A

Yarbay
03 Nisan 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
42 üye
357691 Gün Cezalı
356181 gün 18 s. 35 dk.
Gönderiler Hakkında
A
7 yıl
PCI E ÇOĞALTICI
arkadaşlar pcı e çoğaltıcı kullanan var mı 1 slotu 4'e çoğaltan
watt olarak riserlara yük bindiğinden elektriksel olarak bir problem olacağını düşünmesem de veri akışı olarak 4 e bölünen slot yavaşlık derecesi ne olur bilgim yok.

kullanan ve tecrübe edenlerin fikirlerini merak ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
CM STACKER 915F + WATER CHİLLER PROJESİ
yeni bir water chiller projesine başladım, kullandığım işlemci default olarak 130 watt harcıyor, overclock ile 180 watt civarına çıkabiliyor bu nedenle uzun süredir kenarda duran daha önce yaptığım küçük çaplı water chiller sistemleri iptal edip çıkan radyatörler ile daha büyük ve soğutma kapasitesi yüksek bir sistem yapmaya karar verdim.

çok detaylı olmasa da genel olarak üzerinde 1 aydır kafa patlattığım sistemi tanıtmaya başlayayım, eksikler ile birlikte malzeme listesi şimdilik aşşağıdaki gibi.

CM STACKER 915F

DANFOSS NL11F

2x120 kondanser

DX150 ısı ayarlı dijital termostat

18x17x14cm 10mm siyah pleksi su haznesi

3x120 20mm DEEPCOOL GS120 fan

1 adet Thermaltake 120 fan

Koolance L-Bracket BKT-PCI-G(frozencpudan kargo bekleniyor)

BEST 12 volt 3 amper 36 watt adaptör 6x9x3cm

2m silikon hortum

KOOLANCE CPU-380I Water Block

MS-500 model numaralı 12v pompa(aliexpress den alınma)

4x1/4 mini vana(alınacak)

açma kapama anahtarı ve aktif-pasif led ışıkları(eklenecek)

kasa olarak amazondan CM STACKER 915F sipariş ettim beklemediğim şekilde 3 gün isonra kargo eve kadar geldi.

kompresör "DANFOSS NL11F" çok sessiz(ilk açılışta 5sn sesli çalışıyor) ve dayanıklı yüzey harareti diğer kompresörlere göre yüksek derecelere izin verebiliyor water chiller için biçilmiş kaftan.

kompresör de kullanılan kılcala göre elektrik sarfiyatı değişkenlik gösteriyor 0.97mm kılcal kullandığımdan yaklaşık 220watt bir tüketim söz konusu fakat devamlı çalışmayacağından öngörüm 1 saatte 70 watt civarı.

su sıcaklık aralıkları ortam sıcaklığına bağlı olarak farklı ayarlanacak, örnek olarak nemlenme yapmayacak şekilde yazın 25-18 civarı kışın 20-15 civarı ayarlanabilir, izolasyon olayına inceden girebilirsem 15-10 gibi aralıklarda kullanabilirim.

arada hiç su akışını zorlayacak bir radyayatör vs. olmadığından düşük performanslı 12v bir pompa kullanıyorum, pompa + 1 adet fanı uzatma güç kablosu ile bilgisayara bağladım bilgisayarı açtığımda pompa ve fan devreye giriyor sistem suyu soğuttuktan sonra kompresör dursa bile içeride biriken ısıyı bekleme sürecinde dahi dışarıya atıp sistemi mümkün olduğunca rahatlatıyor.

diğer 3 fan 36watt 3 amper küçük bir adaptör ile dijital termostata bağlı, kompresör ile başlayıp kompresör ile duruyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
A
10 yıl
silinebilir.
silinebilir.
teşekkürler.
A
11 yıl
Samsung 28-Inch Ultra High Definition LED Monitor (U28D590D)
bu monitörü getirtmeyi düşünüyorum 740$ gümrük ve vergiler ile türkiyeye gelişi yaklaşık bana ne kadara mal olur ve gümrük problem çıkarır mı?


4K, 3840 x 2160 Resolution (UHD)
Sharper Viewing Angle with T-shaped Stand
1 Billion Color Support
1ms (GTG) Response Time

http://www.amazon.com/Samsung-28-Inch-Definition-Monitor-U28D590D/dp/B00IEZGWI2

< Resime gitmek için tıklayın >
A
11 yıl
discovery elite hard reset
arkadaşlar şifre yüzünden tel kitlendi hard reset atmam lazım fakat ses kısma + güç tuşu kombinasyonların da sadece sol alt köşe de fastboot mode diye bir yazı gelip kalıyor başka bir seçenek yok dolayısı ile reset atamıyorum.
farklı bir tuş kombinasyonu mu mevcut bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi?
A
11 yıl
RADEON R9 290X(REFERANS) UCUZ SU SOGUTMA KURULUMU
bu uygulama sadece paylaşım amaçlıdır deneyip yapmak isteyenler için sorumluluk size aittir.

kartı sisteme taktığımda fanın %50 çalışma hızında dahi insani yoran bir ses ile karşılaştım %80 ve üzeri hiç mi hiç çekilecek cinsten değil.
daha önce aldığım fakat uzun süredir atıl durumda olan parçalardan yararlanarak kartı su soğutma sistemine bağlamaya karar verdim.

