D

Yüzbaşı
19 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
4 yıl
Sıfır 2008 veya 3008 mi, sıfır jeep compass mı, sıfır tiguan mı veya ikinci el BMW X1 mi
Selamlar, 4 kişilik bir aileyiz, 2 yetişkin iki çocuk.
SUV almayı düşünmekteyim, bir süredir kiralık jeep renegade kullanıyorum ve kalite, donanım, motor performansından memnundum. bir tek arka görünümüne ısınamadım. ancak kira bitecek ve artık en az 3 yıl kullancağım ve sonrasından kolay satabileceğim c-SUV araç satın almak istiyorum.
Kriterlerim
- sorunsuzluk
- değer kaybı yaşamaması
- kalite
bütçe maksimum 310 bin ama 250 binide çok geçmek istemiyorum

yakıt tüketimi sorun değil yılda 10 bin kmyi geçmem.

- Aklımda ilk JEEP COMPASS vardı ama fiyat pahalı, yani 300 civarı sıfır km olanlar var galeriden
- ikinci seçenek sıfır 2008 ki fiyat avantajı var ama b-SUV, canlı inceledim içi kaliteli boyutları c-SUVa yakın, fiyat 250 civarı gt line
veya 270-280 e 3008 de olabilir (yüzü eskidi)
- üçüncü seçeneğimde 2016-2017 model BMW Premium Selection garantili bmw x1 18i sdrive, fiyatlar 270-300 civarı. bunuda mantığım listeye aldırdı, madem 250-300 verecen premium marka al demekte içimden bir ses ama işte ikinci el oda.
- birde vw tiguanlar var 1.5 tsi. tipi çok sıradan geldiği için son sırada tuttum.

ford kuga, hyundai tucson, kia sportage, nissan qq de aklımdaydı ama yeni kasa gelecek onları eledim.
skoda karoq, seat ateca da var ama çok bilgim yok. tiguanın aynısıysa fiyatlar daha uygun düşünülebilir.
honda crv 1.5 çok yakmaktaymış ve benzinli crv ikinci elde elimde kalır diye onuda eledim. toyota chr küçük ve dizaynı bana hitap etmiyor.

genelde şehir içi kısa mesafeler kullanmaktayım, yaşadığım il soğuk ve dizeller kışın -20 -30 olunca donmakta. benzinli tercihim ama yok ikinci eli daha iyi olur derseniz dizel önerilerinizide alabilirim.


daha önce kullandığım SUV ları da yazayım, 2013 ford kuga 1.6 ecoboost AT 4x4 180 bg titanium, 2015 mercedes gla 200 1.6 urban benzinli, 2017 nissan qq 1.6 dizel AT tekna ve şu anda 2019 jeep renegade 1.6 dizel AT limited.

cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
D
12 yıl
neden dizel araçlara düşmanlık var ???? aksine benzinliye dost çok
Meraktayım, forumda ne zaman dizele sallayan bi haber çıksa, vergi artacak, dizel fiyatı artacak dense hemen asalım dizeli keselim dizeli dizel kötü, öööööğk felan. anlamadığım bu düşmanlık neden. benzinli araç dizel araç tamamen tercihlerle, cebindeki parayla ilgili şeyler. birini alan neden diğerine düşman. ama anlamadığım dizel sahipleri gördüğüm kadarıyla benzine pek sallamazken benzinli sahibi olduğu fazlaca belli olan arkadaşlar dizele sallıyolar (yani dizel zehirli, havayı kirletir, neden ucuz olduğunu anlamıyorum tarzında). dizel zamlanınca, vergisi artınca benzinin fiyatımı düşecek sanılmakta anlamıyorum. şu an dizel benzinden ucuz diye dizel araçlar pahalı gitmekte sürümden dolayı, ilerde benzin daha ucuz olursa belkide benzinli araçların sürümü ve fiyatı artacak. olan hep bize olacak
bu arada benim hem dizel hemde benzinli 2 aracım var ve ikiside dizlde benzinde hep ucuz olsun istiyorum. yani bu soruyu sadece dizel sahibi biri olarak sormuyorum. merakımı paylaşmak istedim.. sizcede benim dediğim gibi mi durum yoksa ben paranoyak mıyım???? ortada benim dediğim gibi bişey yok mu ??? :))

