A

Çavuş
10 Nisan 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
33 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
14 saattir devam eden windows 10 update yuklemesi
Merhabalar.
Dun aksam 20.00 civari baslayan Windows update yuklemesi ilerleme yuzdesi %24 civarinda iyice yavasladi, gece 03.00 civari %26'ya ulasabildi ve su anda %27. Bu durumda ne yapmak lazim? Isletim sistemi orijinal ( bilgisayardan gelen windows 8.1 isletim sistemi suresi icinde yasal olarak windows 10 yapilmisti) Bilgisayar Lenovo y5070 modeli, 4200h islemci, 12 gb ram, 1tb ssdli hdd ve 860gtx ekran kartli var. Yillardir yeni bir donanim eklemesi yapilmadi.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
14 yıl
Kulak İçi Kulaklık Kablo Tamiri Veya Değişimi (SHURE E530)
Merhaba.

Shure E530 kulaklığımın kablosunda (kulağa doğru kıvrılan kısımda, kablo çok sertleştiği için) çatlak oluştu. Kabloyu, aynısı veya daha iyisiyle değiştirtmek istiyorum. Tercihen Ankara'da elden, olmazsa Türkiye'nin herhangi bir yerinde kargoyla bu işi halledebilecek bir yer arıyorum. Rastgele bir elektrikçi yerine bu işin uzmanına, mümkünse garantili şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Bu konudaki önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Not: Kulaklığın garantisi bitik.
A
15 yıl
195-60/14 Ebatlarında Lastik Üreten Markalar
İyi günler.
A kasa Opel Vectra aracıma, 4 mevsim (yazlık) lastik almak istiyorum ancak, başlıkta belirttiğim 195-60/14 ebatlarında bulamıyorum. Bunun yerine 185-65-14 tavsiye ediyorlar ancak, gerek km göstergesinin az da olsa yanılması, gerek viraj dengesinin olumsuz etkilenmesi gibi nedenlerle bunu istemiyorum. Goodyear, Michelin gibi markalarda istediğim ebatı bulamadım. Tavsiye edebileceğiniz marka/model ve hatta satan yer var mıdır? Ankara'da oturuyorum.
A
16 yıl
Amd Phenom II X4 965 ve THERMALTAKE ISGC-300/STOK FAN Sıcaklığı
İyi günler.
1 hafta önce Vatan Bilgisayardan alıp orada taktırdığım Phenom II X4 965 işlemcinin sıcaklığıyla ilgili sorum olacak. Öncelikle, işlemcide herhangi overclock sözkonusu değil, standart 3.4 ghz hızında çalışıyor. İşlemci boştayken 35-40 derece aralığında, ancak yük bindiğinde (mesela GTA4 çalışırken) 65 dereceyi görüyor. İnternette araştırdığım kadarıyla, bu işlemcinin çalışması gereken maksimum sıcaklık 62 derece. Kaldı ki, üzerinde stok fanı değil THERMALTAKE ISGC-300 takılı. Ayrıca, stok fanıyla overclock yaparak 3.8 ghz civarı kullanan insanlar, sıcaklığın 60 dereceyi aşmadığını söylüyorlar. Evin sıcaklığı 25 derece civarı, kasanın arkasında 12cm'lik egsoz fanı var, genelde büyük işlemci fanı yüzünden kasanın yan kapağı açık kullanıyorum. Şu durumda ne yapmak gereklidir, işlemci şu halde zarar görür mü? Bilgisayarımın parçaları aşağıdaki şekilde:

Anakart: Gigabyte GA-M720-US3 (rev. 1.0) (F6 Bios yüklü)
İşlemci: Amd Phenom II X4 965
İşlemci Soğutucusu: THERMALTAKE ISGC-300
Ekran Kartı: GIGABYTE GTX 460 GDDR5 1GB 256Bit Çift Fanlı Model
Ram: 8GB (4x2GB) 1066MHz DDR2 Hyperx PC2 8500 CL5
Harddisk: Wd 1 Tb 32mb Önbellekli Sata
Kasa: Frisby kulplu kasa
Ses Kartı: Creative Elite Pro
Güç Kaynağı: Corsair 650 Watt %80 üzeri sertifikalı

Vatan Bilgisayar, fanın arızalı buldu ve garanti kapsamında servisine gönderdi. Ancak, onun yerine taktıkları, işlemcimin stok fanı ile bugünkü denememde, GTA4'te yine 65 dereceyi gördüm. 2 tane birbiriyle uzaktan yakından alakası olmayan fanla da 65 derece olmasının sebebi ne olabilir? İşlemcinin ısınması direkt olarak işlemciden kaynaklanabilir mi? Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.