blok swiftech mcw60 universal blok amd ve nvidia uyumlu artık üretilmiyor fakat farklı versiyonlarına sitesinden ulaşılabilir
2 adet toplamda 70tl maliyeti oldu diğerini de yeni kart alınca aynı sitemi uygulamak için bekletiyorum

ram ve vrm için Scythe VGA Chip Soğutucu
zamanında 17tl verip almıştım şimdilerde 40tl civarı

chiplere soğutucuyu tutturmak için kırtasiyelerde satılan yazım hatalarında kullandığımız sıvı düzeltme boyası
ne çok ne de az tutunma sağlıyor gerektiği kadar sabitleyip dilediğimizde rahatça söküp kalan artıkları temizleyebiliyoruz.

kartı dikkatlice üst soğutucusundan ayırıp macununa ellemeden bloğu yerleştirdim sanırım macun takviyesi veya düzeltmesi yapmadığımdan
yada tek döngüde cpu ile birlikte kullanmamdan kaynaklı yükte 45c civarı olmasını beklediğim gpu değerleri 50c çıkması biraz canımı sıktı
yinede eski çalisma sicakligi olan yükte 95c olamsindan iyidir.

chip soğutucularını yapıştırmak için çok dikkatli sürmek gerekli işlemi uygulamadan el alışkanlığı kazanmak için farklı yüzeylerde
denemeler yapıp sürme miktarını ayarladım son derece hafif ve dikkatli değdiriyoruz böylece dağılması önleniyor
soğuması zaten çok hızlı yine de 5-10 dakika sisteme takmadan bekletmeyi uygun gördüm.
çıkarmak için uygun yumuşak bir plastik veya aseton isinizi görecektir, iletkenliği olmadığından korkmayı gerektirecek bir unsur da yok.

artılar: yük altında 95c çalışma sıcaklıklarından 45-50c civarlarına gerileme, sessizlik, kart ağırlığında önemli seviyede azalma

eksileri: chip soğutucularını yapıştırmada kullanılan materyali çıkartmak için harcanacak zaman.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
A
11 yıl
CM Stacker STC-01 mod
A
11 yıl
murderbox MKII
http://www.murderbox.com/galleries/
burdaki kasayı getirtmek istesek fiyat harici masrafı ne olur sizce ?
A
11 yıl
XEON E5-1650 YENİ FENOMEN
XEON E5-1650 ilk waterchiller denememi sizlere paylaşayım istedim, işlemci çok stabil 6 core ve 12 threads ile size mükemmel bir güç sağlıyor.
overclock konusunda gayet becerikli iyi bir su soğutma ile işlemciye göre tabiki değişebilir fakat 4.9-5ghz günlük kullanma ihtimali var, daha 1-2 günlük olduğundan şimdilik cinebench skorunu vermekle yetiniyorum
elimde ki bloğu 2011'e göre uyarlamaya çalıştım o yüzden 5ghz üzerini ve daha fazla voltajı denemeyi şimdilik düşünmüyorum ama işlemci daha gidecek gibi duruyor.
hw monitor güç olarak 5ghz ve 1.38v ile 173watt'ı gösteriyordu, açıkçası soket 1155 den sonra bana bayağı fazla geldi zaten 1.6komprasörlü chiller de işlemciye bu mhz aralığında zor dayandı daha üst bir komprasör lazım :)

anakart olarak soket 1155 den alıştığım asrock extreme6 gb'i tercih ettim oc da bana hiç zorluk çıkarmadı fakat önenemli bir nokta var anakart ilk geldiğinde 1.2bios yüklü idi bende son 2.1 bios'u yükledim ancak oc olayı ilk bioslara göre kısıtlanmış
aynı voltaj ve mhz aralığını yeni bioslar ile yapamıyor bende diğer biosları deneyerek en iyi olarak 1.5'i seçtim alacak olanlar buna dikkat etmeli.
işlemci çarpan klitsiz ve anakart biosun da içarpan 60'a kadar açık gözüküyor, intel bu işlemcileri piyasaya sürerek üst segment işlemcilerini zora sokmuyor mu düşünmeden edemedim

oyun vs testlerini meraklıları için arada eklemeye çalışacağım
belirtmek de fayda var ısı değerleri kısmen bu işlemci mhz voltaj aralığına göre düşük gelebilir waterchiller soğutma normal su soğutma değildir alıp da bu değerleri yakalamayı düşünenler itekrar değinmek istedim.

işlemci detaylarını intelin orjinal sitesinden inceleyebilirsiniz
http://ark.intel.com/products/64601

ilk olarak cinebench 11.5 5ghz skoru 6 coce 12 threads

< Resime gitmek için tıklayın >

4900mhz normal su soğutma cinebench testi

< Resime gitmek için tıklayın >
A
12 yıl
HESAP KARTINI KOPYALAYIP 2BİN TL ÇEKMİŞLER
arkadaşlar büyük ihtimal ortak atmler den bara çekerken kartı kopyaladılar 2 gündür hesaplara girmediğimden de farkedemedim allahtan bir işlem için girip baktığımda 2bin tl 1 gün ara ile farklı banka atmlerinden çekilmiş günlük bin tl limit olduğundan allahtan hepsini götürmemişler.
hesapları bloke edip kartı kapattım merak ettiğim bu olay normalde atm sahibi banka sorumluluğun da, işlemcler yaklaşık 1 ay sürebilirmiş bu parayı atm sahibi bankalardan talep etme imkanı varmı kendi bankam atmsahibi bankalarla görüşmeyi başlatsa da bnim de savcılığa başvurmamı söyledi bu konu da tecrübesi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.