D

Yarbay
13 Ocak 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
9 üye
Görüntülenme (?)
241 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
D
geçen yıl
TECNO PHANTOM V FOLD ANAKONU
< Resime gitmek için tıklayın >

Arkadaşlar telefonun ana ekranına görüntü gelmemeye başladı KVK teknik servise götürdüm. Şimdi sıkı durun

KULLANICI HATASI DİYİP TAMİRAT İÇİN 28.875 TL ÜCRET İSTEDİLER

Tecno ile görüşmelerim sonucu 2. defa servise gönderdim bu defa da 25 bin tl istediler. Telefon Çöp oldu.

Benden bütün herkese tavsiye paranızı çöpe atmayın ben yandım siz yanmayın. Firma kesinlikle telefonun arkasında durmuyor, kullanıcı hatası diye iftira atıyor ayrıca yedek parça ve tamiratı çok çok çok pahalı

geçen sene 40 bin tl ye neler neler alabiliyorken gittim sazan gibi bilinmedik firmaya parayı gömdüm çok pişmanım
D
3 yıl
Otomobil fiyatlarındaki saçma durum ile ilgili yaşadıklarım
Arkadaşlar forumada yazmıştım bazıları okumuş olabilir, yaklaşık 2 ay önce aracımı değiştirdim.

2020 model Ford Kuga St line + teknoloji paket bir araba aldım. Aracın sıfırı 520 gibi bir fiyattaydı, bende 2. el 2bin km de bir Kuga yı çok sıkı bir pazarlıkla 430 bine aldım. Alışverişten memnun kaldım hatta forumda ve günlük hayatta bir çok insana bu fiyata bu aracı kaçırmayın dedim.

Fakat dün sarı siteye ve ford com tr ye baktım. Sıfırı 560 bine çıkmş 2. elde 530 dan aşağıya araç kalmamış. 2 ayda sıfırı 40 ikinci eli 100bin zam yemiş. İnanılmaz korkunç bir durum, 40 yaşıma geldim 90lardaki ekonomik krizleride ve körfez savaşını da hatırlarım ama ben böyle bir durum yaşamadım. Bu işin sonu büyük bir sosyal patlama ile biter. Cinnetler ve intiharlar olur. İşin kötü yanı artık herşey için çok geç...


konuyu açalı 2 hafta olmuş, çok şaşırarak yazdığım ilk mesajımdaki fiyatları güncelliyorum,

sıfırı 560 olmuş demiştim şuan 616 bin olmuş
ikinci elde 530 dan aşağıya yok demiştim şuan 585 bin

Fiyatları güncelliyorum konuyu açalı 1 ay olmuş (Aralık 2021)
sıfırı 765 bin olmuş
ikinci el 730 bin olmuş

güncelleme...
18 aralık itibariyle arabanın sıfırı 995 bin tl oldu
ikinci 850-950 arasında gidiyor.
D
3 yıl
Yeni Hyundai Tucson\u0027un Yok Satması !!!???
Daha önceki yıllarda ix35 kullanıp memnun kaldığım için ve araç değiştirme zamanım yaklaştığı için merak edip dün yeni Tucson un test sürüşüne çıktım, ufak tefek beğenmediğim yanları olsa da fena bir araç değil alınabilecek bir araç, buraya kadar herşey normaldi fakat satış temsilcisi ile görüşmemde üst paketlerin hepsinin bittiğini şuan sıra yazacak durumda olduklarını söyledi.

ve bu aracın üst paketi 560 bin tl , bir altı 500 bin tl insanlar bu paraları nasıl veriyor ben bunu bir türlü anlamıyorum. Acaba ne kadarına kredi çekiyorlar.

yanlış anlaşılmasın züürt bir insan değilim 1. derece devlet memuruyum, eşim doktor hastanede çalışmadığı için çok yüksek ücret almıyor ama yine de benim kadar alıyor. 2 çocuğum var. Çocukları yapmasaydım onların masrafıyla istediğim aracı alırdım ama benim böyle bir düşünceye girmem bile saçma ve bu işte bir yanlışlık olduğunu gösteriyor.

Allah sonumuzu hayır etsin gidişat çok çok kötü...
D
4 yıl
500 Bin TL ye Kadar Araç önerisi
Biliyorum hiçbir araba 500 bin haketmiyor ama değiştirme vaktim geldi. Sattığımın üstüne koyarak 450-500 e çıkabilirim diye düşünüyorum. soru açık ve net... ama şartlarım var.

