O

Teğmen
26 Şubat 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
O
5 yıl
Dizüstü PC\u0027den Monitöre bağlantı hk.
Merhabalar. Asus dizüstü bilgisayarıma ikinci ekran olarak Philips marka monitörümü bağlayacağım. Bilgisayarda Mini DP ve HDMI, monitörde ise DVI ve HDMI portları var.

Monitör kutusundan çıkan HDMI kablosuyla bağlantı yaptım ama özellikle oyunlardaki performansından memnun değilim. Oyuncu değilim, iş gereği kullanıyorum monitörü. HDMI ile DVI arasında performans olarak bir fark olmadığını da biliyorum ama şöyle bir soru takıldı kafama.

Mini DP'dan DVI'a dönüştürücü ile bağlantı yapsam daha kaliteli bir sonuç alır mıyım?
O
6 yıl
IPS Ekranlı Laptop Önerisi
Merhaba, fotoğrafçılıkla uğraşıyorum. 3000-3500 TL bütçe ile (bu bütçeye ancak ikinci el olur) bilgisayar arıyorum.

Baskı da aldığım için renk doğruluğu çok önemli, bu yüzden IPS panelli modellere bakmak durumundayım. Azıcık güçlü grafik kartı olan modeller arayınca oyuncu bilgisayarları çıkıyor karşıma sürekli. Onların panellerinde oyunlarda renk doygunluğu vs. için özelleştirme yapılıyor mu?

Photoshop kullanıyorum haliyle, bu yüzden grafik kartına ihtiyacım var. Ara sıra da oyun oynarım. Bu şartlar doğrultusunda model önerisi olanları bekliyorum.

Şöyle de yapabilirim; IPS ekranlı bir model bulamazsam bütçeyi biraz daha aşağı çekip fotoğraf işleyeceğim zamanlarda kullanmak üzere uygun fiyatlı bir monitör + laptop da olabilir. Yakın zamanlarda bilgisayar almış arkadaşlar bi el atın bakalım. :)
O
6 yıl
Samsung Bulaşık Makinesi üst fıskiye sorunu
5 yıllık Samsung bulaşık makinemiz "beni değiştir" sinyalleri vermeye başlayalı çok olmuştu ama bugün sanırım artık topu attı.

tavandaki pervane fıskiye düşmüş geçen gün. basit, tutucu bir mekanizma var onu anlayıp yerine monte etmeye çalıştım ama tekrar kolayca yerinden çıkıyor. yıkamada da düşüyor haliyle bulaşıklar da kirli çıkıyor. İnternette araştırma yaptım, tutucu parça ile birlikte 70 lira civarına geliyor ama elimdeki parçada herhangi bir kırık diş vs. tespit edemedim. Bağlandığı yerde kırılan bir diş olabilir mi, nasıl temin edebilirim bu parçaları?

Servisi aradım her zamanki türküleri söylediler. Garanti olmadığı için de servis muhtemelen saplayacak. 100 TL üst sınır belirledim (ne kadar iyimserim.) daha fazla isterlerse makineyi değiştirme kararı aldım.

Sorunu çözebilmem için yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim, İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum.
Kasma artık değiştir diyenler için de eskiyi verebileceğim bir kampanya önerecek olanları da memnuniyetle dinlerim..
O
9 yıl
Gaming Notebook mu, Netbook+PS4 mü?
Merhaba arkadaşlar.

Son iki notebooku (asus ve dell) ısınma sorunu yüzünden mefta olmuş biri olarak yeni bilgisayar alma arefesindeyim. Bütçemi 3000 tl civarı olarak belirledim. Forumdaki tavsiyeleri çoğunu okudum. Asus x550 serisi, monster, msi ve Victor gibi alternatiflere göz attım. Almışken iyisini alayım derdindeyim ama notebooklardaki ısınma sorunu kafamı kurcalıyor. Önceki bilgisayarım yüzünden iki adet 14cmlik akasa viper fan ile hayvansal bir soğutucu yapmıştım ama o da evi soğuttuğu için eşim kullanmama pek sıcak bakmıyordu. :)

Masaüstü PC toplayamam çünkü eşim arada bir okuluna götürecek bu yüzden notebook a mahkumum. Size sorum şu. Isınma sorunu yaşamayacağım Notebook olmadığını biliyorum ama kasa ve soğutma sistemi tasarımı açısından tavsiye edeceğiniz bütçe dahilinde bir Notebook var mıdır? Ya da birader sen hiç kasma git yengeye bir netbook kendine de bir PS4 al kafan rahat olsun mu dersiniz?

