N

Çavuş
11 Ekim 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
N
11 yıl
fare orta tık gecikme sorunu (mouse middle click delay)
merhaba arkadaşlar, hepinize günaydın. mouse markası "microsoft wireless mobile mouse 3500" kablosuz. bu fareye koyduğum her pil rahat 1 ay

götürüyor beni. kablosuz mesafeside gerçekten iyi. fakat bir sorunla karşılaştım, daha doğrusu sorun denemez. bi ayar değişikliği desek daha doğru

olur. ama bu ayarın nerden değiştirileceğini de bulamadım. sorun mouse orta topun satır sütun kaydırması değil, bizzat top tuşunda. bastığım zaman

0.5-1 sn gibi gecikme yaşıyorum. yani o tık ı nezaman kullansam, kullandığım yerde 1 sn gibi bir süreyle aktifleşiyor. sol ve sağ tık ta hiç bir sorun yok.

sütun satır kaydırma desen onu nerden değiştireceğimi biliyorum ama denetim masasında bu gecikme için bir çözüm bulamadım. regeditten aradım ama

laptopumun touchpadinin sürücüsünü buldum. onunda ayarlarını değiştirmek saçma olurdu. durum böyle, okuduğunuz için teşekkür ederim.
N
12 yıl
Yardım! soygun filmi [ÇÖZÜLDÜ]
merhaba arkadaşlar, hemen soruya geçeyim.

uzun zamandır aradığım bir film, oyuncularını hatırlıyorum ama isimlerini hatırlamıyorum, daha önce hangi filmde gördüğümüde hatırlamıyorum. filmin başlarıydı sanırım; 2 suçlu hapishanedeler, biri daha önce yaptığı banka soygunundan girmiş, diğerini ise bilmiyorum. birisi hapishanenin verdiği amelelik işini dışarda yaparken diğeri ona bir şey atıyor, sonra ikisi kaçıyor filan. bunlar grup buluyorlar. 4-5 kişi civarında. 3 ünü hatırlıyorum. birisinin sevgilisi var fahişe tarzı birşey. gruptaki lider sayılabilecek adamımız bu kız bizi ele vericek diye kavga filan ediyorlar. bir çok banka soygunu gerçekleştiriyorlar. en iyisi hatta bir banka kasasının içine tünel kazıyor ve kalın metal zemini kesebilmek için kocaman bir kaynak makinesi getiriyorlar ve soyuyorlar. o hapishanede tanışan 2 arkadaş çok sıkı dost oluyorlar. filmin sonu açık kasalı arabadan, bir arazide, tokalaşıp ayrılıyorlar. biri bilmem kaç gün sonra öldürülüyor biri tutuklanıyorlar filan.

böyle bir film, yaşanmış bir hikayeymiş. bayağı uzun yazdım sanırım =) yardım ederseniz çok sevinirim.
N
12 yıl
başlangıçta win7 ye geçememek [ÇÖZÜLDÜ]
merhaba sevgili arkadaşlar, geçen gün archlinux kurdum sorunsuz çalışıyor, hatta archlinux kurulum yardım diye başlık açmıştım arkadaşlar sağolsun çok yardımcı oldular.
şimdi de başka bir sorunum var bir kaç saat araştırdım sanırım ona "grub sorunu" diyorlar. pc yi başlattığımda karşıma sadece linux ekranı çıkıyor, kod ile win7 ye mi geçicem yoksa linux'u tekrar mı silicem ne yapıcam bilmiyorum. bu sorunla karşılaşan çok kişiden biriyim sanırım.
N
12 yıl
archlinux kurulumu yardım
500 gb hd, 2 gb ram, win7 de sadece C: sürücüm var ve linux için gerekli özellikleri yazdım. 106 gb de önceden ayrılmış, adsız, kullanılmamış partition var.

merhaba arkadaşlar, ben ilk defa linux kuracağım, hep kurmak istedim ama kurulumu zor geldiği için hep aksattım. Bu sefer başarmak için uğraşacağım =)

archlinux-2011.08.19-core-i686.iso 'yu usb den kurulum yapıyorum, defult diyip başlıyorum> "km" komutundan i386/qwerty/trq.map.gz ve lat5-16.psfu.gz seçiyorum> "/arch/setup" yazıp sonra ana menü ekrana geliyorum.

select source ve set clock 'u yaptım, prepare harddrive dan 2. seçeneğe giriyorum(m.partition hd) --> bundan sonrasını yardım etmenizi istiyorum arkadaşlarım abilerim, ne varsa bundan sonra başlıyor.

