-

Yarbay
23 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
782 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
-
3 yıl
DM kapalı
Merhaba Hocam @medizinischen Labor

DM atmışsınız fakat DM'iniz kapalı, cevaplandıramıyorum.
-
5 yıl
Konudaki indirme linklerinin otomatik değiştirilmesi hakkında
Merhabalar,

Kendi konumda bir dosya için indirme linki bırakıyorum fakat bi yerden sonra site tarafından link otomatik olarak değiştiriliyor ve kullanılamaz hale geliyor.

Olması gereken;

< Resime gitmek için tıklayın >

Otomatik değiştirilen sorunlu linkler;

< Resime gitmek için tıklayın >

Konu;
https://forum.donanimhaber.com/dell-inspiron-7567-cpu-throttle-cozumu--130133630
-
6 yıl
Forum deneyimini olumsuz yönde etkileyen 3 sorun
1- Profil sayfalarında üyenin etkinliklerinin (açtığı konular, attığı mesajlar vs) listelendiği yer bi zaman öncesini göstermiyor. (En az 2 aydır var bu problem)
2- Mobilde küçük resmi gösterilebilen hemen hemen hiçbir görselin tam hali açılmıyor. (En az 2 aydır var bu problem)
3- Mesajlarda gösterilen linkler bi zaman sonra otomatik olarak "http://dhbr.co/bsvL" gibi saçma sapan bir linkle değiştiriliyor. (Son 1 haftadır bu durum böyle)
-
7 yıl
Dell Inspiron 7567 | CPU Throttle çözümü
Merhabalar,

Dell Inspiron 7567 için CPU'nun oyunlarda hız düşürmesi sorununu tamamen ortadan kaldıran bir paket hazırladım, aşağıdan indirebilirsiniz.

Bu olay (CPU Throttle) tam olarak nedir?
Normal şartlar altında, CPU vey GPU, üreticisi tarafından belirlenen (Intel, Nvidia vs) "aşırı" sıcaklıklara (90 dereceler civarı) çıktığında kendini frenleme özelliğine (PROCHOT)sahiptir. Bunu frekansı düşürerek de yapabilir, frekansı düşürmeden sadece hesaplamaları yavaşlatarak da yapabilir. Eğer CPU veya GPU, frenlemeye rağmen "tehlikeli" sıcaklıklara (100 derece) geldiğinde ise sisteme kapatma komutunu göndererek sistemi komple kapattırır. Bu sayede donanımsal herhangi bir sorunun önüne geçilmiş olunur. Bu iki durum da, yazılımsal olarak hiçbir şekilde kapatılamaz.

Bir de Intel'in mobil platformları için geliştirmiş olduğu "Intel Dynamic Platform & Thermal Framework" modülü var. Bu modül tamamen yazılımsal olup iki ayrı bölüme ayrılmıştır; BIOS ve OS ile konuşabilmesi için OS sürücüleri. Intel DPTF'deki sıcaklık değerleri, nerde ne zaman throttle yapılacak, ne zaman voltaj düşürelecek gibi fonksiyonlar tamamen sistem üreticisinin (Dell, Lenovo vs) belirlediği şekilde çalışır. Bu sıcaklık değerleri ve hangi fonksiyonların çalışacağı BIOS'a kayıtlıdır. Burada Dell'in ayarladığı aktif 3 fonksiyon var;

Fonksiyon;
1) Ekran kartının (Nvidia) sıcaklığı 74 dereceyi aşarsa işlemciye verilecek gücü 20 W seviyesine limitle. Ekran kartının (Nvidia) sıcaklığı 60 derecenin altına inerse işlemciye verilecek gücün limitini kaldır.
2) 1.fonksiyon (yukarıdaki) aktif iken işlemci 74 dereceyi aşarsa işlemciye verilecek gücü 15 W seviyesine limitle. İşlemci rahatlamaya başladığı zaman limti 20 W seviyesine yükselt..
3) Ekran kartının (Nvidia) sıcaklığı 73 dereceyi aşarsa GPU hızını, GPU sıcaklığı 73 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarla (düşür ya da yükselt).