Tabi bu soruyu PS4 deki jailbreak durumlarından tamamen bihaber olarak soruyorum. Napsam?
O
10 yıl
Alınık araç (45-46bin TL bütçe)
Tercihen benzinli, tam otomatik araç arıyorum. Bütçem 45-46bin tl.
Honda civic premium-elegance, hyundai elantra prime-prime plus daha önce baktığım ama birtakım sebeplerle almaya muvaffak olamadığım araçlardan.
Boya takıntısı olan biri değilimdir ama şaibeli bölgelerde boyası olan araçları da tercih etmiyorum. Mazda 3, vw jetta-golf de tercihlerim arasındaydı ama mazdayı 4 ileri, vw'i de dsg şanzımanı nedeniyle eledim.
Kendinde veya yakınında bu kriterlere uyan aracı olan varsa değerlendiririm.
O
10 yıl
2012 Civic iç mekan deformasyonları hakkında
Bugün 2012 model elegance eco donanım 50bin km'de bir civic inceleme fırsatım oldu. Araç tabiri caizse ahır gibi kullanılmıştı ama 2 yaşında ve 50bin km kullanılmış bir araç içindeki deformasyonlar beni araç konusunda tereddüde düşürdü. Kapı içlerindeki tutma yerlerinde çok ciddi deformasyonlar oluşmuştu ve araç aşırı yorgun duruyordu. İçine oturduğumda kesinlikle 2012 model bir araç izlenimi alamadım.

Civic kullanıcılarına sorum; bu araçlarda bir önceki kasaya göre kalite farkı mevcut mu? bu ve buna benzer deformasyon sorunları yaşayanlar var mı aranızda?
Cevaplarınıza göre bugün incelediğim aracın sahibinin hanzoluk seviyesini belirleyeceğim, teşekkürler :)
O
10 yıl
RCD 200 için hoparlör tavsiyesi
VW polo aracımda USB disk veya hafıza kartı takabileceğim bir modül ile birlikte kaliteli ve dengeli ses alabileceğim hangi hoparlörleri tercih etmeliyim sizce?

Sadece kapılara montaj düşünüyorum bu yüzden öneriler küçük çaplı hoparlörler içinden gelirse memnun olurum. Ağırlıklı olarak rock müzik dinlerim, yani aşırı bass sevmiyorum. İzne çıkmadan önce mütevazi bir sistem kurabilirsek dua bile ederim :)

İyi geceler...
O
11 yıl
1.4 tsi Jetta\u0027ya ne kadar vermeliyim?
Selamlar arkadaşlar. Yakın bir süre önce Kars'a tayin sebebiyle geldim ve ilçede olduğum için araç ihtiyacı hasıl oldu. Kısmetse ilk aracım olacak. Bir miktar peşinatım var, üzerine kredi çekip almayı düşünüyorum. İlk planda düşüncem beni Kars'ta kalacağım süre içinde idare edecek bir araç almaktı fakat burada temiz araba bulmak çok çok zor. Olanlar da genelde memurlardan oluyor. Dizel aracı da buranın kış şartlarında kimse önermedi. bu yüzden kısa süreli araştırmalarım doğrultusunda uzun süre binebileceğim 2008 model 78000 km'de 1.4 tsi manuel comfortline paket bir jetta buldum. kazası, boyası vs. yok. sadece sol ayna orjinali ile değiştirilmiş. sahibi ilanda aracına 36.850 tl fiyat biçmiş ama bana aşırı derecede pahalı geldi.

Sizce ne yapmalıyım? 34, 34.5 civarına verirse almak mantıklı mıdır?
Bu meblağı vereceğim aracı bu şartlarda harcamış mı olurum? gidip 23-24 bin civarına megane2, astra gibi araçlar mı bakmalıyım?
Çok kararsızım, acil akla ihtiyacım var.. :)
O
11 yıl
1500 tl bütçe ile TV tavsiyesi
Yakında düğünüm var ve eş durumundan Kars'a gidiyorum kısmetse. TV henüz almadım. Şu an İstanbul'da babamın evinde Samsung 40ES8000 modelini kullanıyorum. Gayet memnunum televizyondan fakat yeni evim için bir tane daha almam lazım.

aldığım günden beri Samsung'daki özelliklerin (3D dahil) hemen hemen hiçbirini kullanmadım. Benim için önemli olan farkedilir biçimde güzel görüntü alabilmek. Smart tv istemiyorum yani, gerektiğinde bilgisayarımı bağlar nete girerim.

Bu düşünceyle futbolu da sevdiğim için Panasonic plazmalara yöneldim. Geçenlerde bir avm'de panasonic tx-p42st50e modelini 1099 TL'ye görüp almamıştım kararsız kaldığım için.
Tavsiyeniz nedir, minimum 4 yıl için doğru bir seçim mi yapıyorum? Sizler ne önerirsiniz? Görüşleriniz için şimdiden teşekkürler, iyi bayramlar.
O
11 yıl
Ayvalık - Edremit civarı otel tavsiyesi
Arkadaşlar 18 ağustos'ta düğün yapacağım kısmetse.

- Kiralık araç temin edebileceğim,
- Denize girmeyi pek sevmiyoruz, gider miyiz bilmem ama öncelik bu değil. civarda gezme imkanı bol olan, (tekne turu vs.)
- Çoğunlukla geceleri yatmaya geleceğimiz için daha orta seviyenin biraz üstünde,

bir otel arıyorum. Daha önce gidip görmüş olanlar varsa deneyimlerini dinlemek isterim.
Sevgiler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.