D

Teğmen
16 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
50 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
10 yıl
SATILIK Ar Drone 2 - 450 TL
Konuyu burada mı açmalıyım bilemiyorum. Ama 2. el bölümününde uygun konu bulamadım.


Referanslarıma bakıp ismimi google dan sorgulayabilirsiniz :) . 10-15 Kere uçuruldu. Hiç çarpması yok.

GoPro kameram var ve tatile gitmeden bunu satıp DJI a yöneleyim diyorum. Satma nedenim budur.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
D
12 yıl
2012 s60 DVD Player\u0027ı Sürüş Anında İzleme
Aracı alalı bir kaç ay oldu. DVD player hareket halindeyken görüntüyü kapatıyor. Sadece ses duyuluyor. Güvenlik amaçlı bir olay anlayacağınız. Ancak ben arka ve yan koltuk için açık kalmasını istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı? Firmware güncellemesi ile olur mu?

Yeni konu açmamak için uğraştım ama bir türlü soruma cevap bulamadım. Umarım konu kirliliği yapmamışımdır.
D
12 yıl
Windows için Kinect Çıkış tarihi belli oldu
Sonunda beklenen tarih Microsoft tarafından açıklandı. “Kinect for Windows” 1 Şubat 2012 tarihinde 12 ülkede raflarda olacak. Bu ülkeler Amerika, Avusturalya, Kanada, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Japonya, Meksika, Japonya, Yeni Zelanda, İspanya ve İngiltere… Tavsiye edilen satış fiyatı 249 $ olan Windows için Kinect ‘in ilk olarak limitli bir sayıda üretilmesi planlanıyor.

Windows for Kinect yani Windows için Kinect için yıl sonuna doğru (2012 nin sonlarına doğru) 149 $’lık bir fiyatla akademik alanlarda kullanımı da planlanıyor.

Şu an için kullanılan kullanılan beta SDK sürümü 16 Haziran 2016 yılına kadar uzatılmış durumda, ancak bu sürüm sadece Xbox360′ta çalışan Kinect’i kapsıyor.

24 Kasım 2011 tarihli yazımızda (kinecttr.com'da) yeni çıkacak olan kinect ile ilgili bazı özelliklerden bahsetmiştik. Tekrar hatırlatmak gerekirse yeni geliştirilen firmware ile algılama mesafesi 2 metreden 50cm ye indiriliyor. USB kablosu biraz daha kısaltılıyor. Windows 7 ve 8 ile uyumlu olacak Kinect for Windows, XBox’ta olduğu gibi kullanıcıların hareket ve seslerini algılama özelliğini sahip olacak.

Kaynak : http://blogs.msdn.com/b/kinectforwindows/archive/2012/01/09/kinect-for-windows-commercial-program-announced.aspx
D
13 yıl
E3 2011 Microsoft Basın Konferansını İzledik ve Sizler için Yazdık.
Microsoft E3 seminerinde bir çok yenilikten bahsedildi.

Sırasıyla gitmek gerekirse;

Call of Duty Modern Warfare 3 ve ardından Tomb Raider demoları oynandı ve görsel olarak müthiş idi. Sunumun en komik anı ki bu tarz konferansların olmazsa olması hata yine oldu ve Xbox Controllerı sorun çıkardı. Reconnect Controller yazısı bir kaç saniye ekranda belirdi ama çabuk toparlandılar. Fakat gülüşmelere engel olamadılar.

Hemen ardından Fifayı ilerde Kinect ile oynayacağımızı söyleyip bir çok yeni oyunda kinectin ses algılayıcısını kullanmaya başlayacağımız belirtildi ki kinect ile ne yazıkki ingilizce konuşmak gerekiyor.

Bundan sonra çıkacak olan bütün Tom Clancy oyunları Kinect destekli olacak. Yeni çıkacak olan Ghost Recon‘da sesle ve ellerimizle yönetebileceğimiz bir silah düzenleme menüsü var ki müthiş görünüyor. Oyunda aynı zamanda elimizde silah varmış gibi ateş edebiliyoruz. Tabi bu kısım sadece training kısmı olabilir.

Yepyeni bir Xbox dashboard bizlerle birlikte olacak. Kinect için hazırlanan bu yeni menüde sesimizle videoları, müzikleri çalabilirken bing sayesinde aramalar yapabileceğiz. Örnek vermek gerekirse Xbox X-men dediğimizde Xbox üzerinde X-men ile ilgili bulabileceğimiz bütün oyunlar, filmeler ve müzikler ekrana gelecek. Bir süper yenilikte Youtube artık Xbox Livedan erişilebilir olacak (yasaklanmadığı sürece).

Crytek‘in geliştirdiği oyun RYSE – Kingdoms söylenildiği gibi Kinect destekli olacak. Oyun hardcore bir oyun olacak. Bakalım bizi neler bekliyor.

Forza 4 kaldığı yerden devam ediyor. Headtracking ( kafa hareketlerinin takibi ) ve sesle yönlendirme oyunda mevcut.