Dolayısıyla, ekran kartı sıcaklığı 74 dereceye çıktığında DPTF modülü işlemciye verilen gücü limitliyor. İşlemci de gücün 20 W'a limitlendiğinin farkına varınca çalışmaya devam edebilmek için frekansı o güçte çalışabilecek bir seviyeye çekiyor. Dolayısıyla çalışmaya devam edebiliyor.
Varsayılan voltaj değerleri ile 20 W'da çalışabileceği maksimum frekans 2.3 GHz, 15 W'da ise 1.9 GHz. Eğer 0.125 undervolt uygularsanız bu değerler 2.7 GHz'e kadar çıkıyor. Fakat yine de, işlemcinin varsayılan çalışma hızı olan 2.8 GHz'in altında. İşlemcinin Turbo frekansını kapatsanız bile farkeden birşey olmayacak zira ekran kartı belirlenen dereceye ulaştığında yine işlemciye verilen güç limitenecek ve hız 2.8 GHz'in altına düşecektir. Hazırladığım "Fix paketi" sayesinde 1 ve 2 numaralı fonksiyonları etkisiz hale getirebiliyoruz.

Peki Dell niye bu şekilde bu değerleri ayarladı? sorusu belirsiz fakat benim tahminlerime göre ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarını 75 derecenin üstüne çıkartmayıp kullanıcıların aklına "Bu bilgisayarın soğutması çok iyi" algısını oluşturmasını sağlamak zira başka mantıklı açıklaması yok bu durumun.

Eğer Dell, bir BIOS güncellemesiyle tamamen DPTF'i kapatırsa bütün bunlara hiç gerek kalmayacak.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Kurulum;

Programı çalıştırdığınızda siyah bir pencere göreceksiniz, bir süre sonra sistem kendini otomatik olarak yeniden başlatacak.

Bilgisayar yeniden başladığında bildirim panelinde kırmızı renkte programın açıldığını göreceksiniz. Programın ismi "ThrottleStop". Programda gerekli tüm ayarlamalar yapıldı, Lütfen programda herhangi bir ayarla oynamayınız. İstenmeyen sonuçlarla karşılaşabilirsiniz..

Ara sıra program (ThrottleStop) kendiliğinden kapanabilir, bu durumda masaüstündeki kısayoldan programı tekrar çalıştırabilirsiniz.

Çözümü kurmadan önce -eğer sisteminize yüklemişseniz- lütfen Intel Extreme Tuning Utility'yi sistemden tamamen kaldırın. Voltaj ayarlamalarında ThrottleStop ile çakışarak dengesizlik yaratabilir.

Eğer etki görmüyorsanız veya artık etkisini kaybetmiş ise; Aygıt Yöneticisi'ni açın. Karşınızda 5-6 adet "Bilinmeyen Aygıt" çıkması lazım. Eğer çıkmıyorsa "Intel Dynamic Platform and Thermal Framework" sürücüsünü kaldırmanız gerekmektedir. Eğer Aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıtlar çıkıyorsa sorun büyük bir ihtimalle güç beslemesindedir. Adaptörü kontrol edin.

Bilgisayar açılışında programı görmüyor veyahut programı açmaya çalıştığınızda hata ile karşılaşıyorsanız aşağıdaki iki dosyayı yükleyip bilgisayarı yeniden başlatın;
https://download.visualstudio.microsoft.com/download/pr/10912047/4700dfe31460f58ab9917da384998498/vcredist_x64.exe
https://download.visualstudio.microsoft.com/download/pr/10912118/ce25cc8527eb3c903dca3c4a91a5b709/vcredist_x86.exe

Programı kurduktan sonra hem yukarıda bahsettiğim 3 numaralı DPTF fonksiyonunu kapatmak, hem de CPU'nun tam gücünden yararlanmak için BIOS'da performans ayarları adı altındaki "Intel SpeedStep" ayarını kapatın.
< Resime gitmek için tıklayın >


Windows 10 1803 -ve üstü- kullanıyor ve yukarıdakilerin hepsini yapıp halen oyunlarda tam performans alamadığınızı düşünüyorsanız "Tam ekran iyileştirmeleri" ni kapatmanızı öneririm. Bu özelliği kapatmanın yollarını aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz;
https://www.tenforums.com/tutorials/104080-enable-disable-fullscreen-optimizations-windows-10-a.html

Bu çözümün hiçbir dezavantajı olmamasıyla beraber, kesin çözümdür.

Windows 10 1607, 1703, 1709, 1803 ve 1809 üzerinde denenmiştir, çalışıyor.

