D

Yüzbaşı
25 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
20 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
5 yıl
Su türbini hakkinda
Arkadaslar merhabalar. Antalya'da bulunan kanatlı çiftliğimde gündüzleri elektrik ihtiyacımı güneş panellerinden sağlamaktayım. Sistemimde tam otomatik Hibrit Inverter bulunmakta. Inverterimin panel giriş voltajı; 300-900 VDC aralığında. Çiftliğimin yan tarafında; debisi yuksek kanal akmakta. Bu kanala yerleştirdigim su tribününün dönüş hızını kasnaklar vasıtasıyla istediğim devire çıkarabilirim. 5.5 kw 36 oyuk Asenkron Motoru neo mıknatıs ile ve yeniden bobin sararak alternatör e cevirmek istiyorum. Devir sayisini kasnakla cozecegim ve cok genis voltaj araligim oldugu icin cozulemeyecek bir durum oldugunu sanmiyorum. Bana 300 v 900 v araliginda gerilim uretecek ve 6 - 8 A kadar akim verebilecek bobin teline ihtiyacim olacak. Konuda uzman arkadaslarima sorum kac mm2 telden sarim yapmaliyim. Oyuga kac spir sigarsa o kadar saracagim tek sorun tel kac mm2 olmali
D
7 yıl
SSD TAVSİYESİ
Sadece oyun kurmak icin kullanmak uzere ssd ye ihtiyacim var 2 ssd arasinda kaldim yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

1tb samsung evo 1478 tl
969 gb sandisk extreme 1400 tl
D
7 yıl
RAİD 0 SSD TAVSİYESİ
Arkadaşlar bilgisayarımda sadece windowsun kurulu olduğu 1 adet ssd mevcut ve memnunum. Oyunlarım 1 tb hdd de setup dosyaları da 1 tb hdd de kullanmaktayım. oyunlar için de ssd düşünüyorum ama birşeye karar veremedim bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.

1. 2 adet 480 gb ssd alıp raid 0 yapmak http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-480gb-530mb-445mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-480g-g26-p-BD805683?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CKXM9q3CytQCFQTgGAod64IN9w
2. 1 adet 960 gb ssd alıp single kullanmak http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-960gb-535mb-450mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-960g-g26-p-HBV000001SYU0?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CNXrm4nEytQCFVJJGQodMD4Ixw

ikiside aynı fiyata çıkıyor. Sadece oyun oynayan birisiyim sizce ne yapmalıyım ? hdd de raid 0 da 2 kat performans alıyorum aynı şey ssd için de geçerli mi acaba
D
7 yıl
GTX 1080 SLI
Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming WATERFORCE ekran kartım var 1 tane daha alıp slı yapmak istiyorum SLI yapan arkadaşlar performans hakkında bilgi verebilirler mi ? 3d oyun oynamayı seviyorum kartın bazen yetmediği durumlar oluyor onun için düşünüyorum. Mesela GTA V in 3D si inanılmaz gerçekçi monitörün içerisine girmiş gibi oluyorum ama bazen 20 fps lere kadar düşüyor kart. 2136/11900 mhz de kullanıyorum 20 fpslere kadar düştüğü durumlar oluyor. SLI ile performansı 2 katına çıkarabilirmiyim ?
D
7 yıl
Akaryakit Fiyatlari
Arkadaşlar yöneticilerimiz "panik yok hersey kontrol altinda" diye insanlara mavi boncuk dagitiyor ama 1 haftada 2 kez akaryakita zam geliyor ve bu kimsenin umrunda degil. Ülke ekonomisi dibemi vuruyor ?
D
7 yıl
Gtx 1080 ile 5.1 surround sistem
Arkadaslar bilgisayar odami oyuncu moduna geciriyorum da Gtx 1080 e guzel bir monitor, guzel bir oyuncu koltugu alindi bilgisayar odamda tek eksik 5.1 ses sistemim kaldi. Avr sistemlerin cok basarili oldugu soyleniyor ekran kartinin hdmi cikisina avr baglanabiliyormu ? Hic deneyen oldu mu ?
D
7 yıl
Asus pg278q vs pg279q
Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce gtx1080 ekran kartı aldım ve 3 aydır hala bir monitör alamadım kasaya benzin döküp yakasım geliyor. En son bu iki monitör arasında kaldım. İkisininde + ları ve - leri var işin içerisinden bir türlü çıkamadım. Ben bilgisayarda sadece oyun oynarım. Pc aynı zamanda LCD ye bağlı film falan izlemek istediğimde TV den izliyorum. Yani bilgisayar başına geçtiğimde sadece oyun oynarım başka birşey yapmıyorum. Onun için oyuncu monitörü aramaktayım.

Pg 278q
TN panel
1 ms tepkime süresi
144 hz
3D desteği ( Hoş bir deneyim )
renk sayısı ips ile aynı 16.7M (real 8 bit)

Pg 279q
ips panel
4 ms tepkime süresi
165 hz
diğer özellikler 278q ile aynı değişen birşey yok
( ışık sızmasından çok fazla şikayet var )

144 hz ile 165 hz arasındaki farkın anlaşılabilir olacağını sanmıyorum. tepkime süresinde 1 ms ile 4 ms arasındaki fark oyunlarda anlaşılır mı hiç tecrübe etmedim. Görüş açılarına gelecek olursak ben monitöre hep karşıdan baktım yandan bakmayı denemedim bile :) tam karşısında oturduğumda bana doğru renkleri versin yeter sağa sola döndüğünde renk bozulsun önemli değil. zaten hangimiz monitöre çapraz bakıyoruz ki ? Sizce bana uygun seçim bunlardan hangisi olur ? hani monitörü alırsam hata yapmamış olurum.
D
8 yıl
PASCAL serisi Fast sync hakkında
Arkadaşlar Nvidia PASCAL serisi ile birlikte sunduğu fast sync yi deneyimleyeniniz oldu mu ? Ben G-SYNC Pendulum Demo Configuration da denedim yırtılmalar tamamıyle ortadan kalkıyor ama benim ekran göründü küçük küçük takılmalarla ilerliyor bunun sebebi monitör 60 hz olduğundanmıdır sizce ?
D
8 yıl
GTX 1080 Driver sorunu
Gigabyte GTX 1080 Xtreme Gaming Water Cooling kartım geldi arkadaşlar yalnız dk:1 gol:1 oldu :)

driver indirdim sitesinden " Bu NVİDİA grafik sürücüsü windowsun bu sürümüyle uyumlu değildir " hatası alıyorum bir fikri olan var mı
D
8 yıl
G- sync hakkında
Arkadaşlarhttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5919#kf bu kartı satın aldım pazartesi elimde olacak ama kart daha gelmeden hevesim kırıldı ati den vaz geçmekle hata yaptım hissi oluşmaya başladı içimde. Öncelikle kartın hakkını verecek g sync özelliği taşıyan monitörlere bakıyorum aşırı derecede pahalı. Öte yandan atinin freesync özelliği taşıyan monitörlerine bakıyorum çok güzel monitörler var ve gsync ye göre yarı yarıya daha ucuz. adamlar 2000 tl ye oval dev ekran monitörler satıyorlar g sync de ise bu arak 4500-5000 arası.
Şimdi size sormak istediğimhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-34-34uc98-curve-ultra-wide-monitor.html#ozellikler böyle bir monitör alsam hata yapmış olur muyum ? ben oval ve büyük ekran bir monitör istiyorum kartım da gtx 1080 bana yardımcı olabilirmisiniz ?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.