A

Teğmen
21 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
3 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
12 yıl
Edebiyat Sınavı İle İlgili Görüşleriniz
ÖSYM bir iki senedir gerek açıklamalarıyla gerek kademeli olarak değişimler yaparak sözel kısımları zorlaştırıp sayısal kısımları hafifleteceğini belli ediyordu. Bir başka dikkatimi çeken şeyse zamanında bu sebepten gerçek dışı olmakla eleştirdiğimiz MEB'in ilçe denemelerinde 35+ paragraf çıkması. Adamlar sanırsam ciddi bir okuduğunu anlama ayrıdına gitmeye çalışıyor. Lütfen bu konuda görüşlerinizi kendimize saklayalım ne kadar okuduğunu anlamayı ayırır-ayırmaz bir başka başlığın konusu olabilir ancak. Neyse konuya gelelim. Malumunuz edebiyat, edebiyat tarihi ağırlıklı. Ama bu ağırlık son yıllarda öne çıktı ondan önce büyük bir dil bilgisi ve anlam ağırlığı vardı. Bu Türkçe sınavından sonra ister istemez insan huylanıyor. Eğer düşündüğüm gibi bir şey yapmaya çabalıyorsa bu insanlar sizce bu sene bizi edebiyat sınavında ne gibi sürprizler bekliyor olabilir? Ya da beklemiyor olabilir mi?
A
12 yıl
Kaldera-Krater-Koni
Bunların belirli bir büyüklük sırası vardı bilen var mıdır arkadaşlar?
Sanırsam:
Bir defa patlarsa volkan konisi
İkinciye patlarsa krater
Üç ve daha çok defa patlayıp geniş bir boşluk oluşturursa kaldera oluyordu.
Doğru mu hatırlıyorum acaba? İnternette araştırdım buna benzer bir sıralamaya rastlayamadım hep Türkiye'deki kalderaların isimleri falan var.
A
12 yıl
AOBP İle İlgili Bir Bilgi Yanlışlığı
Arkadaşlar forumda dikkatimi çeken bir durum var;
Genel olarak seneye gerçekleşecek AOBP değişikliği ile ilgili bir yanlış anlaşılma var.
AOBP'nin tamamen kaldırıldığı kanısına kapılmış olan arkadaşlar görüyorum, hayır bu yanlıştır. AOBP puanı hala duruyor, sadece hesaplanış biçimi değişti. Hayır bu seneki katsayı değişiminden bahsetmiyorum, seneye yönelik bir değişim var.
O da şöyle ki;
Eski sistemde okulun genel sıralaması ve öğrencinin okul içindeki sıralaması baz alınarak bir AOBP hesaplanıyordu. Artık okulun genel sırası hesaba katılmıyor. Yani öğrencinin sınavdaki bireysel başarısı ve okul içindeki 4 yıllık ortalamaya bağlı sıralaması AOBP'yi etkiliyor.
Kısacası başarı durumu kötü okullarda okuyup da okul birincisi de olamayan fakat başarılı öğrencilere fırsat eşitliği tanındı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.