde. corolla'yı zaten yerden yere vurmuş ve "genç rakiplerine bakıp, not alıyor" yorumu yapılmış. civic için ise elantra'ya göre 6000tl ucuz olan baz modele atıfta bulunarak "o pahalı gelirse bu da alınabilir" yorumu yapılmış.
biraz ayrıntı verelim:
geri görüş kamerası en iyi olan civic'miş. gösterge panelinde de civic en iyiymiş. (bence de)
malzeme kalitesi en iyi olan elantra'ymış. sonra civic.
civic'in kabini rakiplerine göre daha kullanışlıymış. kabin kalitesi ve genişliği elantra'ya yakınmış.
elantra'da da direksiyondan vites değiştirilebilse iyi olurmuş.
corolla'nın 4 ileri otomatik şanzımanı hem tüketimi artırıyormuş hem de performansı törpülüyormuş.
en iyi direksiyon sistemi elantra'daymış.
corolla'nın frenleri kötüymüş.
birkaç da rakam verelim: (civic-elantra-corolla için)
ort. yakıt: 6.7-7.0-7.1 (civic çok yakmıyor muydu?)
baz fiyat: 44.735-50.300-48.600 (civic bi alt sınıf sanki )
ağırlık: 1241-1228-1290 (avrupalılara göre çok hafifler. hele o dev gibi duran elantra'ya tek bişey diyorum )
bagaj:440-485-450 (elantra burada da sıyrılmış )
güç:125-132-124 (elantra daha güçlü sanki)
uzunluk:4545-4530-4545 (elantra'nın toplam uzunluğunun kısa olması büyük başarı )
aks aralığı:2675-2700-2600 (corolla'nın aks mesafesi bariz kısa. bu arada civic'te de aks mesafesi kısalmış)
şimdilik bu kadar..
A
12 yıl
2008 vectra\u0027ya karşı exeo; ne dersiniz?
donanım olarak elegance ile style, motor olarak 1.6 benzinli motorları düşünürsek, bu araçların artıları eksileri varsa 35000tl civarı alternatifleri hakkında ne dersiniz?
A
12 yıl
bluetooth sorunu yaşanan telefonlar listesi ve çözümleri
navigasyon cihazıyla telefon arasında bluetooth sorunu yaşayan arkadaşlar bi liste oluşturabilirse cihaz alacak arkadaşlara faydalı olacaktır. yeni aldığımız navitech qx 432 nokia e71 ile bağlanamayınca keşke daha önceden böyle bi liste olsaydı dedik. çözüm önerisi olanlar varsa tekliflere açığız.
nokia e71: navitech qx 432 ile bağlanamadı.
navitech 205 ile bağlandı, rehber görünüyor
nokia 6303 navitech qx432 ile bağlandı, rehber dahil.
nokia c2 00 navitech qx432 ile bağlandı, rehber dahil.
A
12 yıl
2009 civic\u0027e alışamadım, ne yapsam?
2009 civic premium bi araç aldım. bi de temiz temiz bikaç yıl bineriz diye gittik prins lpg taktırdık. amma velakin arabayı alalı 5 ay oldu, alışamadık bi türlü, ne yapsak? eski opelciyim. 2008 üstü dizel astra sedan'lara bakıyorum. bi de 2006 üstü vectra'lar kafamı kurcalıyor. civic'le bi sıkıntımız yok çok şükür. fakat fazla genç işi bi araba. bizden geçmiş sanırım. iki çocuktan sonra insan arabanın bagajına falan bakıyor civic'in bagaj sanki hb gibi. bu arada yakıt oldukça iyi. şu kış günlerinde lpg de 21-22 kr gibi bi tüketim var. benzinle beraber 24-25 kr oluyor. astra olursa 1.3 dizel benim gibi sakin kullanan biri için daha az olur diye düşünüyorum. vectra olursa birazyakıt artar ama keyifle binerim diyorum. ne dersiniz, macera mı arıyorum?
