Y

Yarbay
16 Kasım 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
26 üye
361104 Gün Cezalı
356708 gün 4 s. 55 dk.
Gönderiler Hakkında
Y
12 yıl
Surukleyici Oyun Tavsiyesi
Arkadaslar oncelikle pek oyun oynayan biri degilim. Bazen 4-5 ay hic oyun oynamadigim oluyor ama genel anlamda ayda 2-3 kere falan oynuyorumdur. Bunda en buyuk sebep ise oyunlar bir yerden sonra hic zevkli gelmiyor bana. Genelde bir oyunu yukluyorum biraz oynadiktan sonra bir daha hic oynayasim gelmiyor.

Mesela GTA serisinin hic bir oyununu bitiremedim. Assassin's Creed serisini de ayni sekilde baslayip bir kac gorev yaptiktan sonra biraktim. Skyrim oynamayi denedim bir sure sonra o da zevk vermemeye basladi. Spor ve araba yarisi oyunlari da ayni sekilde bir sure sonra zevk vermemeye basliyor.

Sevdigim net bir oyun turu yok. Oyun guzel ve surukleyici olduktan sonra her tur oyunu oynarim diye dusunuyorum. Mesela COD serisininin tum oyunlarini zevkle oynayip bitirmeme ragmen Battlefield: Bad Company ve Battlefield 3 oyunlarindan hic zevk alamadim. Ayni sekilde Crysis 1 ve 2 yi de buyuk umutlarla oynamaya baslamama ragmen onlar da sarmadi. Bu yaz The Witcher'i denedim ve gercekten cok begendim. Ilk oyunu begendigim icin The Witcher 2'yi denedim ancak hic zevk alamadim ve kisa bir sure sonra oynamayi biraktim. Bu yaz oynayip begendigim bir diger oyun ise Mafia II.

Hayatimda oynamaya baslayip bitirdigim oyun sayisi 10-15den fazla degildir. Bana oyle oyunlar soyleyin ki basina bir kere oturdugum zaman bir daha kalkamayayim.

Simdiden tesekkurler...
Y
13 yıl
Mustafa Sarp
Takimin en onemli oyuncularindan birini gonderirsek gelir bize boyle gol atar. Al iste.


Y
13 yıl
iPhone 4 Havuza Dustu
Arkadaslar iPhone'u mayonun cebinde unutmusum onunla beraber ufak bir geziye ciktik havuzda. 5 dakika sonra falan farkettim ve havuzdan ciktim. Tabi telefonu acmaya calismamak gerektigini bilmedigim icin 1-2 kere telefonu acmaya calistim. Neyse sonra aradan bir kac saat gecti eve gelince telefonu bir kavanoz pirincin icine koydum. Cumartesi aksamindan beri pirinclerin icinde duruyordu.

1 saat once falan kavanozdan cikarip telefonu acmaya calistim. Telefon acilmadi bende sarj etmek icin prize takmayi denedim. Prize takinca telefon 1 dakika sonra falan acildi. Ancak isin komik yani telefonu prizden cikarinca telefon kapaniyor. Bende restore yapmak amaciyla telefonu bilgisayara taktim. Ilk basta bilgisayar telefonu goruyordu bende bunun uzerine restore yapmayi denedim. 5 dakika falan oyle bekledim ancak daha sonra restore olmadi ve bir hata verdi. O zamandan beri de iTunes telefonu gormuyor. Telefonu tekrardan prize taktim su an kafasina gore acilip kapaniyor. Prizden cikardigim zaman telefon direk kapaniyor.

Bu durumda ne yapmaliyim? Hic basina gelip de telefonu kurtarabilen oldu mu? Internetden yabanci forumlarda arastirdim ancak cogu kisinin telefonu maksimum 5-10 saniye suda kaldigi icin benim durumumla pek uymuyor. O yuzden pek ugrasmayacaktim ama telefonu camasir makinasinda yikayip hala calistigini soyleyen birini gorunce belki bir sekilde kurtaririm dedim.

Var midir bir kurtarma yolu yoksa hic ugrasmiyip gidip yenisini mi almali?
Y
13 yıl
Riccardo Montolivo Galatasaray\u0027da
Y
13 yıl
ve NBA Tarihinin En Genc MVPsi
< Resime gitmek için tıklayın >

Derrick Rose oldu.

