B

Yüzbaşı
15 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
geçen yıl
Mobil etkin nokta ve mac adresi
Herkese iyi günler.
Benim şöyle bir sorum olacak, şirket bilgisayarlari internete mac adresi ile baglanabiliyor. Biz bu interneti windows 10 bilgisayardan mobil etkin noktayi acip telefonlarimizinda internete girmesini istiyoruz. Fakat telefonumuzla mobil etkin noktaya baglanmamiza ragmen internet baglantisi yok. Ag sistemindeki mac filtrelemeden dolayimi acaba? Bunu aşmanin bir yolu varmi? Lutfen yardimci olunuz. Santiyedeki tum arkadaslar magduruz. Sakin IT ile gorusun demeyin oyle bisey olsa burada cozum aramam
B
3 yıl
2000-3000 arası Drone tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba

Bende uzun suredir arastirma icerisindeyim. Oyle lanet biseyki dusuk butceyle basliyorsun arastirmaya onun busu eksik,bunun da şusu eksikmis diye diye diyee 5 bin 6 bin sinirlarina ulasiyorsun. Malum Türkiye kosullarida ortada (maddi olarak) bu sefer tekrardan başa sarıp en son noktan ilk noktan oluyor haliyle youtube de drone inceleme videolarina başa sariyorsun. Elektronik işi de şans işi bu arada.
1. Ilkin butce sinirli fazla zorlamayim kendini diyorsun aden fx 67 4k ile basladim arastirmaya. Alayimmi almayayimmi. Amac hobi dedim ama videolarda kamerasi o kadar rezilki saga sola yatirdiginda kamerada oyle yatiyo oyle hal aliyordu yani video kesinlikle cekmeyelim basimiz döner izlerken. Aden markasida eachine ve hubsan firmalarinin urunlerinin turkiye versiyonu adamlarin 500 tl ye sattigi dronu bizde vergi kâr vs derken 1500-2000 tl ye variyor. Bu seferde kazıklanmış hissi hissediyor insan. Teknik serviside zaten heryerde okuyoruz rezil. Bunu eledim.

2.olarak xiaomi fimi a3 e yoneldim. Xiaomi firmasini hepimiz biliriz hakkettende mukemmeller. Drone incelemelerinde de simdiye kadar hic bir sikinti yasayan gormedim. Yada ben goremedim. Kamerasi olsun ucuşu olsun, stabilitesi olsun hoşuma gitti. Hatta kalktigi noktaya nokta aatışı yapip iniyorda. Beni takip et modu da super. Hoşuma gitmeyen bir tek katlanabilir olmamasi ucuş süresinin kısa olması. Keske telefon baglantisida olsaydi diyorum. Kendi ekranli kumandasi bazen goruntu kaybi yasiyor ama o kadar uzaga yolluylarki olsun diyosun. Keske x8 se kumandasi gibi olsaydi kumandasi. Birde sghm izni olayi var malum 500 gr ustu. Haa alti olsa nolacakki onu da ucurmasi yasak. Yesil alanmi var sanki haritada. Hele sehir icinde ucur aninda 5000-10000 para cezasi ve mahkeme. 500 gr alti ucurdugun da yakalanirsan kabahatler kanununu cignemekten 500 kusur cezasi varmis oyle duydum. Neyse katlanabilir olmamasindan dolayi birde ucuş suresinin azligindan dolayi ve 1080p bunu da rafa kaldirdim. Fiyat segmentini bi tık yükselttim ve 3. Maddeye gectim.