2. seçeneği yapıyorum> 100 gb /home primary type 83, 1 gb /swap logical type 82, 3 gb /root logical type 83 için ayırıyorum. hepsini primary yapamıyorum, yapabilseydim yapardım. hepsine write diyip quit yapıyorum. sırasıyla /dev/sda3,5,6 oluyor. prepare hd nin 3. seçeneğine geliyorum> dev seçiyorum> sda6 ext4 root,sda5 swap, sda3 ext4 home seçiyorum> hataları ignore yapıyorum, hatalarım sda3 ve sda6 ya mount error, sda5 e activition swap error. hataları gösterip succesful diyor, ana menüden select package 'e geliyorum > grub ile syslinux bootloader var> skip diyorum> base, base-devel space yapıp seçiyorum > paketlerin hepsini seçipte denedim, defult olarak ta denedim. ama install package de hiç biri olmuyor installing error diyor bu yüzden configure system'e geçemiyorum. hatalarım prepare harddisk ten başladığına eminim çünkü prepare hd nin 3. süne girdiğimde sda3 100 gb yi home için ayırdığımda 100 gb değilde sda3 0 mb diye gösteriyor, onun dışında diğerlerine ne kadar mb ayırdığımı görebiliyorum.

bu kurulumu başarabilen ve bu işten uzman olan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim, nerde hata yaptım, neyi kaçırıyorum, nereyi düzeltmem gerektiğini lütfen söyleyin. anlamadığınız yerleri sorun.
bu arada wireless değil ethernetten bağlanıyorum, yani paketleri ftp den yüklemiyorum. zaten anlamışsınızdır.
N
13 yıl
pardus grafik driveri yükleyemiyorum
arkadaşlar notebook'umda sadece pardus 2011 kurulu ve ekran kartım; ATI technologies inc & RC410 [Radeon Xpress 200M] dir.
sorunum; .exe leri nasıl çalıştırabilirim ve grafik driveri nasıl yüklerim. şimdiden teşekkür ederim.
N
13 yıl
micro sd den sd ye çevirmek
arkadaşlar sorum çok uç olacak fakat bu bir ne performans ödevi ne de proje.
Micro Sd kartımı, bi şekilde sd karta dönüştürmek istiyorum.. dikkat edin arkadaşlar, çevirici istemiyorum. kablo yardımıyla olabilir, devre yardımıyla olabilir vb aklınıza ne geliyorsa paylaşırsanız sevinirim. eminim bugüne kadar hiç kimse böyle bişeyi denemedi o yüzden paylaştığınız herşey önemli. (notebook uma sadece sd kart giriyor micro sd çıkışı yok, bu problem buradan çıkmıştır. lütfen transflash tarzı cevaplar vermezseniz sevinirim.)
N
13 yıl
www ve http harici
www yani world wide web dışında başka internet erişimi sağlayabileceğimiz serverlar mümkün mü veya var mı?
Biraz uçuk örnek olacak ama mesela cepten facebook a giriş yapmak için 0.facebook.com yazıyoruz. bunun gibi. ama cepten değil bilgisayardakini soruyorum.
http dışında var mı bunu da açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.
N
13 yıl
Error Log System - LÜTFEN BAKIN
Selam arkadaşlar, hepinize kolay gelsin ve iyi oyunlar. büyük bir sorunum var:
Arkadaşlar ijji gunz/reactor kurdum yükledim patchler tamam, oyuna giriyorum server seçiyorum. tam karaktere gelicek oyun kapanıyor ve Error Log System: The game terminated by unknown error. We apologize for inconvenience hatasını alıyorum. bazı forumlarda xfire kapatın açın diyor, bazıları sorununu böyle çözmüş ama bende xfire kurulu değil. ayrıca xfire ın oyunun çalışması için gerekli olduğunu sanmıyorum. Hack te hiç kullanmadım. Firewall/antivirüs ü kapatıp denedim yine olmadı, sildim tekrar oyunu kurdum yine olmadı. ijji den yeni kullanıcı alıp denedim yine olmadı.

pc özellikleri: 512 mb ekran kartı, 4 çekirdek işlemci, 4 gb ram/ vista 32



< Resime gitmek için tıklayın >
N
13 yıl
lg dr euro trinity dark ijji haricinde server arıyorum
Legacy gamerz, deamons ring, euro, trinity, dark, ijji haricinde; bildiğiniz güzel bi gunz serveri arıyorum... kaç kişi online olduğu önemli değil. sadece sürekli online olsun, maksat-ı acizse türk serveri olmasın =D lütfen arkadaşlar var mı bildiğiniz güzel bi server söyleyin.
N
14 yıl
flash motion tween \u003e shape bir sorum olacak =)
arkadaşlar flashta motion tween de shape yapıcağım 2 fotoğraf veya birden çok fotoğrafa. ama işte fotoğraf.. normal çizdiğim bir şekili shape yapabiliyorum, ondan ona dönüşüyor ama fotoğrafta bunu yapamıyorum. fotoğrafın uzantısını nasıl değiştirmem gerekiyor ve neler yapmam gerektiğini bi anlatabilirmisiniz..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.