K

Teğmen
25 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
10 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
14 yıl
Şarj konusunda denenmeyenler...
Kullandığım cihaz iPhone 4 16 Gb. Sürümü iOs 5.0 (9A334). Uzun zamandır şarj sorunu yaşıyorum. Aklıma gelebilecek ya da forumda gördüğüm her öneriyi uygulamama rağmen yinede bu sorunu çözemedim. Şarj ile yaptığım gözlemlerde gördüğüm somut şey şu oldu: Yatarken %100 şarj ile aldığım telefonun kalktığımda kullanım oranlarına baktığımda şarjın %92'ye indiğini "Bekleme" oranının 9 saat 1 dakika,"Kullanım" oranının 42 dakika olduğunu gördüm.Ancak o süreç içinde uyuduğumdan telefonun kullanılma olasılığı sıfır. Şimdi benim şarj sorunuyla ilgili aldığım önlemleri buraya sıralayayım ve konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar yorum yapsın lütfen. Çünkü başka türlü bu işin içinden çıkabileceğimi düşünmüyorum.

1. iOs 5 yüklerken "Set up as new iphone" seçeneğini kullandım. Hatta bu seçeneği kullanmadan önce bilgisayarda ki backupları silerek işi daha garanti hala getirmeye çalıştım. Fakat yine şarj sorunu yaşadıkça tekrar tekrar bu işlemi yenilemek zorunda kaldım ancak hiçbir değişiklik olmadı şarjda.

2. Ayarlar/ Konum Servisleri/ Sistem Servisleri altında ki bütün seçenekler kapalı kullanıyorum. Konum servisimi kullanan uygulamalar sadece kamera ve navigasyon uygulaması. Ancak bu uygulamalarıda gözlem süresince kullanmadığımdan şarj sorununun bunlarla ilgili olmadığı kanısındayım.

3. FaceTime ve iMessage sürekli olarak kapalı.

4. Tanımlı olan iki mail adresim var biri iCloud'a ait olan diğeride kişisel olarak kullandığım Hotmail hesabım. Ancak her iki mailde de "Anında İlet" seçeneği kapalı yani sadece mailler açıkken veri aktarımı yapılıyor.

5.Ayarlar/ Genel/ Sınırlamalar içinde ki "Ping" kapalı durumda.

6.Bluetooth sürekli olarak kapalı. Wifi kullanmadığım sürece hep kapalı. Bir şarj ömründe,en fazla 10-15 dakika kadar kullanıyorum wifiyi. Kişisel Erişim Noktası sürekli olarak kapalı. 3G hep açık durumdadır. (3G yi ısrarla kapatmamamın nedeni,şarj sorunu yaşamıyorken sürekli açık oluşuydu.)

7. Bildirimler ekranında bir çok değişiklik yaptım bu şarj süresinde ama hiçbir etkisini gözlemleyemedim. O yüzden en son gözlemimde "Bildimler" ekranında Hava durumu aracı, Telefon, Mesaj, Anımsatıcılar, Takvim, Bump, WhatsApp, Twitter uygulamaları bulunuyor. Ama dediğim gibi bildirim ekranını boşaltarak denediğimde de yine aynı şarj sorunu yaşadım.

8.Parlaklık otomatik olarak ayarlıdır. (Bununla da ısrarla oynamamayı tercih ettim, çünkü parlaklık bende hep aynıydı.)

9.Telefonda bekleme durumunda hiçbir uygulama bırakmam. Uygulamaları kullandıktan sonra kesinlikle arkaplanda çalışanları kapatırım.

10. Telefonda yüklü olan uygulamalar: Remote, AirPort, Arkadaş Bul (Bu uygulama sürekli kapalı), Facebook, Twitter, Msn, Skype, WhatsApp, Yön Radyo, Soundhound, İşCep, TeamViewer, Google, Google Translate, Wirofon, Igo, CloudMe, Imdb, Tivibu, Trapster, Tango, Bump, iPhone Driver, Memurlar.Net, App Deals, Bobba bar, Qik Plus, Instagram, Ps Express, Camera Plus, Photosynth, Film Director, StoryMaker, iWallpaper,SketchBookX, CamScanner,Turkcell Online İşlem,Turkcell Yedekleme, Turkcell Pusula, Turkcell Seyahat, Turkcell Çekim Gücü,Asphalt 6, Temple Run, Run Like Hell, Burn The Rope, Cut The Rope, Stone Wars, Mayan Puzzle,Dark Nebula2, iSlash, Bilgi Yarışması,Brothers in Arm2.

Bu uygulamalardan aktif olarak kullandığım WhatsApp,İşCep,Memurlar.Net,Turkcell Online İşlem, Temple Run, Facebook, Twitter. Gerisini günlerce kullanmadığım bile oluyor. Uygulamaları buraya yazmamın nedeni,belki daha önceden tecrübe ettiğiniz, stabil çalışmayan, şarjla ilgili sıkıntı yaşatabilecek uygulamaların varlığıdır. Eğer böyle bildiğiniz uygulamaların adı yazılıysa yukarıdan onlarıda silebilirim.

