O

Onbaşı
07 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
10 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
O
8 yıl
HP23xi IPS led Monitör rezaleti
Arkadaşlar Merhaba,

HP23xi IPS led monitörün ne rezalet bir monitör olduğu ve HP'nin de ürünlerinin arkasında durmayan ne kadar kaypak bir firma olduğu konusunda sizi bilgilendirme amaçlı bu konuyu açıyorum.

Adı geçen firmadan sanırım 2014 yılında adı geçen monitörü satın aldım. Güzel güzel kullanırken bir süre sonra ekran sebepsiz bir şekilde kararmaya başladı (Bu kararmalar ne hikmetse garanti süresi bitmeye yakın başladı). Ekranını gücünü kesip tekrar takmadan kendine gelmiyordu. Başta pek önemsemedim fakat daha sonra her yarım saatte ekran kararmaya başladı. Bu sorunu yaşayan başka var mı diye araştırdığımda yurt dışında HP Support forumlarında aynı sorundan bir sürü kişinin muzdarip olduğunu farkettim. HP Desteğin sunduğu çözüm "Ekranın takılı olduğundan emin olun" şeklinde mükemmel bir öneriydi. ondan sonraki mesajlara cevap bile vermedi. Linkini aşağıda paylaşıyorum.
Hp Support

Bunun üzerine HP Türkiye ile irtibata geçtim. Onlar da güç tuşuna 20 saniye basıp tekrar denememi söyledi. Sonra monitörü kargo ile İstanbul'a göndermemi ve 100 lira arıza tespit ücretinini de unutmamamı tembihlediler. Tabi ki göndermedim ürünü.

Forumda monitör ile iligili sorunu olan var mı diye baktığımda başka bir kullanıcın da aynı sorunu yaşadığını gördüm. Hem de toplu olarak (28 tane) aldığı bütün monitörlerde. https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=105689411

Tavsiyem monitörünüzü 2 yıllığına alıyorsanız HP alabilirsiniz. Yoksa kesinlikle HPden uzak durun.

Selam ve Saygılarımla
O
15 yıl
2 hp 1 toshiba arasından tavsiyeniz hangisi?
O
17 yıl
ekran kartı ve cpu konusunda öneri verir misiniz?
herkese merhaba. Yeni bir sistem topluyorum. Birkaç parçayı kendi kafama göre aldım. iyimi yaptım kötümü bilemiyorum:( danışmak istediğim iki parça war.

ekran kartı ve cpu. bu ikisini alırken nasıl bir strateji izlemeliyim. ekran kartını yuksek tutup ıslemciden mi kısmam lazım ya da fiyat indirimi falan olcak diyorlar. onları bekleyıp ona gore mı karar werım.

dıger baslıklardan okudugum kadarıyla ekran kartı piyasası bu aralar dalgalı bi dönem yaşıyor gibi ya. Allah sonumuzu hayır etsin.

benim acıkcası fıkrım 8800 320 mb almaktan yana gibi ama size de danışayım dedım. simdiden teekkürler.

aldığım parçalar ise şunlar;

Anakart: GB p35c DS3r
Ram: team 2*1 gb ddr2 800
power: seasonic m12 500w

bütçe sınırı koymak istemedim. ama çok uçuk olmasın tabi ki de. (uçuk = 800 900 ytl ) 600 700 cıvarı olabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.