-en az 2018 model olmalı
-en fazla 40 bin km olmalı

  • 2 yetişkin 2 küçük çocuk 4 kişiyiz
  • 2021 yılı içinde gelecek olan araçlarıda hesaba katabiliriz. örneğin, yeni tucson yeni x trail, yeni santa fe gibi henüz gelmemiş olanları da düşünün.
  • BU ŞARTLARDA SİZ OLSANIZ NE ALIRDINIZ????????????
D
4 yıl
2021 BUİCK ENVİSİON
Arkadaşlar Opel ve General Motors un hala ne kadar akrabalığı ve ilişkisi var bilmiyorum. Bu paylaştığım araç Türkiye ye Opel Grandland x vb bir isimle Türkiye ye gelebilir mi? konunun uzmanları ve Opelciler ne düşünüyor. ??

https://www.buick.com/suvs/envision

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Sahibindencom un artık çöp olması
Arkadaşlar son 1-2 senedir bu sitenin ilanlarına bakınca hemen hemen bütün ilanların sıfırdan daha pahalıya yazıldığını görüyorum.

Araba bakıyorum sıfırdan pahalı
Tablet bakıyorum sıfırdan pahalı
Telefon bakıyorum sıfırdan pahalı

insanlar artık bu siteye neden giriyor anlamıyorum, ya da ilan sahibine yazınca ciddi bir indirim mi yapılıyor alış veriş kültürü mü değişti ? ben mi kaçırdım ?
D
4 yıl
MERCEDES C SERİSİ 600.000 TL Yİ GEÇTİ...
4 yıl önce sıfırı 172 bin iken ikinci elini 135 bine aldığım araba şuan 627 bin tl olmuş durumda....

Corona felaketiyle yarışıyor ekonomik felaket....

ne söyleyeceğimi bilemiyorum öylesine yazayım dedim...

< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
Yine bir KULAKLIK İNCELEMESİ ile karşınızdayım DENON HP1100
Bir Burak Şolt olmasak da kulaklık konusunda insanları bilgilendirmeye devam ediyorum.

Öncelikle kendimi asla bir odyofil olarak tanımlamıyorum hatta bu tabirden çok gıcık kaparım ama evimde her türlü kulaklık olmasına rağmen bende birde DJ kulaklığı olmalı diyip gecenin 2lerine kadar internette dolanmak!!! Sanırım artık odyofilleri hor görmemeliyim

Maceram şu şekilde başladı kuzenimde gördüğüm Technics RPDH1200E kulaklıktan heveslenip güçlü bir profesyonel kulaklık almak üzere yola çıktım. Amacım tabiki öncelikle F/P idi Shure, beyer dynamic, audio technica, senheiser vs vs derken Denon DJ HP1100 modeli karşıma çıktı bu modelin en dikkat çekici yanı yurt dışında 200 dolar(1300-1400) olmasına rağmen Türkiyede uygun fiyatlı olmasıydı.
Kulaklık TR de 800-950 tl aralığında satılıyordu ve ben aldığımda hepsiburada da 799 tl idi.

İşin ilginç yanı hem HB sitesinde hemde Denon un kendi sitesinde kulaklığın teknik özellikleri yazmıyordu. Bende diğer web sitelerinde(amazon vs) yazılan özelliklere göre kulaklığı aldım. Burada çok büyük bir hataya düştüm ki kulaklığı 36 Ohm zannederek aldım ama kulaklık 66 Ohm çıktı.

Aşağıya kulaklığın tam olarak teknik özelliklerini atacağım ve bu hepinize yapacağım en büyük iyilik olacak çünkü diğer söyleyeceklerim biraz kişiden kişiye farklılık gösteren özelliklerdir. Neyse kulaklığı iade etmeye hazırlanırken elim bir türlü varmadı ve iadeden vazgeçtim. NEDEN????

1- Kulaklık Tasarımı muhteşem öyle ki çalışma masanızın üzerinde durması bile size çok büyük bir haz yaşatıyor.

