E

Teğmen
18 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
E
4 yıl
2011 vs 2020 işlemci kıyas rep
o karşılaştırma öyle yapılmaz.

öncelikle karşılaştırılması gereken işlemci 2700k. fiyatı da aşağıda.

< Resime gitmek için tıklayın >

2011 de 1 dolar şu an 1.14 dolar. 2011 de ny da asgari ücret 7.25 dolar. şu an 11.80. 2020 dolarını (şu anki) baz alırsak bütün karşılaştırmalarda:
us tr
asgari ücret 2700k/10700k saat asgari ücret 2700k/10700k saat
2011 8.265 378.48 45.8 2.015 501.04 248.7
2020 11.8 409.99 34.7 1.902 556.99 292.8

378.48 2700k msrp fiyatının (332 dolar) 1.14 katı. 501.04 ise 658.95/2.0705*1.14 ile bulunur. gerisi bölme işlemi.

görüldüğü üzere 10700k 2700k dan daha pahalı bir işlemci. 2600k ile zaten karşılaştırılmamalı. fiyatlar 409.9 dolarda (şu anki) eşitlenirse (409.99/378.48=1.08325 ile çarparsak 2011 saatlerini ve fiyatlarını)

us tr
asgari ücret 2700k/10700k saat asgari ücret 2700k/10700k saat
2011 8.265 409.99 49.6 2.015 542.75 269.4
2020 11.8 409.99 34.7 1.902 556.99 292.8


yukarıdaki asgari ücretlinin ayda 45 saatlik 4 hafta (toplamda 180 saat) çalıştığı varsayılmıştır. gerçekçi değil, farkındayım.

2011 yılına göre daha kötü durumdayız, asgari ücretli 2011 de 6 hafta çalışmalıydı, şu an ise 6.5 hafta çalışmalı. abd de ise haftada 45 saatlik mesai baz alınırsa 2011 de 1.1 hafta, 2020 de 0.77 hafta çalışmalı.

daha kötü durumdayız evet. ama ölüp bitmiyoruz. amerika da daha iyi durumda, ona da lafım yok.

ayrıca asgari ücretlinin derdi hiçbir zaman son çıkan i7 yi almak olmadı ülkemizde. kendi derdini asgari ücretliye yükleme. 2011 de dolar kuru olması gerektiğinin altında olmasaydı şu an bu noktada olmazdık zaten. piyasa 2010 model araba kaynıyor, 2. 3. nesil işlemciler anakartlar hala en fazla piyasada bulunanlar. sen bunları üretmiyorsun. tüketiyorsun. derdin de ülkenin durumu falan değil. tüketememek. ülke de umrunda değil. zaten bu durumda olmamızın sebebi de sen ve senin gibiler. bunlar da ülkenin çoğunluğunu oluşturuyor ne yazık ki.
E
6 yıl
ak parti ile alakalı konu açan arkadaşa cevap:
konu silinmiş. o kadar yazdım. boşa gitmesin. belki biri okur.

edit: konu silinmemiş. forum bug dolu.

2015 yılında büyükşehir belediyesi seçimlerine nasıl ilçedekilerin katılmalarına karşıysam senin de oy vermene karşıyım. bu ülkenin kaderini bu ülkede yaşayanlar belirlemeli.

adnan menderes, celal bayarla birlikte bu ülkeyi amerikaya ilk pazarlayandır. (tabi bu noktada ismet inönü'nün bir vatan haini olmasa dahi en iyi ihtimalle bir budala olduğunu söylemem gerekiyor. ki bu kadar budalalığın arkasında art niyet ararım ben.) bunun üç önemli mihenk taşı var: 150'liklerin affı, fulbright anlaşması, köy enstitülerinin kapatılması.

