D

Teğmen
23 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
39 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
D
11 yıl
klavye ile ilğili problem
problemin ne olduğunu bilmiyorum ama klavye bazen aklı esince duruyo gibi bişey oluyo yani yazıyorum yazdıklarım aşırı geç yazıyo beklemem gerekiyo ama sorun ısınma falan değil herşey normal
bilgisayarda klasör dosya aratsam falan gayet çalışıyo ama internetle ilğili herhangi bişeyde baya kilitleniyo ama nerde ne zaman yapcağı belli de olmuyo
böyle bi durum yaşayan var mı hiç yani sorun sizce ne olabilir?
Başka klavye denedim olmuyor.

win 8.1 kullanıyorum
D
12 yıl
Bilgisayarın donması
Merhaba ;

Bilgisayarım genelde oyun oynarken donuyor yani bi anda donup kalıyor ama kapanmıyor öyle kalıyor ekran kımıldamıyor ama müzik açıksa müzik devam ediyor dokunmazsam sabaha kadar öyle kalabilir,

masaüstünde normal kullanımda pek olmuyor ve sıcaklıkla hiç bir alakası yok kontrol ettim sizce neden olabilir ve tekrar resetlediğimde açılmıyor anca hard diskin kablosunu çıkarıp takınca geliyor

Ve programla kontrol ettğimde hard disk durumu iyi yazıyor ve virüs taraması yaptım sorunsuz

sizce sorun ne olabilir ?
D
12 yıl
Ram mhz problemli.
Sistemimde 12 gb CORSAIR 1600 mhz ram var ama az önce cpu-z den kontrol ettiğimde 1333 mhz olarak gördüğünü farkettim. Biostan 1333 ü 1600 yaptım kapatıp açtım pc açılmadı resetleyip tekrar 1333 te açtı sizce problem nedir ?

iyi akşamlar
D
12 yıl
Oyun oynarken ekran kapanma sorunu
Merhaba ;
Daha önce bu başlıkla açılan yazılar vardı okudum ama biraz benimkinden farklılar ondan tekrar açma gereği duydum. Sorunum bilgisayarımda oyun oynarken ekran kapanıyor görüntü gidiyor, herhangi bir ses çıkmıyor yani direk gidiyor ve ekran kartı işlemci herşey açık ama görüntü yok. Bu sorun sadece ağır oyunlarda mevcut yani kötü bi oyun oynarken olmuyor ama crysis 3 ya da cod ghost oynarken oluyor. Sıcaklıkla ilgili olduğunu düşündüm kapanırken ki sıcaklık değerlerine (15 dk falan dayanabiliyor) baktım, anakart 35 derece ekran kartı 50 işlemci 55.

Denediğim şeyler şuan bu sorunun ekran kartından dolayı olduğunu düşündüğüm için ekran kartını garantiye gönderdim ama yerine yedek biyerden ekran kartı buldum bu da aynı şeyi yapıyor ondan sonra anladım sorun ekran kartı değil, monitör denedim belki sorunludur diye oda çözmedi, Bios en son versiyonda (beta var yeni çıkan ama beta çok güvenilir diyorlar ondan yüklemedim) sürücüler hep güncel yani kasadaki her parça yeni 4 5 aylık falan.

Sistemim
Amd 8320
Gigabyte 970a-ds3
Corsair 12 gb 1600 mhz ram
Powercolor 7850 2 gb ekran kartı (garantide) şuan asus gtx 630 var.

Yardımlarını bekliyorum..

ek olarak sorun anladığım kadarıyla işlemci sıcaklığı 50 dereceyi geçtiği zaman çok uzun dayanamayıp kapanıyor az önce bi test yaptım 64 e çıktı ve kapadı yani bu işlemcinin bozuk olduğunu mu gösterir yoksa bir ayar eksikliğimi?

Power 600w
D
13 yıl
Bilgisayar kitlenmesi
Merhaba Arkadaşlar

Şöyle bir sorunum mevcut. Bilgisayarımda ısınma olmadığı halde kitleniyor ama bu kilitlenme anlık kalma değil hani bağlantıyı kesiyor desem daha mantıklı sanırım.
mesela mouse çalışıyor ya da num lock caps lock. Ama mesela hiç bi program tepki vermiyor ya da yenisi açılmıyor bi süre bekleyip ya resetliyor
Ya da ben kapatmak zorunda kalıyorum düzelmiyor yani sizde neden ne olabilir ? Windows 8 ve windows 7 işletim sistemini aynı anda kullanıyorum.
Yaptığı sıklıklar da belli olmuyor bazen 15 dk de bir bazen 5 saatte bir ..
D
13 yıl
Ram Sorunu
Merhaba Arkadaşlar

Anakartım gigabyte 970a-ds3
bugün corsair CML8GX3M2A1600C9 2*4 1600 mhz lik ram aldım.
Anakartla uyumsuzmuş bunu siteden kontrol edince öğrendim. (CMX modeli uyumluymuş)
Bilgisayara taktım ve sadece 3. slota takınca bilgisayar açılıyor eğer 1 ve 3 e takarsam yine açılıyor ama ram 4 gb olarak görünüyor.
diğer bütün kombinasyonlarda ekrana görüntü gelmiyor.
Acaba uyumsuz olduğu için midir yoksa başka bir sıkıntı mı vardır mesela bir bios ayarı gibi.
Yani uyumsuz olsaydı hiç mi görüntü gelmezdi
D
13 yıl
Kullanılabilir Ram sorunu
Merhaba Arkadaşlar

Bilgisayarımda 8 gb ram bulunmasına rağmen windows bunu 6 gb gösteriyor ve kullanılabilir ram miktarıda 3.98 gb olarak görünüyor. Msconfig yazıp gelişmiş seçeneklerle ilğili bazı ayarlar yazılmış onları denedim işe yaramadı. Anakartımda 'Remap diye bir seçenekte yok. Daha önce bu konu defalarca açılmış ama hiç biri bir işime yaramadığından tekrar açmak zorunda kaldım.

Sistem özelliklerim;

Amd fx 8120 - 4.0 ghz (O.C)
Gigabyte 970a-ds3 anakart
g.skill 4+4 gb (8 gb) cl9 1600 mhz ram
Windows 7 64 bit Ultimate işletim sistemi

Ayrıca Ramlerin yerlerini değiştirdim ikiside teker teker takıldığında çalışıyor. Slotlarıda denedim 1-3 1-2 gibi kombinasyonlar yaparak denedim yine çalışmadı.Ve anakart uyumluluk sitesinde Ramlerle uyumlu olarak görünmekte.

Resimde ekte mevcut..

< Resime gitmek için tıklayın >
D
15 yıl
Msni Tamamen kaldırmak
Arkadaşlar forumda daha önce açılmıştır bu konu belki ama bulamadım.Windows live messengerı nasıl tamamen kaldırırım?Bütün yöntemleri denedim ama hala bişileri görüyo ve sorun oluyo.İlk yüklediğim güne nasıl dönebilirim?
D
15 yıl
Full hd monitörün var ama 1920*1080 olmuyo
Full hd lg2253s markalı bi mönitörüm var.Daha önceden xp kullanıyodum ve ati ccc'den ayarlarını yapmıştım 1920*1080 olmuştu ki daha önce bunu windows 7'dede yapmıştım.Şimdi tekrar windows 7 kurdum fakat 1920*1080 yapamıyorum.Her türlü şeyi denedim fakat olmuyo.
Lütfen yardım edinnn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.