2- Malzeme kalitesi çok sağlam duruyor. Kulaklık padlari öyle 1-2 sene sonra buruşan klasik kulaklık malzemesi değil, 3.5 ve 6.35 jakları muhtemel altın kaplama, suni deri saklama çantası gayet güzel. Burada tek handikap kulaklık uzatma bağlantısı metal değil

3- Kulaklık frekans aralığı çok geniş istediğiniz her sesi hatta istemediklerinizi bile duyabiliyorsunuz. (5-33 Khz)

4- Ben her ne kadar şuan tam gücünü kullanamasamda 3500 mwatt ses çıkış gücü var ki bu 3,5 watt ediyor.

5- Ürün çok temiz ses veriyor, Basslar kararlı mid ve tizler yormuyor. Flat dedikleri olay yani Gerçeğe yakın abartısız.

6- Hassasiyet fena değil 101 dB/mW

7- Ergonomisi çok iyi, kulaklıkla çok rahatım, pad lerin 180 derece kabiliyeti var. (fotoğraflara bakabilirsiniz) Burada tek eleştireceğim nokta güç kablosunun çıkartılabilir olmamasıdır. O zaman daha muazzam olurdu.

Velhasıl kelam bu özelliklerde bir kulaklık piyasada 1500 tl bandında satılmakta ve bu kulaklığa 799 tl ye sahip olmak çok iyi, burada benim açımdan tek problem kulaklığı besleyebilmek yani kulaklık amfisi yada iyi bir ses kartı alabilme ihtimalim ortaya çıktı. Yani şuan tam 53 mm sürücüye sahip olmasına rağmen tam kükreyemeyen bir aslan var elimde...

son sözler; daha çok laptop ve cep telefonunda kullanacaklar olanlar eğer kulaklık amfiniz yoksa kesinlikle almayın çünkü yarı fiyatına aynı performansı alabileceğiniz başka marka ve modeller var.

müzik enstürümanları, profesyonel ekipmanlar,amfili müzik setleri vs sahibiyseniz düşünmeden alabilirsiniz üzmez...< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
D
4 yıl
DEUTSCHE WELLE İYİCE SAÇMALADI...BOYKOT...
Arkadaşlar havuz medyasının sürekli parti kanalı gibi yayın yapmasından dolayı belki dünyadan ve Türkiyeden tarafsız haberimiz olur diye saygınlığına güvenip Deutsche Welle e abone olmuştum ama sürekli Türkiyeyi karalayan haberlerinden bıktım. Özellikle son videosu bardağı taşırdı ve abonelikten çıktım. Türkiye yi siyahilere karşı ırkçılık yapan bir ülke olarak göstermişler. bu yaşıma kadar böyle bir kepazelik görmedim. Temel fıkrası gibi haber videosu, DW benim gözümde A haberden farksızdır artık. Abone olan herkesi abonelikten çıkmaya davet ediyorum...


Videoyu izlemek için tıklayınız
D
4 yıl
ANKER SOUNDCORE STRİKE 1 İNCELEME
Değerli arkadaşlar aslında detaylı bir inceleme yapmayı düşünmüyordum fakat internet ortamında bu kulaklıkla ilgili bir inceleme olmadığı için biraz detaylandıracağım, çünkü şuan popüler olma yolunda olan bir kulaklık insanlara yardımcı olalım...

öncelikle şunu söylemek gerekir incelemeden önce 1 tam gün çeşitli şekillerde kulaklığı kullandım. Ne yaptım mesela ? İlk aldığımda cep telefonuna bağladım, youtube müzik uygulamasından şarkılar dinledim(premium üyesiyim), daha sonra telefondan sürekli oynadığım dominations adlı strateji oyununu oynadım 1-2 savaş yaptım, telefonla arama ve konuşma yaptım, daha sonra kulaklığı eşime verip beni aramasını söyledim yani karşıdan gelen sesi dinledim. Ertesi gün ise bilgisayara bağladım, basit bir online fps oyun oynadım, zoom ile görüşme yaptım, bir tane dizi izledim, youtube dan 2 saatlik bir video izledim (cüneyt özdemir-babacan röportajı) yani çok agresif olmasada kendi yaşam tarzımda kullanacağım şekilde denedim ki birçok insanda bu şekilde yaşıyor zaten. Şimdi gelelim fikirlere;

