PATLATILAN BALON: 0
BALONLARI KAPAT
C

Binbaşı
27 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
349 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
C
2 yıl
USB TYPE-C HUB Kopyalama Problemi
Merhaba arkadaşlar aşağıdaki linkteki type-c hub sahibim ancak şöyle bir problemim var. 2 tane harici usb hdd bağladığım zaman bu cihaza harici usb hdd lerden bir birlerine kopyalama yapamıyorum. Yani 30 saniye kopyalama yapıyor sonra duruyor bir 30 saniye bekledikten sonra tekrar kopyalama başlıyor.

Harici hdd lerden bir tanesini direk laptop usb bağladım şuan problemsiz kopyalama yapabiliyorum. İnternette baya bir araştırdım ancak böyle bir sorunla karşılaşan pek görmedim. Kullandığım cihazda herhangi bir problem olduğunu düşünmüyorum. Tek tek usb bağlantılarını denedim problemsiz çalışıyor.

Acaba type-c hub bu kadar yükü kaldıramıyor mu? (Toplam kopyalamaya çalıştığım dosya boyutu 8TB yakın) veya hublar da böyle bir kopyalama yapılamıyor mu? Bilgi verirseniz çok sevinirim.

https://www.amazon.com.tr/Baseus-Working-Station16in1-Fonksiyonlu-Adapt%C3%B6r/dp/B00KX0C1V8
C
3 yıl
Türk Telekom 400 Metre Fiber maliyeti
Merhaba arkadaşlar. Türk telekom 400 metre mesafedeki ankastre kutuyu fiber olarak revize edecek. Tabi adsl olan internetim vdsl olacak sanırım ama mesafeden dolayı 35 mb yukarısını alacağımı zannetmiyorum. Telekom ile görüştüm kutudan direk evin içine 400 metre için maliyeti karşılarsanız direkten yani yeri kazmadan kablo çekebiliriz dediler. Daha kutu fibere çevrilmediği için maliyeti hesaplatamadım. Sizce 400 metre direkten çekilecek bir fiber kablo alt yapısı için maliyet ne olur?
C
3 yıl
Monitör tavsiyesi hk.
Arkadaşlar aşağıdaki 2 monitör arasında kaldım. Panelden anlayan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Msi indirimde güzel gibi duruyor. Asus ise arkadaş satıyor 2 el.

https://www.epey.com/monitor/karsilastir/193892-616055/asus-rog-strix-xg32vqr_msi-optix-g32cq4?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber/
C
4 yıl
Sıfır Monitörden Kıl Çıktı :)) Fikir Danışma.
Arkadaşlar 10 gün önce media markt'dan ASUS VG249Q 23.8' aldım. Bu hafta sonu kurulumunu yapıp ölü piksel testi yaparken ekran sol altında anlam veremediğim bir şey çıktı. Büyük ihtimalle kıla benziyor. Ekranın o bölümünde herhangi bir çizik vs.. yok. Ölü piksele benzemiyor yakın çekimde pikseller yanıyor herhangi bir problem yok.

Size sormak istediğim bu monitörü iade edip sıfırı ile değişim yapabilir miyim? Sonuçta bu monitör servise gidecek ve tamir görecek ancak ben sıfır monitörde böyle bir saçmalık olduğu için bire bir değişimini istiyorum. Sıfır monitör servise gidip tamir görmesini kimse istemez sonuçta?

Görüşleriniz nedir nasıl bir yol izlemeliyim?

Not : resimde görülen şey her renkte belli olmakta.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
C
4 yıl
ASUS VG249Q 23.8\" Media Markt 1.563 TL
C
4 yıl
HP 15S-FQ2045NT Intel Core i3 1115G4
GG'de indirim çok iyi ihtiyacı olan değerlendirebilir. 3.729,00 TL (Sepette 3.685,05 TL geliyor) + 480 TL para iadesi

https://www.gittigidiyor.com/dizustu-laptop-notebook-bilgisayar/hp-15s-fq2045nt-2n2n8ea_spp_895497?id=660497944&utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.75.6

(Panel ips full hd 1920*1080)
C
4 yıl
3D Çizim için 1650 mi 5600m mi?
Merhaba arkadaşlar solidworks ve autocad için 1650 refresh ddr6 bellekli olan model mi yoksa 5600m mi? Sizce hangisi daha fazla iş görür 5600m donanım olarak çok önde oyunlarda vs.. ama çizim konusunda nasıldır bilemiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımcı olursa sevinirim.

