K

Binbaşı
04 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
86 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
7 ay
Yaşam Aküsü + Güneş Paneli Uyumluluk
Arkadaşlar Mayıs2024'de emekli oluyorum. Mevcut aracımı Transporter T6.1 araçla değiştirip çok karavanvari bişey yapmadan haftasonları 2-3 günlük kamp turları yapabileceğim bir planlama içindeyim. Bunun için de aracı elektrik sistemi yaparak delip biçmek istemiyorum. Ayrıca araç değişikliğine gidersem de elektrik sistemimi araç üzerinde satmak zorunda kalmayacağım. Kafamda oluşturduğum sistem şu şekilde
Anker Powerhouse 757 + DOKIO Güneş Panelleri 100W 18V Katlanabilir Monokristal + Solar denetleyici (LCD göstergesi + 2 USB çıkış)


Güneş Panelini kampanyalı bulunca satın aldım. Güç istasyonu olarak da Anker 757'yi düşünüyorum. Prizde 1 Saade %80 doluluğa ulaşabilme özelliği var. Aynı zamanda Güneş Panelinden ve hareket halindeyken araç alternatöründen de (ya da akü üzerinden) şarj olabilme özelliği var. Teknik konulardan çok anlamıyorum, bilen birileri olacaktır diye buraya yazmak istedim.

Soru işaretlerim.

1) Güneş Panelinin 12V olanı da vardı ama ben 18V olanını sipariş verdim. XT60 kablosu mevcut. Paneli direkt controller kullanmaksızın Ankere bağlayabilir miyim?
2) Dolu bir ANKER ile (1228,8 Wh) yola çıksam ve aşağıdaki cihazları çalıştırsam bana bu depolama ünitesi ne kadar yeter? Bir üst modeli 767 kapasite olarak 2048Wh ama boyut olarak ve fiyat olarak oldukça üzüyor beni.
a) 60W bir komprosörlü buzdolabı
b) gece aydınlatması
c) Günde 2-3 kez Kahve Makinası
d) Bazen fön makinası Bunun haricinde birşey olmatacak

ANKER 757 Powerhouse
Nominal Kapasite: 51,2 V 24000 mAh / 1228,8 Wh

AC Giriş Voltajı: 100-120 V~ Maks. 12 A, 50 Hz / 60 Hz

AC Giriş Gücü (Şarj Etme): Maks. 1000 W

AC Giriş Gücü (Atlama Modu): Maks. 1440 W

XT60 Girişi: 11-30 V⎓ 10 A (Maks. 300 W)

USB-C Çıkışı 1: 5 V⎓ 3 A / 9 V⎓ 3 A / 15 V⎓ 3 A / 20 V⎓ 3 A 20 V⎓ 5 A (Maks. 100 W)

USB-C Çıkışı 2: 5 V ⎓ 3 A / 9 V⎓ 3 A / 15 V⎓ 3 A / 20 V⎓ 3 A (Maks. 60 W)

AC Çıkışı (Atlama Modu): 100- 120 V~ Maks.12 A, 50 Hz/60 Hz, Maks. 1440 W

AC Çıkışı (İnverter Modu): 110 V~ 13,64 A, 50 Hz/60 Hz, Maks. 1500 W

USB-A Çıkışı: 5 V⎓ 2,4 A (Bağlantı Noktası Başına Maks. 2,4 A)

Araba Şarj Cihazı Çıkışı: 12 V⎓ 10 A

Deşarj Sıcaklığı: -4°F-104°F /-20°C-40°C

Şarj Etme Sıcaklığı: 32°F-104°F / 0°C-40°C

Dokio Güneş Paneli 100W
  • 1 * DOKIO 100W Güneş Paneli
  • 1 * DOKIO 10A Kontrolör
  • 1 * 9.8FT Kablo (SAE-XT60)
  • 1 * Kablo (XT60-Timsah klibi)
  • 1 * Kablo (JY60-DC)
  • 5 * DC dönüştürme adaptörleri (8mm/6.4*4mm/5.5*2.5mm/5.5*2.1mm/3.5*1.35mm)