Rose 1182 , Howard 643, Lebron 522, Kobe ise 428 puan topladi.

http://www.nba.com/2011/news/05/03/mvp-award/index.html?ls=iref:nbahpt1

http://sports.espn.go.com/chicago/nba/news/story?id=6468133




Zamaninda cok tartisildi. Bakalim simdi ne dusunuluyor. Haketti haketmedi diyenler..
Y
13 yıl
Oyuncusu Serbest Atis Kacirdigi Icin Playoffdan Elenen Takim Var Mi?
Garip bir konu oldu biliyorum ama bu bilgiye ihtiyacim var. Google'da bakindim ama pek bir sey bulamadim.

Herhangi bir oyuncusu mac sonunda serbest atis kacirdigi icin playofflardan elenen ya da playoffa gidemeyen bir takim var mi?

Edit: Aslinda Avrupa'dan ya da milli takimlardan da olabilir.
Y
13 yıl
Yok O Ona Yatti Yok O Hakemi Satin Aldi Diye Konu Acmak
Her mac sonu bu tur konular acmak nasil bir davranistir? Nasil bir dusuncedir?

Her Fener maci sonrasi yok Fener hakemi satin almis yok Aziz gene is basinda gibi laflar soyleniyor.
Her Trabzon macindan sonra da yok herkes Trabzon'a yatiyor yok biz 17e1 oynuyoruz falan filan.

Futbol bolumune girmekten nefret ettirdiniz resmen. Hele bir kac tane 17-18 yasinda uye var gunde 2-3 konu aciyorlar bu konularla ilgili. Goren de futbol otoritesi sanacak bunlari.
Y
13 yıl
2010-2011 MVPsi Sizce Kim Olacak?
Bir sezon daha yine sona ermek uzere. Takimlar 50 mac barajini gectiler ve sona dogru hizla ilerliyorlar. Playoff heyecanini yasayacagimiz geceler cok uzakta degil. Ligin sonuna yaklasirken cogu kisinin kuskusuz en merakla bekledigi seylerden biri normal sezonun MVPsinin kim olacagi. Bu mesaj altinda ben MVP adaylarimi nedenleriyle siralayacagim. Ayni seyleri sizden de bekliyorum.


1) Derrick Rose

PPG : 24.7, RPG: 4.40, APG : 8.2, EFF: 23.26

2) Dwight Howard

PPG: 22.5 , RPG: 13.80, APG: 1.2, EFF: 27.0

3) LeBron James

PPG: 26.4, RPG: 7.30, APG: 7.3, EFF: 27.76

4) Kevin Durant

PPG: 29.0, RPG: 7.10, APG: 2.8, EFF: 26.06

5) Dwyane Wade

PPG: 25.2, RPG: 6.80, APG: 4.4, EFF: 24.15

6) Kobe Bryant

PPG: 25.4, RPG: 5.20, APG: 5.0, EFF: 22.15

7) Dirk Nowitzki

PPG: 22.7, RPG: 6.80, APG: 2.5, EFF: 23.05

8) Chris Paul

PPG: 16.5, RPG: 4.0, APG: 9.8, EFF: 24.20





Her ne kadar listede 8 oyuncu olsa da listedeki bazi oyuncular formalite icabi orada diyebiliriz. Son 20 yila baktigimiz zaman MVPlerin ya doguda ya batida takimlarini ilk 2ye soktuklarini goruyoruz. San Antonio'nun Bati'da 1.ligi kimseye kaptirmaya niyeti yok gibi gozukuyor. Bu da Bati Konferansindan MVP olmaya calisan oyuncularin sansini azaltiyor. Bati'da oynayan 4 oyuncu(Bryant, Paul, Nowitzki ve Durant)'den sadece 1 tanesi takimlarini 2. yapabilecek. (Her ne kadar Denver ve Utah'da hala resimde olsalar da konumuz MVP oldugu icin onlari gormezden geliyorum.)

Bana gore Bati'dan MVPlik icin sansi olan tek oyuncu Durant. Onun da takimini ilk 2ye sokmasi gerek. Bu da suan icin zor gorunuyor ama imkansiz degil.

Diger 3 oyuncu bana gore takimlarini ilk 2ye soksalar bile istatistikleri MVP olmak icin diger oyuncularla karsilastirdigimiz zaman yeterli degil. Kobe'nin performansi onceki senelere gore dususte. Nowitzki sakatlik yasamasa MVPligin en buyuk adaylarindan biri olabilirdi ama sakatlik onu kotu etkiledi. Paul ise genel anlamda diger adaylar kadar MVP olmayi haketmiyor bence.

