K

Binbaşı
03 Mayıs 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
4 yıl
i5 8250U mu 8400T mi? çok acil yardım lütfen
Arkadaşlar merhaba. all in one pc alacağım fiyatlar ve özellikler aynı birisi asus i5 8250U diğeri lenovo 8400T. Arada ne fark var hangisini tercih etmeliyim?

alttaki linkten özelliklerine baktım 8400 daha üstün duruyor ama 8250den 115 dolar uygun. Daha iyiyse neden daha uygun, daha ucuzsa acaba daha iyi değil de ben mi anlayamıyorum?
https://ark.intel.com/content/www/tr/tr/ark/compare.html?productIds=129940,124967
K
9 yıl
Asus K555LN-XO406H nasıl bilirsiniz?
Selamlar,

Bu model hakkında interneti aradım taradım ama elle tutulur bir bilgiye ulaşamadım. Fiyatı 2300 TL. Genel olarak ofis ortamında kullanacağım, uzun yıllar hızlı kalması önceliğim. Boş vakitlerimde ise counter, dota tarzında oyunlar oynuyorum, bu tarz oyunları sorunsuz çalıştırması önemli ama fazlasını da aramam. Bu bilgisayarı almamı önerir misiniz, eksi yönleri var mıdır? Marka Asus olmak kaydı ile başka önerilere de açığım. Bilgisayar özellikleri kısaca şöyle:

İşlemci: Intel Core i7 5500U 2.4GHz 4mb cashe

12GB ram

1TB

15.6"

Nvidia Geforce GT840 M

1 TB 5400 RPM

win 8.1

Batarya: 2 hücreli (Hiç bir bilgim yok bu konu hakkında, ofis ortamında kaç saat dayanır örneğin?)


Yorum ve önerilerinizi bekliyorum, ona göre 1-2 gün içinde ürünü almayı düşünüyorum


Not: Bir sitede 1 x usb 2.0 ve 1 x usb 3.0 yazıyor, bir başka sitede ise 2 x usb 2.0 ve 1 x usb 3.0 yazıyor. Hatta bir başkasında 2 adet USB 3.0 + 1 adet USB 2.0 yazıyor. Bunun bir standardı yok mudur, hangisi doğru?


Not 2: Bir de yukarıdaki aynı özelliklere sahip olsun ama ekran kartı 850 M olsun istiyorum, var mı böyle bir seçeneğimiz?
K
10 yıl
50-55 bin TL arası 0 km dizel araç tavsiyesi
Arkadaşlar merhabalar,

Buna benzer bir konu daha var ancak oradaki arkadaşın beklentileri farklı olduğu için ayrı bir konu açmayı düşündüm.

Şirketimiz için nispeten geniş, az yakan, 0 km rakiplerine oranla daha sağlam bir araç arıyoruz. 8 yılda ortalama 150.000 km yapıyoruz.

301'i inceledik, full paketi şu an için yok dediler ve orta paket için bluetooth paketi dahil 50.000 TL fiyat verdiler.

Renault da ise Clio ve Symbol'e baktık. Clio bizim için fazla dar. O yüzden o uymadı. Symbolun ise yakıt tüketimi çok iyiydi. Ben de hala inanamıyorum ancak bir ara Symbol kiraladığımda 500 km yol yaptım ve araç 63 TL'lik yakıt aldı, hala pek inanasım gelmiyor bir yerde bir yanlışlık var diyorum Araç geniş ve az yakıyor ancak Buna oranla 301 daha sağlam ve güvenilir geldi bana, siz ne düşünüyorsunuz? Symbolun full paketi içinse 48.000 TL fiyat verdiler.

Bu araçlara bu paralar verilir mi? Veya aynı fiyatlara gözden kaçırdığımız bir model var mıdır?

Önerileriniz bizim için çok önemli, bekliyoruz
K
10 yıl
Şu resimdeki rakamları kim değiştirebilir? Yardım edin bea :(
Arkadaşlar çok küçük bir iş ama bir türlü yapamadım. Photoshop falan kullanan varsa aranızda şuna bir ayar çekebilir mi lütfen. Hayır duamı alırsınız

https://dl.dropboxusercontent.com/u/54173832/tursab%20ingilizce%20logo.png

Tek yapılması gereken logodaki '3523' rakamının 7207 olarak değiştirilmesi.


< Resime gitmek için tıklayın >
K
10 yıl
Ofis işleri için hangi tablet?
Arkadaşlar merhabalar,

Bir çok konuyu okudum ancak çok fazla marka ve bu markaların ayrı ayrı modelleri var. Bu yüzden bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alacağım cihazı yoğun olarak ofis işlerimde kullanacağım. Her an her yerden online olarak alışveriş yapmam gerekiyor. Online olarak uçak bileti satışı yapmam, yolcu isimlerini sorunsuzca girebilmem, 3d secure gibi banka işlemlerinden sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçebilmem lazım. Bunun haricinde Dropboxtaki metin klasörlerime her an her yerde ulaşabilmeli ve hızlıca değişiklik yapabilmeliyim. Alacağım cihazda eğlence olarak yalnızca film izleme gereksinimim olur.