Ayrıca 5600m driver konularında sıkıntı yaşar mıyız? Malum amd ekran kartı laptoplarda driver sorunu meşhurdur.

2 laptoptan birisini almaya niyetliyim.
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-1-1/
https://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-g515-amd-ryzen-5-4600h-8gb-512gb-ssd-windows-10-home-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000VZ7N0
C
4 yıl
Intelde Yaşanan Büyük Hack Olayı
Intel'in mühendislik dosyalarını içerdiği söylenen 20GB'lık bir dosya klasörü, internete sızdı.

Tom's Hardware'in raporuna göre sızan bilgiler, Intel'den bu senenin başlarında çalındı. Sızıntının sorumlusu olan kişi, sızdırdığı bilgilerin daha önce yayınlanmadığını ve gizli olarak sınıflandırıldığını söylüyor. Paylaşılan şifreli .zip dosyalarına "Intel123" veya "intel123" gibi parolalarla ulaşılabiliyor. Bu parolalar, Intel tarafından belirlenmiş olabilir.


Intel, sızıntının "Intel Kaynak ve Tasarım Merkezi'nden gelmiş olabileceğini" söylüyor. Firma burada müşterilerinin, ortaklarının ve şirket içerisine erişim izni olan diğer dış tarafların bilgilerini tutuyor.

Sızıntı içerisindeki başlıklar arasında şunlar bulunuyor:

Intel ME Bringup guides + (flash) tooling + samples for various platforms
Kabylake (Purley Platform) BIOS Reference Code and Sample Code + Initialization code (some of it as exported git repos with full history)
Intel CEFDK (Consumer Electronics Firmware Development Kit (Bootloader stuff)) SOURCES
Silicon / FSP source code packages for various platforms
Various Intel Development and Debugging Tools
Simics Simulation for Rocket Lake S and potentially other platforms
Various roadmaps and other documents
Binaries for Camera drivers Intel made for SpaceX

Schematics, Docs, Tools + Firmware for the unreleased Tiger Lake platform
(very horrible) Kabylake FDK training videos
Intel Trace Hub + decoder files for various Intel ME versions
Elkhart Lake Silicon Reference and Platform Sample Code
Some Verilog stuff for various Xeon Platforms, unsure what it is exactly.
Debug BIOS/TXE builds for various Platforms
Bootguard SDK (encrypted zip)
Intel Snowridge / Snowfish Process Simulator ADK
Various schematics
Intel Marketing Material Templates (InDesign)



Klasörde Intel kaynak kodlarına ilişkin bazı "arka kapıların" da bulunabileceği söyleniyor. Sızan klasör gerçekten bu tür bilgiler içeriyorsa, Intel için 2020'nin geri kalanı zor geçecek demektir.

Alıntıdır.
C
5 yıl
MSİ X470 Gaming Plus 4 Kanal Ram Hızı Sorunu?
Merhaba arkadaşlar anakartı 8+8 çift kanal 3200 mhz de sorunsuz şekilde kullanıyordum. Ancak ram ihtiyacım olduğu için 4 kanal olarak yükseltmeye karar verdim. 8+8 aynı ramlerden aldım. Lakin şöyle bir problem var anakart sitesinde 4 kanal kullanıldığı zaman max 2666 mhz hızı destekliyor. Ancak 2666 mhz yapsamda windows kullanırken programları açıp kaparken anlamsız kasmalar mevcut sistemi tıkayan bir şey var sanki. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı? Ne yapmam gerekli?

Not : Hızı 2666 mhzden yukarı çekince mavi ekran alıyorum. Herhangi bir şekilde 2666 mhzden yukarı çıkamıyorum.

Anakart ram destek hızları :https://tr.msi.com/Motherboard/support/X470-GAMING-PLUS#support-mem-14
C
6 yıl
4 ve 8 Yarıyıldan Kalan Ders Hk.
Merhaba arkadaşlar,

ÇEKO son sınıfdayım. 4. yarıyıldan 1 tane kalan dersim var. Şimdi sorulara baktım 1 tane de bu dönemden yani 8. yarıyıldan da dersim kalıyor. AOF'de 4 yarıyıldan kalan dersleri 8. yarıyıl dersleri ile alamazsınız diye ibare var.

Yani şimdi 2 ders için okul 2 sene uzayacak mı?
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.