osmanlı hakkında ne okudun bilmiyorum, ama ne okuduysan mastürbasyonun ötesine gitmediği kesin okuduğun şeylerin. türkiye'nin bugün bu halde olmasının sebebi anadolu halkının cehaletidir (buna kendimi de katıyorum. malatyalıyım. tamam, bildiğim şeyleri biliyorum, bilmediklerim hakkında da konuşmam, ama bu birçok konuda cahil olduğum gerçeğini değiştirmiyor.). ve bunun nedeni de osmanlıdır. tasavvuf denilen illeti yayan osmanlıdır. halkı şeyhlerin mollaların kucağına düşüren de.

osmanlı padişahlarını incele. tarikatı olmayan var mıymış bir bak.

yakın zamanda baya bir lafı geçiyor. üretmiyoruz. peki sana şunu sorayım: bunun acaba bizim oralardaki islam anlayışıyla alakası olabilir mi?

yoksulluğun övüldüğü, çile çekmenin yüceltildiği, şeyhine bağlanmanın farzlaştırıldığı bir yerde üretim söz konusu mu?

ılımlı islamla pasifize ediliyoruz 1100 lü yıllardan beri. gazaliyle başladı hala bitmedi.

neyse, bu uzun konu söylediklerine cevap vereyim:

1. adnan menderes, celal bayar ile birlikte türkiye tarihindeki en büyük vatan hainidir. fakir halkın elinin azıcık para görmesi eğer herşeyden önemliyse senin için, atatürkçüyüm, osmanlı torunuyum u büyük harfle yazıp hava atma boşuna.

2. 3. havaalanı türkiyeyi batıran "projeler" zincirinin en büyüğüdür. hazineyi, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yandaşa peşkeş çekmenin en kolay yoludur. okumayacağını, okusan dahi ben haklıyım ama dur bi bakalım ben nasıl haklıyım diye okuyacağını bildiğim için zorlamıyorum oku diye, ama linki bırakıyorum aşağıya:
https://www.gazeteduvar.com.tr/yazarlar/2018/05/28/iste-turkiyeyi-batiracak-tezgah/

3. akşener, necmettin erbakan'ın deyimiyle, küresel sermayenin yedek pompasıdır. 2002 de ak neyse 2018 de iyi odur.

4. chp en son 1979'da başa geldi. adamdan icraat bekliyorsan bi başa gelsin bırak. izmir rant dönen bir şehir. bütün büyükşehirler gibi. su baskınları olması da gayet normal. altyapı yok. her yer beton. akp olan büyükşehirlerde de oluyor. zaten olay halkımızın ahlaksızlığı. akp olsun chp olsun değişmiyor o pek, halk değişmediği sürece.

5. koyu tavır ve duruş bir ilüzyondur. one munite diyen adam abd nin elçisi bile tel aviv'deyken kudüse elçi yollamaz. yahudi üstün cesaret madalyası takıp müsamere çocuğu gibi ortalarda da gezmez. one munite diyebiliyorsa, demesine izin verildiği, hatta demesi emredildiği içindir. çünkü "türkiye'nin ortadoğu'da bir görevi var, ve biz o görevi üstleniyoruz."

türk insanının, anadolu insanının kalbi doğru yerde(ydi en azından, şimdi iyice üç günlük çıkarı haricinde birşeyi göremeyecek kadar kör ve ahlaksız oldu). ama cahiliz. kullanılıyoruz. sömürülüyoruz.

kafası basan ve azıcık neyin ne olduğunu anlayan adamın da derdi de en iyi ihtimalle bu ülkeden kaçıp kurtulmak.

zaten türkiye'nin en büyük sıkıntısı cahili değil, okumuşu. cahilin cahil kalmasının nedeni de, onu ötekileştiren de, yüzüstü bırakıp kaçan da, elin adamıyla bir olup onu sömüren de okumuş.

dün ismi jön türk'tü, bugün beyaz türk, cihangir solcusu vs. farkı yok. dün almanyanın yanında savaşalım, ingiliz, amerikan mandası olalım diyenler bugün kurtuluşu yabancı sermayede, sıcak parada görüyor. darbe çıksın hükümet devrilsin diye dua ediyor.