Bu arada şarjım 20 saat kadar gidiyor. Kullanım 3-4 saat arası. Safari en fazla 10-15 dakika,5-10 dakika mail,10-15 mesaj, 20-30 dakika telefon görüşmesi,1 saatte Twitter,Facebook ve oyun için işte. Telefonum jailbreakli değildir. iOs sürümünü ilk betasından beri kullanıyorum. Ama betalarında dahi ya da iOs 4 ve diğer sürümlerde bile şarjım 4-5 saat kullanım ile 2 gün rahat gidiyordu. Şimdi yorumlara baktığımda bir çok kullanıcının şarjının eskisine oranla daha iyileştiğini yazdığını görünce ve benimkide gittikçe kötüleşince demek ki şarj konusunda bir yerde bir hata yapıyorum. Servise verdiğimde sürümü düşürüp,şarj sorunu olmadığını söylüyorlar. Bu bakımdan artık servistende ümidimi kesmiş bulunmatayım.
K
16 yıl
iPhone 3G için Appstore\u0027de Video Kayıt Programı Çıktı...
AppStore'de, iphone 3G için ilk free video kayıt programı çıktı sonunda. Programın ismi " iVidCamFree ". Paralı bir kaç alternatifi daha var ama şimdilik bu free olanı,çok deneme şansım olmadı ama fena sayılmaz. Çektiğiniz videoları Youtube'a da atabiliyorsunuz.
K
16 yıl
3G Mail Uygulaması
iPhone 3G'nin mail uygulamasına,"Hotmail" hesabımı kaydettim.Gelen mailler oluyor,onları açıp okuyorum ve siliyorum ama sildiğim mailler birazdan gene geliyor.Siliyorum gene geliyor.Her zaman böyle olmuyor ama genellikle böyle.Bu konu hakkında bir fikri olan var mı acaba?
K
16 yıl
Jumi Mouse
App Store'de ücretsiz olarak sunulan,iphonedan bilgisayarın mouse işlemlerini yapabileceğimiz bir program olan Jumi Mouse'un bütün denemelerime rağmen ayarlarını yapamadım eğer konuyla ilgili bir deneyimi olan arkadaş varsa yardımcı olabilir mi acaba? Bütün yolları denediğimi düşünüyorum ama bir türlü bağlantıyı sağlayamadım
K
16 yıl
A200-1AH Recovery Sorunu (Uzman)
Toshiba Satellite A200-1AH model bir bilgisayarım var bu zamana kadar sorunsuz kullandığım Recovery Cd'sini uzun zamandır çalıştıramıyorum. Cd'yi bilgisayarım okumuyor,fakat başka bilgisayarlara taktığım zaman onlar okuyor. Belki olur diye farklı bir bilgisayarda cd'nin bir kopyasını yaptım fakat onu da okumuyor bilgisayarım. Sürücünün bozuk olduğunu düşünmeye başlamıştım ki o cd hariç bugüne kadar okumadığı ya da çalıştırmadığı hiçbir cd-dvd olmadı. Yani ne sürücüm bozuk ne de cd'de bir sorun var.
Şimdi yeni bir usb Dvd sürücüsü aldım,sürücüyü bilgisayarıma takıp recovery dvdyi taktığımda görüyor,F12 ile Boot Menüyü açıyorum,USB DVD Sürücüsünü seçiyorum,dosyalar yükleniyor diyor tam Recovery ekranı geliyor orda kalıyor,Waiting For "E" diyor.Aca bu usb ile nasıl recovery yapacağımı bilen varsa yardım edebilir mi?
K
16 yıl
Tethering Özelliği...
Acaba bu tethering özelliğini nasıl kullanacağımızı tam olarak bilen ve anlatabilecek olan birisi var mı? Iphone da öyle bir ayar göremiyorum,nasıl yapılacağı konusunda da bir fikrim yok.
K
16 yıl
Iphone Wi-Fi
Bu güne kadar evimde ki wireless modemle rahatlıkla kullandığım iphone 3g,bugün artık modemi görmüyor.Wi-Fi yi açıyorum fakat "Bir Ağ Seçin..." den başka bişe gelmiyo,modemi göremiyor.Başka yerlerde de denedim,fakat modem bulamıyor.Ağ Ayarlarını sıfırladım,restore ettim,modemi resetledim ama yine de düzelmedi.Forumdan da baktım ama sorunu düzeltecek bişey bulamadım.Acaba bu konu ile ilegili bir fikri olan var mı arkadaşlar?
K
16 yıl
Jailbreaksiz Iphone...
Jailbreak yapılmamış Iphonelara App Strore dışında başka program,oyun vs... yükleyebileceğimiz herhangibir yer varmı acaba? Yoksa sadece App Store'de bulunanları mı yükleyebiliriz?
K
16 yıl
Iphone\u0027un İçindeki Çizgi...
Arkadaşlar,2 ay önce sıfır aldığım iphone 3G'nin ekranının içinde 1 cm kadar toz gibi ince bir çizgi oluştu ya da vardıda ben göremedim,acaba iphone'un içine toz girme olasılığı var mı varsa onu çıkartma olasılığı var mı? Özellikle güneşli havlarda oldukça belli oluyor,1 cm lik bir çizgi ama sanki toz gibi noktalardan oluşuyor...
K
17 yıl
DVB-T kartları ile Dijital Yayın İzleyebilir miyim?
Notebookta kullanmak için satın aldığım "Gigabyte Hybrid TV Dongle U8000" marka ve model numaralı tv kartının üzerinde Dijital+Analog yazıyor.Fakat dijital kullanmak için kartı çalıştırdığımda hiçbir kanal bulamıyorum.Daha sonradan baktığımda kartın üzerinde DVB-S yerine DVB-T yazdığını gördüm.Kartın DVB-T desteklemesi demek,DVB-S olarak kullanamayacağım anlamına geliyor sanırım,çanağa bağladığımda kanal bulamamamda bunu destekliyor sanırım...Bu kartı bilenler yada bu konuda fikri olanlar yardım edebilir mi acaba? Eğer o şekilde kartı kullanamayacaksam,sabah kartı verip DVB-S özelliği olan ve notebookta kullanabilmem için usb girişli yeni bir tv kartı ile değiştirecem.Önerebileceğiniz herhangi bir kart için yardımlarınızı bekliyorum.Teşekküler...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.