Y

Binbaşı
13 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
324 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
Y
10 ay
7900x3d boşta 60-65 derece
Selamlar.
6 ay kadar önce aldığım sistemin işlemcisi 1 hafta öncesine kadar (bios güncellemesini yapana kadar) boşta 40-45 derece, yük altında 65-70 derecelerde çalışırken anakart biosunu en son sürüme güncelledikten sonra boşta 60-65 dereceleri, yük altında ise 89-90 dereceleri görmeye başladı ki bu 90 derece azami sıcaklık daha üzerine çıkınca işlemci kendini yavaşlatıyor sanırım.

Bir kaç defa bios versiyonunu düşürmeme rağmen bir türlü ısı sorununu çözemedim.

İşlemci ve diğer bileşenlerin resmini alt tarafa ekliyorum. Soğutucu olarak Corsair H100 RGB 240 kullanıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >
Y
5 yıl
Amd windows 8.1 desteği yok mu?
Bugün windows 8.1 kurdum bilgisayarıma. 3.9 ghz olan işlemci hızını 3.4 olarak görüyor. Rx 570 olan kartımı ise rx 470 olarak görüyor. Bu seri ekran kartları için amd nin sitesinde sadece windows 10 ve windows 7 sürücüleri var. Ekran kartı ve işlemciyle ilgili sıkıntıları gidermek için illa windows 10 yada windows 7 mi kurmam gerekiyor?

Ekleme: İşlemci Ryzen 2600
Y
6 yıl
Vatan bigisayar garanti duzenbazlığı
2 yıl önce aldığım ekran kartını garanti süresinin dolmasına 9 gün kaldığı için iade almayacaklarını söyluyorlar. Böyle bir hakları var mı? Bunun yerine endeks bilişim ile görüşmem gerektiğini söylediler. Ben kartı sizden aldım dediğimde ise firma politikalarının böyle olduğunu söylediler. Endeks ile görüşeceğim fakat vatanında bu yaptığını bir yerlere şikayet etmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Y
11 yıl
Shugo Emperor Tomb (Bakmadan girmeyin)
Rehber hazırlamaktan pek haz etmiyorum ama son 4-5 gündür kendisini "Pro" sanan bir kaç oyuncu bozuntusu yüzünden shugo zindanını bir türlü bitiremedim ve en nihayetinde bu rehberi yazmaya karar verdim.
Burada anlatacaklarımla ile eski model shogu zindanını bile elinizi kolunuzu sallayarak bitirebilirsiniz ki yenisinde hiç kasmanıza gerek yok.

Bu zindan 3 tur ve 6 boss dan oluşuyor.
1 turda 3 skill
Normal attack(tek hedefe 1 saniye aralıklarla normal vurabilirsiniz)
Sharp blow (tek hedefe 4 saniye aralıkla güçlü bir şekilde vurusunuz)
Lightining Bolt Of Justice (4 tane hedefe 8 saniye aralıklarla baya iyi bir vuruş yaparsınız)

2. turda 4 skill
Yukarıdakilerin haricinde Dp yiyen ve 6 hedefe 10 saniye boyunca her bir saniyede vurur 1000 civarında dp harcar

5. turda ise Magic miror adında kulelere kalkan veren ve onları 8 saniye boyunca ölümsüz yapan bir skill. 2000 dp harcıyor sanırım.

Yukarıdaki son iki skillin soğuma süresi yok ama devamlı kullanmak dp israfından başka bir şey değil.

Bossların vuruşlarından sakınmak için boss a olan mesafenizi 4,5 metre olarak ayarlamanız gerekiyor. Öteki türlü vur kaç yapmak zorunda kalırsınız ve zamanınız azalır.

1. TUR

Bu turu zorlanmadan geçebilirsiniz. Bir kişi ortayı iki kişi sol ve sağı alıp gelen mobları kesin. Boss turlarından sonra çıkan spiritleri kestiğinizde size heal freeze ve dp veren beceriler atacaklarıdır. Yukarıda dediğim gibi her boss un alan skill i var. Bu skiller zarar vermez ama sizi bir süre etkisiz yapar.

2. TUR

Bu turda da birisi ortayı diğerleri sol ve sağı alacak. Sol ve sağdaki her iki oyuncu 1. turdan biriktirdikleri dp leri gelen ilk dalgaya boşaltırsa onları kestikten sonra gelecek olan dp ye yer açmış olursunuz. Burada bir dalgayı dediğim dp skilli ile (SHugo Venom) bir dalgayı da standart 3 skill ile keserseniz kulelere ulaşmalarına asla izin vermezsiniz. Bu turda kaybetseniz bile 3. tura geçiyorsunuz ki bunu ben 4 gün önce öğrendim.