1- Tasarım ve konfor; kulaklık tasarım olarak çok şık duruyor abartılı renk geçişleri yada leğen plastiği dediğimiz basit plastik hissiyat ve görünümü yok, kırmızı-siyah geçişler ve kırmızı örgülü kablo çok başarılı, jak girişi sağlam ve kullanışlı. Soğutucu jel elinizle hissedebileceğiniz bir şey değil fakat kullanımda işe yarıyor ki 1-2 saat çıkarmadan durabiliyorsunuz. Eğer çok büyük kulaklarınız yoksa Padler kulakları içine alıyor. Ben bir sıkıntı yaşamadım. Tasarım ve konfor anlamında gördüğüm eksiklikler Anker in Q10 modelindeki gibi uzama kısmında metal kullanılabilirmiş o zaman daha sağlam olurdu. Birde mikrofonun katlanmasını yada içeri girmesini isterdim. Hep öyle modellere bakıyordum ve haklıymışım benim için çok önemliymiş, şimdi mikrofonu çıkarıp bir köşeye koysan kaybolur yada bir arama geldiğinde takmakla uğraşmak çok zor olur. Neyse fazla uzatmadan Tasarım ve konfor puanı 8/10

2- Müzik performansı; Benim için oyundan da önemli olan kriter müzik aslında çünkü günlük müzik dinleme sürem çok daha fazladır. Bu kulaklık muhteşem bir müzik kulaklığı değil, bazı sesler boğuluyor, bazı şarkılarda performans çok düşüyor bazı şarkılarda çok iyi hale geliyor. Geçen ay aldığım Anker Q10 kulaklık bu kulaklıktan daha iyi bir müzik performansı veriyor. Fakaat asla müzik konusunda kötü, dinlenmez diyemem gayet iş görür hatta bazı hiç duymadığınız sesleri bile yakalayabilirsiniz. Ben oyuncu kulaklıkları konusunda çok tecrübeli değilim fakat genel kanı çok pahalı oyuncu kulaklıklarının bile müzik performansının vasat olduğudur. Bunu biraz deneyimlemiş olduk. Şunuda unutmayalım benim yorumum hep kaliteli kulaklıklar kullanmış ve müzik konusunda hassas olan bir kullanıcının yorumlarıdır. O yüzden bazıları bu kulaklıkla müzik dinlerken hayatımın en iyi müzik kulaklığı da diyebilir. 7/10

3- Oyun performansı; 2 farklı oyun oynadım biri telefonda biri bilgisayardan genelde basit oyunlardı yani CS GO yada PUBG gibi milli ve ses kasmalı oyunlar değildi ana şunu söyleyebilirim ki kulaklık beklentinizi çook rahatlıkla karşılıyor. Yani karakter kafasını nereye çevirirse kulaklık orayı dinletiyor. Arkadan ses gelirse duyuyorsunuz, oyun içindeki müzik ve aksiyon sesleri içinize işliyor. Terlemeye ve strese giriyorsunuz. bunun bir üst modelinde olan sanal 7.1 olayı bu performası artırır mı bilmiyorum bazı kullanıcılar sanal 7.1 in balon olduğunu söylüyor ama bu kulaklıkla gümbür gümbür yıllarca oyun oynayabilirsiniz. 8/10

4- Mikrofon performansı; hem konuşma hem dinleme yaptım ikisinde de mükemmel çalışıyor tek yapmanız gereken mikrofonu ağzınıza çok yaklaştırmamak o zaman seste ve bazı harflerde patlama oluyor. 9/10

5- F/P oranı; Anker in hem dünyada hem Türkiyedeki öelliği ürünlerinin f/p olarak zirve olmasıdır. Daha önce aldığım Anker ürünlerinden bende bunu onaylıyorum. Ben bu kulaklığı HB den takiple 239 TL ye yakalayıp aldım. bu kulaklık 399-239 tl arasında gidip gelen bir kulaklık... eğer 239 TL ye alırsanız f/p de zirvedir fakat 399 l ye alırsanız durumlar değişir, farklı rakipler karşısına çıkar ortalık karışır. benim açımdan puanı 9/10

GENEL OLARAK PUANIM 8/10 DUR. (1 puanı mikrofonu gizlenmediği için 1 puanıda müzik performası kusursuz olmadığı için kırıyorum. RGB ve sanal 7.1 bence önemli şeyler değil)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.