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu da planladığım CamperBox

< Resime gitmek için tıklayın >
K
3 yıl
Aklı olan Turkcell Superonline\u0027a Bulaşmaz.
Sanırım 2015 yılıydı. Turkcell Superonline'dan 2 kişi işyerimize gelip internet kampanyasından bahsedince mevcut Turk Telekom aboneliğimizi sonlandırıp Superonline'a geçiş yaptık. Bu geçiş sırasında Türk Telekom hiç bir sıkıntı yaratmadı ve taahhüt bozumu cayma bedeli gibi bedeller yansıtmadı. Neyse Superonline'dan 6 Yıldır aldığımız hız sadece 8 Megabit hız (Kendi talebimiz doğrultusunda, çünkü sadece 20 mb'lık bir programın internete bağlı yedek alması gerektiği için) Son yıl faturamız 66 TL'ydi. Sonra ihtiyacımız kalmadı internete.
6 Yıldır tüm faturalarımız otomatik ödeme ile yapılmış olup hız düşüklüğü ve kopmaları önemsemedik. 1 gün bile gecikmeden faturalarını ödediğimiz süper(!)online (tahsilat ve kazıklamada süperler Allah için haklarını yemeyelim) karşımıza Cayma Bedeli çıkarttı. Taahhütümüz olmamasına rağmen telefonla bu tahhütün alındığını söylüyorlar. Ben de o zaman ses kaydını inceleyim orada taahhüt söz konusu değil diyorum. Bu arada İPTAL başvurumuz 30 Eylülde ama "Efendim süreç sonlanana kadar hizmetin devam etmesinde fayda var. Bu sizin yararınıza olacaktır" diyerek de hizmeti durdurmuyorlar. Diyorum ki bakın siz 1 ay daha faturalandırma derdindesiniz. Bu arada Cayma Bedeli bi 300 küsür oldu bi 200 küsür oldu sonra yine 300 küsüre çıktı. Rakamları net hatırlamıyorum ama en son 274 denmişti.
Haa bir de bağlantı sırasında KESİNLİKLE kaliteli bir modemimiz var modem talep etmiyoruz dememe rağmen ücretsiz diye bir de modem verdiler (!) neden olduğunu adım kadar bildiğim için kullanmadığım bu modemi de sarıp sarmalayıp yarın istediklerinde bulamazsam 2 katı bedel yansıtırlar diye saklamıştım. Bir de bağlantı yaparken ayağımıza kadar personel gönderen, modem için ekip yollayan superonline bu modemi sanki bulunduğum bölgede bir abone merkezi yokmuş gibi 2 ilçe ötedeki teslimat merkezine götürmemi istedi. Bu kadar ayıp bu kadar gayri ahlaki tutum içine giren VE KÜÇÜLEN turkcell beni ancak güldürüyorsun.
Neyse Ben süreci BTK üzerinden şikayet ettim. Ama gördüm ki BTK eskisi gibi çok da abonelerin yanında pek durmuyor sanırım. Bir de iddia etmiyorum ama bir vatandaş olarak düşünüyorum ki, Turkcell şirketler grubunun varlık fonuna devredilmiş olmasıyla birlikte yapının şuan kimler tarafından idare edildiği söylentileriyle bu şirketin şikayetlerinin çok da önemsenmediğini DÜŞÜNÜYORUM. İddia etmiyorum. Her neyse BTK'dan da sonuç alamayınca işi Tüketici Hakem Heyetine taşımaya karar vermiştim. Ama işyerine alınmış internetin faturaları işyeri sahibi Babam olduğu için onun çabalaması ve koşturması da zor olduğundan bu bedelleri mecburen ödeyeceğim. Fakat bu yapılan işgüzarlık ve tüketiciye yapılan eziyeti herkesin bilmesini istediğim için buradan ilan ediyorum. AKLI OLAN turkcell superonline'NA BULAŞMAZ. Bundan böyle benim veya ailemin ve mümkün olduğunca dostlarımın bu saçma sapan şirketten hizmet almaması için de elimden geleni yapacağımı bildirmek isterim.
K
3 yıl
Mate 20 Pro Açılma Problemi
Arkadaşlar çok severek kullandığım telefonum kapandı. Bir daha açılmadı. Bir süre sonra şarja taktım ekrandaki uyarıyı verdi. Ama dolmuyor. Şarj almıyor diyeceksiniz belki ama telefonu şarja takınca videodaki gibi bir hareket oluyor. Bunu neden yapan? Anakart arızası olabilir mi?


Videoyu izlemek için tıklayınız
K
3 yıl
Sıcaklık Değerleri 10dk oyun oynadığımda 72°C - 65°C 80°C
İşlemci : AMD FX 8320 72°C
Anakart: Asus M5a97 Evo R2.0 65°C
Ekran Kartı: R9 290 Tri-X OC 80°C
İşlemci Sığutucu: Xigmatek Gaia 1283
Psu: Silverstone Decathlon DA750