3. ve son TUR

En zor tur burasıdır. Oyunu bilen ve eşyaları toplayan kişi mutlaka ortayı almalıdır. İlk olarak sol taraftan kalabalık dalgalar gelirken sağ taraftan 5 tane mob gelir. Oyunculardan birisi sağ taraftaki 5 liye dp ve alan skilli atıp ölmelerini beklemeden sol tarafa gidebilir. sol taraftan gelen kalabalık dalgaları dp ve alan skilleri ile kuleye yaklaşmadan indirebilirsiniz.
3. turun 1. boss undan sonra kalabalık taraf sağ taraf olacaktır. Sol ve sağ oyuncuları sağ tarafa geçip gelen mobları aynı şekilde kesebilirler.
3. Bölümde ise kalabalık moblar ortadan gelecektir. Bütün oyuncular ortada durup gelenleri indirebilirsiniz. Bu son turda çok fazla geliyorlar.

Ortadaki oyuncu için mini bir rehber.

Dp skillerini mümkün olduğunca kullanmasın son turda. Yukarıda söylediklerimin haricinde aralıklarla sol ve sağdan hızlı moblar gelmekte. Onlara çok dikkat etmek gerekiyor ve diğer oyuncular kulelere kalabalık mob yaklaştırırsa hemen freeze atması gerek. Kulelere heal atmakta bu oyuncunun işi. Bu işi sağlama almak için son turda ortadaki kaleyi "1" e heal i "2" ye ve freeze "3" e almak çok hızlandırır. Kalabalık moblara karşı freeze kalmamıl ise yukarıda dediğim şekilde dp nizi harcamadıysanızz 2k dp ye ile en yakınınızdaki iki kuleyi 8 saniye boyunca ölümsüz yapabilirsiniz. Çok dikkat etmek gerekiyor kalabalık bir mob topluluğu ortadaki kuleyi 3 saniyede kesebilir. Son turdaki bosslar arada sırada alan skilli atarlar. Bu skiller kulelere normalden fazla vurur ve bu nedenle alan skill ini görür germez freeze basmak gerekiyor.

Bu zindanda kilit oyuncu ortadaki oyuncudur. En iyi bilen kişinin geçmesi ve bütün heal ve freeze skilleri bu oyuncuya verilmeli. Kenar oyuncular skillerini ve dp lerini akıllıca kullanırsa çok rahat bir şekilde bitirebilirsiniz.
Sharp blow skillini en fazla hp si olan mob a vurmaya çalışın. 1k lık dp skill ini 6 dan fazla olan moblara kullanın. Kendi kulenizi korumak için dp saklayın ve gerektiğinde 2k lık kalkan skill ini kullanın.

4 gün öncesine kadar bu zindanı hiç bitiremediğim olmadı ve bir defasında sadece 1 tane heal skill i ile bir tane bile kule vermeden bitirdim ama dediğim gibi yanınızdaki oyuncularda iyi oynamalı.
Bugün ise 2 tane kendilerine "pro" deyip benim bilgimi sorgulamaya çalışan iki oyuncu 20 tane heal ve 10 a yakın freeze ile bitiremedi bu zindanı.
Y
11 yıl
Her sınıf hide görebiliyor mu?
Arena olsun eye gelk nereye gitsem ranger la chanter cleric sm bir kere templar bile geldi lure attı hide gezerken. Bu sınıflara yeni bir skill mi geldi yoksa benmi ezik kaldım yada oyundaki herkes radar kullanıyor da bir tek ben mi kullanmıyorum?

Pvp yaparken karşıma gelen her karakter hide görebiliyor neredeyse. Hepsi de pot basmadan görüyor.
Y
11 yıl
Yenı sınıf karakterlerin iyi ve kötü yanları.
2 gündür pts de ondan öncesinde de bir kaç gün private sunucularda oynadım ama private sunucularda bir çok ayar değiştirildiği için sağlıklı bir şekilde bilgi edinmek çok zor.

