X

Yüzbaşı
05 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
28 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
X
11 yıl
Motorola atrix google baglanma sorunu [Çözüldü]
Merhabalar herkese, ana konuyu bulamadim ondan ayri konu acmak durumunda kaldim. Atrix ile birkac sorunum vardi, su an telefondaki epey sorunu çözdüm. Ama bu sefer de telefona google hesabi bağlanmıyor. Sunucu ile bağlantı filan kurulamıyor gibi bir şey diyor. Dolayisiyla uygulama indiremiyorum. Wifi ve 3gden denedim, durum degismiyor. Sorun yazilimsal gibi duruyor. Ne yapabilirim?

Edit: Sorunu dünyanın en anlamsız şekliyle çözdüm.

aynı sorunu yaşayanlar şunu denesinler:
ayarlar > pil ve veri yöneticisi > Veri gönderimi >

arkaplan veri: etkin
veri dolaşımı: kapalı
veri etkin: etkin

şeklinde ayarlayın. Sonra da google hesabına giriyor ilginç bir şekilde.
Yani bende böyle çözüldü. Umarım size de faydası dokunur.
X
12 yıl
ÖSYM bir şey açıklamadı, sözümü tutuyorum gençler
Lütfen, sonuna kadar okuyun.

Bu yazı, ÖSYM'den olası bir açıklama gelmesi durumunda (ki hiç sanmıyorum artık) değişikliğe uğrayacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=63511614

Şu konuda malum olayın izahını yapmış, ÖSYM tercihleri ve kılavuzu yayınlayıp konuyla ilgili zerre açıklama yapmazsa, tüm forumdan özür dileyeceğime dair söz vermiştim. Ancak önce ÖSYM'yi beklediğimi de defalarca söyledim. Konuyla ilgili açıklama yapacaktır herhalde dedim. Yapmadılar...
Şoktayım tabii. Böyle bir konuyu örtbas ettiklerini görmek beni gerçekten mahvetti. Neyse.

Sırf prosedür gereği sözümü tutuyorum yoksa özür filan dilemeye bayıldığım için değil.

3 gündür tüm forumun kafasını karıştırdığım ve moral bozduğum için kendi adıma herkesten özür dilerim arkadaşlar.


Ancak, ben söz verdiğimi tuttuğum gibi, dediğimin de hala arkasındayım.
Ortada olan garipliğin sözünü etmek, kimsenin puanıyla sıralamasıyla oynanmasını istediğim için değildi. Bilakis, inşallah kimsenin sıralaması filan değişmez de bu konuyu açmak zorunda kalırım istedim.
Milletin aklını da karıştırmak istemiyorduk. Niye isteyelim ki zaten biz bunu? Süreci bahsedeyim:
Zaten sıkıntılı geçen bir süreçten çıktık, AOBP-OBP kavgası yaptık, sonuçları beklemek için sabahladık...
En son sonuçlar açıklandığında oh dedik nihayet. Ama daha ilk zaman fark etmiştim, dershane denemelerinde 360 civarı gelen TM puanlarım niçin 270 gelmişti?
Nasıl olsa MF tercihi yapacağım için takılmadım başta. Sonra forumda bunu fark eden tek kişinin ben olmadığını gördüm ve istatistiklere baktığımda ilk büyük şoku geçirdim: Baraj altı kalanlar neredeyse yarı yarıya idi. Yok artık, bu gerçekten imkansızdı işte. Sınav zorluğu gerçekten baraj altı kişilerin rekor artışına yol açamazdı. Üstelik test ortalamaları yükselmişken.