3. Dji mavic mini hatta fly more combo paketine odaklandim. Fiyati ocak ayinin basinda 3200 iken su aralar 3300e cikti. Dolarda dustu guya anlamadim gitti. Yağa haftalik zam yapar gibi dronada zam yapip duruyolar. Urun guzel ruzgar direnci guzel kamerasina laf yok zaten. 3 axis gimbalde super. Katlanabilir cantasi 3 bataryasi hersey guzel. Ama gel gelelim beni takip et modu nasil koymazsiniz kardesim yazilimsalda olsa koyaydiniz keske cok mu zor biseydi. Illa onun icinde mi sensor olacak yani. (Pek bilmedigimden) Ve batarya konusu lion batarya. Videolarda bazi kisilerin dronlari dusuyo inip kalkiyo vs vs. Acaba diyorum bataryasi lion olmasindan dolayi mi? Lipo pillerde de boyle bisey yasaniyormu? Elektronik sans isi demek istedigim buydu. Kimisi bu dronda dusme dengesizlik vs vs yasamis ama izlenimlerime gore satin alanlatin yuzde 5 i gecmez. Tek sorun cikardigim nokta lion olmayaydi da lipo pil olaydi. Yazimi okuyanlara sunu sormak istiyorum: dji mini 2 bataryasini mavic minilerde kullanabilirmiyiz? Oyle bir durum varsa hic yoktan combo paket almayip tek alip batarya olarak mini 2 bataryasi takarim. Ama beni takip et keşkem olaydi yaa. Neyse bunuda bi kenara koyrum fiyatinin ucuzlamasini bekleyecem :)

3. Hubsanin zino,zino pro,zino pro plus heleki sonunvusu cok guzel ama pahali cok inceoeeim ama pahali.

4. Dji mini 2 şu an cok cok pahali cok guzel ama cok pahali. Pil lipo oldu diye beni takip et modu geldi diye (ki cok guzelde takip ediyor hakketen) 1000 lira pahaliya (combosu 2000-2500 fazlasi) alacak kadar enayi degilim. Ama yalan yok super.

5. Xiaomi x8 se 2020 denecek bisey yok super otesi. Hem katlanilabilir, hem batarya suresi uzun, hem stabilite agirligindan dolayi cok iyi mesafe testlerini hic demiyom bile 1-2km goruntu kesilmeden goturse bile yeter bana dagda tasta kullanacaz zaten sehir icinde g..t yemez :) ama 5000 lirada butcem yetmez :)

6. Daha piyasaya cikmamis ama cikacaginin soylentileri olan ozellikleri ile super super super olan xiaomi mini 4k veya x8 mini diye piyasaya subat mart gibi cikacagi soylentileri olan 30-35 dk ucus sureli 250 gr agirlikli 4k cozunurluklu 3 axis gimballi katlanabilir drone modeli. Fiyatinin 300-350$ olmasi bekleniyor. Ama ilk piyasaya cikacak modellerde sikinti yasanir mi? Onu bilemeyiz. Ondan bunu da rafa kaldirdim.

Sabirsiz biriyim ama ocak ayi boyunca iyi sabrettim drone alayimmi yoksa bosver bi keyfe sebep milyarlarca para harcamayalimmi. Yoksa xiaomi mini 4k yi mi bekleyim dedim durdum.

Arkadaslar simdi sizin oneriniz nedir?
B
3 yıl
Hediye drone kayıt yardım
Arkadaslar iyi gunler. Yurtdisindan hediye Kullanilmis dji phantom 3 geldi. Eski bi drone oldugundan ne faturasi ne kagidi nede uzerinde serial seri no bi etiket yok. Bunu sivil havacilika nasil kaydettirebilirim. Iletisime gectim ama karsi taraftan mail olarak atan kisi soruma cevap vermek yerine copy paste mesaj yazmis anlamafim gitti. Yardimci olabilecek arkadas lutfen aciklarsa memnun olurum.

