F

PSU Uzmanı
10 Mart 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
729 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
F
7 yıl
5-6bin seviyesi çamaşır,2-3bin kurutma makinesi tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar,
Bütçemi mantıklı kullanarak uzun vadeli ürün almak istememkteyim.5-6bin illaki kullanılmak zorunda değil, Aeg vs tarzı 2-3k seviyeli üründe alabilirim bütçe azda olsa eğer değecekse esnetilebeiir..Tavsiyelerinize rica ederim.

Çamaşır makinesi için: 5-6 bin
Bulaşık içinse 2-3bin
kurutma makinesi 2-3bin
F
10 yıl
Cevap: Kripto Madencilik(Mining) nedir? REHBER (GPU ile coin-para kazanma)
...
F
12 yıl
Antalya Birmot AlfaRomoe Giulietta rezaleti..
Arkadaşlar malesef giulietta maceram fiyasko ile sonuçlandı.Aracı almadan soğuttular . Diğer bayileri bileme ama Antalya birmottan uzak durun ..

28 Aralık 2011de eşimle birlikte gidip Alfa Giulietta aracı inceleyip beğendik 1.6jtdm Distinctive+camtavan+görüş paketi beyaz metalik her şey dahil 67000TL olmak üzere fiyat aldık.İstediğimiz aracın 2 gün içerisinde Bursadan istenerek elimize ulaşacağı söylendi.29 Aralıkta aracı almaya karar verdiğimizi almak istediğimiz bildirdik,enterasan(daha sonraki süreçte neden enteresan dediğimi anlayacaksınız) müşteri temsilcisi ötv tutarını ödememizi ve aracın gerekli işlemlerini yaparak(kredi vs..)30Aralık itibariyle bize faturalanacağını ifade etti.

Daha sonraki süreci ne siz sorun ne ben söyleyeyim..Gerekli tutarları yatırdık ve beklemeye başladık.3 ocağa kadar bekledik bu esnada hiç arayan soran yok!3 Ocakta bizzat ben bayiye giderek durumu görmek istedim.Aracın eli kulağında geleceğini hatta az önce gelen tırda dahi olabileceğini ifade etti okleyip ayrıldım(bugün-yarınçıkar die beklediğimi söyledim kendilerine hatta plaka işlerini çok yoğun olduğunu ve mümkün olmadığını söyledi müşteri temsilcisi.)İyi niyetimi koruyarak ayrıldım.Neyse kredi onayı imzası için gittiğimde sonradan çıkarılan 1000Tl plaka masrafınıda ödeyip ayrıldım(bu arada 24bin tl için 27100 civarı olması gereken kredim 29 bin üzeri bir rakama imza attırılmak istendi bu esnada farkederek düzelttirdim .

Tekrar beklemeye başladık 6 Ocakta(bu Esnada halen bize hiç bir bilgi verilmedi) tel ile görüştüğümüz enteresan müşteri temsilcisi aracın henüz ulaşmadığını Tofaşta sayım olduğunu ve aracın gelmediğini bildirdi.Bunun üzerine sinirlenerek hemen Antalya Birmota gittim ve 2 gün içerisinde geleceği konusunda söz verdiğiniz aracın(30 Aralık tarihi itibiriyle şahsıma faturalanan) neden halen gelmediğini sinirlenerek ve şüpheyle sordum.Sayım,yoğunluk vs bahaneler üretti Tofaştaki sayımın Alfa araçla ne alakası varsa artık.Herneyse yine iyi niyetimi koruyarak ancak şüpheyle ayrıldım.

9 Ocak oldu(bu esnada avukatımla görüşüp ne yapacağımızı ve haklarımı öğrendim) hiç arayan soran yok Antalya Birmotu 3 kez arayarak müşteri temsilcisine ulaşmaya çalıştım ve not bıraktım son konuşmamızda gayet sert ve net konuştuğum için temsilci benimle konuşmaktan imtina etmekte idi sanırım.Herneyse aynı gün 14:30 sularında nihayet müşteri temsilcisi aradı aracın ulaştığını ve plaka işlemlerininde başlayacığını ifade etti.Bende hemen geleceğimi ve daha öncedende konuştuğumuz gibi araca boya kontorolü yapacağımı söyledim, ardından gittik ve boya kontrolüne başladık aracın bazı bölgelerinde 230 micron seviyesine ulaşan boya kalınlığı tespit ettik bu durumun normal olduğunu anlatmaya çalıştılar ancak ben ısrarla bu değerin 80-170 micron çıkması gerektiğini söyledim ve talebim üzerine diğer araçlarıda kontrol ettik ve diğer araçlarda(aynı marka hatta aynı renk) 130-170 micron boya seviyesi gözlemledik. Sıfır araç ayıplı durumda yani.