Dosya linki;
https://yadi.sk/d/55UdKyhpdfcXwQ

Herşeyi eski haline getirmek isterseniz aşağıdaki programı çalıştırmanız yeterli;
https://yadi.sk/d/hn92U7LDWhIvFw

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

Videoyu izlemek için tıklayınız
Videoyu izlemek için tıklayınız
-
7 yıl
HG253s | WiFi ile bağlanırken oluşan ping spike (ani ping yükselmesi)ve bağlantı kopmalarının çözümü
Yaklaşık 2 senedir bu lanet Router'u (HG253s) kullanıyorum, son 1 senedir ciddi WiFi problemleri yaşıyorum.

Kablolu bağlantılarda hiçbir problem yaşamadığım Router'da WiFi ile bağlandığım zaman yaşadığım sorunlar;

1) WiFi üzerinden bir cihaz indirme yapıyor ise (ör. Youtube üzeründen video izleme), WiFi ile bağlanan diğer cihazlarda oluşan ve saç baş yolduran "ping spike" (ani ping yükselmesi) sorunu
2) Bazen oluşmayan, bazen de tamamen rastgele oluşan ping spike (ani ping yükselmesi) ve bağlantının tamamen birkaç saniyeliğine kopması sorunu.

1 numaralı sorunun sanırım çözümü yok. Fakat 2 numaralı sorunu çözmek için yapmanız gereken şey basit; router arayüzünden (192.168.1.1) kablosuz mod ayarını "802.11g" olarak değiştirmek. Bu ayarı değiştirmek WiFi hızında bir miktar düşüşe sebebiyet verebilir fakat yukarıda bahsettiğim 2 numaralı sorunu kesin olarak çözüyor.
-
10 yıl
[2017.07.07] Turkcell T50 için CyanoganMod 12.1 (5.1.1), TWRP 3.0.2-3 ve Hafıza birleştirme
Merhabalar,

Herkes kurabilsin diye bu üçünü bir paket olarak sunuyorum. Bu paket CyanogenMod 12.1, TWRP 3.0.2-3 ve Hafıza birleştirmeyi aynı anda, otomatik olarak kuruyor.

Önde gelen özellikleri;
- Normal stock ROM gibi cihaz üzerinden büyük/küçük boyutlu güncelleştirmeleri alabiliyorsunuz.
- LMY49J kod numaralı Google tarafından çıkarılmış en güncel 5.1.1 sürümü
- Güvenlik yaması tarihi: Ocak 2017
- Kendiliğinden rootlu ve Busybox yüklü.

Sorunlar;
- Nova Launcher'ı güncelledikten sonra cihaz açılmıyor!!! Bu sorun başka uygulamaların yüklenmesinde de baş gösterebilir. Bu yüzden ROM'u sadece deneme amaçlı yükleyin!!!
- Bazı cihazlarda telefon bazen kendi kendine kapanabiliyor.
- Bazı cihazlarda ahize sesi ve bluetooth üzerinden aktarılan seslerde statik bir ses oluşabiliyor.
- Bazı durumlarda pil göstergesi doğru olmayabiliyor (normalinden %5 daha az yada daha çok olabiliyor)

Değişiklikler;

20170206--> 20170707(Sadece OTA üzerinden)
- Güncellemelerin geç yüklenmesi sorunu giderildi (1 dakikadan daha az bir sürede güncelleme işlemi tamamlanıyor)
- TWRP üzerinden herhangi bir bölümün temizlenme süresindeki anormal uzunluk giderildi
- TWRP güncellendi.

20170202--> 20170206(Sadece OTA üzerinden)
- Kernel'de büyük güncellemeler yapıldı. Ayrıntısıyla görmek isteyenler;
https://github.com/forumber/android_kernel_zte_turkcellt50/commit/bd3446b29a6e2c543cf4f5deb708716b91e67121

20170107--> 20170202(Sadece OTA üzerinden)
- Çoklu çekirdek yönetiminde pil optimizasyonu yapıldı.
- Bazı cihazlarda gerçekleşen sesin nedensiz yere gitme problemi (umarım) tamamen çözüldü

20161222--> 20170107
- Arka kamera sürücüleri güncellendi
- Ses sürücüleri tamamıyla güncellendi, artık hiçbir sorun olmayacaktır
- Güvenlik yaması tarihi Ocak 2017'ye güncellendi
- Ses kaydedicisinde oluşabilecek problemler giderildi
- CyanogenMod ekibinin son değişiklikleri eklendi.

