B

Çavuş
11 Nisan 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
2 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
16 yıl
TEKLEME SORUNU !
Arkadaşlar 94 model mazda 323 ( lpg kullanılıyor genelde ) sedan ( karbüratörlü ) aracımda 2 günden beri garip bir tekleme sorunu hortladı. Devirlendikten sonra herhangi bir sorun yok fakat trafikte durup rölantide bekleyip ( rölantide düzensizlik yok ) tekrar aracı kaldırmak istediğim an kısa anlık gaz yememezlik , ( kesiklik , tekleme ) gibi anlık bir sorun oluyor. Kalkıncada sorun kalmıyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba ? Ustalara gitmeden önce sizlerle bir fikir alış-verişinde bulunayım istedim. Malum insan gitmeye çekiniyor Yardımlarınız için teşekkürler...
B
17 yıl
RADYATÖR ŞİŞMESİ MAZDA 323
Arkadaşlar mazda 323 94 model aracımda hararet sorunu değilde ona benzer bir sorunla karşı karşıyayım. Aracı alalı yaklaşık 1,5 ay gibi bir zaman geçti. Araç bir müddet kullanılmamış olduğu için radyatörü çok paslı. Dışarıdan bir müdahale ile temizlenemeyecek anladığım kadarıyla Sorunum ise aracın hergün belirli bir miktar su eksiltmesi. Şayet suyunu hergün tamamlamazsam 3-4 gün gibi bir zamanda yolda giderken birden bire hararete kalkıyor. Bende hemen sağa çekip radyatöre su dolduruyorum. Kaputu açıp baktığımda genleşme kabından su aktığını görüyorum. ( Bu arada genleşme kabına hiç su doldurmuyorum ) Silindir kapak contası patlamıştır diyor ustalar ama motor yağı su alıpta bozulmuyor. Yağda herhangi bir renk değişimi söz konusu değil. Radyatörcüde motorun silindir kapak contasında arıza olduğunu ve aracın radyatöre basınç yapıp şişirdiğini suyun genleşme kabından boşalmasına bu sebep diyor. Bu arada termostatı sökmeme rağmen soğutma fanı sürekli çalışıyor ( şehir dışında seyrederken ).

Tavsiyeleriniz nedir arkadaşlar benim bu ustalara fazla güvenim kalmadı artık. Servise gittim onlar bile net bir çözüm getiremediler.
B
17 yıl
LPG\u0027NİN RUHSATA İŞLENMESİ HK.
Arkadaşlar cuma günü kısmetse araba alıcam. Aldığım araçta lpg var ama ruhsata işli değil. Araç sahibi lpg nin noter satışından sonra faturasını , sızdırmazlık raporunu vs. gibi evrakları aldıktan sonra işleneğini söylüyor. ( daha doğrusu lpg yi satan firma söylemiş ) Bu doğrumudur yoksa noter satışından önce mi bu evrakları tedarik etmemiz gerekir. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
B
17 yıl
COROLLA GLİ. HK.
ARKADAŞLAR 1994 MODEL TOYOTA CORALLA 2.0 GLİ OTOMATİK VİTES ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BU ARAÇTAN KULLANAN VAR MI ? İÇİNİZDE ? MOTORU 166.000 KM.DE DEĞİŞENİ VE KAZASI YOK. FİYATI 9.000 YTL. SİZCE UYGUN MUDUR ? TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM SAYGILAR...

( BÜTÇEM ANCAK 9.000 YTL. YE KADAR )
B
17 yıl
LADA VEGA HK.
Arkadaşlar 96 tofaş-şahin ( lpg li ) aracımı verip 2000 model lada vega 1,5 almayı düşünüyorum. Ladanın bu serisini kullanan arkadaşlar varmı ? Kronik arızaları varmı bu araçların ? Yaklaşık hergün 80 km. yol yapıyorum. konfor ve teknolojik açıdan bu aracı şahine göre tavsiye eder misiniz ? Öneri ve yorumlarınız benim için çok önemli teşekkürler...
B
17 yıl
FREN DİSKLERİ ( AYNALAR ) YARDIM ?
Arkadaşlar 96 şahin s marka aracım var. Sorunum şu ; 80-100 km. gibi süratlerde frene bastığım zaman direksiyonumda sağa-sola doğru bariz bir şekilde hissedilibilir bir oynama mevcut ( öyleki dirksynu tutmak zorlaşıyor ) bunu fren disk aynalarından yapacaklarını söylüyor ustalar. Aynaları değiştirmezsem ne gibi sonuçlar ortaya çıkar ? Yada beni bu durum daha ne kadar idare eder ?

Birde ön helezonlar kesik aldığımdan beri ( yaklaşık 1 diş herhalde. ) Bunları orjinali ile değiştirmemin arabanın esnemesine ve konfora katkısı olur mu ?

DH. ailesine , yorum ve cevaplar için arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. SELAM ve DUA İLE....
B
17 yıl
ARKA SAĞ TEKER KİTLENİYOR !!!


ARKADAŞLAR SABAH İŞE GELİRKEN ARACIMLA SETTEN BİRAZ SERT GEÇTİM VE SONRA ANİDEN ARKA SAĞ TEKER KİTLEDİ KIZAKLAYARAK. DURDUKTAN SONRA TEKRAR KALKTIM VE NORMALE DÖNDÜ. HIZIM 34-40 KM. Dİ. ( 96 S ŞAHİN ) NEDEN BÖYLE BİR ŞEY OLDU ACABA ??

CEVAPLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM...
B
17 yıl
ŞANZIMAN VE DİFRANSİYEL HK. TK. YARDIM
ARKADAŞLAR ARACIM 96 S ŞAHİN

SORUNUM ŞU :

60-80 KM. HIZLA SEYREDERKEN ŞANZIMANDAN RULMAN SESİ GELİYOR. AYNI ZAMANDADA DİFRANSİYELDEN AŞIRI BİR ŞEKİLDE UĞULTU GELİYOR OTOBANA ÇIKAMIYORUM GÜRÜLTÜDEN. ÇOK BİLMİŞ USTALARA DURUMU ANLATTIM FAKAT ONLARDA SESİN BANA DEBRİYAJ BİLYASINDAN GELDİĞİNİ İDDA ETTİLER VE DEĞİŞTİRDİLER. ANCAK SES BİR TÜRLÜ KESİLMEDİ. VE HALEN DEVAM ETMEKTE DİFRANSİYEL KOVANI İÇERİSİNDE BULUNAN DİŞLİLERİN DEĞİŞİMİ GEREKİYORMUŞ YAKLAŞIK MASRAFIDA 400-500 YTL. DİYORLAR. BUNUN DAHA BİR KESTİRME ÇÖZÜMÜ VAR MI ? YADA KESİNLİKLE DEĞİŞMESİ Mİ GEREKİYOR ? DEĞİŞTİRMEZSEM NE OLUR ? YOLDA KİLİTLENME VAKASI OLUR MU ?

BİRDE HER VİTES DEĞİŞİMİNE AYRI AYRI SESLER GELİYOR ŞANZIMANDAN BUNUN SEBEBİ NEDİR ?

BİRİ YADA BİRİLERİ LÜTFEN BİR AKIL VERSİN BURDAKİ USTALARIN HEPSİ AYRI BİR ŞEY SÖYLÜYOR...
B
17 yıl
TUNCELİ / NAZIMİYE KOMANDO BÖLÜĞÜNDE ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ OLAN VAR MI ?
TUNCELİ / NAZIMİYE KOMANDO BÖLÜĞÜNDE ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ OLAN VAR MI ?
B
17 yıl
satıldı
satıldı eyvallah
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.