A

Teğmen
07 Haziran 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
30 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
11 yıl
Harddiskten Silinen Fotoğrafları Geri Getiremiyorum | JPEG ve RAW (TIF)
Merhaba Arkadaşlar,

Ben fotoğrafçıyım hardiskime bulaşan bir virüs sonucu harddisk aşağıdaki imajdaki gibi oldu. (Normalde harddiskin içini görmem gerekende harddisk adı ile aynı bir kısayol görünüyor.) Okuldaki birçok USB ve bilgisayara bulaşmış aynı virüs ama benim sıkıntımı yaşayana rastlamadım henüz. Normalde görünmeyen birkaç klasörü ve trash klasörünü sildim aptal gibi. Sildiğim klasörlerden biri baktım büyük boyutlu hemen durdurdum silme işlemini. Sonra açtığımda herşey duruyor fakat fotoğraf arşivimin olduğu klasör bomboştu! File Recovery ile geri getirmeyi denedim fakat başarılı olamadım. Bir sürü JPEG bulmuş ama geri getirince açılmıyor bozuk dosya olarak görüyor. Bu konuda yardımcı olabilecek kimse var mı? Bahsettiğim arşiv benim için çok önemli ve büyük kısmının yedeği yok. Yüz GB' dan fazla fotoğraf vardı.

Forum konularını araştırdım ama tam olarak sorunuma çözüm olacak güncel bir konu göremediğimi belirtmek isterim peşinen.

Teşekkürler...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
A
12 yıl
Muayene dönemi rapor alarak askerliği ertelemek! Acil!!!
Arkadaşlar Merhaba,

Ben devlet memuru olarak çalışıyorum. 2010 yılında marmarada lisansımı tamamladım ve 2011 yılında gecikmeli olarak muayeneye gittim (gecikmeden dolayı 100 TL ceza verildi) celp dönemi olarakta 2012 Aralık olarak belirlendi. Ancak benim durumum şu anda askere gitmeye müsait değil bu yüzden yüksek lisans yapmayı düşündüm ama istediğim yeri kazanamadım. Özel bir okul buldum tezssiz olarak yapabilirm ama 4500 TL ödemem gerekiyor ki bu da beni zorlayacak bir miktar şu anda. Bu arada ikinci lisansımı kazandım Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde.

Sorum:

Ben bu celp döneminde rapor alarak askerlik süremi biraz daha uzatmayı düşünüyorum. Bu aralıkta alacağım rapor ile ne kadar süre uzatmış olacağım bir daha ki raporu ne zaman almalıyım?

Raporu aldıktan sonra tecilli mi görünüyoruz hala yoksa mazeretli mi? Tecil belgesi isteyen yerlerde mazeretli olmak sorun arz ediyor mu?

Gelecek Haziran - Temmuz aylarında istediğim bölümde tezli yüksek lisans yapmayı düşünüyorum bu durumum alacağım mazeretlidir belgesi sorun olur mu? Askeriye yapacağım yüksek lisans ile askerliği uzatmamı yine kabul ediyor mu?

Bunlar şu an benim için şu an çok önemli bilgiler cevaplarınızı bekliyorum.

NOT: 1.5 senedir raporla askerliğini uzatan 35 yaşında bir arkadaşımla konuştum. Sorun yaşamamış ama tecil belgesi hiç lazım olmamış veya yüksek lisansa niyetlenmemiş, bu yüzden sorduklarıma yanıt alamadım ondan. Tavsiyesi ise rapor alacağım tarihleri şubeden birinden iyice öğrenmem yönünde, zira değişiklikler olabiliyormuş. Bu aralık döneminde ise 29 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında rapor almak gerekliymiş.