Gunner sınıfı ile 55 e kadar ancak oynayabildim zira çok aceleye gelmiş bir sınıf gibi duruyor. 55 level ve her silah çeşidi için 3-4 tane skill ve chain skillerin hepsi aysı soğuma süresini paylaşıyor. Buff ile bu soğuma süreleri sıfırlansa da pek kullanışlı gelmedi bana. Dual pistol ve canon ikisini bir arada kullanıyor çoğu oyuncu. Pistolün skileri cd ye girince canon a geçiyorlar ama bana çok kasıntı geldi. Ayrıca diğer sınıflardaki gibi kendisine özel bir çok buff yok. 2 tane cd resetleme bir tane dp skilli mau form gibi ve %20 şanla uyduruk bir dps ekleyen bir buff. Bu dediklerim 55 e kadar olan skiller içerisende, belki ileriki seviyelerde yeni skill ve bufflar gelecektir ama ne kadar gelirse gelsin her silah için kullanılacak skiller quickbarın bir satırını doldurmaz.

Bu sınıfın en iyi özelliği bence bir çok skilli koşarak kullanması. Bu saate kadar pvp yapmış gunner peşinde koşmaktan iflahım kesildi. Glad ve temp yakalarsa yere düşürdükleri anda kellesini alabilirler ranger gibi ne defans nede hp yönünden avantajı var. Ranger her türlü takar bu karaktere aynı koşullarda.

Bard yada müzisyen ise biraz cleric ve sm karışımı. Gunner kadar yenilikçi değil ama cleric ile kıyaslandığında çok iyi dps i var. Debuffları sm gibi süründüre süründüre öldürüyor ama sm kadar dps yapması çok zor. Bu sınıfla oynamadım ama pvp ortamlarında genelde debuff ve heal için kullanıılıyor. Öyle çok büyük bir dps yapamıyor glad ve temp kesmekte çok zorlanmaz sanırım. Diğer karakterler ise gözünün yaşına bile bakmaz.

Özet olarak bence iki sınıfta pek iç açıcı değil. Gunner ile oyunun sonuna gidemedim ama son 10 level ne kadar değişiklik yaratabilir onuda az çok kestiriyorum. Ya shift+z yaparak oynayacaksınız yada cd bitene kadar topuklayacaksınız. Diğer sınıflar arasındaki "o bunu keserse buda şunu keser" dengesine ters düştü bu karakterler. Gunner ve bardın üstünlük sağladığı bir sınıf yok oyunda.

Bunları aynı koşullardaki pvp ortamında dayanarak yazdım. Oyundaki herkese 4.8m ap 1000 platinum medal 2000 de kahrun verdiler. Alınan eşyaları doldurmak içinde her manastone çeşidinden 120 tane ve yanmasını engelleyen taşlardan verdiler. Hemen hemen herkesin eşyası karşısındakine denkti.
Y
11 yıl
Aion Online V4.5 yama notları.
Bugün oyunda birisi linki paylaşırken dikkatimi çekti ve burada paylaşmak istedim.

http://forums.na.aiononline.com/na/showpost.php?p=1720400&postcount=19

Gözüme çarpan bir kaç güzel ayrıntı hakkında bilgi vereyim. Abyss üst/orta katındaki kalelerde level 65 e göre modifiye ediliyor. Verdiği örnekler sanırım 4.0 versiyonundan olduğu için pek anlamadım. Siege weapon gibi siege cannon lar olacak ve üretilebilecek. Üst kata ve orta kata toplamda 8 tane yeni zindan eklenecekmiş. Artifact lar artık daha güçlü ve çok daha önemli roller oynayacak gibi görünüyor.

Prestij puanı isimli yeni bir puanlama sistemi geliyor. Bu puanlar ap kadar önemli olacak gibi.

Genel olarak Abyss üzerine yoğunlaşılmış gibi görünüyor ve bence de gayet güzel olacak. 2.5 versiyonundan sonra Abyss iyice harabeye dönmüştü. Bunların haricinde klasik olarak yeni skiller/eşyalar drop rate ayarlamaları içeriyor bu yama.
Y
11 yıl
Şişko insanlar neden bu kadar kibirli oluyorlar?
Uzun zamandır gözlediğim bir durum bu. Arkadaşlarım arasında fazla kilolu insanlar olmasa da arkadaşım arkadaşı sıfatı ile bir çok şişko insanla tanıştım ve bazı istisnalar haricinde hepsi kibirden geberip gidecekler neredeyse. Özellikle arkadaş ortamında konuşulan konuya yön verme çabaları olsun, "her şeyi bilirim ben" havalarında konuşmaları deli ediyor beni. Hele ortamda bir kız oldumu iyice zıvanadan çıkıyor bu kişiler. Pişkinlik adı altında ortamda kız yokmuş gibi küfürlü konuşmalar, "cool" görüneyim diye herkesi terslemeye çalışıyor bu insanlar. Bir kaç gün önce otobüste rastladım bu kişilikte olan bir şişkoya. Otobüsteki bir kaç kızın ilgisini çekmek yapmadığı şebeklik kalmadı.