20161221--> 20161222(Sadece OTA üzerinden)
- Video oynatma problemleri çözüldü.

20161206--> 20161221(Sadece OTA üzerinden)
- Tüm sorunlar çözüldü.
- Geliştirici Seçenekleri'ne CFQ I/O zamanlayıcısı kullanma seçeneği eklendi, eğer telefonunuzda rastgele kapanma (kırmızı ışık) sorunu yaşıyorsanız bu seçeneği aktifleştirin.
- Geliştirici Seçenekleri'ne RAM'ı gerçek zamanlı sıkıştırma eklendi, daha iyi bir RAM yönetimi sağlayacaktır fakat bataryanın daha hızlı tükenmesine yol açabilir.
- Ses kaydedicisi artık net bir şekilde ses kaydı yapıyor.

20161123--> 20161206
- Ses sorunları için çözüm denemeleri
- AudioFX kaldırıldı
- Dolby Atmos eklendi
- Müzik uygulaması yeniden eklendi
- Hoparlörün yüksek seste cızırdama sorunu giderildi, ses seviyesi biraz arttırıldı ve berrak çıkması sağlandı (Stock ROM ile aynı oldu kısaca)
- Aramalarda ahize ve mikrofon seviyeleri arttırıldı
- Genel olarak sistem güncellendi
Not: Güncellemeyi OTA üzerinden kuramıyorsanız "CM12.1_TWRPv3.0.2-3_repart_T50_20170107_forumber" isimli paket ile sıfırdan kurulum yapmanız lazım.

20161118--> 20161123
- Güvenlik yaması tarihi Kasım 2016'ya güncellendi
- Turkcell Turbo T50 desteği eklendi
- Ses sürücülerinin çökmesi sorunu giderildi
- Sorun çıkarttığı için Müzik çalar kaldırıldı (Google Play Store üzerinden herhangi bir müzik çalar yükleyebilirsiniz)
- CyanogenMod'un Launcher'ı çıkartıldı, Nova Launcher eklendi.
- Telefon kapalı iken şarja takıldığında tamamen açılmaktansa stock ROM'daki gibi şarj moduna giriyor.

20161115--> 20161118(Sadece OTA üzerinden)
- Sensörlerin birden çalışmayı durdurması sorunu giderildi.
- Cihaz her açılışta otomatik olarak sensör kalibrasyonunu yapıyor artık.
- Ahize ve hoparlör için ses seviyesi arttırıldı, aramalar için mikrofon ses seviyesi arttırıldı.

20161023 --> 20161115
- Stabilite ve pil güncellemesi

20161020 --> 20161023(Sadece OTA üzerinden)
- Bildirim LED'i tamamen düzeltildi.
- Cihaz boşta iken bataryanın hızlı gitmesi sorunu düzeltildi (test edilmesi gerek)

20161018 --> 20161020(Sadece OTA üzerinden)
- Bildirim geldiğinde LED düz renk olarak yanmaktansa artık rengarenk yanıyor.
- Pil performansı için ciddi geliştirmeler
- Bazı sorunlar için çözüm denemeleri

20161017 --> 20161018
- Ön kamera için 1080p video çekim desteği geldi.
- Ses sürücüleri güncellendi.
- Bilgisayardan yüklenen pakette oluşabilecek hatalar giderildi.

TWRP üzerinden stock ROM yüklemeyin!
- Stock (orjinal ROM)'a geri dönmek isterseniz TWRP üzerinden manuel olarak yüklemeye çalışmayın. Aşağıda bulunan "Orjinal (Stock) ROM'a geri dönme" bölümündeki yönergeleri uygulamanız yeterli.

Şebeke ve sensör sorunu yaşayanlar;
- Öncelikle aşağıdaki stock ROM dosyalarından cihazınıza uygun olanı indirip kurun. Daha sonra stock ROM'da hiçbir sorun olmadığından emin olduktan sonra "CM12.1_TWRPv3.0.2-3_repart_T50_20170107_forumber" isimli paket ile sıfırdan kurulum yapın.

Pil ve performans sorunu yaşayanlar;
- Ayarlar --> Geliştirici Seçenekleri --> "RAM'ı sıkıştır" ayarını kapatıp telefonu yeniden başlatın.