A
13 yıl
civic premium \u0026 astra enjoy (sedan) karşılaştırma
arabayı yeni aldım. (2009 1.6 premium) henüz yaklaşık 3000 km yol yaptım (benzinle). bayram tatili falan. dizel astra almayı düşünüyordum. bu denk geldi. civicleri sevmezdim, bende de hondanın iyi bir intibaı yoktu. niyette 2008-09 cdti arta sedan vardı. nasip bunaymış.şuanki fikirlerim:
-arabanın köşeleri çok alçak. altın alçak olması artık çok sorun değil bence, ancak köşeler her parkta sorun oluyor (astra +1)
-bagaj çoook küçük. çocuğun oto koltuğunu bagaja sokarken resmen döşeme esniyor (astra +1)
-donanım seviyesi premium ancak isim resmen tuzak. bildiğin comfort ayarında. camlara ve bagaj kapağına uyuz oluyorum (astra +1)
+hız sabitleme ve otomatik klima ile açık renk döşeme iyi olmuş (civic +2)
-6. vites muhabbetini hızlı geçiyorum. büyük eksiklik (astra +2)
-benimkinde arka taraf araba boşken de yerde duruyor. sanırım sorun var ancak bu çok umrumda değil..
-vites ve el freninin tasarımı berbat. aslında diyebilirim ki bu sebepten dolayı hiç bakmıyordum civiclere ki bence iç tasarım çok önemlidir. geldi o beni buldu (astra +1)
+bununla beraber kadran çok şık ve kullanışlı (civic +1)
-yol bilgisayarı o kadranın içinde çok basit kalmış (astra +1)
+dış tasarımı gerçekten çok güzel, kalıcı bir tasarım (bu biraz tercih meselesi, civic sportif genç, astra ağır abi: bence civic +1)
+içeride malzeme kalitesi, sınıf ortalaması düşünüldüğünde oldukça iyi.. (civic +1)
-dışarıda malzeme kalitesi düşük denmiş, ben de bir iki küçük göçük farkettim.. (astrayı bu yönden bilmiyorum)
+vites geçişleri çok güzel ki bu da benim için önemli. vites yuvaları belirgin (civic +1)
+direksiyon ve koltuklar hem tasarım hem de kullanış açısından güzel.. (civic +1)
+arka ortada zemin düz (civic +1)
+yakıt beklentimin altında. ama yine de lpgsiz asla..
+görüş iyi, iç mekan ferah, genişlik, diz ve baş mesafeleri oldukça iyi (astrada da ölçüler oldukça iyi ancak ferahlık hissinde: civic +1)
aklıma gelenler bunlar. sonuç olarak dizel astra enjoy ile kıyaslıyorum, artıları ve eksileri ile birbirlerine denk gibi.ilk bakışta astra daha çekici duruyor, fark motorda ortaya çıkacak, onu da zaman gösterecek. şimdilik niyetimiz en az 3 yıl binmek, hayırlısıyla..biçok kişi bu araçlara bakıyor diye tahmin ediyorum. fikir verir umarım..
A
13 yıl
Yerli yarış arabası \"Volkicar\"
ünlü yarışçı volkan ışık sanırım 1 milyon dolar kadar bi yatırımla bi yarış arabası üretmiş. başlangıç için oldukça iddialı duran bi araç, ne dersiniz?
(konuyu bulamadım, başka yerde konuşuluyorsa silinebilir)

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
13 yıl
D sınıfı neden daha sorunlu?
test sonuçlarına bakıyorum, hep d sınıfı araçlar son sıradalar. bi fikri olan var mı?
A
13 yıl
emekliye araba tavsiyesi
kayın babama 2004 ve üstü hb 17000tl ye kadar araba bakıyoruz. kahveye gidip gelecek özetle. ne önerirsiniz? bizim aklımıza 1.2 fabialar geldi. yavaş olması ve az yakması bizim için avantaj. hatta getz den atak olduğu için çekiniyoruz. gerçi 1.3 motorunu bilmiyorum o nasıldır acaba? bi de 2004 multijet bi punto var hoşumuza giden. ne dersiniz?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.