S

Yüzbaşı
09 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
15 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
16 yıl
Katsuhiro Ôtomo ve Filmleri
14 Nisan 1954 yılında Miyagi, Japonya'da dünyaya gelen Katsuhiro Otomo'nun mangalara olan ilgisi oldukça küçük yaşlarda başlamıştır. Sanuma Lisesi'ni bitirdikten sonra mangaka olma hayallerini gerçekleştirmek üzere Tokyo'ya giden Katsuhiro Otomo, haftalık Action dergisi tarafından Prosper Merimee'nin kısa hikayesi Mateo Falcone Action'u uyarlaması için işe alınmıştır. Uyarlama 1973 yılında A Gun Report adı altında yayınlanmıştır. Otomo bir sonraki çalışması Fireball ile cyberpunk türüne olan eğilimini ortaya koymuştur. Bu eğilim daha sonra kendisine dünya çapında ün getirecek olan AKIRA'da tekrar yüz üstüne çıkacaktır. 80li yılların başında yarattığı Domu: A Child's Dream Tokyo'daki bir apartman kompleksinde yaşayan iki psişik insanın savaşını konu alır. Domu, Katsuhiro Otomo'ya bilim kurgu dalında Grand Prix ödülünü getirmiştir. 80li yıllar mangakanın en verimli yıllarıdır ve bu dönemde Kibun wa mo senso ve It's a Crazy, Crazy World gibi çalışmalarına imza atmış, ayrıca Harmagedon: Genma Taisen ve Crusher Joe yapımlarının tasarımlarına katkıda bulunmuştur. 1987 yılında Meikyu monogatari ve Robot Carnival animelerinde yönetmen olarak görev alan Otomo'nun yaratıcılığı ve üretkenliği 80li yılları sonuna yaklaşıldığında doruğa çıkmış ve tüm zamanların en önemli manga serilerinden birisi olan AKIRA'ya hayat vermiştir. AKIRA'nın ardından Otomo, manga çalışmalarına büyük ölçüde ara vermiş, 1991 yılında Roujin Z isimli animenin senaryosunu yazmış ve yapım tasarımını gerçekleştirmiştir. 1995'te geçmiş tarihlerde birlikte çalıştığı ve birlikte çalışmak istediği yönetmen ve animatörler ile birlikte Memories ile yönetmenlik koltuğuna geri dönen Otomo, 1997 ve 1998 yıllarında Spriggan ve Perfect Blue filmlerinin süpervizörlüğünü yapmış, 2001 tarihli Metropolis'in storyboardlarına ve senaryosuna katkıda bulunmuştur. Katsuhiro Otomo'nun en son yönetmenlik çalışması Steamboy 2004 yılında vizyona girmiştir.

Yönetmen:

Akira
Memories
Robot Carnival
Steamboy


Senaryo:

Freedom
Memories
Metropolis
Steamboy


Dizayn:

Freedom


Orjinal Eser (Anime):

Akira
Freedom
Memories
Steamboy

Orjinal Eser (Manga):

Akira
Akira Club
Domu

KAYNAK:www.anime.gen.tr

İzlenimleriniz nelerdir bu filmler ve Katsuhiro Ôtomo hakkında ?
S
17 yıl
ANİME dünyasında hangi ANİME kahramanı olmak isterdiniz? NEDEN_?
Birçok anime serileri , filmleri izledik ve hayatımız üzerinde baya bi etkisi olduğunu gördük. Sizce hangi anime kahramanı olmak isterdiniz hangisi size yakın yada size uygun NEDEN?
S
17 yıl
MİYAZAKİ filmleri
bu hafta beyoglu alkazar sinemasina miyazaki filmleri geliyor. ANİME sevenler ve İlgilenenler için güzel bir hafta olabilir .

Howl's Moving Castle // Yürüyen Şato
11 temmuz çarsamba
Spirited Away // Ruhların Kaçışı
10 temmuz salı
My Neighbour Totoro // Komşum Totoro
7 temmuz cumartesi
12 temmuz perşembe
16 temmuz pazartesi
Kiki's Delivery Service // Küçük Cadı Kiki
8 temmuz pazar
13 temmuz cuma
15 temmuz pazar
17 temmuz salı
Nausicaä of the Valley of the Winds // Rüzgarlı Vadi
14 temmuz cumartesi
18 temmuz carşamba
Castle in the Sky // Gökteki Kale
9 temmuz pazartesi
19 temmuz perşembe



favorim derseniz spirited away muhteşem diyebilirim.
S
17 yıl
**Arkadaslar SORUNUMU bilen yazsın PLS!
Arkadaslar bnm pc bilgisayar bi kac saat açık kaldıktan sonra kapatmak istedigimde baslat a bastıgımda anda bilgisayar kitleniyor.Mecburen elle kapamak zorunda kalıyorum .Bu konuda bilgi verebilecek kimse var mı? Neden bilgisayar ı baslat tan kapamak istediğimde sistem kitleniyor.
S
17 yıl
ACİL YARDIM/bilgilendirilmeye ihtiyacım var!!!
ARKADAŞLAR benim pc de intener explorer da herhangi bi internet sayfasına girdigimde bazen hata verio hata gonderme raporu cıkıyor ve hata gonderme deyip kapadıgımda bi daha internet sayfası acamıyorum hep aynı hatayı veriyor.BU sorun ayrıca hem msn messenger da da oluyor hemde bazen baska programlarda bilgisayarı reslemedikce açılmıyor .Son olarak hatadan sonra baslattan reslemek için tıkladıgımda kitleniyor bazen . BU sorun hakkında bilgi verebilecek olan var mı ? anlatabildiysem.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.