Cihazın rastgele kapanıp kırmızı ışık verme problemi yaşayanlar;
- Ayarlar --> Geliştirici Seçenekleri --> "CFQ I/O zamanlayıcısını kullan" ayarını açıp telefonu yeniden başlatın.

Nasıl kurarım?
Öncelikle Turkcell ROM'unda veya herhangi bir CM ROM'unda olmanız gerekiyor.
Cihazda "USB Hata Ayıklama" modunu açtıktan sonra cihazı bilgisayara bağlayın.
RAR dosyasını çıkartıp içerisindeki calistir adlı dosyayı çalıştırın. Bu andan itibaren cihaza dokunmayın, program herşeyi kendisi yapacaktır.
Programda "Islem tamamlandi. Kabloyu cikartabilirsiniz." yazısını görmeden telefonda müdahalede bulunmayın.
Şayet "Cihaz bekleniyor", "waiting for any device", "TWRP algılanamadı" gibi yazılarla karşılaşırsanız Aygıt Yöneticisinden sürücüleri kontrol edin.

Aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz;

Videoyu izlemek için tıklayınız

İndirme linki:

Nova Launcher'ı güncelledikten sonra cihaz açılmıyor!!! Bu sorun başka uygulamaların yüklenmesinde de baş gösterebilir. Bu yüzden ROM'u sadece deneme amaçlı yükleyin!!!

https://docs.google.com/uc?id=0B3U72O5ZZ8z-ZVc4VEMxUlJGMkU&export=download

Orjinal (Stock) ROM'a geri dönme

Aşağıdaki dosyayı indirip arşivden çıkarın;

T50 için;
https://docs.google.com/uc?id=0B3U72O5ZZ8z-WWtUTFVyQ0pzVW8&export=download

Turbo T50 için;
https://docs.google.com/uc?id=0B3U72O5ZZ8z-SXpreGF4SXk0bm8&export=download

Telefonda USB Hata Ayıklaması'nı aktif hale getirip bilgisayara bağlayın, daha sonra calistir dosyasını çalıştırın.

Programda "Islem tamamlandi. Kabloyu cikartabilirsiniz." yazısını görmeden telefonda müdahalede bulunmayın.
-
10 yıl
[4.4.4] Galaxy S3\u0027e kolay yoldan saf Android Kitkat yüklemek (CyanogenMod)


Merhaba,
Biliyorsunuz ki Samsung, Galaxy S3 modeline Android Kitkat (4.4) güncellemesi vermeyeceğini duyurdu. Birçok kişi cihazlarına gelen Android 4.3 güncellemesinden de memnun değiller. Bazı kişiler saf Android kurmak istemesine rağmen adımlar ya çok karışık geliyor ya da gözleri korkuyor.

Bende en son CyanogenMod 11 derlemesini Odin adlı program aracılığıyla yüklenebilecek şekilde tekrar paketledim. Artık stock ROM yüklermiş gibi CyanogenMod 11'i Odin'den tek tıklama ile yükleyebileceksiniz.

Paket'de kullanılan bileşenler;

CyanogenMod 11 - Derleme zamanı: 08.07.2014 - Türü: Snapshot
Philz Touch Recovery 6.49.0
Temel Google Uygulama bileşenleri (Google Play gibi)

Dosyalar;

ROM: https://mega.co.nz/#!iZQwzLIT!0WCCLBXIQtAUrsEtojDqSjIR2Aag9VdyQpohmF-xVqM
Odin: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1165122&d=1340993443
Sürücüler: http://developer.samsung.com/board/download.do?bdId=0000000700&attachId=0000000001

~Anlatım~

Bu işlemlerden sonra cihazınız tamamen formatlanacağı için önceden yedeğinizi almayı unutmayın

Yukarıda verilen 3 dosyayıda indirdikten sonra ilk önce sürücüyü kurun. Sürücüyü kurduktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

ROM'u zip arşivinden çıkartın.

Daha sonra Odin'i RAR arşivinden çıkartın, çıkarttıktan sonra yönetici olarak çalıştırın. PDA butonuna basın ve RAR'dan çıkardığınız ROM dosyasını seçin. Seçtikten sonra program birkaç saniyeliğine donabilir.