Ortada bir gariplik olabileceğini düşündüm. Forumda araştırdım, çeşitli sonuçları inceledim. En son anladığımda gerçekten üzüldüm. Başta hata dedik, zira bu bütün kişilerin sıralamalarının değişmesi ve tercihe 3 gün kala resmen kaos yaşanması ve ÖSYM tarihinin en büyük hatalarından birini yapması demekti.
Birkaç arkadaşla foruma anlattık durumu... Sen misin bunu açıklayan. Birçok arkadaş deli olduğumuzu düşünüyordu. Kızdılar bağırdılar çağırdılar, olay resmen kesinleşti, herkes açıkladı, medyaya taşınacak kadar genişledi, halen ısrarla anlamak istemediler. İstemezler.
Ben onları haksız bulsam da, onları da anlıyorum. Bu ülkedeki işle(me)yen düzen bizi öyle bir hale soktu ki, insanlar artık kimseye güvenmek istemiyorlar. Bir yanlışlıktan bahsettiğinizde altında illa ki çıkar arıyorlar, Burak Kılanç bu konu için güzel örnek. Adam benim hiç bir şeyim değil. Özel üniversitede çalışıyor. Süreçte de olaylara objektif yaklaşmaya çalıştı. Onun da yanlış yaptığı oldu, ama genelde haklıydı, çok karamsar bir tablo çizmiyor, adaylara "temkinli olun" diyordu. Adamı kalkıp "özel üniversitelere adam sokamadığınız için üzülüyorsunuz" diye suçladılar. Abuk subuk üsluplarla.
Adamın özel üniversitelere adam sokmak gibi bir gayesi varsa da süreçte olaya objektif bakmaya çalıştığını, konuya objektif bakan herkes fark edecektir. Neyse, az kaldı beni de özel üniversite rektörü yapacaksınız, susuyorum.

Özür diledim. Ancak puan hesapları konusunda haklı olduğumu halen belirtiyorum. Bilen biliyor zaten, bilmeyen de artık sussun zira zafer(!) onların oldu, biz kaybettik.
ÖSYM bu saatten sonra açıklama yapacak gibi görünmüyor. Bu ülkede, sınav sürecindeki herkesi etkileyen bir sınavın hesaplarındaki yanlışlık bile örtbas edilecek hale gelmiş, yazıklar olsun. Zaten güvenini iyice kaybeden ÖSYM, bu tarihten itibaren gözümde tüm değerini yitirmiştir.
Ben artık açıklama gelmediği sürece bu konuyla ilgili bir şey demeyeceğim. Forumda yaygara kopardığımızı düşünen arkadaşlar da rica ediyorum konuya mesaj atmayıp usul usul tercihlerini yapsınlar.

Tercih süreci de resmen başladı arkadaşlar.
Hepinize hayırlı tercihler diliyorum, ancak tek bir isteğim var. Alt sıralardaki (Örneğin 75k) arkadaşlar lütfen tercih listenizin sonuna, sıralamanızın çok altında (90k-100k) olan bölümleri sıkıştırın. Bu saatten sonra hiçbir şey olmayacaksa da, kendinizi garantiye almış olun.

Herkese iyi forumlar, iyi tercihler.
X
12 yıl
Barajın düşmesi imkansız
Arkadaşlar basında baraj düşecek tarzı yaygaralara itibar etmeyin.
Olayı özel üniversite boyutuna getirmeden, imkansızlığını açıklıyorum:

Barajdan kasıt ham puandaki 180 puan olması lazım.
Zaten bu puanı geçemeyen adayların yerleştirme puanları filan hesaplanmaz, dolayısıyla aday bu puanlar üzerinden tercih yapamaz. Kılavuzda da belirli bu durum.

Haber sitelerinin olayı bilmeden konuya atlama yaygarası tabii ki var ve bu yaygaranın sebebi özel üniversitelerin tutuşması elbet.
Zira işin aslını bilselerdi, okul puanındaki katsayı değişikliğinin ham puan barajını etkilemeyeceğini bilirlerdi.

Kaldı ki baraj değişecek olsaydı katsayı kalktığı sırada zaten değişirdi, o kadar da değil.

Özetle, baraj ham puanda belirlendiği için, katsayı değişikliğiyle barajın değişmesi mümkün değildir.
X
12 yıl
Sıralama hesabındaki garipliği son kez açıklıyorum yeter artık
İlk başa yazayım: İnsanların kafasını bulandırdığımız için şimdiden özür diliyorum. Ancak tüm herkesi etkileyen bir garipliğin, hepimizi üzse de açıklığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum.

