H

Yüzbaşı
24 Ekim 2001
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
45 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
8 yıl
Yurtdısı ekran kartı satın almada garanti durumu nedir
Merhabalar,

Sadece bilgisi olanlar soruma cevap verip bosu bosuna salla pati cevap yazan olmazsa sevinirim.
Merak ettigim sudur;

ASUS, MSI, GIGABYTE ve SAPPHIRE marka ekran kartları icin amazondan alındıgını varsayıyorum garanti durumu nasıl oluyor?
ASUS Turkiye kabul ediyormu?
MSI Turkiye Sanırım servispointe yonlendiriyor? Garanti kapsamındamı gorunuyor?
GIGaBYTE ve Sapphire de durum nedir?

Lutfen bilginiz yoksa kafa karıstırmayın sadece gercekten bilen/arastıran/deneyimleyen arkadaslara soruyorum.
H
8 yıl
Silinebilir
Silinebilir.
H
8 yıl
MSI Gaming Pro Carbon Usb den sarj ozelligi
Merhaba Arkadaslar,

1-2 Hafta once Msi Gaming Pro Carbon anakart aldım ama bilgisayar kapalı iken usb den guc saglama/sarj olayını bir turlu gerceklestıremedim. Bios ayalarını baya bi aradım kitapcıgada baktım ama boyle bir ayar goremedim. Goren bilen aynı tecrubeyi yasamıs bir arkadas nasıl aktif hale getirilecegini paylaşırsa sevinirim.

Not: Biosu 1.30
H
8 yıl
Silinebilir
Silinebilir yanlış msj.
H
8 yıl
i5 2500k+8gb ddr3 Upgrade Tecrubelerim ve Oyunlar
Merhaba Arkadaslar,

Bir oyun sever olarak kademeli olarak yapmıs oldugum upgradeleri ve ne kadar faydalı olup olmadıgını sizinle paylasmak istedim.
Süreç su sekilde gelişti;

1- i5 2500k@4.2ghz, 4x2 1600mhz ddr3 ram, asus z68 maximus gene z, Xfx 290x
2- i7 3770k@4.8ghz, 4x2 1600mhz ddr3 ram, asus x68 maximus gene z, Xfx 290x
3- i5 6600k@ 4.5ghz, 8x2 2400mhz ddr4 ram, msi z170 gaming pro carbon, Xfx 290x

Birinci sistemdem ikinci sisteme tek fark i5 2500k dan i7 3370k ya geçiş açıkcası fps rakamlarında 1-2 fps lik farklar olmasına ve minimum fps degerlerinin nerdeyse hiç degişmemesine ragmen Metro, Gta ve Tombraider gibi oyunların benchmarklarını izlerken net bir sekilde oyunun daha akıcı oldugunu gordum. Aslına bakarsanız ne minimum fps nede avarage fps de fark yoktu sadece maximum fps 2-3 fps yukarı cıkmıstı. Imkanı olan varsa bu upgrade yi gercekleştirsin tahmini maliyet 300tl.

İkinci sistemden üçüncü sisteme geçtigimde nerdeyse butun alt yapı degişmişti lakin 3770k dan i5 6600k ya geçişin cok bir onemi yoktu. Aslına bakarsanız cok memnun oldugum sistemime 16gb ram almak istiyordum ama eski 8gb ramlere alıcı cıkmadıgı ve ddr3 ramlerin fıyatlarının ddr4 ramlere cok yakın oldugunu gordugum icin elimdeki mevcut sistemi ancak anakart+ram+islemci olarak paraya cevirebilecegimi dusundum. Sonuc olarak en temelde 16 gb rame gecmek ve genel sistem bilesenlerini yenilemek icin (sonucta 2012 de aldıgım bilesenlerdi anakart ram islemci) uograde yaptım. Tahmini maliyet 750tl.

Sonuc olarak sunu soyleyebilirimki birinci ve ikinci sistemde fps ye baglı olmayan (yanı minimum fps yuksekken) bazı tıkanıklıklar yasıyordum. Ugrade den sonra gozlemledimki bu tıkanıklıklar gecti. Ornek oyunlar Tombraider Callof duty 3 Assasin Creed Syndicate de yasadıgı tıkanmalar gecti hatta ve hatta programlama sorunu olan Batman Arkham bile akıcı bir sekilde calısmaya basladı (en yuksek ayarlarda, full hd).

Sizinle paylasmak istedigim sudurki;
-kesinlikle ve kesinlikle 8gb ramlerin omru dolmustur ve sistemlerde tıkanıklıklar yaomaktadır, egerki oyun bilgisayarınızda 8gb ram kullanıyorsanız en kısa surede bunu 16gb ile degistiriniz farkı gozle goreceksiniz.
-3770k ve benzeri islemcisi olan arkadaslar bence kesinlikle upgrade yapmaya gerek yok sadece ram takviyesi onları kurtaracaktır.
-Bir ve iki numaralı sisteme gore i5 6600k-z170 ikilisinin avantajları usb type-c ve m2 ssd portundan oteye gidemiyor malesef.

Tavsiyem bir ve iki numaralı sistemlere benzer bir sisteme sahipseniz bence ram takviyesi ile uzun bir sure kullanabilirsiniz bosuna para harcamayınız. Tecrubeyle sabittir baya bir sure deneme yapılmıstır. Lakin soyle bir durum var, 8gb ddr 3 ramları nakite cevirmek zor ve 16gb ddre-ddr4 fıyatları nerdeyse aynı duzeyde,ram fıyatı haricinde extradan 400-500tl masrafla butun sistem bilesenleri yenilenebilirki ben bu secenegi sectim.

Karar size kalmıs umarım benzeri sistemlere sahip arkadaslara ısık tutar.
H
12 yıl
Mavi ekran sorunu
Merhabalar Asus maximus genz 2500k 8 gb 4x2 kingston ram ve 6950 ekran kartim var. Uzun suredir kullandigim bilgisayarimdan son 4-5 gundur bazen mavi ekran Stop 0x0000050 hatasi aliyorum. Bilgisayara windows kurarken herhangi bir sorun yasamadigim icin yazilimsal bir sorun oldugunu dusunuyorum defalarca win kurdum ama ayni problemi asadim benzer bir setupi olupda benzer problemi asabilmis olan varmidir ?
H
17 yıl
Msn im kullanfıgı portu engelllenmesı sonucunda naapmalı?
Bildiginiz uzere bircok sirket msn kullanımını engellemıs durumda bunu degisik porttan baglanarak asamazmıyız yokmudur bır kolay yolu? Amsn kullandım yine bişi değişmedi yardımc9ıolabılecek bır arkadas varsa sevınırım....
H
21 yıl
NİCKİMDE SORUN VAR!!!
HaRdWaReMaNiAc olarak login oluyorum ve HaRdWaReMaNiAc olarak kayıtlıyım gelın gorunkı yanda nıckım nasıl yazıyor :)

Sizce sorun nerde :)
H
22 yıl
Edonkey guncel Dıvx lınklerı?? hızlı??
Varmı bıldıgınız?
Sharereactorde ıstedıgım dıvxler yok.. Spıder-man,Amelie falan??
Hzılı lınk varmı bıldıgınız ben buldum ama fransızca hep ve cok yavas...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.