Sıra geldi telefonu download moda almaya. Telefonu kapatın, ardından aşağıdaki gösterildiği gibi tuşlara basarak açın; (görsel için @bjk__murat'a teşekkürler)

< Resime gitmek için tıklayın >

Telefonu açar açmaz karşınıza aşağıdaki resimlerden soldaki gelecektir. O ekranda iken ses yükseltme tuşuna bir kere basın. Aşağıdaki resimlerden sağdakine benzer bir ekran görüyorsanız cihazınızı o durumda iken PC'ye bağlayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

PC'ye bağladıktan sonra PC tarafından tanınıp sürücülerin yüklenmesi 5 dakika kadar sürebilir. Bu yüzden telefonu bilgisayara taktıktan sonra 5 dakika kadar bekleyin.

Telefonu PC'ye taktıktan sonra Odin'in son görünümü şu şekilde olmalı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Eğer son hali yukarıdaki gibi ise Start tuşuna basarak kuruluma başlayabilirsiniz.

Kurulum bittikten sonra Odin'de Mavi arkaplanlı RESET yazısı çıkacak. O yazı çıktığında USB kablosunu çıkarabilirsiniz. Cihazınız yeniden açılacak ve CyanogenMod yazılı bir animasyon karşınıza gelecek. Burada önemli olan bu animasyon geldiğinde bataryayı çıkararak telefonu kapatmanız. Bataryayı çıkardıktan sonra biraz bekleyin ve ardından takın. Bu sefer telefonu ses açma + ev tuşu + güç tuşlarına basılı tutarak açın. Karşınıza bir menü gelecek. Bu menüden (arayüz dokunmatikdir) "Mounts and Storage" alt menüsüne girin. "format /data and /data/media (/sdcard)"'ya girin. Daha sonra "Yes - Format"'a dokunarak işlemi başlatın. İşlem bittikten sonra ana menüye dönün ve en üstteki "reboot system now"'a dokunun. Sistem kendini yeniden başlatacak ve sisteminiz hazır olacaktır.

~Cihazı fabrikasyon haline döndürme~

Yukarıdaki anlatıma bakarak CyanogenMod'u kurdunuz, beğenmediniz veya birşeyler yanlış gitti. Bu durumda Samsung'un dağıttığı Android 4.3 sürümüne nasıl geri dönüleceğini anlatacağım.

Öncelikle yukarıdaki anlatımda verilen Odin ve sürücüleri kurduğunuzu varsayıyorum. O dosyalara ek olarak aşağıdaki dosyaya ihtiyacımız var. Bu dosya Samsung'un dağıttığı Android 4.3 sürümünün yükleme dosyası. İndirebilmeniz için siteye kayıtlı olmanız gerekiyor;

http://www.sammobile.com/firmwares/3/?download=30089

İndirdiğiniz zip arşivini çıkartın. İçerisinden SS_DL.dll ve I9300XXUGND5_I9300PHNGNE1_I9300XXUGNA8_HOME.tar.md5 adlı iki dosya çıkacak. SS_DL.dll ile işimiz yok.

Şimdi önceden indirdiğiniz Odin programını yönetici olarak açın, PDA butonuna basın ve I9300XXUGND5_I9300PHNGNE1_I9300XXUGNA8_HOME.tar.md5 dosyasını seçin. Seçtikten sonra program birkaç saniyeliğine donabilir.

Sıra geldi telefonu download moda almaya. Telefonu kapatın, ardından aşağıdaki gösterildiği gibi tuşlara basarak açın; (görsel için @bjk__murat'a teşekkürler)

< Resime gitmek için tıklayın >

Telefonu açar açmaz karşınıza aşağıdaki resimlerden soldaki gelecektir. O ekranda iken ses yükseltme tuşuna bir kere basın. Aşağıdaki resimlerden sağdakine benzer bir ekran görüyorsanız cihazınızı o durumda iken PC'ye bağlayın.

