Herkese selam oldukça uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. Bir çok konuda buradan bilgi sahibi oldum. Ve benim de karşılaştığım sorunlar konusunda bana yönlendirici oldu. Otomobil dünyası hergün değişiyor. Bir çok insan için otomobil bir noktadan diğerine ulaşım için bir araç gibi görülsede aslında o bizim için çok farklı anlamlar ifade ediyor. Teknolojide ki gelişimlerin sonucunda son 10 yılda ne kadar çok şey değişti. Bu site ve kullanıcıları kendi deneyimlerini ve kullanım detaylarını biribirleriyle paylaşarak çok önemli bir bilgi havuzunun oluşumuna yol açmakta. Yeni bir şey satın almadan önce mutlaka site içi kullanıcıların yorumlarını okumuşumdur.
Gelelim asıl konuya ben aslında sık araç değiştiren bir kullanıcıyım hiç bir aracımı 3yıldan fazla kullanmadım hatta 2. el alıp 2 ay içinde değiştirdiğim bir kaç aracım oldu. Asıl konumuz corolla ve dizel araçlarda ki yağ eksiltme ve turbo sorunu. Şu an kullanmakta olduğum araç bana ait 3. toyota corolla diğer ikisi benzinli araçlardı. Halen kullandığım araç Toyota nın en son makyajlanmış ve torku 190 nm'den 205 nm'ye çıkarılmış olan 6 vitesli modeli. Aracım daha 15 binde kar beyazı comfort extra... Aracın alındığından beri sorunları var. Daha sıfır iken vites değiştirirken altından gelen sesler vardı. Burçlardan denildi ve servisde onarıldı. CD çalar ekranı soluklaşıyordu ve sevisle görüştüm ben zer şikayetleri olan site kullanıcılarının yorumlarında değişim yapıldığını servisde belrttim ve 2 ay kadar bir süre sonra CD çalar Japonya dan geldi. Nataş İstanbul Toyota değişim yaptı. Ama bunların hiçbiri daha 5bin kmde iken Ankara otobanında yanan yağ seviyesi düşük ikaz lambası kadar canımı sıkmadı. Site içerisinde benzer şikayetleri olan bir çok kullanıcı var. Otobanda benzin istasyonundan 10/40 1 litre yağ ilave etmem söylendi Toyota yol yardım tarafından ve araç yağ takibine alındı!!! Neyse bu takip. 10 binde normal yağ değişimi yapıldı. 15 binde şehirlerarası karayolunda yağ ikaz lambası yine yandı. Servis biliyor zaten 1,5 Litre yağ ilave edildi. Ve Pazartesi yeni güçlendirilmiş turbo ile değişim yapılacağı söylendi.
Arkadaşlar maalesef bu sitede okuduğum kadarıyla 2 defa turbo değişimi yapılmasına rağmen sorunu çözülemeyen corolla dizel araçlar var ve ne yazık ki bu sorun bir seri üretim hatası olarak görünüyor. Çünkü bir önceki makyajsız corolla dizellerde böyle bir sorun yok. Toyota ile görüşmelerim oldu. Daha dönüş yapan yok. Umurlarında değil... Servis turbo değişimini garanti kapsamında yapıyor. Maliyeti 2700 TL imiş servis bilgisi...
Toyota ya olan inancım tamamen sarsıldı. Kardeşimede aynı kasa 1.6 124 bg benzinli aldık. Hani Toyota sorunsuzluk demekti. Diğer sorunları dert etmiyorum ama motor sorunu olan araçlar var piyasada daha 15 binde turbosu değişen yağ eksilten dizel bir aracı kim satın alır. Corolla dizel satın aldım çünkü sorunsuz bir araç istedim. Yoksa sattığım bir önceki araç Megane sedan 1,5 dci 100 bg expression idi. Kaza yaptığım için sattım o aracı. Mekanik olarak arada bayağı fark var anacak motor olarak yani güç çekiş ve yakıt olarak 100 bg 1,5 dci 200nm torklu megane'a göre yetersiz bir araç arada fark var. Bu farkı önemsemeyebiliriz çünkü corolla bir Toyota o sorunsuz bir araç motoru şöyle böyle... Değil arkadaşlar değil corolla dizel maalesef bir hayal kırıklığı turbomu değişecekler ve ben toyotadan bir yanıt gelmez ise ben aracı satıcam ve bir daha ASLA TOYOTA ALMAYACAĞIM.
Sizinde aynı kasa corolla dizel aracınız varsa gerekli kontrolleri yaptırın. Toyota kaybetti ve daha çok kaybedecek gibi görünüyor...