saygılar ve seviyeli yorumlar dilerim.......
D
13 yıl
Cmax dizel titanyummu, 4x2 60 bin tllik SUV mu ??
Selamlar geçenlerde SUV almak üzere yola çıktım, SUV tercihi içinde başlık açtım ama birden yeni Cmax 1.6 tdci titanyumu görünce fikrim kaydı. Sportage, ix35 ve tiguan arasında kalmıştım 60 binlik 4x2 modeller hepside. cmax bir MPV SUV değil. ama yüksek sürüş konumu ile SUV benzeri. SUV alacam diye yola çıkmasam hemen alırdım cmaxi ama SUV alcam dedim bu yaptığın ne diyorum bazen kendime. cmaxin avantajı ford olması (eski bir ford kullanıcısı olarak markadan memnunum) 1.6 tdci ve donanımı gayet dolu. SUV ların avantajı prestijli görünüm ve aracın altının yüksek oluşu. iki farklı sınıf arasında kaldım biliyorum ama yardımlarınızı bekliyorum. Cmaxin sürüş izlenimini ve forumdaki sahiplerini dinleyince tamam budur diyorum ama bide genel olarak herkese sormak istedim. Cevap ve yorumlarınızda hangisini neden tercih etmem gerektiğinide belirtirseniz sevinirim. bu arada ikinci elde fiyat kaybetmemesi de benim için önemli bir krtiter. saygılarımla.....
D
13 yıl
SUV tercihi yardım, öneri.....
Selam arkadaşlar. bir süredir forumu takipteyim. SUV almayı düşünüyorum bütçem 60 ile 70 bin en fazla. 4 çeker olmasının önemi yok. yılda en fazla 10 bin km yol yapacağım, benzinli dizel önerilerinize açığım. istediğim bu fiyata en sağlam, en malzeme kalitesi yüksek ve en az sorun çıkaracak, tercihen az yakacak sıfır bir araç. teklif ve yardımlarınızı bekliyorum.
D
15 yıl
corsa mı, getz mi veya 15000 tlye ne alınır???
selamlar. birşey danışmak istiyorum. ben eşimin kullanması için 12-16 bin tl arası bir araba arıyordum. 2000 model 54000 km de temiz 1.2 16v corsa buldum 12000 tlye bide 2005 model 77000 kmde temiz getz 1.5 dizel ac abs ebd olan bir araç denk geldi 16000 tl istiyor sahibi. corsaya test sürüşü yapmadım ama getzi kullandım.
ilk defa dizel araç kullanıyor sayılırım çok gürültülü ve bana teklemeli gibi gelen bir marş sonrası sert bir debriyaj ve direksiyonla karşılaştım (benim focusumla kıyaslanınca).
bu motor hep böyle garip şekildemi marş alır???
ayrıca bu fiyat sizce nasıldır??
önerilerinizi bekliyorum........
D
15 yıl
sony mi olympus mu?????????
selamlar. ben profesyonel çekim yapmaktayım bu amaçla fujifilm finepix s9500 28-300 objektifli DSLR like makinem var. ancak heryerde rahatlıkla taşıyabileceğim ucuzundan bi makina bakıordum günlük çekimler için. arkadaşlar şu iki makina arasında kaldım. fikriniz nedir????? selamlar........... fotoğrafçılık bilgim olympus diyor çünküoptik zoomu 5x ama diğer taraftanda sony nin markası ağır basıyor. tavsiyeleriniz nedir.....

OLYMPUS FE-310 8.0MP 2.5" LCD 5X OPTİK DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ+2GB XD HAFIZA KARTI HEDİYELİ !!!http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99647

SONY CYBERSHOT DSC-S730 7.2MP 2.4" LCD DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=248&productid=bd99929
D
15 yıl
DSMART aile-sinema paketinde kampanya
selamlar arkadaşlar. bugün müşteri hizmetlerini aradım hiçbir yerde yazmayan bi kampanyadan haberdar oldum. sinema tv li aile paketi yıllık fiyat normalde 160 ytl idi ama 27 kasımdan bi kampanya başlamış ve fiyat 89 ytl olmuş. nerdeyse yarı fiyatı. hemen aldım. 3 sinema tv kanalı ve 71-79 arası olan kanallar açıldı. ilgilenenlere duyurulur.

not: lütfen konuyla ilgilenmiyorsanız bu dsmart yalancı, para kaptıran enayi felan gibi yazıp karşılıklı atışmalara girmeyelim..........selamlar............
D
16 yıl
next 2000 cıs super plus alsam mı???
selamlar. uydu alıcım 8 yaşına girdi analog+digital bişeydi. değişme zamanı geldi yani. dsmartmı digiturkmü diye düşünürken next 2000 cıs super plus yorumları gördüm forumda.

ne önerirsiniz dsmart digiturk mu alayım next mi veya başka markamı önerirsiniz ama bu özelliklerde olacak. next le ilgili şu sorularımı yanıtlayabilecek varmı

1-usb bağlantısı var-----güncelleme ve PVR özelliği olabiliyormu?????

2-1 modül girişi ve 1 kart okuyucu----- ilerde digiturk veya dsmart alırsak bu makinadan izlemek daha mümkünmüdür??**, ayrıca şifre çözme işleriyle uğraşabilirim???

3-görüntü kalitelimidir???-----LCD alma planlarımda var....

4-modül ve kartla uğraşmadan kanal çözüyomu??? BISS CAS felan varmı (pek anlamamda:))

5-ortak anten sistemimiz var (turksat, hotbird) uyumlumudur???

cevaplar için şimdiden teşekkürler.....
D
16 yıl
sony bravia seçimi
selamlar, lcd tv ler konusunda bilgim yok.
ev kullanıcısıyım, digital uydu, dt izliyorum, dvd player kullanacağım belkide htpc de bağlayabilirim ilerde. 32 inch sony bravia almak istiyorum. hangi modeli önerirsiniz. 2500 ytl ye kadar bütçe ayırdım. 32 değilde 37 mi alsam. (izleme mesafem yaklaşık 3 metre). önerilerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
D
17 yıl
kış lastiği tercihi ???
arkadaşlar selamlar kış lastiği olarak daha önce michelin alpin kullandım. araç değiştiğim için 4 adet almam gerekecek yeniden. yine michelinmi alayım veya daha ekonomik teklifleriniz varmı. bir arkadaşım SAVA ESKIMO S3 - 205/55 R 16 91T (goodyear yan sanayi ürünü) kullanıyordu ve memnundu tanesine 125 ytl diyorlar. sizin tercihleriniz nedir.
veya 4 değilde 2 lastikmi alsam aracım yeni arkalar istemezmi diyelim. tavsiyeleri bekliyorum. selamlar....
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.