Arkadaşlar Dota 2'den başka oyun zevkim yok. Çok yoğun grafik isteyen bir oyun olmadığı halde, geçtiğimiz ay Anakart yaktım sanırım. Yeni bir anakart ve yeni bir işlemci ile bu sistemi kullanıyorum. Yukarıdaki değerler 10-15 dk Dota 2 oynarken aldığım değerler. 30 dk oynadığım zaman bilgisayar kapandı. Kasayı açtım elle kontrol edeyim dedim. Anakart ve işlemci aşırı sıcak, Ekran kartı sıcaklığı normaldi. Ayrıca Psu'da çok ısınmıştı. Kasada 2 üstte 1 arkada 1 de önde çalışan fan var. Bu sıcaklık değerleri sanırım biraz yüksek. Sizce sorun ne olabilir?
K
4 yıl
Ebeveyn Kontrolü Yazılımı
Arkadaşlar bu sıkıntılı günlerde çocukları çok bunaltmamak adına bazı esneklikler sağladık. Fakat çocuklar bu esnekliğe fazla alıştı. Hafta içi gündüz babannelerini dinlemiyorlar. Akşamları da bize direniyorlar. Tabletten, bilgisayara, bilgisayardan, telefona sürekli olarak oyun, çizgi film vs. biraz abartılar.
Ebeveyn kontrolü programı arıyorum
Programları şifre ile çalıştırsın yeter. Sadece derse girdikleri Zoom Uygulaması çalıştırabilsinler istiyorum. Programları tek tek seçip yasaklama yapabileceğim birşey bilen var mı? Münkünse ücretsiz.
Teşekkürler.
K
5 yıl
DH nasıl kurtulur...
2002'den bu yana takip edip 2005'den bu yana üye olduğum bu platform bitme noktasına gelmiştir.
DH nasıl kurtulur önerilerini toplayalım, belki birilerinin kulağına küpe olur...

İlk öneri: 100 tane reklam yerine 3 tane alın adam gibi alın. Biz de destek olalım. Her sayfada, her köşede her konuda, her başlıkta saçma sapan reklamlardan bıktık usandık. Blocker da fayda etmez oldu. Bu ciddi bir lag sorunu da ortaya çıkarıyor.
K
6 yıl
CHP Neden 12 Seçimdir Kaybediyor?
Siyasi arenada yazacağım ilk mesajdır. Liberal Demokratım. (Tabii Türkiye'de bir Liberal Demokrat Partinin varlığından söz edilemez. ) Bir liberalin dünyaya bakış açısından size kısa notlar aktarayım...

1) Öğrenilmiş Çaresizlik:Yıllardır konuşulan CHP'nin oyu Türkiye'de %25'dir denilmesine aldırmayın siz. Yok öyle birşey. CHP doğru yönetilmediği sürece ve bu öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmadığı sürece %25'leri de arar hale gelecektir.

2) Seçmen Profilini Tanıyamama Bu ülkenin bir realitesi vardır. Siyaset yaparken bu realiteden uzak sadece daraltığınız alanda insanların düşüncelerini önemser ve diğerlerini dinlemezseniz Türkiye'de siyaset yapamazsınız. Yani sadece kendi düşüncenize önem verir diğerlerini yok sayarsanız kendinizi güncelleyemezsiniz ve sadece bir ideoloji partisi olarak kalmaya mahkum olursunuz. Hele de parti adında HALK kelimesi geçerken bunu yaparsanız biraz da komik duruma düşersiniz.
Oy verecek insanlar belli. Birileri dışardan gelip bu ülkede oy kullanamayacağına göre en büyük rakibinizden oy devşiremediğiniz zaman kaybetmeye mahkumsunuz. Bunun için de ideallerinizden vazgeçmenize gerek yoktur. Herkesin Cumhurbaşkanı olacağız demekle olmaz. Herkesin Cumhurbaşkanı Adayı olacaksınız. Akparti seçmenini kabullenecek onlarla kucaklaşacak ve kardeşlik birliktelik mesajları verebileceksiniz ki o insanlar size sempati duysun. "Tamam ben yıllardır Akpartiye verdim ama bu kez de Chp'yi deneyelim diyebilsin.

3) Muhalefetçilik oynama:İktidarın tüm icraatlarına karşı çıkmak gibi bir hastalığa sahipsiniz. Yani bunca yapılan şeylerin arasında birkaçını alkışlamak birkaçının yanında olmakla hükümeti yüceltmezsiniz, aksine kendi samimiyetinizi ortaya koyduğunuzdan hem kendi seçmeninizden hem de diğer seçmenlerden artı puan alırsınız.