ha, bu son dediğim akp yi savunuyormuşum gibi gelebilir, gelmesin. bu ülkeyi akp gibi pazarlayan hükümet görülmedi. 450 milyar dolar borç görünen kısım. altta buz dağı var. çoğu şehirde yasal sınırlara dayanmış yabancıya memleketin kanla sulanmış toprağını karış karış, parsel parsel satmak var, 80 yıllık birikimi, üretimi bitirmek var (devletin malı deniz diyorlardı ya, kurudu o deniz, göl bile kalmadı aral kadar). hazinede kalan 450 ton altını ingiltereye göndermek var. milli eğitimi cia ajanlarına oyuncak etmek var. yolsuzluklar, haksızlıklar, adam kayırma var, kayan hayatlar var. saymakla bitmez buz dağının altındakiler.

ha, ecevit dönemine gelince:

amerikan ambargosunu göze alıp karakterli siyaset uygulamak her babayiğidin harcı değildir. ecevit ve erbakan bunu yaptı. evet açlık, kıtlık, kuyruklar, karaborsa. ama bunun nedeni karakterli siyaset uygulamamız değil. dışa bağımlı ekonomimiz. ve ahlaksız insanımız (karaborsacılar dışardan gelmiyor). tabi o dönemin insanı şu dönemden kat be kat daha ahlaklıdır.

almanyada yaşıyorsun. amerika'nın almanya'ya ambargo uygulama imkanı var mı? ya da şunu sorayım: amerika çin'e ambargo uygulayabilir mi? hayır uygulamaz zaten, bu çok saçma olur, ama diyelim uyguladı, ne kadar etkili olur? kim zararlı çıkar?

80'lerin sonunda 90'ların başında matild manukyan denilen çocuk tacirinin verdiği rüşvetlerle (artık rüşvet olarak ne verdi sen düşün) işlerini hiçbir engele takılmadan yürüttüğü, hatta 4 ü arka arkaya olmak üzere 5 kez vergi rekortmeni olduğu bir ülkede yaşıyoruz. insanlarının ahlakı uçkurda gören kendi ahlak standardlarına göre bile ahlaksız olduğu (durex'in yaptığı bir ankette kişi başına ortalama seks partneri sayısında ülkeler arasında dünya lideriyiz) bir ülkede yaşıyoruz. oecd ülkeleri arasında işsizliği en yüksek, neet oranı en yüksek ülkeyiz. ab ve oecd ülkeleri arasında bir mc donalds işçisinin bir big mac için en fazla çalıştığı ülkeyiz. 18 yaş ve üstü nufusta lise ve üstü mezun oranımız %31.5, kaliteden hiç bahsetmiyorum. paraya ve güce tapar olduk. insanlığımızı yitirdik. insanlığımızı sattık. üç günlük çıkarlarımız için ömürlük çıkarlarımızı sattık. oturduğumuz evimizi sattık yedik. geleceğimizi sattık. şerefimizi sattık.

bu ülke kurtulmaz.

nasıl zamanında israil kurulduğunda iyi para veriyorlar diye topraklarını satanlara acımıyorsam şu an insanımıza da acımıyorum.

kaçmayı düşünen de mantıklı düşünüyor. ben de bunlara dahil oluyorum yavaş yavaş.
E
6 yıl
yeter artık javascript kodlayabilen adam alın foruma
hayır iyice soğudum. javascript kapatıyorum sitede sorun yok, gayet güzel çalışıyor. ya kar edecem diye analytic lerden tut reklamlara kadar binlerce script çalıştırıyorsunuz ve çöküyor site o yüzden, ya da çalıştırdığınız adamlar bu işi bilmiyor. hangisiyse. beni ilgilendirmez. ama bi aya kadar düzelmezse açmayacam daha forum falan. nette gezecek yer çok. burda olmayı seviyordum sadece.
E
6 yıl
Ram yandı, diğer parçalardan hangisi yanmıştır?
Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Masaüstü bilgisayarımı temizledim, macunladım ve tekrar takıp çalıştırdım, bi çıt sesi duydum sonra bilgisayar kapandı. Ram yanmış. 5. bacağı kararmış oradan anladım. Ekran kartı da felaket ısınmıştı. Daha sonra bios unu sıfırlayıp farklı bir ram ile denedim. Fakat çalışmadı. Ekran kartına da güç gelmedi.

