T

Yüzbaşı
14 Mart 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
56 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
T
18 yıl
Fujitsu hdd Doğru çalışmıyor
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşıma yeni bir sistem topladık 10 gb fujitsu hddsi vardı onu değiştirmedik. Hddyi yeni bilgisayara taktık ama setupda hddyi denetledikten sonra hddnin ışığı sönmüyor ve hdd düzgün çalışmıyor, sistemi yavaşlatıyor cdromdan boot yaptırmıyor kilitliyor ve hdd yaklaşık her denemeden sonra uçuyor(partition olarak, low level atmadıkça gelmiyor). arkadaşın eski sistemde deniyorum sorunsuz çalışıyor yeni sisteme takıyorum bu şekilde davranıyor. Kendi athlon64 sistemime taktım yine sorun yaratıyor. eski sistemde udma 2 olarak görüyor bios yenisinde de udma 33 ya da 66 olarak görüyor. biostan ayarlarını değiştirdim udmayı kapattım mode 2 yaptım birazcık düzelme oldu xp kurulum aşamasına kadar gelebildim ama hdd kurulum yeri seçme aşamasına kadar geldim ama kutuda hdd için tanımlanamadı diyordu. eski tip ve yeni tip de kablo kullandım ama düzelmedi.

sistemler:

eski:
celeron 433 cpu
atx anakart
64 ram

yeni sistem:

sempron 2200+
epox 8rda3i anakart
512 ram

değişik psu da kullandım.

sizce sorun nerede. udma ata/66 olaylarında gibi gözüüküyor bunun için nasıl bir ince ayar yapabilirim

hddnin sitesi: http://www.fujitsu.com/global/support/computing/storage/hdd/eol/dhdd/mpe3xxat-catalog.html

ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
T
18 yıl
Anakart köprü sıcaklığı yanlış gösteriyo(a8n5x)
Merhaba arkadaşlar. Yeni ikinci el aldığım anakartım sanırım chipset sıcaklığını yanlış gösteriyor. Fan normal dönüyor windowsta ve biosta sıcaklık 40 derece gösteriyor fakat heatsink el yakıyor. Dışardan ölçü aletimle ölçtüm 54 derece gösteriyordu. Ölçü aleti 4 derece fazla gösteriyor ama çekirdeğe uzak bir noktadan ölçtüğüm için 54'ü doğru olarak kabul ettim. Sizce bu sıcaklık normal mi. Ek bir fan koydum şu anda 8cmlik şimdi windowsta 32 derece gösteriyor fakat 45 derece civarında. Fan ses yaptığı için iptal etmek istiyorum ama korkuyorum. Eğer değer fazla ise su soğutma sistemimi tamamlayana kadar p3'den heatsinkinden yaptığım soğutucuyu takacağım. sizce değer nasıl? bu anakartı kullananların değerlerini yazarsa sevinirim. Chipsetim nf4.

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ediyorum.
T
18 yıl
Fsp,lc-power,silverpower? Detaylı Açıklama Lütfen.
Arkadaşlar psu'lar hakkında yeterince konu olduğunu biliyorum fakat istediğim konuları bu topiklerde bulamadım.

ilk ve en önemli sorum fsp 400w kullanıcılarına. fsp 400w psu'nun akım değerlerini kullanan arkadaş varsa verebilirmi, ve bu modelde otomatik fan devir hızı var mı. (350w da olabilir en azından tahmin ederim) (12 volt 2x18 amper gibi)

silverpower kullanan arkadaş var mı? 400w psu'da 12 volt için 18 amper demiş. bu tek kanal mı yoksa 18amperden başka işlemci için 12 volt ayrı mı?(misal 12v1=18amp 12v2=14 amp gibi)

lc power almayı düşünüyorum fakat bunun da 550 w'lık modeli stoklarda yok.

bu konu hakkında bayağı araştırma yaptım ayın 15inde alacağım fakat biraz kararsızım. bu dediğim psu'lar için genelde olumlu yorumlar yapılmış ama güç değerlerini de bilmek istiyorum. ileride sistemi upgrade edeceğim (inş.) sonradan tekrar psu değiştirmek istemiyorum ama maksimum 90 ytl gibi bir bütcem var.

ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler....
T
18 yıl
monitör eht sorunu sanırım. yardım!
öncelikle merhaba. arkadaşımın atmak üzere olduğu bir vestel monitör vardı. bozulmuş servise götürmüş 70 milyon istemişler. benim monitörüm de kırmızıyı göstermiyordu belki tamir ederim dedim. içini açtım anormal bişe yoktu. bilgisayara bağladım contrastı çok açıktı. bi de bi not vardı içinde eht kaçırıyor diye. sanırım bu siyah yüksek gerilim trafosu oluyorr. onun ayarlarını yaptım düzeldi. 6-7 ay kullandım. fakat son zamanarda çatırdamayla birlikte görüntü gidip gelmeye başladı. soğuk lehim vardır dedim vaktim olmadı bakmaya. bi süre idare etti ve nihayetinde geçen gün iyi bir çatırdama sesiyle görüntü gitti. şimdi açıyorum monitörü desteklemediği çözünürlüklerde yaptığı gibi bi cızırtı yapıyor 5 saniye kadar sonra kendini kapatıyor. ses o siyah trafodan geliyor. ve sanırım tüpe de güç gitmiyor. arkasındaki hafif kırmızı yanan yer yanmıyor artık. trafonun ayarrlarını kurcalayıp ses frekansının değişip değişmediğine bakim dedim ama ayarları kurcalarken birden trafo patladı. ama tekrar edeltriğe bağladığımda eski sorununa geri döndü. cızırtı ve 5 sn sonra kapanması yani. trafonun ordaki transistörleri kontrol ettim herhangi fiziksel bir hasar yok. transistörlere elektrik geliyor ve monitörü açınca da transistörlerden elektrik geçiyor. tabi ne kadar sağlıklı bi yöntem çalıştıklarını test etmek için bilemem ama. sadece 1 tanesinin üzerine bakamadım ulaşılması zor bir yerdeydi. şimdi sizce bu sorun neden kaynaklanıyor ve muhtemel çözümleri nelerdir? tamire götürmek istemiyorum şu an durumum yok ve sadece açmak için 30 milyon istiyorlar. sizce tamiri mümkün müdür....

ikinci sorum şayet tamir edilirse monitörün en ön camında mürekkep akması gibi bir leke var. ama ön camda mouse falan altından gözüküyor. bunu yok etmek mümkün mü. baktım ama cam hiç çıkacağa benzemiyor.

üçüncü ve son sorum eski monitörüm 14 inç analog bir monitör. eskiden kırmızı ara sıra gidip geliyodu. kabloyla oynayınca düzeliyordu. zamanla sannırım bu temassızlık ilgili devreye zarar verdi. şimdi düzelmiyor çok nadir olarak en son 6 ay önce belki gelip gitmiştir. baktım soğuk lehim yok. kablosunu da değiştirdim ama nafile. acaba kırmızı tonun ulaştığı entegreyi değiştirsem düzelir mi. tamirciye götürecektim çok para istedi ve 2 sorunu olabilir ya 1 tane entegre değiştirecez ya da tüpü ölmüştür dedi. şimdi bu entegreyi ben değiştirsem düzelme ihtimali var mı. eğer varsa denemeye değer diye düşünüyorum....

sabırla okuduğunuz ve cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler....
T
18 yıl
Acil Yardım. Torrent İnternetimi Kilitliyor
arkadaşlar torrent işinde yeni olduğumu solemeliyim. geçmiş konularda biraz araştırma yaptım ama bole bir bilgiye rastlamadım. sorunum şu ki torrent ile dosya indirmeye başlayınca evdeki bütün bilgisayarların(3 tane) bağlantı hızları çok yavaşlıyor. azureus kullandım sonuç berbattı. tamamen kilitliyordu. şimdi bitcomet kullanıyorum. herzaman yapmasa da yine interneti kilitliyor. netlimiter kullanıyorum. upload'ı 1 download'ı 1 yapsam dahi kilitleniyor internet. p2p programlarında hiç böyle sorunlar yaşamamıştım...

bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum lütfen bi baksınlar...
T
18 yıl
Yardım! Power ışığı yanıp sönmesi
arkadaşlar 8rdavcore adlı programı açtığımda power ışığı yanıp sönmeye başlıyor. versiyon 0.8.8-dev8 'de bu sorunu yapıyor. fakat bi önceki versiyonda yapmıyor. daha önceden de chip dergisi cdsinden (hangi versiyon olduğunu bilmiyorum ama arayüzü dev8 gibiydi) kurmuştum boyle bir sorun çıkartmamıştı. anakartım epox 8rda3ı işlemcim sempron 2200.
T
18 yıl
Harddisk kurtarma
arkadaşlar windows xp kurarken yanlışlıkla partitionları sildim.. dosyalarımı kurtarmanın bir yolu var mı? bilen arkadaşlar lütfen cevaplayınn.. gitti bilgilerim...
T
19 yıl
yardım!macintosh monitorunu pcye bağlamak
arkadaşlar elimde maintosun eski model bir monitoru var. pcye bağlamak istiyorum fakat soketi farklı. kendim bi dönüştürücü yaptım ama görüntü alamadım. rica etsem bi yardım etseniz. istediğim bağlantıları karşılaştırmanız. bilgisi olam arkadaşlardan yardım bekliyorum..,

bağlantılar şöyle:

macintosh monitoru:

1 - Red video ground
2 - red video signal
3 - not used
4 - ıd1
5 - green video signal
6 - greenvideo ground
7 - ıd2
8 - ddc +5v
9 - blue video signal
10 - ıd3
11 - vertical sync return
12 - vertical sync signal
13 - blue video ground
14 - horizonal sync return
15 - horizonal sync reurn
shell - shell ground

ekran kartı:

1 - red video
2 - green video
3 - blue video
4 - monitor ıd2
5 - ddc return
6 - red return
7 - green return
8 - blue return
9 - ddc 5v
10 - sync return
11 - monitor id0
12 - sda ıd1
13 - horizonal sync
14 - vertical sync
15 scl ıd3

shell - shell ground

arkadaşlar önce monitorun bağlantı numarası gelecek şekilde yazarsanız da anlarım mesela (5-6) gibi

yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum..
T
19 yıl
Lütfen Yardımm! Canon Yazıcı
merhaba. bugün canon bjc70 marka yazıcı aldım. yazcıyı kurdum. fakat yazıcıyı açıyorum kontrollerden sonra on line ışığı yanıp sönüyor. kafa ortada kalıyor. bir belge yazdırmaya çalışınca bilgisayar biraz bekliyor sonra yazılamadı diyor. eğer çalışmıyosa geri yollicam. bu arada kartuşlar dolu...
T
19 yıl
Yardımm! macintosh monitörünü pcye bağlamak
arkadaşlar elimde bir adet eski macintosh monitörü var. bunu pcye bağlamak istiyorum fakat bağlantıları farklı. monitörün data kablosu game port şeklinde. 15 pin. bağlantıları internetten buldum. birbirine bağladım. iki bağlantı boşta kaldı. birisi ıd 0 bağlantısı o direk şasiye bağlanıyormuş zaten. diğeri monitorden gelen sync return. onu da şasiye bağladım. bilgisayarı açınca monitöre görüntü karışık biçimde geliyor. windows açılınca arada görüntü gidiyo. tv ile beraber bağlıyorum. bazen monitörü görüyo bazen görmüyo bilgisayar. hertz ayarlarını çözünürlüğü de kurcaladım olmuyor. acaba nerde yanlış yapıyorum. bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım..
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.