2012 yılında Fable Journey diye bir oyun gelecek ki çok eğlenceli göründü. Oyun tamamiyle Kinect destekli bir FPS. Ellerimizle çeşitli hareketler yaparak ( Kimse yanlış anlamasın! :) ) büyüler yapıyoruz ve bunları düşmanlarımıza gönderiyoruz.

Bir diğer başlık Disneyland Adventures ki Kinect Adventures’a çok benziyor ki adını buradan almış olmalı. Oyunda dikkatimi çeken en büyük özellik Disneyland’ın tamamının oyuna eklenmiş olması. Yani kendinize özel bir Disneyland turu atabilirsiniz.

Star Wars’ı sonunda izledik. Bu sefer gerçekten birisi oyunu oynadı ( zira ‘Güç’ü kullanarak bir objeyi atmaya çalışırken baya bi zorlandı ). Sesle ışın kılıcımızı açtığımız oyunda ışın kılıcı ile bize atılan lazerleri savuştururken bazı zıplayarak düşmanların arkasına geçiyoruz ve yine kılıcımızla onları dövüyoruz. Oyunda birde Pod yarışları eklenmiş görünüyor.

En gereksiz oyun Sasame Street bişi bişi idi ( bildiğiniz susam sokağı ). Yaşça çok küçüklere hitap edeceğini düşündüğüm oyunda Bir baba oğul tiplemesi ile oyunu oynattılar ki yapılan hareketler çok gereksizdi ( en çok bu oyunu merak ettiniz değil mi? )

Fun Labs denilen bir şey Gold üyeler için Live a geliyor ki akıllara zarar birşey gibi duruyor. İçerisinde yer alan bazı bölümleri anlatalım,

Kinect Me: Bence olay burada iyice kopmuş. Ablanın biri Kinectin karşısına geçip önce yüzünün resmini, sonrasında tüm vücudunun kıyafetleri ile bir fotosunu çekti. Bir kaç saniye bekledikten sonra karşımızda bire bire kendisinin avatarı çıktı. Artık avatarla uğraşmaya gerek kalmamasını bırakın kendi kıyafetlerinizi aynen aktarmanız mümkün ( annemizin ördüğü kazaklar çıksın ).

Kinect Finger Tracking : Bununla kendi görüntüsünü iki kez çektikten sonra 3 boyutlu olarak bu resimleri biraz çevirebilirken önüne arkasına elleriyle resim çizdi ki çok aman aman gerekli görmedim ben bunu yine.

Adını hatrlayamadığım ( sürekli not aldığım için ) başka bir özellik ile yine bir ablamız elindeki peluş oyuncağının önlü arkalı resmini Kinect ile çekerek oyuncağı Xbox a aktardı ki detaylar inanılmazdı. Bu teknolojiyi kendi kaykayımızı oyuna dahil etmek gibi farklı alanlarda kullanabileceğimiz söylendi.

Kinect Sports Season 2 de 2 oyunu oynadılar. İçinde birçok yeni ( dart, amerikan futbolu, golf .. ) oyun barındıran oyunun ilki için zaten söylenecek bir şey yok. En iyi kinect oyunlarından biridir kendisi. Bu yeni oyunda Golf ve Amerikan futbolunu oynadılar ki; Golf oyununda sopayı sesimizle değiştirirken, Amerikan futbolunuda 2 kişi beraber ilerlemeli oynamaları gözden kaçmadı.

En son olarak Dance Central 2 yi oynadılar ki oyunda çok fazla şarkı olduğunun altı çizildi ( sanki sonradan eklenemiyormuş, bize satmıyorlarmış gibi ). Asıl keyif verici olan sonunda 2 kişi aynı anda dans edilebiliyor olmasıydı.

Gözümüze çarpanlar bunlar. Heyecanlı bir yıl olacağa benziyor değil mi?

Kaynak bizim site yani kinecttr.com
D
13 yıl
Star Wars Kinect E3 de görücüde - Trailer Yayınlandı- Oyun içi görüntüsüde var.
< Resime gitmek için tıklayın >

Microsoftun en büyük kinect bombalarından bir tanesi olacağı düşünülen Star Wars Kinect’in E3 fuarında görücüye çıkacağı kesinleşti.

Videoda Kinect ile r2d2 nun ne kadar iyi anlaştığını görmek mümkün. Sanki R2D2 bir demo yapacak mısınız der gibi bir soru soruyor ve kinectte bunu onaylar şekilde başını sallıyor. Sonuç : r2d2 çok seviniyor.



Kaynak Biz (Ama video gametrailers yayınladı):
http://www.kinecttr.com/2011/06/star-wars-kinect-e3-de-gorucude/

Trailer Yayınlandı
http://www.kinecttr.com/2011/06/ve-iste-kinect-star-wars-traileri/
D
13 yıl
Kinect Tv üstü mü yoksa tripod mu demeyin. İşte ikisi beraber.
Kinecti televizyonun üstüne mi koymalı yoksa bir tripod yardımı ile mi yerden yükseltsek oda da daha çok verim alabilirim sorularına en güzel cevabı CTA adlı bir firma verdi ve bu aksesuarı yarattı.