Teşekkür ederim...
A
12 yıl
ARALIK 2012 CELP TARİHİM AMA GİTMEK İSTEMİYORUM!
Arkadaşlar Merhaba,

Ben Marmara' dan 2010 yılında mezun oldum. Bu sene geç kalmış olarak muayene işlemlerimi yaptım ve bundan dolayı 100 TL ceza aldım. Sonuç itibari ile tecil tarihim belli oldu ve Aralık 2012 son dediler bana. İstediğim bölümün yüksek lisansını kazanamayınca işler tersine döndü. (Birde Fotoğrafçılık için sınavlara girdim tekrar lisans okuyacağım ki oda bugün belli olacak.) Özel bir üniversite ile İstanbul Üniversitesinin ortak düzenlediği yüksek lisans programını bulduk en uygun ücretli olarak. 4500 TL /15 şeklinde ayarladık gibi. Ancak ben istediğim bölümde yüksek lisans yapmak istiyorum onun başvuruları da seneye haziran ayında olacak.

Sorum şu ki,

Ben muayene dönemlerinde rapor alarak her 3 ayda bir toplam 4 raporla bi süre daha idare edebilir miyim? oldu ki idare ettim, yüksek lisans başvurusunu yapabilir miyim kazanırsam okuyabilir miyim? Aksi takdirde 4500 TL' me kıyıp askerliğimi erteleyeceğim.
A
12 yıl
BIOS ÇÖKTÜ! HARD DİSKİ KAZIDIM. FORMAT ATAMIYORUM. ACİL!!!
Merhaba arkadaşlar,

Şöyle bir sorunum var: Bilgisayara bir format atayım dedim. Format atmadan öncede şu harddisci komple kazıyım temizliyim dedim. PARAGON DİSK WİPER PROFESSİONAL CD sini taktım ve silmeye başladım. Tam o sırada yedekleri aldığım HDD ' nin takılı olduğunu gördüm ve onu siliyorum sanıp panikledim (Daha önce böyle bir hata yapmıştım.) hemen USB' yi çektim ve HDD' yi çıkardım. Sonrada o heyecanla ki normalde soğuk kanlıyımdır aslında (Fotoğrafçıyıım, arşivi sildim zannedince adrenalin pompalandı sanırım kalbe.) programı işlemi yaparken kapattım bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açılıyor EXPER yazısı çıkıyor ama F2 ya da F12 tuşlarına basınca işlem yapar gibi yazılar değişiyor fakat işlemi yapmıyor.

Hali ile ne Boot Manager ne de BIOS açılmıyor. Hal böyle olunca da hiç bir işlem yapamıyorum CD' yi gösteremediğim için. Bu yediğim halttan nasıl kurtulurum? Haftasonu bir çekim yapıcam acil bilgisayar lazım, lütfen yardımınızı esirgemeyin.

Yeniden BIOS kuracağım sanırım di mi?

Teşekkürler şimdiden.
A
13 yıl
Wİndows 7 HelpAne.exe sorunu! Windows Yardım ve Destek Merkezi açılıyor kendi kendine!!! Yardım!
Merhaba,

Windows 7 Ultimate işletim sistemi kullanıyorum, bilgisayarım Exper Karizma NR81B. Bilgisayarımı sorunsuz kullanıyordum ve aniden bu lanet hata ya da virüs ile karşılaştım. Bir sürü virüs programı kullandım. Bu virüs girdiğinde Windows Essential ve NOD32 çalışır vaziyetteydi. Daha sonrasında ise tonlarca programla taradım ama hiç bir sonuca ulaşamadım. Ardından daha fazla dayanamayıp format attım bir haftadır rahattım; ama lanet şey yine başladı.

Hata ise şöyle,

1- Aniden Windwos Yardım ve Destek Merkezi açılıyor ekrana. Sen kapadıkça o açılıyor başka yere tıklamana da engel oluyo devamlı açıldığı için ön sayfada oluyor.
2- Firefox veya Opera kendiliğinden açılıyor ve sonsuz sayıda yardım sayfası açmaya başlıyor.

Acaba bu bir virüs mü? Donanımsal bir sorun mu? Mesela F1 tuşu ile alakalı olabilir mi? Acil yardımınızı bekliyorum lütfen. Lanet windowsu silip becerebilirsem mac os kuramayı düşünüyorum artık.