Böyle cihaz araştırmalarına girmeyi pek sevmiyorum bu yüzden alacağım cihaz beni en az 4-5 yıl süreyle idare etmeli.

Sürekli internete ihtiyacım olduğundan sanırım içerisine sim kart takılabilen bir model olmalı. Bu tip gereksinimlerimi göz önünde bulundurursanız bana hangi marka ve modeli tavsiye edebilirsiniz acaba?

Şu ana kadar bir arkadaşım samsung note 10.1 modelini veya ipad almamı önerdi ama açıkçası ikisi içinde net bir bilgim yok.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
K
10 yıl
Ofis işleri için hangi modeli öneriyorsunuz?
Arkadaşlar merhabalar,

Forumda bir çok konuyu okudum ancak çok fazla model var. Bu yüzden bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Alacağım cihazı yoğun olarak ofis işlerimde kullanacağım. Her an her yerden online olarak alışveriş yapmam gerekiyor. Online olarak uçak bileti satışı yapmam, yolcu isimlerini sorunsuzca girebilmem, 3d secure gibi banka işlemlerinden sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçebilmem lazım. Bunun haricinde Dropboxtaki metin klasörlerime her an her yerde ulaşabilmeli ve hızlıca değişiklik yapabilmeliyim. Alacağım cihazda eğlence olarak yalnızca film izleme gereksinimim olur.

Ancak şöyle bir durum var, online alışveriş yapacağım web sitesi firefox dışındaki tarayıcılarda sorun veriyor. Ipadlere firefox tarzı tarayıcılar yükleyebiliyor muyuz?

Böyle cihaz araştırmalarına girmeyi pek sevmiyorum bu yüzden alacağım cihaz beni en az 4-5 yıl süreyle idare etmeli.

Sürekli internete ihtiyacım olduğundan sanırım içerisine sim kart takılabilen bir model olmalı. Bu tip gereksinimlerimi göz önünde bulundurursanız bana hangi modeli tavsiye edebilirsiniz acaba?

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
K
11 yıl
Esnaf arkadaşlar hangi bankanın Pos cihazını kullanıyorsunuz?
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 1 senedir Garanti bankası pos cihazını kullanıyorum iş yerimde. Bunun 6 ayında askerdeydim uyanamadım olaya, bu süre içerisinde banka resmen yolmuş bizi blokeli sitemde çalışmamıza rağmen. Bu gün zar zor sitem ettiğimde %1.09a indirdiler kesinti oranını internette şöyle bir araştırdım daha pazarlığa oturmadan kesinti oranı %1.05 olan bankalar var, kampanya aynı kampanya... Ziraat bankasıyla görüştüm bu gün blokeli satışlarda kesinti yapmadıklarını söylediler, taksitli satışları ayrıca görüşmeye gideceğim.

Şirketimde bir Bonus bir de Maximum Pos cihazı bulundurmak istiyorum taksit kampanyalarından vs. yararlanabilmek için.

Siz hangi bankayı kullanıyorsunuz, hangi bankanın kesintisi daha az? Bu çiçeği burnunda esnaf kardeşinize öneride bulunursanız çok sevinirim
K
12 yıl
Bir eurovision klasiği
Yine geçecek insanlar televizyonun karşına, yine o sesini çok sevdiğim spiker güzel güzel sunum yapacak. Sonra şikayet edecek şu ülkenin komşusu ona tam puan verdi, görüyorsunuz yine bu ülkenin komşusu şuna tam puan verdi, bilmem hangi ülkeden bize hiç puan çıkmadı neden çünkü aramızda yaşanan siyasi olaylar bilmem ne... Yıllardır bir türlü çözemedi adam olayı, ulan her sene aynı terane işte niye ilk defa oluyormuş gibi şaşırıp sitem ediyorsun sesini sevdiğimin. Aslında kimse umursamaz ama sıra Türkiye'ye geldiği zaman en azından onu izlemek ister, arada televizyona bakar falan yakalamak için. Hayatımız ne kadar tekdüze arkadaş, yılda bir kez düzenlenen şeyler bile tekdüzelikten kurtulamıyor. Bu da böyle bir yazıydı işte, değişiklik oldu sizin için, haydi sağlıcakla...
K
12 yıl
Neolotik(Taş devri) Baş yapıtı: Göbekli Tepe (Dünya\u0027nın en eski tapınağı)
Dünyanın M.Ö 9600 yılına ait en eski tapınağı Göbekli Tepe'nin:

-Urfa'ya yalnızca 20 dakika uzaklıkta olduğunu,

-Kazı çalışmalarının 15 yıldır devam ettiğini,

-Bu yapının Windows'un bir zamanlar masaüstü arka planı olarak meşhur ettiği Stonohedge'ten (M.Ö 3000) ve Mısır pramitlerinden (M.Ö 2650) bile eski olduğunu,

-Taşlar üzerindeki insan kabartmasının cinsel organını örtmek için hayvan postunu beline bağladığını, ve hayvan kabartmalarının günümüzdeki hayvanların bir çoğu ile aynı olduğunu,