Kurumun yazdigi cevap :
Sayın ilgili,
Yurt içinden veya Yurt dışından İnsansız Hava Aracı satın alan ve ya satışını yapan şahısların dikkat etmesi gereken önemli hususlar aşağıda belirtilmiştir:

İnsansız Hava Aracı (İHA) satın alan şahıslar, araçlarını bireysel olarak kayıt yapmamalı, insansız hava aracının önce satıcı tarafından kaydedilip sistem üzerinden kendilerine satışının yapıldığından emin olmalıdır. Bu işlem; fatura bilgilerini girmek suretiyle satıcı tarafından "İHA Satış Kaydı" ekranından, alıcı tarafından da "Satın alınan İHA Kaydı" ekranından satıcının satıp alıcının bu işlemi onaylaması vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde satmak amacıyla ithalatçılardan İHA alan şahıslar da bu işleme tabidir. Tüm bu zorunluluklar, 1 Eylül 2016 tarih ve 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilmiş olup tespit edildiği durumda, aynı gün satış işlemini gerçekleştirmeyen satıcı ve kendisine satış işlemi gerçekleştirildikten sonra 3 gün içinde onaylamayan alıcı hakkında yine bu KHK kapsamında idari işlem yapılır.

İnsansız Hava Aracı kayıt sistemine bazı bireysel ve kurumsal(ticari) kullanıcılar tarafından gerçeğe aykırı bilgiler girildiği fark edilmiştir. Özellikle İHA satış işlemi yaparken bazı satıcılar tarafından İHA'nın seri numarasını (olmayan seri numarasını varmış gibi girme, aracın başka teknik bir kodunun seri numarası olarak girilmesi, seri numarasının başına ve ya sonuna noktalama işaretleri girerek yeniden aracı kaydetme vs.) gerçeğe aykırı girildiği tespit edilmiştir. Girmiş olunan bu bilgiler, doğruluğu beyan edilerek girilmektedir. Bilinçli bir şekilde sisteme gerçeğe aykırı bilgi girişi yapan şahıslar için yine ilgili KHK kapsamında idari işlem yapılır.

İHA satış işlemi yaparken lütfen satış işlemi yaptığınız şahsın T.C kimlik ve ya Vergi numarasını doğru ve eksiksiz giriniz. Özellikle T.C numarasını ve ya Vergi numarasını eksik ve ya yanlış giren şahıslar satış işlemini yaptığında İHA, hem satıcıda hem de alıcıda görünmemekte ve askıda kalmaktadır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için lütfen satış işlemi yaparken girdiğiniz T.C kimlik ve ya Vergi numarasını defalarca kez kontrol edip doğru bir şekilde girdiğinizden emin olunuz.

Kanunlar Kapsamında cezalı duruma düşmemek için İHA Kayıt sisteminde kaydı olmayan sıfır ve ya 2. el İHA'ları yurt içinde satın almayınız,
Bilgilerinize.

Kayıt işlemleri
MADDE 11 -(1) İHA0 ve IHA1 kategorisindeki hava araçlarının kayıtları Genel Müdürlük tarafından
elektronik ortamda oluşturulan "Kayıt Sistemi" üzerinden yapılacaktır.
(2) (Değişik: 12/06/2017 tarih ve 52217814-010.07/E.385 sayı)
a) Ülkemizde üretimi yapılan her bir İHA, üreticisi tarafından aynı gün içerisinde "Kayıt Sistemi"ne kayıt edilir.
b) İthalatçı firma tarafından satılan her bir İHA'nın bilgileri satın alan kişi bilgileriyle birlikte, satan
firmanın sorumlu yöneticileri tarafından aynı gün içerisinde "Kayıt sistemi" ne kayıt edilir.
c) Yurtdışından bireysel olarak getirilen veya yurt içinde devir alınan İHA, en geç 3 gün içerisinde "Kayıt Sistemi"ne kayıt edilir,
bilgilerinize.
B
8 yıl
chrome de şu seyden kutulamadim lutfen yardim
B
10 yıl
windows gezgini adres satırı sorunu
arkadaşlar sorunu bi türlü araştırmama rağmen çözemedim. bilgisayarımı yada herhangi bir pencere açtığımızda yukarıdaki adres satırına tıklayıp açılır pencerede c: d: bilgisayarım diğer sürücüler yada ana klasörler gözükmesi lazımken görünmüyor boş liste çıkıyor. çözen arkadaş olursa memnun kalırım. teşekkürler