4) Atatürk'ün Mirasına İhanet Etme: Çok kez kendilerinin kurduğu bir cümleyi ele alalım "Atatürk yaşasaydı bunların çoğunu asardı" derler hep. Atatürk'ün kurduğu bir partide Terör Örgütü uzantısı ya da yumuşatalım sempatizanı olan bir partiye destek vermek açıklanabilir bir eylem değildir. Bu bir demokrasi göstergesi değildir bu aptallık göstergesidir. Bu ülkede yıllardır oluk oluk kan dökmüş bir örgüt için "PKK sizi tükürüğünde boğar" söylemine rağmen hala bu parti ile paralel adımlar atmak, 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Demirtaş hakkında demeçler vermek, Adamın 8.4 aldığı yerde partisine 11.7 oy almasını sağlamak (pardon adam dedim) demokratik olma çabası ile açıklanamaz.

5) Koltuk Sevdası: Bu sevdayı Deniz Baykal'dan iyi biliyorduk ama Kemal Kılıçdaroğlu daha beter çıktı. Şimdi de "Genel Başkan olayım ilk kaybettiğim seçimde istifamı vereceğim" diyen Muharrem İnce "Bu böyle yarım kalmayacak" mesajı atmış ve şuan kurultay çalışmalarına başlamış. Bu mudur yani? Ya ağzından o cümle çıkmayacak ya da çıkmışsa edebinle oturmayı geri çekilmeyi bileceksin. Bu parti ne Kılıçdaroğlu ne de İnce gibilerin yönetebileceği bir parti değildir. Kendini dünya çapında çalışmaları olan bir Fizik Mühendisiymiş gibi lanse eden İnce'nin sokak jargonu kullarak "He Recepp Baktım nolmuşşş" diye bir cevap vermesi kadar aptalca olan bir başka olay da seçmenin her fırsatta Tayyip Erdoğan'ı dili ve tarzı için eleştiriken. "Onun hakkından ancak böyle biri gelir" demesi gelir... O partide Akademisyen ve Beyfendi kişilikleri ile daha nice isimler var. Yılmaz Büyükerşan, Haluk Koç gibi isimler parlamadığı sürece o koltuğa yapışanlar sonuçları değiştiremeyeceklerdir.

6) Basiretsiz Seçim Çalışması: Bir tarafta sürekli anketler yaparak partinin durumunu 4 yılda bir değil sürekli takip eden bir parti varken CHP'nin sadece esnaf ziyaret edip insanlarla tokalaşan adaylardan başka şeyler yapması gerekiyor. Allah için reklam çalışması yapmayı da 2 dönemdir biraz öğrendiler. Ama bu öğrenme hızı ile yine sonuç alabilmek imkansız. Siyaset mühendisliğinin yanında sosyologlarla ve fikir önderleri ile de yakın markajda olup doğru çalışma yapmak şarttır. Rakip olan partinin kadın kolları ve gençlik kolları çalışmalarının yanında Chp'nin bu alanda hemen hemen hiç olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Koordinasyon ve organizasyon eksikliklerinin giderilip gerçekten gönül vermiş insanlara fırsat verilmesi şarttır.
K
6 yıl
Pionner VSX-921 / Harman Kardon HTKS 20 Problem Var
Arkadaşlar merhaba başlıkta belirttiğim Pionner VSX 921 ev amfisi ile Harman Kardon HTKS 20 5.1 ses sistemine sahibim. Daha önce sorunsuz olarak kullandığım sistemde birden ses kesildi. Amfiyi resetledim, bağlantıları kontrol ettim, ses ayarlarını (Direct, Mono, Stereo, Dobly Digital) vs denedim fakat yine de ses alamıyorum. Sesi biraz yükselttiğimde sub'dan uğultulu ve derinden bir ses geliyor. Konu hakkında çok fazla bilgi ve tecrübeye sahip değilim. Sizce sebebi ne olabilir?
K
6 yıl
Octavia 1.0tsi Dsg \u0026 Octavia 1.6tdci Dsg (100.binTL)
2 Araç arasındayım. Senede 20-25bin km yol yapıyorum. Sadece 1/2 sene kullacağım. Focus 1.5Tdci ps aracım var küçük geliyor. Yeni kasa focus hacimsel olarak büyürse geri dönmeyi düşünüyorum.
2017 model makyajlı 9.000 km'de 1.0 TSI DSG Style Paket 100bin
2015 model 15.000 km'de 1.6tdci Dsg Style Paket 100bin
Sizce 1-2 senelik olarak hangisi zarar ettirmez.
K
7 yıl
65-70 Bin arası alınır mı?
Focus 2015+ 1.6 115 Hp Titanyun almak istiyorum. Bütçem 65-70bin lira arası daha üste çıkamam.
Km takıntım var 40-50bin'i geçmemiş bir araç için bu rakamlara kazasız araç bulabilir miyim? 2.ci el otomobil sitelerinde rakamlar biraz uçuk değil mi? Pazar deneyimi olan arkadaşlar cevaplayabilir mi?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.