Teşekkürler.
A
14 yıl
EXPER KARİZMA NR81B KULLANICILARI
Merhaba,

Arkadaşlar bilgisayarlarımızla ilgili paylaşımları buradan yaparsak bilgisayarlarımızı daha verimli kullanır, sorunları daha çabuk halledebiliriz sanırım.

Herkesin bilgisayarı hayırlı olsun. .)
A
17 yıl
##### BMW 1.16i almaya karar verdim ama!.. #####
Başlıktayı arabayı almaya karar verdim sonunda.yıllardır ağzımın suyu akan kompackt bi araba idi sonunda Allah cc izin verirse kavuşacağım :) yalnız bmwni resmi sitesinde vs donanınları ile ayrıntılı bilgi bulanıyorum.opsiyonları nedir standart donanımı nedir,opsiyon fiyatları nedir bunları bulamadım bana yardımcı olacak birileri var mı acaba?
A
17 yıl
BMW 1.16i almayı düşünüyorum? (60 milyar bütçe)
çok uzun zamandan beri hayalini kurduğum tasarımına bayıldığım bir BMW modeli olan bu arabayı alabilecek bütçem var artık.bu araç hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum.küçük arabaları seviyorum dolayısı ile diğer BMWler pek bana göre değiller.hem bütçede bu kadar zaten.bu aracı mümkün mertepe donanımlısını alacağım inşallah.5 kapılısını almayı düşünüyorum.tek kapı araçlar bana göre değil.

genç biriyim(23) ve ilk arabam olacak.o yüzden biraz heyacanlıyım çok hakim olduğum konularda değil.hız tutkunu değilim bu motor seçeneği bana yetecektir.benim için donanım biraz daha ağır basıyor.

düzeltme:adı üstünde düzelttim işte :)
A
17 yıl
HONDA CİVİC SEDAN HYBRİD HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR?KULLANANLAR VAR MI?
Merhaba,
ben honda civic sedan almaya karar verdim gibi ancak hybrid motorun hem çevreci yapısı hemde yakıt tasarrufu çok hoşuma gittiği için bunu düşünüyorum.kullananların görüşleri çok önemli bu konuda.yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
A
17 yıl
--konu kapanmıştır.sorunum halloldu--üst konudan inelim.
"başlıktaki paraya ne alabilirim tavsiyelerinizi bekliyorum...

dizel olması,az yakması,çok büyük olmaması,4-5 kapı olmasını istiyorum...spor düşünmüyorum yani :)

full donanım 207 düşünüyorum ama daha iyi biralternatif olursa incelemek istiyorum.yardıma ihtiyacım var.

sağolun...
"------------>ilk mesajım buydu.

şimdiki ise bu--------->

tercihlerimi daraltmam ve bütçemde genişleme olması hasebiyle seçenekler çok çok değişti.dalga mı geçiyorsun vs yorumlar gelebiliyor lütfen yanlış düşünmeyin.burda kimseyi kızdırmayacak kırmayacak şekilde bişeyler öğrenmeye çalışıyorum.

dizel düşünüyordum ama benzinli olabilir.fakat dizel yine birinci tercihimdir.küçük olması konusunda kararlıyım çok büyük arabaları sevmiyorum.çok farklı bir durum vs olmadığı sürece tek kapı vs düşünmüyorum.

honda civic sedan alıp biraz modifiye edip kullanmayı düşünüyordum.ama bütçemdeki genişleme beni bundan uzaklaştırıyor artık.eskiden beri tasarımına aşık olduğum daha sağlam bir markaya yöneliyorum ve tercihimin bmw 1.16i dizel olabileceğini(ihtimal yüksek) belirtmek istiyorum.aklım herzaman hondada kalacaktır ama bmwnin içindende ona çok fazla özeneceğimi sanmıyorum.

saygılar...

Düzeltme:ikinci bölüm eklendi işte :)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.