D

Yüzbaşı
30 Mart 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
61 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
D
6 yıl
MSI B450 GAMING PLUS\u0027lı sistem için en uygun RAM önerisi
arkadaşlar, indidirime giren donanımdan orta halli bir sistem topladım, henüz biraraya getirmedim. elimdeki parçaların listesi şu şekilde;
1-AMD Ryzen ™ 3 1200 3.1GHz (Turbo 3.4GHz) 8MB AM4 İşlemci
2-HP EX900 M.2 500GB PCIe 3.0 X4 Nvme 3D TLC NAND Internal Solid State Drive (SSD)
3-MSI B450 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(O.C.) USB3.1 Anakart
4-ASUS RX570 EXPEDITION OC 4GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
5-FSP Hyper K 500 500W 80+ EU kutusuz Güç kaynağı
6-Sharkoon TG4 RGB USB 3.0 4x120mm Fanlı Temperli Cam Mid Tower Gaming Kasa

eskiden 1-2 sitem toplamışlığım var ama 10 yıldır bu işlere uzak kaldım.
öncelikle sorum: sistem bu haliyle birbiri ile uyumlu mu? değilde uyumlu hale getirmek için öneriniz ne olur?
Bu anakart ile en verimli çalışacak ram marka ve modeli ne olur? 4 kanallı ram yuvası var, ram dual mi olacak, single mi olmalı? frekansı 3000 mi 3200 mi?
cevaplar için teşekkürler
D
7 yıl
TTEC 12V 7ah kuru bakımsız akü 67 tl N11 solar elektronik rezaleti !!
Arkadaşlar dün bir dolandırıcılık konusu açmıştım (https://forum.donanimhaber.com/philips-kahvedan-ikili-turk-kahve-makinesi-119-tl-dolandiricilik-olayi--135831027#135831327 ).
Bugün yakamı henüz sıyıramadığım başka bir sahtekarlık olayı anlatacağım. Aküsü bozulan UPS için N11'de mağazası bulunan Solar elektronik'ten 09 ekimde TTEC marka 12V 7ah kuru bakımsız akü sipariş ettim. Fiyatı 77 tl idi, 10 tl'lik kuponla kargo ücretsiz 67 tl'ye gelecekti. 9 ekimde siparişi geçtikten sonra baktım kargo tarihi 6 kasım görünüyor. Neredeyse bir ay, aradım N11'i dediler ki; mağaza kargo teslim tarihine karısamiyoruz efendim, dedim kargo teslim tarihi 6 ay ya da 2 yıl sonra deseler oturup bekliyecek miyiz? bir şey yapamiyoruz bıdı bıdı.... Aradan 3 hafta geçti mağazadan Nuri diye bir zat aradı, dedi ki: bu ürünü temin edemiyeceğiz sanırım, siz bu siparişi iptal edin en iyisi. Ben tamam deyip kapattım. bu ben iptali unuttum, tam iptal için hesabıma bakarken bir kaç gün sonra mağaza satışı onaylayıp ürünü kargolayınca şaşırdım.
Kargodan gele gele markasız, faturasız kullanılmış bozuk bir akü geldi. Aradım adamı dedi ki: biz ürünü iptal edin dedik te, mağaza puanı kırılacakmış ta onun için size az kullanılmış (!) bir akü yolladık. Siz ister kullanın, ister iade edin dedi. Ben akünün voltaj değerlerini kontrol edip işime yaramayacağıma kanaat getirince. İptal için iadeye yolladım. Mağaza henüz ürün eline varmadan iadeyi reddetti.(red sebebi; ürün elimize ulaşmadı, mevzuata güre iadesi kabul edilmeyen ürün). N11'i aradım dediler ürün ellerine ulaşmamış, bir daha iade talebi oluşturun. Dün tekrar iate talebi oluşturup kargo bilgilerini yeniden girmiştim. Bu sabah iade mağaza talebimi "mevzuata güre iadesi kabul edilmeyen ürün" diyerek iadeyi tekrar red etmiş.
Bugün n11 ve mağaza ile görüştükten sonra akıbetimi yazarım.
Adamlar N11 koruması altında resmen dolandırıcılık yapıyor, N11 de arka çıkıyor bu soysuzlara. Ve biz bir şey yapamiyoruz...

Önerisi olan var mı?
D
7 yıl
Philips 55PUS6262 / Philips 50PUS7303 ?
Philips 55PUS6262 3100 tl
Philips 50PUS7303 3500 tl

