F

Binbaşı
30 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
164 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
F
11 yıl
Harici hdd veri kurtama!
İşaretlediğim harici diski bilgisayara bağladığımda harddiski bilgisayarımda göremiyorum disk yönetimi açtığımda resimdeki gibi isimsiz olarak görüyor. hiç bir şekilde de erişemiyorum. sağ tıkladığımda da diski silden başka bir seçenek çıkmıyor. sorun sizce ne olabilir içindeki verileri nasıl kurtarabilirim.
< Resime gitmek için tıklayın >
F
11 yıl
Diablo 3 ve HD 5770
Oyunu 720p çözünürlükte full detayda oynuyorum avarage fps 50 civarında ama min fpsde ciddi anlamda bir sorun yaşıyorum. teleport olduğumda ya da ekran birden kalabalıklaştırğında min fps 1e kadar düşüyor özellikle oyuna ilk girdiğimde bu sorun daha da fazla oluyor benzer sorunlar yaşayan arkadaşlar var mı siz diabloyu hangi çözünürlükte hangi ayarlarda oynuyorsunuz.
Hadi cpuyu çok kollanıyor diyeceğim ama cpu kullanımıda %100 olmuyor. sistemim imzamda fakat vga 920 mhz olarak kullanıyorum.
F
11 yıl
AMD stok soğutucunun gürültüsünden kurtulun
Hepimizin bildiği gibi AMD'nin stok soğutucuları kafa ütülemeleriyle mehşurlar Aynı dertten kafayı yemek üzereyken elimeki malzemelerle yaptığım bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim. Soğutucunun fanını değiştirerek buna bir çözüm üretmeye çalıştım.

Resimlerde de görüldüğü gibi stok soğutucu soğutma bloğu açısından hiçte fena sayılmaz zaten bu soğutuclar soğutma konusunda değilde ses konusunda sıkıntlılar. Stok fanın yerine taktığım cooler master 8cmlik fanla karşılaştırılmış hali de aşağıda bulunmakta.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi gelelim montaja.
İlk olarak stok soğutucunun fanını sokiyoruz fakat yeni fanı takabilmek için altta kalan plastik yüzeyi sökmüyoruz aynen kalıyor.
Ardından yeni fanımızı bloğun üzerine koyarak resimdeki gibi plastik kelepçlerle sıkıca bağlıyoruz. sıkı olması önemli yoksa fanın yaratacağı titreşimde kafanızı ütüleyebilir.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >
Fanımızı bu şekilde bloğa takıktan sonra pcye takıp kullanmaya başlayabiliriz. Eğer resimdeki gibi 10Tl'ye bulabileceğiniz bir fan kontrolcünüz varsa fanı ona da bağlayabilirsiniz bu sayede daha düşük hızda çalıştırma imkanınız olabilir.
< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Gelelim sonuçlara ve montajdan sonraki gözlemlerime; Sessizlik benim için çok önemli 50-60 tlye aldığınız bir soğutucunun bile 92mm fan bulundaması sessizlik için kesinlikle yeterli değil soğutucuya çok yüksek meblalar ödeyecek durumumda yok. bu yüzden böyle bir işe giriştim. Taktığım fanı fan kontrolcüyle birlikte 800rpm hızda kullanıyorum ve en ufak bir ses duymuyorum. sıcaklık konusunda ise 800 RPM'deki haliyle stok soğutucunun eski haliyle aldığım değerlerin birebir aynısını alabiliyorum. Sıcaklık değerlerini yanıltıcı olmaması için buraya yazmıyorum çünkü kasamda egsoz fan yok hatta tam olarak bir kasam olduğu da söylenemez.
F
12 yıl
Tarifeye İhtiyacım var
Turkcellde tek numarayla uygun fiyata konuşabileceğim bir tarife var mı ya da ayda 100dk konuşmamı sağlayacak bir tarife tek isteğim uygun fiyatlı olması.
Bir ara tek numarayla haftalık 5 tlye 200tl gibi bir kampanya vardı ama o bitmiş sanırım. ona benzer bir tarife varsa çok iyi olur başlık açmak istemezdim ama her yeri didik didik etmeme rağmen aradığım gibi bir tarife bulamadım.
F
12 yıl
B528 Kronik sıkıntılar
İcsden orjinal roma geçtim fakat bir kaç sıkıntı yaşıyorum kısaca onlardan bahsedeyim.

ilk olarak B528 kurdum ardından atmel fixi kurdum ekran gayet iyiydi sorun sıkıntı yoktu. Ardından root yaptım ve cwm kurdum. sonrasında overclock yapmak için kerneli değiştirdim tekrar atmel fix falan kurdum fakat ekran arada sırada yine sapıtıyor. bunun bir çözümü var mı orjinal romlar kullanabileceğim sağlıklı iyi bir kernel varmı indirebileceğim.(overclock yapmasamda olur pek bir faydasını görmedim)

Gelelim kronik sıkıntılara.