Bununla ilgili bir dünya konu var farkındayım, ancak hepsi dağınık halde ve gelen eleştiriler oldukça yoğun. Hepsine birden yetişememekteyim.
Öncelikle olayı bilmeyenlere aktarıyorum:
Bir puan türünün yalnızca bir sınavına girmiş adayların, o puan türü geçen senelere göre oldukça düşük hesaplanmış.

Geçen sene 2011 sonuçları konusundan şöyle bir ss:
2011:
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu da MF puanları biraz daha yüksek olaraktan benim sonucum
2012:

< Resime gitmek için tıklayın >
Sonuçlar fazla fark etmiyor, TM puanları harici.
Ancak, MF4 ve TM1 puanları ve sıralamalarına dikkat edin, alt altalar zaten. Benim puan ve sıralamada daha yüksek olmam gerekirken, arkadaştan daha da düşük haldeyim.
http://forum.donanimhaber.com/m_63438221/tm.htm
Şu konuyu inceleyip bir alanda bir sınava girmemiş kişilerin sonuçlarından detaylı bilgi öğrenilebilir.

Şimdi.

Bunun olası iki sebebi var.

1. ve en güçlü ihtimal, ÖSYM'nin katsayı kalktığından ötürü yaptığı puan hesabı değişikliği (Ki bu en olası ihtimal bana göre)
2. ve inanmak istemediğimiz şey, ÖSYM herkesin puan hesabında bariz bir hata yaptı.

Bunun şöyle sonuçları var:
- Test ortalamaları geçen senelere göre daha yüksekken, barajı aşamayan sayısının 170 bin civarından 380 bine fırlaması
- Özellikle 50k altı sırada olan arkadaşlar, puanlar yeniden hesaplanacak olursa sıralamalarının değişeceği ve daha geriye atabileceği
vs. vs.

Şimdi yapılması gereken nedir diye soracak olursanız, bunun şikayetleri zaten ösym'ye iletildi.
Yapmamız gereken tek şey ÖSYM'yi beklemek arkadaşlar. Sonuçların tekrar incelendiğini filan belirtmişler. Bakalım 1-2 gün bekleyelim.

Tercihe gelelim. Şu sıralamanızla tercih yapmanız en doğrusu bence, zira şu anki sıralamalarınız bunlar. Değişirse değişecektir zaten.

Bu konuyu neden açtığıma gelince...

Öncelikli sebebi farkındalık. Sonuçlar değişsin değişmesin. ÖSYM açıklama yapsın yapmasın, siz şu anki puanlarda böyle bir farklılık olduğunu bilin.

Ancak bazı arkadaşlar halen bazı şeyleri anlamamakta ısrar etmekteler ve bana yüklenmekteler. Benim kimsenin puanının düşmesini isteme gibi bir derdim yok öncelikle. Bilakis sonuçlar aynı kalsın, yanlış olan ben olayım, bana küfredin, olay yalnızca böyle kapansın gitsin, bir yaygara daha kopmasın istiyorum.

Bu uçurumun sebebi olarak "katsayı", "sınav zorluğu", "ygs başarı düşüklüğü" gibi sebepler ortaya sürerek durumu kabul etmek istemeyenler var.
Öncelikle benim ham puana baktığımı, dolayısıyla katsayıyla işimin olmadığını belirteyim. Bu iddia gitti zaten.

Yukarıda alan içi sıralamalarda bariz düşüş sözkonusu, bunu hiçbirimiz inkar etmiyoruz da. Bunun sebebi de gerçekten sınavın zorluğu. Ama bakın ilgilendiğim şey bu değil. Zira bu durum böyle olsa, tüm puan türlerinde aynı oranda düşüş yaşanması gerekirdi ama durum böyle değil.

Bu durum, alt sıralardaki arkadaşlarımızı gerçekten etkiliyor ve ortada bir yanlışlık varsa, yanlış tercih yapmış olmasınlar. Bütün sorun burada. ilk 50bine yakın adamı etkilemiyor ama bu sınavda 150bininci adam da tercih yapacak, olaya sadece kendiniz açısından bakmayın.

"Sen alan dışı tercih yapmayacaksın, edebiyata da girmemişsin zaten, bu kadar düşük olması normal, 10bin mi bekliyordunuz" diyen insanlar var. 10bin beklemiyoruz ama baraja yakın puanlar da gelmemeli. geçen seneye göre mukayese eden görecektir. bu sonuçların böyle olması alt sıraları feci vurmakta. Alt sıraları bu denli etkilemese bu konu üzerinde bu kadar durmam inanın.