Simdi Dogu'ya bakalim. Dwight Howard her ne kadar MVP istatistikleri ile oynasa da su an MVP olmasi zor gozukuyor. Bunun en buyuk sebebi de Orlando'nun Dogu'da 5. sirada bulunmasi. Orlando'nun ilk 2 sansi cok az oldugu icin bu Howard'in MVP sansini oldukca azaltiyor.

Miami'nin 2 super yildizi Wade ve LeBron'a baktigimiz zaman ikisinin de birbirine yakin istatistikleri var. Miami takim olarak da su an Dogu'da iyi durumdalar. Dogu'yu 1. ya da 2. sirada bitirme ihtimalleri cok yuksek. Ancak 2 oyuncunun beraber oynamalari ikisinin de MVP sanslarini buyuk olcude azaltmis durumda. Lebron'un sansi Wade'e gore daha yuksek. LeBron tum alanlarda istatistiklerini gelistirerek MVP yarisinda bende varim dedi. Bu da LeBron'u Wade'in onune geciriyor.

Derrick Rose ise cogu kisiye gore 1. numarali MVP adayi. Gecen sezonu 41-41 bitiren Chicago'nun neredeyse simdiden gecen sezon kazandiklari toplam galibiyet sayisina ulasmalarininin 1 numarali nedeni. Boozer ve Noah'in sakatlanip kacirdiklari maclara ragmen Chicago'yu ust siralarda tutmayi basardi. An itibariyle Chicago Miami ve Boston'un 2 mac gerisinde 3. sirada.



Tum oyuncularin kisa olarak degerlendirmesi boyle. Baktigimiz zaman diger sezonlara gore vasat bir MVP yarisi geciyor. Hem takimiyla hem de istatistikleriyle MVP benim diyen bir oyuncu yok su anda. Bu yuzden kimin MVP olacagini kestirmek de zor. Bu sene su an Bati'da ve Dogu'da 1. sirada yer alan Spurs ve Celtics'in MVP yarisinda yer almamalari yuzunden MVP kistaslari bu sene diger senelere gore daha degisik olacak gozukuyor. Takimlarin durumu MVP yarisini bu sene daha az etkileyebilir.

Bana gore MVPligin 1 numarali adayi takimini ilk 3de tutabildigi surece Derrick Rose olacaktir. Takimini ilk 2-3e sokabildigi surece Kevin Durant'in de MVPlik sansi hala var bence.

Simdi LeBron'a bakalim biraz. Bana sorarsaniz LeBron'un MVP olma ihtimali DJ Mbenga'nin MVP olma sansi kadar bir sey. Neden boyle diyorum?

Lebron su an Nba'in en sevilmeyen oyuncusu desek yalan soylemis olmayiz. Her gittigi yerde yuhalanmasi da bunu gosteriyor zaten. MVP'nin secilen gazeteciler tarafindan secildigini de dusunursek bu LeBron'un MVP olma sansini oldukca azaltiyor. Ayrica LeBron zaten son 2 senenin MVPsi. Tarihe baktigimiz zaman 3 kere ust uste MVP secilmis sadece 3 oyuncu var. Bunlar Bill Russell, Wilt Chamberlain ve Larry Bird. Bu yuzden Jordan'a yaptiklari gibi MVPligi baskasina verebilirler. Ayrica her ne kadar LeBron Wade'den istatistik olarak onde olsa da Wade'in istatistikleri de az buz degil. Miami'den LeBron'u cikarsak bile Miami 50 galibiyet civari bir galibiyet sayisina ulasacaktir zaten. Bu yuzden Miami'nin basarisini sadece LeBron'a baglamak hata olur. Olur da LeBron MVP olursa NBA tarihinin en rezil MVP secimlerinden biri olur. Su an ne Wade tek basina MVP olmali ne de LeBron. En iyi ihtimalle sezon basindan beri konusulan Co-MVP denenebilir ancak tarihde bir benzeri olmadigi icin tam olarak ne olacagini bilmek zor.

Tabi ki bunlar sadece yorum. Zamaninda hic beklenmeyen kisilerin MVP secildigi de oldu.

Bakalim siz neler dusunuyorsunuz?
Y
13 yıl
Bu nasil bir resimdir ya :D Yurdum insani /+18 sayilir.
< Resime gitmek için tıklayın >

1-2 gun once facebook ta gordum resme ne zaman baksam guluyorum Herif birde hatira fotografi cektirir gibi poz vermis.
Y
13 yıl
Su integral sorusunu cozebilecek var mi?
< Resime gitmek için tıklayın >

Var mi cozebilecek biri?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.