< Resime gitmek için tıklayın >

PC'ye bağladıktan sonra Odin'den Start tuşuna basın. Kurulum bittikten sonra Odin'de Mavi arkaplanlı RESET yazısı çıkacak. O yazı çıktığında USB kablosunu çıkarabilirsiniz. Cihazınız yeniden açılacak ve yanıp sönen SAMSUNG yazısı gelecek. Burada önemli olan o yanıp sönen yazı geldiği zaman bataryayı çıkararak telefonu kapatmanız. Bataryayı çıkardıktan sonra biraz bekleyin ve ardından takın. Bu sefer telefonu ses açma + ev tuşu + güç tuşlarına basılı tutarak açın. Karşınıza bir menü gelecek. Bu menü önceki gibi dokunmatik değil, ses tuşları ile navigasyon yapıp güç (açma-kapama) tuşu ile seçiyoruz. Ses tuşları ile "wipe data/factory reset"in üzerine geliyoruz ve güç tuşu ile seçiyoruz. Birsürü no'lu ve bir tane yes'li seçenekler gelecek. Ses tuşları ile yes'in üzerine gelip güç tuşu ile seçiyoruz. Daha sonra "reboot system now"un üzerine gelip güç tuşu ile seçiyoruz. İşlemler bu kadar, artık eskisi gibi kullanabilirsiniz.
-
11 yıl
\"Yorumum gözüksün diye 1 verdim\"
Google Play kullanıyorsanız ve uygulamaların yorumlarına bakıyorsanız bu cümleyi defalarca görmüşsünüzdür ve artık gına geldi. Bu konuyu bilinçlendirmek için açtım. Uygulamayı sevdiyseniz 1 yıldız değil, 3,4,5 yıldız verin. Herkes Türkçe anlamıyor, bu yüzden puanlama sistemi mevcut.

Örneğini aşağıda görebilirsiniz;
< Resime gitmek için tıklayın >
-
11 yıl
Video daki iPad uygulaması nedir?
Merhabalar,

Şu videodaki educatedear'ın kullandığı uygulama nedir?

2:04 den başlıyor kullandığı uygulama

Videoyu izlemek için tıklayınız
-
11 yıl
[ROM] U8800 için B927 (Resmi ICS)
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 sene önce Huawei, resmi ICS sürümünü u8800pro cihazlar için yayınlamıştı ve o günden beri u8800 cihazında çalıştırmaya uğraşıyoruz.

Nihayet Wi-Fi sürücüsünü bu yazılımda çalıştırmayı başardım ve kullanmak isteyenin olabileceğini düşünerek donanımhaber de paylaşıyorum.

ROM'da çalışmayanlar;

- WiFi tether (WiFi üzerinden internet paylaşımı)
- Bluetooth
- FM Radyo

Bunun haricindekiler çalışıyor.

Nasıl kuracağım?

Öncelikle 404020 ana bant (baseband) sürümünde (Ayarlar'dan kontrol edilebilir) ve ClockworkMod Recovery nin 5.0.2.7 veya 5.0.2.8 sürümüne sahip olduğunuzda emin olun.

İlk adım; Partition kurma

(Dikkat! Eğer önceden herhangi bir partition yüklediyseniz,aşağıdaki "Orjinal Partition a dönme" bölümünü uyguladıktan sonra bu bölüme geçin!)

1-CWM'den wipe data/factory set yapıyoruz
2-Mounts and Storage bölümünde girip format /system yapıyoruz
3-advanced bölümüne girip recovery yi yeniden başlatıyoruz
4-"partitiion.zip" dosyasını normal ROM kurar gibi kuruyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra telefon kendini yeniden başlatacaktır
5-"partitiion.zip" dosyasını normal ROM kurar gibi tekrar kuruyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra telefon kendini tekrar yeniden başlatacaktır
6-Daha sonra ROM dosyasını kuruyoruz.

Orjinal sürümleri yüklemek istiyorum,nasıl eski partition tablosuna geri dönerim?
1-CWM'den wipe data/factory set yapıyoruz
2-Mounts and Storage bölümünde girip format /system yapıyoruz
3-advanced bölümüne girip recovery yi yeniden başlatıyoruz
4-"stock-partition.zip" dosyasını normal ROM kurar gibi kuruyoruz.
5-advanced bölümüne girip recovery yi yeniden başlatıyoruz
6-"stock-partition.zip" dosyasını normal ROM kurar gibi tekrar kuruyoruz.
7-advanced bölümüne girip recovery yi yeniden başlatıyoruz
8-wipe data/factory set yapıyoruz
9-Mounts and Storage bölümünde girip format /system yapıyoruz
10-advanced bölümüne girip recovery yi yeniden başlatıyoruz
11-Herhangi bir ROM yüklüyoruz

Dosyalar;
partiition.zip: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1229768&d=1343593540
stock-partition.zip: http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1229769&d=1343593540
ROM dosyası: http://d-h.st/TuI
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.