C

Çavuş
03 Mayıs 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
42 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
7 yıl
İhtiyarlara yönelik toplu mesaj atabilen dokunmatik telefon
sade ve ihtiyar işi bir telefon arıyorum arkadaşlar. Dokunmatiğinde, Ram konusunda sıkıntı yapmayacak; rehber sıkıntısı çekilmeyen ve toplu mesaj atabilen bir cihaz olmalı. Fiyat ise 500-1000 arası olabilir.
C
8 yıl
Samsung NP550P7C-S03TR Ekran pır pır etme problemi
Herkese merhaba ve hayırlı bayramlar.

Başlıkta yazan cihazım PİLDE iken bazı tarayıcı sayfalarında pır pır ediyor arkadaşlar. Pır pırdan kastım ekran parlaklığının bir anda max min olması olayı. Fakat çok hızlı, saniyede onlarca kez. İşin bir kaç ilginç tarafı var, bilgisayar mühendisliği mezunuyum hani sürekli bilgisayar karşısındayım fakat bana kafayı yedirtecek tarzda ilginçlikler :D Problem sadece bazı İnternet sayfalarında ve ekran parlaklığı yüzde 60-70 in üzerinde ise gözüküyor. Örneğin hepsiburada, ..****.., intel in herhangi bir sayfasına girdiğimde pır pır etmeye başlıyor. Diğer web adresleri için henüz yok. Daha daha ilginç bir olay; örneğin hepsiburada ya giriş yaptığımda pır pır etmeye başlıyor, biraz aşağı scroll yaptığımda geçiyor :))) Çıldırmak üzereyim ya :) Cihazı yeni 2. el aldım, eğer çözemezsem olayı, iade edeceğim.

Ek olarak, fişte takılı iken böyle bir problem yok. Batarya kaynaklı problem olabilir mi sorusunu düşünüyorum yabi. Ve ekran kartının driver i da güncel. Cihazın donanımı da şu:

NP550P7C-S03TR

i7 3630qm, GeForce 630m 128bit, 8 GB ram, 750 HDD, 17.3" FHD, 3 kg :)

edit: ekleme
C
8 yıl
Bad Sector olmayan diskte yüksek kullanım sorunu
Arkadaşlar başlıkta ifade ettiğim gibi; bilgisayarın anlık kasılmasına neden olduğunu düşündüğüm bu ani DİSK KULLANIM YÜZDESİ YÜKSELMESİ olayı için çözümü olan varsa sunmasından memnuniyet duyarım :)
C
9 yıl
Ankara - Active English Dil Kursu Hakkımı Devrediyorum - EYLÜL YDS -
Ankara Kızılay Active English dil kursuna eylüldeki YDS için kayıt oldum, bazı sebeplerden ötürü devam edemeyeceğim, 400 TL lik kaydımı 300 TL ye devrediyorum. Hocası kitap yazarı olan birisi, Osman Çetin, şu an çıkmış soruları tek tek ayrıntılı olarak çözüyor. An itibari ile 40 saat ders olacak. Saati 10 Tl çkmış soruları ayrıntılı görmek bence güzel fırsat. Dersler haftasonu 9 ile 13:30 arasında; ingilizce alt yapısı olup da çalışanlar için mükemmel bir teknik-taktik çalışma, konu tekrarı babında iyi bir antreman olur. Döküman vs gibi internetten destekliyecek hoca.


BUNUNLA BERABER, YDS'ye giremeyeceğim fakat YDS'den önce alt yapı hazırlamak istiyorum diyorsanız, ya da ben genel ingilizcemi geliştirmek istiyorum diyorsanız, ya da hazırlık okuyacaksanız hazırlık destek eğitimi almak vs gibi durumlarda da yine bu 400 TL lik kur ücreti kullanılır. Yani ben sizden 300 TL alacağım, siz kurs ile anlaştığınız fiyat üzerinden 400 TL düşüreceksiniz. Kısacası 400 TL lik kredimi size 300 TL ye devrediyorum.

GÜNCEL FİYAT 400---- >> 300 TL
C
9 yıl
Asp.net giriş düzeyi tavisiye.
Merhaba arkadaşlar.

Üzerime tanımlı bir lab dersinin projesi için toplam 2 haftalık sürem var. Proje bir asp.net-mssql projesi. Konum ise bir kişisel kütüphane; yani kişisel olarak ilgili kaynakların ve dokümanların düzenlenip erişilebildiği bir websitesi diyebiliriz. Bu projenin henüz sadece veri tabanı tasarımını yaptım ve tabloları canlı hale getirdim. Web projesine daha hiç mi hiç başlamadım; yani görsel ya da kod düzeyinde elimde hiç bir çalışmam yok. İşin en kötüsü de asp.net hakkında ne bir bilgim ne de tecrübem var. Keza diğer web uygulamaları için de geçerli, html bilgim bile 0 a yakın diyebilirim, hatta hiç bilmiyor sayın

Şimdi esas soruma gelelim.

