N

Yüzbaşı
08 Ağustos 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
N
2 yıl
T3 Timeout - T3 Zaman Asimi sorunu
T3 Timeout kopmalari yasayan var mi aranizda? modem loglarinda falan goren?

15 yili bulundugum adreste iolmak uzere 20 senedir kablonet/uydunet kullanicisiyim. 100/20 lik paketi kullaniyorum ve motorola SB6120E docsis 3.0 modemim var.

Yurt disindaki kendi dosya serverima baglanip FTP ile buyuk dosya almaya calistigimda ya da torrent vb yerden yuksek oranda download yaptigimda internet bir sure kopuyor ve modem loglarinda t3 timeout hatalari goruyorum. Yillarca boyle bir sorunum olmamisti, ama yillardir da bu kadar uzun suren zaman araliginda 90+ mbit download a da hic yuklenmemistim.

Oyun oynarken, browser dan dosya indirirken (buyuk dosyalar dahil) ya da stream bir seyler izlerken bu sorun yok. sadece ve sadece downloada tam kapasite, belli bir sure uzerinde zaman araliklarinda ve browser/tarayici disi bir kaynaktan belli bir sure yuklendigimde kopuyor. Torrent falan aslen pek umrumda degil ama kendi yurt disi dosya serverim benim icin onemli. Gece transfere birakip sabah butun dosyalari que da gorunce sinirim bozuluyor o nedenle.

Sinyal degerleri soyle:

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir fikri olan var mi? uydunet in cagri merkezi biraz papagan gibi, o yuzden once buraya sorayim dedim.
N
13 yıl
i7 950 sistem icin overclock tavsiyesi
Merhaba,

2010 aralik civarinda yillarca gotursun diyerek aldigim sistemim 2 yasina girmis durumda. Bugune kadar hic bir oyunda 1920*1080 cozunurluk, max fsaa ve diger full ayarlarda bile bir kere bile beni uzmedi. Ancak bu hafta oynamaya basladigim planetside 2 de agir combat ta 35 fps civarlarinda gezmeye baslayinca (CPU uyarisi cikariyor ayrica fps yaninda) o/c zamaninin ufaktan geldigine karar verdim. (baska bir oyunda sorun yasatmiyor emektar gerci)

parasiz ogrencilik yillarinda celeron falan overclocklardim ama tum deneyimim ondan ibaret. bildiginiz noobum yani.

specler soyle

i7 950 islemci (revision D0)
Asus ROG Rampage Extreme III anakart
3x2gb G.Skill pc3-10700H (f3-12800CL8-2GBRM)
SLI modda 2 adet Zotac 580 GTX Amp edition, fabrika cikis olarak 815 mhz core, 2050 mhz memory, stok voltaj 1000 (WoW gibi bazi directx 11 oyunlarda desktop a dusme sorunu nedeniyle arada voltaji 1050 ye cikardigim oluyor, her oyunda olmuyor, ariza cikaranlar belli bazi oyunlar)
Rocksolid Power 1200 W 80plus high power guc kaynagi
Cooler Master HAF kasa
ThermalTake Frio 220W destekli islemci fani (alternatif olarak bir tane de zalman saf bakir var, yaprak gibi olanlardan, bir onceki kasamdan sokmustum, soket 1366 destekliyor)


Amacim Asus un kendi overclock toollari ile fazla basimi agritmadan optimum seviyede sistemi calistirmak ve planetside da mumkun oldugunca 50 civarina fps yi kilitlemek, cok ucuk performans artislari beklemiyorum, kalabalik savaslarda su lanet oyun 40 in altina inmesin yeter bana. 2 yasinda bir sistem olmasi nedeniyle parca upgrade onerisi yapmak isteyeceksiniz, biliyorum ancak zamaninda sistemi bugunleri dusunerek bu ise daha yatkin parcalardan toplamaya calismistim. su anda ekstra para harcamak istemiyorum, butcem bu ara musait degil. dolayisi ile kendi yagi ile kavrulacak onerilere acigim.

islemci kaca cikarilmali? ram ne olacak?

tavsiyelerinizi bekliyorum.
N
18 yıl
50 ve 52 inch full hd tv onerileri
Merhaba,

Yeni bir LCD Full HD tv alacağım. 50 ve 52 inch lik modeller uzerinde duruyorum. ps3 ve Wii sahibiyim bu nedenle oyun performansinin da iyi olmasi gerekiyor.

butcem maksimum 9000 YTL. Fiyat/performansi en iyi urunler konusunda tavsiyeler bekliyorum. yani bana direk olarak 9000 YTL lik bir tv soylemeyin 7000 lik olan fiyat/performans ta daha iyiyse onu da soyleyin. amacim en pahalisini degil benim en cok isime yarayacak olani almak.

marka tercihim samsung dan yana, bravia lari biraz pahali buldum. ama diger markalarda da onerilere acigim.

bu panellerde neye dikkat edilir bilmiyorum. kontrast orani 1:500000 oldugu iddia edilen urunlerle karsilastim ornegin gezerken dukkanlari gecen gun. alirken hangi ozelliklere dikkat edeyim? arka aydinlatma\ panel uzerinde isik kaynaklarinin yansimasi olayi vs gibi seyler duyuyorum. bunlar nedir?

bir de playstation bagladigimda iyi performans vermeli.


son bir soru da 50 ya da 52 inch buyuklukte bir tv ye koltuk mesafesinin ne kadar olmasi gerektigi. ona gore evde yer ayarlayacagim. mevcut mesafem 2 metre civari ve bu boyutta bir tv icin yetmeyecegi kanisindayim.

cok tesekkurler.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.