Sürekli whatsapptan mesajlaşan biriyim gün içerisindw wifi ya da edge ile internete bağlıyım fakat telefonun ekranı kapandıktan kısa bir süre sonra wifi ve gsm bağlantısı kopuyor internetten düşüyorum gelen mesajları alamıyorum. Bazen telefon hiç internete girmiyor restart atmak zorunda kalıyorum en önemli sorunum bu. Çözümü için yardımcı olacak arkadaşlara minnettar kalırım.

Diğer bir sorunumda pil ömrü telefonda 3gyi hiç açmıyorum edge ile bağlıyım ve senkronizasyonlar da açık yine de bir günü çıkaramıyorum en azından bir gün şarjımın gitmesini istiyorum battery calibrtation dışında bunun için ne yapabilirim.

custom rom önerisinde bulunmazsanız sevinirim bu rom üzerinden neler yapabileceğimi anlatırsanız çok memnun olurum özellikle de internet bağlantısı konusunda
F
12 yıl
Creative zen mx 8gb sorun
Elimde başlıkta yazan modelden bir müzik çalar var sorunumda şu;
aleti açamıyorum ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor ekran sürekli olarak siyah
pc ye bağladığımda da usb donanım yükleniyor diyor fakat pc görmüyor
sorun ne olabilir hiç bir bilgim yok yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.
F
12 yıl
Dell N5010 ve servis
Bilgisayarmı yaklaşık 1 yıl önce aldım ve bir sürü prblemim var

Bilgisayarım aşırı ısınıyor masaütsünde sınır sıcaklıklarda çalışıyor 3d uygulamalarda direk kapanıyor fanı zaten hiç durmadançalışıyor soğutsa gürültüsüde umurumda değil ama soğutmuyorda
Hard Diskim temiz sistemde kursam formatlasamda belirgin bir şekilde yavaşladı bazen çıt sesi geliyor ve pc kısa süreli donuyor zaten hard diskte devamlı bir şeyler yazıp çizme durumu var
Pil ömrüm ilk aldığım zamana göre 1 saat kadar azaldı.

bursada oturuyorum öğrenciyim dellin ücretsiz servis numarası dışında servisine ulaşabileceğim alternatif bir numara adres veya mail varmı? bu durum artık gerçekten can sıkmaya başladı pcyi camdan atmak istiyorum....
F
12 yıl
hd 5650m sorunu
dell inspiron n5010 notebook kullanıyorum özellikleri şöyle

i3 370m işlemci
3gb dr3 1333 ram
hd 5650 ekran kartı

bu sistemle ne dota2yi ne de heroes of newerthi akıcı bir şekilde oynayamıuorum bırakın yüksek detayları düşük detaylarda bile kasma oluor ne yaptıysam çözemedim bu sorunu format bile attım ekran kartının sıcaklığı yükte maksimum 70 derece civarı oluyor driver güncelledi yine bir fark hissetmedim internet bağlantısından kayanklı olduğunu da düşünmüyorum bağlantım 5mbit 12 pingim var çözülsün artık şu sorun atladğım bir şey olabilirmi artık ciddi ciddi hddeden şüpjeleniyorum bir sorun olabilirmi diye pcdeki sıcaklık performansı bu derece etkilermi?
F
12 yıl
Phenom II x2 545@ Phenom II x4 B45
ikinci el olarak aldğım işlemcimin çekirdeklerini açtım

1 saat prime95 açtım gördüğüm maksimum sıcaklık 59 derece oldu ve herhangi bir reset soruu falan olmadı
şimdi ilk sorum şu işlemcimi4 çekirdek olarak 3.0 ghzde kullanmam mı daha mantıklı yoksa çekirdekleri açmadan 3.6 ghzde oc ile kulanmam mı? (oyun performansı olarak)
http://imageshack.us/photo/my-images/829/15665361.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/819/17282347.png/
cpu-z ssinde işlemcinin tdp değeri 159W göüküyor bu değer gerçektende doğrumu? Eğer doğruysa güç kaynağım soru çıkartırmı ondan da korkuyorum

sistemim şöyle

Phenom II x2 545
MSI 785gm e51
2x2 Kingston hyperx 1333mhz cl7
palit 8800gt sonic
silverpower 400W
F
12 yıl
Sizce yanlışım yaptım
Ekonomik durumumdan dolayı 2.el bir bilgisayar topladım forumda güncel sistemleri incelediğimde yanlış yaptığımı düşünmeye başladım
Sistem söyle
Amd phenom ii x2 545 @ x4 b45 125 tl 1 yıl garantisi var
Msi 785gm e51 100 tl 8 ay garantisi var
2x2 Kingston hyperx 1333mhz cl7. 50 tl ömür boyu garantili

Sizce bu parçalara bu kadar para vererek yanlış mı yaptım bu fiyata daha güncel bir sistem toplayabilirmiydim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.