Son olarak:
Ben bilir kişi değilim. Ben uzman değilim. Ben kimse değilim. Durumu fark ettim, insanlar sonradan fark edip mağdur olmasınlar, bazı şeyler için geç kalınmasın, ortada bir yanlış varsa çözülsün istedim. Hepsi bu.

Evet tam tercih zamanı, kafaları karıştırdık diye düşünüyorsunuz. Ancak Kafaları karıştıran gerçekten biz miyiz? Yoksa ÖSYM mi? Önce buna açıklık getirelim.

Olur da hatalı çıkarsam, ÖSYM de bu konuyla ilgili açıklama yapmazsa, hiç bir şey olmazsa yemin ederim çıkıp özür dileyeceğim tüm forumdan.
X
12 yıl
silinsin
gereksiz konu olmuş. silinebilir
X
12 yıl
Barajı geçemeyen insan sayısındaki anormallik
Sıralamalarda hata olduğunu düşünmüyorum ama baraj kısmında harbi harbi anormallik var:

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57958/h/2011-lyssayisalbilgiler21072011.pdf

22. sayfadaki puan dağılımını inceleyin. Tüm alanlarda sıkıntı var fakat en barizi TM-2 olduğu için onu veriyorum:
645 bin kişi 180+
816 bin kişi 100+
olmuş. 170bin kişi baraj altı.

http://www.osym.gov.tr/dosya/1-60605/h/2012-lyssayisalbilgiler20072012-ad.pdf

Burada aynı sayfayı incelersek:

401 bin kişi 180+
785 bin kişi 100+
yaklaşık 385bin kişi baraj altı. Bu da neredeyse yarı yarıya demek.
Geçen seneye göre bu kadar fark olması sınav zordu gibi bahanelerle geçiştirilemez bence. Üst sıralarda sıkıntı olmasa da baraj kısmındaki bu anormalliği ben bir türlü açıklayamadım.

Var mıdır buna bir yorum getirebilen?
X
12 yıl
Danıştay ne dedi? Açıklığa kavuşturalım artık şunu
Başlık açık aslında.
Son cümle "obp uygulayacağız" dese de; revize olan kılavuz uygulanamaz tarzı bi saçmalamalar var.
ağır hukuki cümleler içerdiği için pek bir şey de anlamadım açıkçası.

Bana son cümleden yola çıkaraktan obp gibi geldi ama?
X
14 yıl
En iyi Metallica albümü
Bana göre ...And Justice For All tabii ki. Master of Puppets da iyi fakat AJFA daha iyidir bence.
Sıralama yaparsak:

1. And Justice For All
2. Master of Puppets
3. Ride The Lightning
4. The Black Album
5. Kill'em All (ilk albümleri tamam ama ben pek sevemedim bu albümü)
6. Load
7. Death Magnetic
8. Reload
9. St.Anger

Not : TÜM ALBÜMLERİ DİNLEMEMİŞ OLANLARIN ANKETİ İŞARETLEMEMELERİ RİCA OLUNUR.
Bir de anket eklenmiyor ya.

Bu konuyu açma sebebim ise en sevilen şarkının kişiden kişiye hatta kişinin kendi içinde sürekli değişmesi fakat albümler genelde bellidir.
X
14 yıl
Mutfak camında kedi var kovuyorum gitmiyor napayım?
Ya dün gece eve kedi girmiş nasıl olduysa mutfak camına yerleşmiş.
Sabah gördüm,kovdum gitmiyor.
1. katta oturmamıza rağmen kedi aşağı atlayamıyor,korkuyor (Oraya nasıl çıktı bilmiyorum)
Nasıl kovabilirim bu kediyi?
Cool Story Bro veya No SS No güven demeyin,öneri getirin.
X
14 yıl
Kasayı yan yatırdım [SS\u0027li]
Beyler tüm sorunlarım düzeldi. gerçekten işe yarıyormuş.
Resim çin malı telefonla çekildi,idare edin artık

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.