-Gezdirdiğimiz yabancı turistlerin inceleme için en az 1 saat ayırdıklarını ve buna karşın yerli turistlerin 5 dakika platform etrafında dolanıp, tüm bilgeliğiyle 'Taş işte.' şeklinde yorum yaptığını,

-O koca alanı yalnızca 3 adet köylünün sadece başında bekleyerek koruduğunu ve bir heykelin çoktan çalındığını, bu bekçilerin maaşlarının Almanlar tarafından ödendiğini,

-Bekçi atanması için Kültür Bakanlığının izni gerektiğini, Kültür Bakanlığının izin verebilmek için alana bilet gişesi kurulması gerektiğini, bilet gişesi kurulabilmesi için Anıtlar Kurulunun onayı gerektiğini, ve projenin Anakara'da bir yerlerde tıkandığını,

-National Geographic 2011 Haziran sayısının kapağının tüm Dünya'da ''Göbekli Tepe: Dinin doğuşu'' olarak basılırken Türkiye'de ''Çocuk Gelinler'' olarak basıldığını, kazı çalışmalarının yarısının bile tamamlanmamasına rağmen yabancı medyanın belgeselini bile çektiğini ve ülkemizde hiç bir yerli medyanın umurunda bile olmadığını,

biliyor musunuz?


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Konu ile ilgili ayrıntılı bilgi isteyen arkadaşlar için:


Neden önemli, gizemli yanı nedir?

-11600 yaşında olmasının yanı sıra, Tapınağın yapımında kullanılan taşların boyu 3 ila 30 metre arasında değişiyor. Taşların ağırlığı ortalama 15 ton. Tapınağın kurulduğu yerin zemininde böyle bir taş oluşum yok. Taşları getirmiş olabilecekleri en yakın mesafe 300-400 metre ileride ve tekerlek henüz icat edilmemiş...

-O tarihteki bilinen en yakın yerleşim yeri 35 km ötede (Nevali Çöri) Ama bu yerin nüfusunun böyle bir yapı inşa etmek için yeterli olmadığı mutlaka başka insanların da katılımının olması gerektiği vurgulanıyor.

-Yapının yapımında kullanılmış el aletleri bulunamadı, hiç insan kemiği bulunamadı. Yalnızca yenilmiş hayvan kemikleri bulundu. Bu da aklımıza insanların yapıyı inşa etmek için geldiğini, yapıyı bitirdikten sonra ara ara yalnızca ibadet etmek için ziyaret ettiğini getiriyor.

Bulgulara göre ortaya çıkan ve cevaplanmayı bekleyen senaryolar:

- Aynı yerlerde başka insan grupları olduğu açık, peki bu insanlar nerede?
- Birbirleriyle haberleştikleri ve bir araya geldikleri açık. Peki ama nasıl?
- 50 yıl sonra ilk tapınaklarını gömüp, üzerine yenisini yapmışlar. Neden?
- Yan yana 20 adet daireler şeklinde tapınaklar yapmışlar. 1000 yıl sonra tapınak yapımından vaz geçmişler. Neden?

-Neden Göbekli Tepe?

Tapınağın kurulduğu tepede aslında böyle bir yer mevcut değil. Tapınağı yaptıktan sonra üzerine toprak taşıyarak kapatıyorlar. Bunun için çeşitli görüşler ileri sürülüyor. Bir saldırıdan korkmuş ve tapınağın zarar görmemesini istemiş olabilirler. Göç etmeleri gerekmiş ve geri dönünceye kadar tapınağın başkaları tarafından görünmesini engellemek istemiş ve geri döndüklerinde gömdükleri yapıyı yeniden açmak istemiş olabilirler. Neticede bu toprak birikintisi orada aslında var olmayan, düz bir alanda tıpkı bir göbek gibi sonradan meydana gelmiş yapay bir görünüm sergiliyor, bu yüzden adına göbekli tepe deniyor.

Neden dinin doğuşu deniliyor?

Bazı arkadaşların aklına başka şeyler geliyor. Ama aslında hiç alakası yok. Dünya üzerinde ibadet yapılmak için kurulan daha eski başka bir yer olmadığı için böyle diyorlar. Yoksa burada dinin ne zaman başladığını tartışmıyoruz, daha da önemlisi konumuz din değil, lütfen bu konuda yanlış yorumlar yapmayınız.

Eksilerimiz çok ama artılarımız hiç yok mu?

- Alman ekip çok iyi bir şekilde çalışıyor ve kazı çalışmaları devam edecek.
- Yurt dışında ünü hızla yayılıyor.
- Dünya Mirası ilan ediliyor.
- Urfa'ya güzel bir müze ve yeni oteller yapılacak.

Ayrıca yabancı yapım bir video var konu hakkında: (Mesaja video ekleyemedim biri ekleyebilirse sevinirim

http://www.youtube.com/watch?v=Xo0ZkgqM1TE
K
12 yıl
Banko olarak düşündüğüm kupon. Sizce?
Dortmun-Leverkusen 1
Hullcity-Bristolcity 1
Blackpool-Portsmouth 1

Ne dersiniz arkadaşlar, az vakit kaldı oynayacağım galiba

Sürpriz olarak da

Udinesse-Milan 0/1
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.