yukarıdaki modeller bugün için HB'da ekstra indirimli, arkadaşıma hediye olarak alacağım. Arkadaşımın dijital platformlarda film-maç-dizi seyretmek dışında TV ile işi yok. yukarıdaki modelleri tavsiye eder misiniz?
Bu modellerin herhangi kronik bir sorunu var mıdır?
3000-3500 bandında tavsiye ebileceğiniz başka alternatif 55inç LED Tv varsa, deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
https://www.hepsiburada.com/philips-50pus7303-12-50-126-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000BDNK3?magaza=Hepsiburada
https://www.hepsiburada.com/philips-55pus6262-55-140-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV000006IMRG?magaza=Hepsiburada
D
7 yıl
SHARP SJ-XE700M-SL BUZDOLABI GG Anında indirim ile 1795 tl
Geçenlerde aynı buzdolabı 2329'a satılmıştı sanırım. Bu dolap neden bu kadar ucuz? eski teknoloji olduğu için mi acaba.
benim ihtiyacım vardı bir tane aldım. Sharp T-SJ-XE700M/SL modelinden ne farkı var anlayamadım. Sharp T-SJ-XE700M/SL modeli 3449'a satılıyor.
https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/sharp-sj-xe700m-sl-buzdolabi-336579201 1899 tl
https://www.teknosa.com/urunler/115019183/sharp-t-sj-xe700msl-578-lt-a-gri-buzdolabi?gclid=CjwKCAjwypjVBRANEiwAJAxlIm7KpFkz1Tb6jVA8CWpScw6-onZyRq_dAW_kvtEyEpd27ws3Gdj9RBoCPusQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds 3449 tl
D
13 yıl
hangi arabami satayim? ASTRA/PASSAT VARIANT
nakit para SIKISIKLIGI dolayisi ile araclardan birini elden cikartacagim.

1-astra classic III HB 1,3 CDTI easytronic+konfor paket, 2011 model, 10.000 km'de (yaklasik fiyat 37-40 bin arasi)
2-passat variant 1.4 TSI comfortline 2011 model, 15.000 km'de (yaklasik fiyat 50-55 bin arasi)

ozellikleri itibari ile astra rahat satilir, passatin variant olmasi handikap. bir ve bes yasinda 2 cocuk var o acidan variant cok konforlu biraz yakiyor ama cussesine gore normal. varianttan inip astraya binince attan inip esege binmis gibi hissediyorum. cocuklardan ve konforundan dolayi varianti satasim gelmiyor.
D
13 yıl
Kafede kullanilmak uzere buzdolabi tavsiyesi
herkese merhaba, beyaz esya forum alt basliginda basta "candogan62" olmak uzere, beyaz esya ile ilgili degerli paylasimlarinizi takip ediyorum.
mersinde yeni bir kahve ve kitabevi actik. mersin bilindigi uzere yazin yuksek nem orani nedeniyle haddinden fazla sicak, bunaltici ve bogucu geciyor. buzdolabi seciminde mevsimsel durumlarin etkili olacagini dusunerek bu mersin ve nem orani vurgusu yapmak istedim.
-butcemiz 1000 ile 1500 tl arasinda. mumkunse taksit ile alacagiz.
-marka takintimiz yok ama marka kalite ve dayaniklilikla ilintili oldugu icin hala bazi on yargilarimiz var.
-genis hacimli bir dolap lazim 500lt civarinda.
-fazla enerji tuketmesin (A/A+/A++)
-dondurucu bolmesi genis olmali (100-150lt arasi)
-statik/lowfrost/nofrost secimi konusunda bir bilgim yok. (statik/lowfrost kullanabilirmiyiz?)

bu liste isiginda "candogan62"nin de incelemesini yaptigi "BOSCH KGE58AW30N" bize uygunmudur?. mersindeki yuksek nemlilik nedeniyle herhangi bir sorun yasarmiyiz?
cevap ve yardimlar icin simdiden tesekkurler

edit: imla-duzeltme
D
13 yıl
2011 passat variant 1,4 tsi comfortline
makyajsiz kasa, sigara icilmemis, kazasi-boyası-degiseni yok, garantisi devam ediyor. istedigim fiyat 58000 tl.
fotolar yakinda gelecek.
D
14 yıl
PiMag Nikken su aritma kullanan var mı?
nikken'in pimag su sistemini kullanan varsa deneyimlerini aktarabilir mi?
D
14 yıl
jetta icin siradayken passat variant aldim...
bir kac haftadir jetta tdi dsg highline icin kapora verip belemeye gecmistim. ocakta teslim edilecek ilk parti jettalar bittigi icin mecburen subat teslim ikinci parti jettalari bekliyordum. bugun vw bayini ne var ne yok diye aradim, bir yandan da 60.000 tl ye jetta almak icime sinmiyordu. seytan durttu mu ne oldu bilmiyorum; vw bayisine dedim ki: elinizde variant falan yok mu dedim. elimde 2010 model 1.4 tsi comfortline variant var bu ay fatura kesilirse 52.000'e birakacagim dedi. ben de tdi dsg ariyorum ama variant olunca butcemi asiyor dedim. neyse velhasil telefonu kapattigimda tsi ve dsg'den feragat edip passat variant almis oldum. iyimi yaptim kotumu yaptim bilmiyorum ama...ikinci bebek yolda ; arka koltukta iki cocuk koltugu ve bagajda bebek arabasi ile gezecegim icin guzel oldu.
D
14 yıl
boyle bir netbook varmi?
--HDMI cikisi olacak
--USB 3.0
--BT 3.0
--12-13 inc ekran olacak
--ekran karti iyi olacak (mesela ion2), mumkunse 1080p 'lik filmleri oynatsin.
--sarji full kullanimda enaz 5 saat gitmeli (kasarak 10 saat)
--3G sart degil

bu kriterlerin cogunu karsilayan (usb3.0-bt3.0 haric) benim bildigim asus 1215n ve HP Pavilion DM1 1010st.... bunlar disinda lan ya da yakinda gelecek netbook modeli varmidir acaba.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.