PSU yu multimetre ile ölçtüm voltajlar olması gerektiği gibi, PSU sağlam. Ram zaten gidik o kesin, anakart da gitmiştir diye tahmin ediyorum. CPU da bi sıkıntı yok, kararma koku vs en azından, tabi şu an çok net bir şey söyleyemiyorum.

Sizce hangi parçalar gitmiştir? Nasıl test edebilirim?

PS: Anakart FM1, kolay bulunmuyor.
E
7 yıl
AliExpress 100 dolar kupon kampanyası hilesi (android telefon içerir)
Available coupons:
US $2 off orders of US $5 or more
US $8 off orders of US $89 or more
US $10 off orders of US $150 or more
US $30 off orders of US $450 or more
US $50 off orders of US $750 or more

tabi bunlar arasında en mantıklısı 5 dolara 2 dolar indirim veren. şimdi gelelim her 5 dolarlık alışverişinize nasıl 2 dolar alacağınıza.

-varsa telefonunuzdan aliexpress uygulamasını silin.

-yeni bir gmail hesabı açın. tercihen kendi isim soyisminizi girin (ki daha sonra bunu değiştirmekle uğraşmayasınız)

-android cep telefonunuzda google hesabından çıkış yapın.

-yeni açtığınız google hesabına giriş yapın.

-telefonunuza appstore dan aliexpress uygulaması yükleyin

-uygulamaya girip google hesabınız ile üye olun.

-uygulama ana sayfasındaki "$100 WORTH OF COUPONS JUST FOR YOU" ya da ona benzer ne varsa tıklayın.

-siparişinizi verdikten sonra google hesabından çıkıp eski google hesabınıza dönebilirsiniz. sipariş takibi için açtığınız gmail hesabında bilgisayarınız üzerinden oturum açmanız (google ile aç seçeneği var altta) yeterli

-uygulamayı silip süreci istediğiniz kadar tekrarlayabilirsiniz.

eğer biri sorarsa neden 50 hesap var diye, sanmıyorum ama, benim ismin çindeki liang lee gibi bişey, binlerce kişide var falan deyin :D

bu arada denemedim ama, aynı olay starbucksta da işe yarıyor olabilir. deneyen biri yazsın :D
E
7 yıl
David Rockefeller ölmüş
E
7 yıl
ankara içi kulaklık kablo tamiratı/değişimi için öneri
merhabalar,

ankara içi kulaklık tamiri yapabilecek işinin ehli birini arıyorum. sorun çok büyük bir ihtimalle kabloda. yapılacak işlem de çok zor değil fakat kendim yapmaktansa işinin ehli, tecrübeli birine yaptırmayı düşünüyorum. techno-fi forumunda compicat (boğaç bey) ya da kornography nin yardımcı olabileceğini söylemişler fakat boğaç bey izmire diğer arkadaş da istanbul a taşınmışlar.

bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. ve aynı şekilde önerisi olan arkadaşlar da paylaşabilirlerse kral olur :)

bu arada kulaklık vsonic gr07be ve temassızlık kulağa yakın bir yerlerde. ve problem çok büyük bir ihtimalle kabloda, dediğim gibi.

herkese teşekkürler :)
E
9 yıl
Coca-Cola 20RP Kodu Paylaşımı
Benim işime yaramıyor. Kullansın millet.

REP-TR-20-GM267CTVSPLDPR8J
E
11 yıl
silinebilir
.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.