Bu şişko insanlara söylemek istediğim bazı şeyler var(her şişkoya değil yukarıda dediğim gibi istisnalar hariç)

Öncelikle hepiniz birer yağ tulumu olduğunuzu kabul edip spor yapmaktan kaçıp "ben kendimle barışığım" ayaklarına yatmayın. Ata Demirer'e yada Şahan Gökbakar'a bakıp hayaller kurmayın. Yağ tulumu olduğunuz gerçeğin gözlerden uzaklaştıracak iki faktöre sahip olmadan (para ve kadınları güldürebilme yeteneği) güzel kızlarla ancak rüyanızda el ele yürürsünüz. Ortalıkta sırım gibi delikanlılar varken o güzel kızlar sizin yağlı göbeğinize mi bakacak? 30 yaş altı kızların hemen hemen hepsi şişko ve fakir gençlerden nefret eder. Fakir olmak belki sizin elinizde olmayabilir ama şişko olmanız tamamen sizin suçunuz.

Şimdi o yaşadığınız hayal dünyasını hemen terk edip mekik çekmeye başlayın.
Y
11 yıl
Dell laptop larda bios versiyonunu düşürme.
Dün bilgisayarımdaki 2 usb nin çalışmaması nedeniyle n5030 laptopumun bios versiyonun a01 den a02 ye yükselttim. Usb sorunu çözülmediği gibi şarj adaptörü şarj etmemeye başladı. Tekrar eski bios a dönmek istediğimde" dell bilgisayarlarda yeni bios üzerine eskisini yazamazsınız" gibi bir hata mesajı veriyor. Bios versiyonunu düşürebileceğim farklı yollar yada programlar var mıdır acaba?
Y
11 yıl
Aion Online daki Türk Oyuncuların durumu
Uzun zamandır böyle bir konu açmak istemiştim, bugüne kısmetmiş.

Öncelikle kimse gelip "ben şöyle iyi oynarım, ben böyle herkesi keserim" demesin. Burada dikkat çekmek istediğim nokta bir kişi yada gurup değil. Uzun zamandır bu tür oyunlar oynuyorum ve haliyle bunca zaman harcadığım için bu oyunları ciddiye alıyorum. Bu kadar oyunda her zaman kimliğimi gizlemek zorunda kaldım. Gizlemek belki biraz abartı olacak, söylememek diyelim buna. Bunun bir çok nedeni var ama hiç birisi etnik kökenim ile alakalı değil. En büyük nedeni bu oyunlardaki oyuncularımız tembel ve açgözlü olmasıdır. yukarıda dediğim gibi genelleme yapıyorum belki birazı yanlış ama çoğu doğru. Güzel oynayan oyuncularımızda var ama kalburüstü hiç bir oyunda oyuna yön veren bir Türk gurubu görmedim.

Şimdi bu tembel, açgözlü ve uyanık oyuncuların sorunu nedir bunu öğrenmek istiyorum. Her ülkenin oyucu gurubunda var bu tip insanlar ama bizdeki oranlara göre onlarınki çok az ve beni de ilgilendirmiyor.

Öncelikle neden topluluk isimlerinde yada sembollerinde kendinizi belli eden, "Ben Türk'üm diye bas bağıran" işaretler kullanıyor. Neden kim olduğunuzu herkesin gözüne soka soka gösteriyorsunuz?

Bu topluluk liderleri neden seçici olmuyor? Aldıkları oyuncu kötü ise yada kötü bir şeyler yapacak ise üzerinde taşıdığı isme ve sembole hakaret etmiş olmaz mı? Bu kişilerin yaptığı her kötülük o topluluğu damgalamıyor mu?

Neden uğraşıp kendi başınıza bir şeyleri başarmak varken etrafınızdaki oyunculara salça oluyor yada onların oyun keyiflerini baltalıyorsunuz?

Spatalos da cesurtürkler legionun bir kaç üyesi ile dred bt felan yaptım son 10 gün içinde. Bir tane bile oynamasını bilen denk gelmedi. Kırmızı beyaz ve türkler ismini gördüğümde partiden çıkıyorum. Başarısız olacağımızdan değil sadece bu insanların ezikliğini görmemek için çıkıyorum. Spatalos da bu güne kadar çok legion kuruldu. Hepside eziklikten öteye gidemedi. Bir de rashantada 20mil 30mil diye dilencilik yaptılar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.