1-Öncelikle bu süreçte beni en çok kızdıran enteresan müşteri temsilcisinin 1 kere bile tel. ile arayıp efendim gecikme var vs gibi bir bilgi vermemesi
2-67000Tl olarak anlaşılan aracın fiyatının sonradan 68520Tlye yükseltilmesi.İlk aşamada 67000+plaka ve kredi masrafları denmedi.(kesinlikle söylenmeliydi)
3-2 gün içerisinde tedarik edileceği söylenen ürün onay verilen 29 Aralıktan çeşitli bahenelerle ancak 11 gün sonra tedarik edildi.(Tabi buda şüphelendirdi)
4-Aracın Ayıplı gelmesi ise ayrı bir rezillik.
5-230 micronun normal bir değer olduğu söylenerek kandırılmaya çalışılmak kabul edilemez.
6-Bunca olaya ve ayıba rağmen halen bir özür bile dilenmedi...

Biraz önce Şube müdürü aradı fabrikayla görüşmüş 300 microna kadar ithal araçlarda normalmiş.Halen aynı tas aynı hamam,ancak çok net bir şekilde yarın erkenden çözüm üretilmezse sonraki süreçte benimle değil avukatımla görüşmeleri gerekeceğini ifade ettim.Allah yardımcıları olsun tüketici mahkemesinden tutun Sanayi ve Ticaret Bakanlığına kadar bu işin peşini bırakmam... Aracı almadan soğuttular resmen yazıklar olsun...
F
14 yıl
VTX 5850 ısınma turları 1110-1275 Cod MW2 eklendi
Ülkemizde en uygun fiyatlı ati çözümleri sunan vtxmarkasının 5850 modeliyle ufak overclock çalışmalarım, ilk olarak vantage ve 06mark testlerini yaptım.Diğer testler yavaş yavaş eklenir vakit yok bu aralar..06mark için daha potansiyelimiz var vaktimiz yok :))ancak vantage no:1 bizde :).eklenmesi istediğiniz testleri ekleyebilirim(vakit buldukça)

Vantage hwbot no:1
VTX5850 1110/1275 VGPU 1.32V


< Resime gitmek için tıklayın >

06mark hwbot no:4
VTX5850 1065/1250 VGPU 1.30V

< Resime gitmek için tıklayın >


Cod MW2 1920*1200 full 4x
İ7 920 @4.2ghz
5850 @1050/1275
Cat 9.12 varsayılan ayarlar(hotfix değil)
Karşılaştırlma yapılabilmesi cpuyu düşük hızlara gei çektim lakin 4.5ghz ve üzeri günlük kullnalıbilir.Ss ler her actin 1.bölümlerinin hemen başında ve ilk ekran gelir gelmez alınmıştır..


AYARLAR
< Resime gitmek için tıklayın >


ACT 1/1
< Resime gitmek için tıklayın >

ACT 1/2
< Resime gitmek için tıklayın >

ACT 2/1
< Resime gitmek için tıklayın >

ACT 2/2
< Resime gitmek için tıklayın >

ACT 3/1
< Resime gitmek için tıklayın >

ACT 3/2
< Resime gitmek için tıklayın >
F
16 yıl
4850 ısınma turları 950*1225 NO TWEAK
Bu gün bütün günümü ayırıp önce mod sonra bios mod ile kartı zorladım...Kart oldukça iyi çıktı vist aaltında test edilmiş olup hiç bir tweak yoktur xp ve tweakle 18k ulaşılabiliR..
SAaphire 4850
vgpu:1.48v
vddr :2.05v
moded sapphire bios

< Resime gitmek için tıklayın >
F
17 yıl
Kingston value micron d9
Elimize geçen kingston d9 ramleri test ettik çıkan sonuçlar;

TEST SİSTEMİ:

MOBO:GİGA DQ6 REV1.0
CPU :E6600
VGA :8800GTS
RAM :KİNGSTON VALUE D9(12CM FAN)
PSU :GALAXY 1KW
vs diğerleri.....




Sadece 2.2v ile ulaşılan değerler...4-4-3-8

< Resime gitmek için tıklayın >


2.3v 4-4-3-8
< Resime gitmek için tıklayın >


2.2v 5-4-4-8
< Resime gitmek için tıklayın >


Son olarak bulmuşken bi kaç tane aldım...