Cihaz kalapı halde televizyon üzerine koyulup kinecti sabitlemeye yararken aynı zamanda uzayan ayakları sayesinde tripod olarakda kullanılabiliyor. İşin güzel tarafı bu iki özelliği bir arada çok uçuk olmayan ( 25$ ) mantıklı bir ücretle barındırıyor (tabi şuan için Amerika fiyatı öyle).

Amazon.com dan ürünü almanız mümkün :http://www.amazon.com/gp/product/B004TJSLEK/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&linkCode=as2&camp=217145&creative=399349&creativeASIN=B004TJSLEK

Haber :http://www.kinecttr.com/2011/05/tv-ustu-mu-yoksa-tripod-mu-demeyin-iste-ikisi-beraber/
D
13 yıl
PowerUp Heroes dan ilk oyun içi videoları
Ubisoft’un heyecanla beklenen oyunu PowerUp Heroes un ilk oyun içi videoları yayınlandı. Videoda 2 kişi beraber aynı cihaz üzerinde oynamakta. Orta üst alanda oynayan kişileri ve yaptıkları hareketleri görmemiz mümkün.

Videoları biraz incelediğimizde oyunda dövüş öncesi kendi avatarımıza bir kıyafet seçiyoruz (Crysis de ki Nano suitlerden aşinayız.). Kendi avatarımızı oyun içerisinde görmenin eğlenceli olacağını düşünüyorum. Daha sonra kıyasıya bir dövüş başlıyor. Turn based olmayan oyunda iki taraf da aynı anda giymiş oldugu kıyafete göre hareketleri yaparak dövüşüyor. Yapmanız gereken ve/veya yapabileceğiniz hareketler ise ekranın sağ alt köşesinde görünüyor.

Orta üst alanda oyunu oynayanlara bakarsak sürekli bir hareket halinde olduklarını görüyoruz. Oynanabilirlik, veya eğlencesi hakkında birşey söylemek güç ama yorucu olacağı kesin. Video linki aşağıda. Kaynak biz. :D

http://www.gametrailers.com/video/powerup-gameplay-part-i/714022
D
13 yıl
Crytek’den Kinect Destekli FPS - Kesinleşti ve trailer eklendi
Crysis 2 nin yapımcısı Crytek Microsoft ile birlikte çok farklı bir projeye imza atıyor. Oyunumuzun adı Kingdoms. Oyun Crytek stüdyolarında 2 senedir geliştirilmekte ve Kinect destekli bir First Person Shooter olacak deniliyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Çıkış tarihi oyunun belli değil ve oyun için sadece yukarıdaki video var ama 1 ay sonraki E3 fuarında son gelişmelerden haberdar olacağız. Yürü be Cevat Yerli diyor ve heyecanla Türkçe desteğinin olmasını ve Türkiye’de Crysis 2 nin olduğu gibi güzel kampanyalarla satılmasını bekliyoruz.

http://www.kinecttr.com/2011/05/crytekden-kinect-destekli-fps/
D
13 yıl
Lenovo dan Ebox. Kinect Kopyası mı?
Lenovo dan Ebox. Kinect Kopyası mı?


< Resime gitmek için tıklayın >

Lenovo Çin’de yeni bir oyun konsolu çıkarmaya hazırlanıyor. Eedoo Technology Ltd adlı üretici firmanın ismi. Ürünün adı eBox ve özellikleri arasında Kinect benzeri kızıl ötesi bir algılayıcı var. Joypadsiz oyun oynama vaadi ile çıkacak cihaz Wii den pahalı ama Xbox dan ucuz olacağını söylüyor. Tabi bunun yanında grafik kalitesinin Xbox a göre daha kötü olacağıda belirtiliyor. Amaç evde aileniz ve arkadaşlarınız ile hoşça vakit geçirmek. Profesyonel oyunculara çok bişey vaad etmeyecek olan konsol ucuz bir kinect kopyası gibi görünsede film izlemeye ve internette gezinmeyede yarayacak. 3 senedir geliştirildiği söylenen konsolun çıkışı 2011 in 3. çeyreğini bulacak.


< Resime gitmek için tıklayın >


Sistem kızıl ötesi çalışıyor, Xbox ın kinect kamersı gibi derinlik içermiyor. Çıktıktan sonra beraberinde 30 dan fazla oyun ve film hediye etmesi bekleniyor. Piyasa cihaz kırmızı, siyah ve beyaz olarak 3 farklı renk seçeneği ile çıkacak.


Haber : Kinecttr.com

Kaynak :http://www.eedoochina.com/
D
13 yıl
http://www.kinecttr.com - Kinect İle İlgili Herşey
http://www.kinecttr.com

Sadece Kinect ile ilgili ticari kaygısı olmayan bir site açıldı.
Keyifle oynadığımız oyunlar ile ilgili bilgileri paylaşmak, kinect ile ilgili haberler vermek, çektiğimiz video ve fotoğrafları paylaşmak istenilmekte. Forumda sorunlara yer verip çözüm aramak, oyun değişimi yapmak, nereden neyi alabilirim diye yazışmak mümkün.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.