F

Çavuş
24 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
9 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
16 yıl
bad sector
uzun zamandır pc yi açarken f1 e basmam gerektiği mesajı alıyorum, pc de bad sector problemi varmış sanırım..olayı biraz araştırdım, norton disk doctor ya da hdd regenerator den bahseden var, asla çözülemez yazılımla diyen var..bi el atın çözelim şu işi..
F
19 yıl
NOKİA e50 yüzünden hayatı kararacakmış
Haberi aynen veriyorum:

Nokia'nın E 50 kullananlar yandı!

Nokia'nın E 50 modelini kullananların başına gelmedik kalmadı. Üretim hatası bu telefonların öyle bir özelliği varki....


Selçuk Tanrısever, gelen aramalarda hoparlör otomatik olarak açıldığı için 500 bin YTL kaybederken eşiyle de boşanmanın eşiğine geldiğini söyledi. İzmirli bir işadamı da 2 milyon dolar kaybetti.

"Nokia'nın E 50 model cep telefonu hayatımı altüst etti. Hem 20 yıllık müşterimi kaybettim. Hem de eşimle boşanmanın eşiğinden döndüm." Bu sözler Adana'nın önde gelen işadamlarından Güney ve Güneydoğu Genç İşadamları Federasyonu Başkanı (GİAF) Selçuk Tanrısever'e ait.

Nokia'nın işadamlarına yönelik ürettiği E 50 serisi, kullanıcılarının kâbusu oldu. Teknik bir arıza içeren telefonlarda, gelen aramalar yanıtlandığında otomatik olarak hoparlör açılıyor ve kilitleniyor. Karşı tarafın sesini bir anda tüm çevrenizdekiler duymaya başlıyor. Telefonu ancak bataryasını çıkartarak kapatabiliyorsunuz.

Nokia E 50 yüzünden başı ağrıyan tek işadamı Tanrısever değil. İsminin açıklanmasını istemeyen İzmirli bir işadamı da yılda 2 milyon dolar mal satacağı müşterisini Nokia E 50 yüzünden kaybetti. Sorunun birçok kişiyi mağdur ettiğini duyan Tanrısever, başkanı olduğu GİAF üyeleriyle irtibata geçip mağdurları tespit ediyor. Tanrısever, 550 üyesi olan federasyondan en az 10'a yakın mağdur çıktığını söylüyor.

Nokia, 2006'da "For Business E 50" ismini verdiği cep telefonlarını işadamlarına yönelik olarak piyasaya sürdü. Gelişmiş ajanda sistemi, yüksek çözünürlükte fotoğraf ve internet kullanımını kolaylaştıran özelliklere sahip E 50, kısa sürede birçok işadamının cebine girmeyi başardı. Ancak bu telefon işadamların kâbusu oldu. Kiminin evliliği tehlikeye girdi, kimi ise milyonlarca YTL zarara uğradı.

'Müşterim hakaretleri duydu'

Çünkü telefon, bugüne kadar görülmemiş bir teknik arıza içeriyor. Gelen aramaların yüzde 30'unda yanıtla tuşuna bastığınızda telefon hoparlör sistemine geçiyor. Karşı tarafın sesi bir anda herkes tarafından duyulmaya başlıyor. Telefon aynı anda kilitlendiği için de tuşa basıp aramayı sonlandırmak mümkün değil. Tek çözüm bataryayı çıkarmak. Tabii bataryayı çıkarana kadar karşı tarafın tüm konuşmaları etrafta duyuluyor. Nokia'ya maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlanan GİAF Başkanı Selçuk Tanrısever, telefonu yaklaşık 1 yıl önce aldığını söylüyor. "İşadamlarına hitap ettiği için bu telefonu aldım" diyen Tanrısever, başına gelenleri şöyle anlatıyor: "Telefonun sık sık ekranı kilitleniyordu. İlk başlarda pek önemsemedim.

Daha sonra yaklaşık 500 bin YTL'lik çekini ödemekte zorlanan bir müşterim ile yemek yiyorduk. Borcunu tam ödemek üzereyken telefonum çaldı. Arayan muhasebe müdürümdü. Telefonu açar açmaz hoparlör de açıldı. Muhasebe müdürüm durumdan habersiz, karşımda oturan müşterimin ismi de vererek 'O şerefsiz borcunu ödemiyor mu hâlâ' benzeri bir sürü şey söyledi. Telefon kilitlendiği için kapatmam imkânsız hale geldi. Hemen bataryayı çıkarmayı denedim. Tabii uzun bir süre adam kendine edilen hakaretleri duydu. Sonuçta ben paramı tahsil edemediğim gibi 20 yıllık müşterimi de kaybettim."

Nokia E 50, Tanrısever'in özel hayatında da sorunlara yol açmış. Tanrısever eşiyle yaşadığı ve boşanmanın eşinden döndüğü olayı da şöyle anlatıyor: "Eşimle tatile giderken aynı sorunu tekrar yaşadım. Arayan sigorta işlerimizi yapan bir bayandı. Yine telefon hoparlöre geçip kilitlendi. Karşıdaki bayan samimi konuşunca da eşimle aram açıldı. Telefonu geri götürdüğümde bu seride böyle bir hata söz konusu olduğu kabul edildi. Tam 6 kez telefon servise gidip geldi ama sorun değişmedi. Ben tüm bu sorunlar için maddi ve manevi tazminat hakkımı kullanacağım."