< Resime gitmek için tıklayın >

https://store.donanimhaber.com/8c/a3/fa/8ca3fa7435a45fd205cb6f2dbe4f535e.jpg

<a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=91223958&url=http://hizliresim.com/krBz4J" data-href="http://hizliresim.com/krBz4J"><img src="https://store.donanimhaber.com/8c/a3/fa/8ca3fa7435a45fd205cb6f2dbe4f535e.jpg" /></a>
< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
windows gezgini adres satırı sorunu
arkadaşlar sorunu bi türlü araştırmama rağmen çözemedim. bilgisayarımı yada herhangi bir pencere açtığımızda yukarıdaki adres satırına tıklayıp açılır pencerede c: d: bilgisayarım diğer sürücüler yada ana klasörler gözükmesi lazımken görünmüyor boş liste çıkıyor. çözen arkadaş olursa memnun kalırım. teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
windows gezgini problemi çözemedim gitti
arkadaşlar klasör yada bi pencere açtığımızda yukarıda adres satırına tıkladığımız zaman normalde bilgisayarım c: d: denetim masasaı vs ana klasörler gözükürken bende gözükmüyor anlamadım gitti. yardımcı olursanız sevinirim. resimde gösterdiğim gibi sorunum
< Resime gitmek için tıklayın >
B
10 yıl
Tabletlere 3g modem takıp sms ve telefon görüşmesi yapmak???
Arkadaşlar 3g modemi bilgisayara takıp internete bağlanma olsun SMS alip gonderme olsun telefon cevaplama veya arama yapma hatta görüntülü görüşme bile yapılabiliyor
Peki bu olayi tablette yapabilme imkanimiz varmi? .3g modemimizi tabletimize taktigimizda internete gidebiliyor fakat diğer saydigim olayları android programlar vasitasiyla deneyen yapan oldu mu hiç??
Bendeki hat data hatti değil normal hat. internet paketimi 3g modemime takip taplete takip öyle internete gidiyorum. dolayisyla bana gelen telefon yada SMS varmi yokmu haberim olmuyor o sirada :-( bilgisayara 3g modemimi taktiğin zaman modemdeki program vasitasiyla o sirada ister internete baglanim ister telefonla görüşme yapayim ister SMS alip yollayim yapabiliyorum. android isletim sisteminde bunu yapmak mumkunmu ???

Bilen Arkadaslar cevap verirse sevinirim. Şimdiden teşekkürü bir borç bilirim. iyi akşamlar...
B
10 yıl
Laptop Ekran sağ tarafındaki ışıklar
arkadaşlar arızamı yoksa windows 8in bi özelliğimi yoksa samsungun bi özelliğimi anlayamadım. lütfen yardım olun iyice moralim bozuldu. resim aşağıda

arkadaşlar lütfen acil yaardım edin... yeni laptop arızaysa teknosaya geri götüreceğim
< Resime gitmek için tıklayın >
B
13 yıl
NSİS ERROR!!!
araştırıldığında sadece 2 çözüm yolu bulunan ki onlardanda fayda olmayan tek sorun gibi gözüküyor. program kurarken driver install ederken ya en başında yada ortalarda yada en sonunda veren hata buna benzer olarak arşivden çıkartamama gibi sorunlarda aynı hatadan dolayı kaynaklanıyor ama kimse net bir çözüm yolu bulamamış gibi görünüyor. bölge dil seçenekleri olsun kısayola /ncrc yazmak gibi olsun çözüm yolu olmadı bir bilen arkadaşımız buna net bir çözüm bulabilirmi??? lütfen 2 ayrı cd dende windows xp yi yüklemme rağmen çözemedim. ramlarimi takıp değişmedim bios pilinimi yenilemedim olmadı. aklımda bir soru işareti kaldı sadece raid olayı??? ondanda pek anlamam ama tek harddisk var sata değil eskikablolu ama bios açılışından hemen sonra gigaraid diye bi ekran daha çıkıyor sonra windowsa giriyor pek çözemedim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.