Lütfen yardım. 99 Daewoo Lanos araç aldım. Kazalı idi (Önden), topladık ve çalıştırdık. Tercihim değildi alacağa karşılık aldım mecburen.

Motor soğukken sorun yok. Isındığı zaman müthiş sallıyor ve araba çekmiyor. Bu durumda 3. gözün bujisini çıkarınca hiç bir değişiklik olmuyor. Çalışmıyor sanki. Gaza kesik kesik basınca süratleniyor, direk basınca frenliyor sanki boğuluyor. Rampada çekiş hiç yok.

İşin en ilginç kısmı; Motor ısındıktan ve 100 km üzerine çıktığımda ve direnç yokken, yokuş aşşağı, motor birdenbire açılıyor ve arıza lambasını yakıyor. Eğer kontak kapatmazsam fizana kadar git problem yok, 3.gözde çalışıyor.

İki kere üst kapak açtım, suboplar taşlandı, lastikler değişti. Oksijen, krank sensörü değişti. EGR yi kapattık. Rölanti ve onun altındaki, bobin, map hepsi yenisiyle denendi. Aracımda kanister yok, yeri boş. 3 beyinciye gittim bir şey çıkmadı. Gaz sistemini direklettim yine değişen yok. Gazda araba hiç çekmiyor zaten. 2.kapak açılmadan önce kompresör ölçtürdüm, 3.göz düşüktü epey ama yağ koyunca da değişmedi. Yağda eksiltiyor ve siyah duman atıyor aracım.

Yardımlarınızı bekliyorum, Ankaradayım, teşekkürler.