2 milyon dolar kaybetti

İsmini açıklamak istemeyen İzmirli bir işadamının başına gelenler de Tanrısever'in yaşadıklarını aratmıyor. "Bu telefon yüzünden 2 milyon dolar kaybettim" diyen işadamı da yaşadıklarını şöyle anlatıyor. "Fuar sırasında İspanyol bir şirketin Türkiye temsilcisi ile çok güzel bir anlaşma yaptık. 1 yıl boyunca yaklaşık 2 milyon dolarlık mal satacaktık. Anlaşmanın son ayrıntılarını tamamlamak için müşterimizle tekrar bir araya geldik. Tam bu sırada imzayı atıp atmadığımızı merak eden ortağım aradı ve 'Kekliği avladın mı' tarzı bir sürü söz etti. Bunu duyan müşteri direkt olarak masadan kalkarak gitti."

'Ürünü değiştiriyoruz'

Nokia Pazarlama Müdürü Çiçek Uyansoy, "Sorunu giderilemeyen Nokia E 50'leri yenisiyle değiştiriyoruz. Kullanıcılar böyle bir sorunla karşılaştığında Nokia servislerine iletsinler. Hatalı ürünlerin geri çağrılması konusunda Nokia Türkiye ofislerinin bir karar vermesi söz konusu değil. Ama bize gelen Nokia E 50 şikayetleri genele oranla çok abartılı bir rakamı ortaya koymuyor" dedi.


ALINTI:www.hurriyet.com.tr
F
19 yıl
DH\u0027nin Kaydırma Çubuğu Neden Geç Geliyor?
Cevaplarınızı bekliyorum..


Site yöneticileri bunu halledemez mi?
Artık kınaa geldi beaa....

F
19 yıl
Hurriyet\u0027ten 3 adet gold tribün bileti
"İlk etapta testimizin tamamını cevaplayıp test bitişinde onaylayarak starttaki yerinizi almış oluyorsunuz. E-posta adresinize gelecek katılım numarasını, yarışma sonlandığında kazananlara bilet teslimi öncesi sorulacağından, silmemenizi ya da muhakkak not almanızı öneririz.

İkinci etapta testi doğru cevaplayanlar arasında doğru sırada olmanız ve katılım numaranızı doğru hatırlamanız gerekiyor.


Doğru cevabı veren 1., 1000. ve 5000. yarışmacılar Gold biletleriyle ana tribünde final heyecanını yaşayacaklar."
Bu linkten üye olabilir şansınızı deneyebilirsiniz...
http://www.hurriyetoto.com/oto/otoyasam/f1_yarisma.php
10 soru soruluyor.Fakat 2.soru çok saçma.Hiçbi şık doğru deil
F
19 yıl
Bu telefonu önceden bilen sayısı 10 u geçmiyecek!!! ÇOK İDDİALIYIM....
Telefona burda bakabilirsiniz.
http://www.mobile-review.com/review/motorola-c300-en.shtml
Ben şimdiye kadar 3 kişide gördüm.....


< Resime gitmek için tıklayın >
F
19 yıl
MOBİL-1 PİT STOP OYUNU SAÇMALAMAYA BAŞLADI
Ya site açılınca top list diye bir bölüm yapmışlar içine 5 kişi koymuşlar ve ben o 5 kişi içinde varım(frenky). fakat talihliler kısmında kazanamadığım yazılmış. Şapka bile kazanamamışım.Onu oraya neden koymuşlar ki bi alfabetik sıra da değil...Annamadım gitti ...Oynayan arkiler bi bilginiz varmıııı.???
Kazandım mı kazanamadım mı
www.mobil1pitchallenge.com
F
19 yıl
//350 ytl ye ne almalıyım........//
Öncelikle selamlar...
Telefon almak istiyorum fakat karar veremiyorum...
İstediğim özellikler 2gb desteklemesi, mp3 dinlerken sesin kaliteli olması, kamera o kadar sorun değil ama olada bilir, ekranı da 240-320 olursa mükemmel olur...
Biraz araştırdım 5200 ya da 5300 uygun gibi ama karar veremiyorum 5300 350 ye alınabilir mi?Ya da sizin önereceğiniz daha güzel telefonlar varmıdır?
F
19 yıl
GNCTRKCLL sms aboneliği iptali nasıl yapılıyor???
Geçen ayın başında 50 kontör vererek gnctrkcll liler arasında kullanacağım 500sms satın aldım. Şuan bana bir mesaj geldi "önümüzdeki ay tekrar 50 kontör alınıp 500 sms verilecektir" gibi bir şeydi...Bu ay ben almak istemiyorum bu aboneliği nasıl iptal eebilirim. Turkcell in sitesinde bayağı bir dolaştım fakat iptal etmeyi bulamadım. İptal etmezsem yarın 50 kontörüm gidiyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.........
F
19 yıl
/// Symbian mı Hafıza mı ///
Nokia 6267 ile 6290 arasındaki tek fark şu ki 6290 da symbian işletim sistemi var 2 gb minisd destekliyor , 6267 java ve 4 gb destekliyor.

Şimdi soruyorum......
Fiyatları aynı olsa siz hangisini tercih ederdiniz???

Bence 6267
F
19 yıl
Nokia 6290 TÜRKİYE\u0027DE (Nokia\u0027dan beklenmeyecek fiyat)
Daha önce Türkiye ye gelmeyeceği söylenen Nokia 6290 Türkiye'ye geldi. Zeytinburnu'nda bir telefoncuda 550 ytl!...
Heralde Nokia insafa geldi...
Özellikleri açısından 5700 la nerdeyse aynı olan(hatta daha küçük) bu telefon 550 ytl ve kvk dan 2 yıl garantili
Sizce bir sorun ya da üretim hatası mı vardır telefonda, yoksa cidden Nokia merhametli davranma kararı mı aldı????
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.