Ben bu iki haftalık süre içinde, aşırı karmaşık ve mükemmel bir görsellik beklenmeyen, basit düzeyde olacak bu web projem için nerden ve nasıl başlamalıyım? Önce neyi öğrenmeliyim? Temel olarak neyi bilsem ve nerden başlasam sonuca ulaşabilirim? Aslında bu lab. dersi veritabanı ile ilgili. Web tasarımı değil. O yüzden yok css yok tasarım filan oralarda bir mükemmeliyet yada mesuliyet yok. İstenilen veritabanı işlemlerini başarılı bir şekilde gösterebilecek, session du şifreydi resim yüklemeydi filan bu temel özelliklere sahip olacak bir web sitesi tasarlamam gerekiyor. Evet yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi 4 gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
C
9 yıl
PHP - Framework giriş yardımı
Çok hızlı bir şekilde proje geliştirebileceğim, oracle veri tabanı ile bağlantı kurarken bana yardımcı olacak, basit arayüz tasarlamak için kısıtlı vakitte iyi iş çıkabirelecek bir framework tavsiyeniz var mı arkadaşlar ?
C
10 yıl
sony vaio VPCEA4S1E kulaklık giriş.
Merhaba arkadaşlar, vpcea4s1 modelli sony vaio bilgisayarımı usb de takılı olan mouse receiverin tam üzerine denk gelecek şekilde düşürmem ile birlikte, hem usb girişinin ayakları kırıldı, hemde tam arkasındaki kulaklık girişinden artık ses gelmiyor...

3 4 ay makinayı böyle kullandım; zaten ses ile herhangi bir işim olmadığı için sorun teşkil etmedi; ayrıca HOPARLÖRLERDEN SES GELİYOR.

Makinada 3 usb kulaklık ve mikrofon girişi; bu 5 i tek bir panelin üzerinde, anakarata bir film yani flex ile bağlı.

Makinayı tamir ettirmek istediğimde tamirci bana o paneli değiştiğini ama düzelmediğini belirterek cihazı iade etti. Anakart değişecekmiş; velhasıl konuyu çok uzattım kusura bakmayın; bu durumda acaba ne yapabilriiz arkadaşlar?? Anakart değişmeden bir çözümü var mıdır?

Benim esas sormak istediğim şey şu ki; hoparlöre ses geldiğine göre ses entegrelerinde bir arıza yokturdur.. diye düşündüm. Acaba doğrumudur ? Eğer doğru ise o sesi kulaklık çıkışına yönlendirebilir miyiz?

Ayrıca usb den ses çekebilirmiyiz ?
C
10 yıl
Fujitsu Lifebook U904 ultrabook
Merhaba arkadaşlar, ben 14" 15" civarında ultrabook ( en fazla 1.6 - 1.7 kilogram ağırlığında ) bir makina araştırması yaparken başlıkta verdiğim fujitsu ya denk geldim. Çok hoşuma gitti, hem sağlam hem ekran yeterli ( verdiğim u904 modeli 14" ) , hemde mükemmel şarj sunuyor ( 18, 24 saat yazan modeller var, bunda 10 saat yazıyor :)) fakat satış ile ilgili herhangi bir şey yok adamların sitelerinde :D Sadece bayi isimleri koymuşlar, onlardan da ne çıkar bilmiyorum, ilgimi çekti paylaşmak istedim. Bilgisi olan arkadaş varmı ??

u904 modeli teknik özellikleri

http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/notebooks-tablets/superior/lifebook-u904/

Tanıdım videosu

http://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/notebooks-tablets/superior/lifebook-u904/
C
11 yıl
Usb port pert oldu
Merhaba arkadaşlar. Özetle şöyle ifade edeyim; laptopu çantayla beraber elimden düşürdüm. Logitech mouse ufak wierless receiver varya hani bit kadar, tam onun takılı olduğu usb port un üzerine denk gelmiş yere değen yer, usb portun üzerinde şimdi mouse receiver gözükmüyor :) Hafif bir açı ile usb port içeri göçmüş, receiver da çıkmıyor. Kısa devre yapmaz ise iiçini açıp receiverı çıkartıp diğer portlardan birisine takıp devam etmek istiyorum yoluma. Bu arada bilgisayar Sony Vaio vpc-ea4s1a diye bi model herhalde; sony servisine sordum, usb port anakartın doğrudan üstünde değil dedi, o yüzden sadece kulaklık mic. ve usb portun olduğu devre 140 liraya değişir dedi. Yorumları ve tecrübeleriniz rica ediyorum şimdiden teşekkür ederim.
C
12 yıl
şifresiz ağa şifre koyabilmek (!)
konudan vazgeçilmiştir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.