< Resime gitmek için tıklayın >
F
17 yıl
Enermax Galaxy 1000w ön-inceleme(yeniden)

Ürün bu paket içersinde elime ulaştı.Gördüğünüz gibi extra bir kutuya koyulmuş ve kendi org. kutusu hava torbasına sarılmış fireball paketlemeyi iyi biliyor..Hız-güvenirlik-paketle fireball Türkiyede gerçekten bir numara güvenle alışveriş yapabilirsiniz..

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



Kutuyu açınca karşımıza 2 kutu daha çıkıyor birinde psu diğerinde ise aksesuarları bulunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >



Galaxy için söylenecek tek şey büyük gerçekten büyük olduğu.150-86-220mm ölçülerine sahip ve tamı tamına modular kabloları olmadan 3.55kg.Stacker gibi bir kasayı bile sığdırmakta zorluk çektim üstteki psu yuvasına takmak için kasayı revize etmem gerekti..Galaxyde 8cm+13.5cm lik 2 fan kullanılmış büyük olan kasa içersindeki havayı çekmek 8 cmlik ise dışarı atmak için tasarlanmış..Ürünün en büyük artısı bana kalırsa bu noktada lakin yüksek güç verebilen diğer psularda genellikle (silverstone zeus-zippy-Pc power&cooling) tek 80lik kafa ütülüyen fan kullanılıyor ve gerçekten gürültülüler ancak galaxy işini gerçekten çok sessiz bir şekilde gerçekleştiriyor..

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Galaxy ile tak-çıkar kabloları taktığınızda sadece bu kablolar vasıtası ile tamı tamına 15 sata 16 molex
2 floppy güç kablosuna sahip oluyorsunuz..Ve asıl bize ilgilendiren Galaxy 4 adet 6-pin pci-e rev.1.0 ve 2 adet 8 pin pci-e rev2.0 güç kablosuna sahip.Bu yeni 8 pinli pci-e güç kablosunu muhtemelen Ati R600 ile birlikte göreceğiz ve bundan sonra top vgalarda bu güç girişi kullanılacak..Ve galaxy ile ilk defa rampower güç kablosu pakete dahil edilmiş şu an için ütopik görünsede olmasında fayda var.Resimlerde 8 pin rev2 pci-e görünmüyor şu an Galaxy sistemde takılı olduğu çin fotosunu koyamadım daha sonra eklerim..

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Asıl ilgilendiğimiz mevzu ise işte burası..Psu tam 5 adet +12v railine sahip her bir +12v railine 17A sürekli güç verebilmekte yüklenme durumuna göre rail dağılımı her bir +12v railine max(peak) 24A verebilecek şekilde tasarlanmış.12v1+12v2 için toplam 34A 12v3+12v4+12v5 içinse toplam 41A toplamda ise tamı tamına 75A sürekli verebilecek güce sahip.75A ise toplamda tamı tamına 900W'a tekabül ediyor ve hepsinden önemlisi bu gücü 50 derecede sağlayabileceği speclere eklenmiş.+3.3v ve +5v ise herbiri 30A'ar vermek üzere toplamda ise +3.3v&+5v :200w verebileceği trafoya bağlanmış..

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Asıl olan içgüzelliği diyerekten psu nedir ne değildir şimdi ona bakalım...

< Resime gitmek için tıklayın >
Hemen dikkatimizi 2 adet büyük trafo çekmekte.Diğer psuların aksine galaxyde 2 adet kullanışmış bunun anlamı bağımsız 2 trafo ile rail dağılımı sağlanmakta bir başka ifadeyle çift bağımsız secondery devresi ile primary(ana stage) desteklenmekte.


< Resime gitmek için tıklayın >
Burada ise yukarıda bahsi geçen transformatörleri görüyoruz.


< Resime gitmek için tıklayın >
Şebekenden gelen gücün filtrelindiği bölüm 2 metal 2 seramic 2de varistör(aşırı gerilim koruması) dikkatimizi çekmekte


< Resime gitmek için tıklayın >
Burda ise aktif pfc devresi görünmekte texas instruments UCC3817 yongası tıkla


< Resime gitmek için tıklayın >
pfc deversi ve primary deki devre elemanları sigorta ve pfc bobini resimde işaretli..


< Resime gitmek için tıklayın >
Her biri 20A'e sahip dalgalı akımı doğru akıma çeviren köprüler Honyip üretimi..toplam 40A'e ulaşılabilir


< Resime gitmek için tıklayın >
primarydeki mosfetler her biri sürekli 9A pulse olarak ise 27A üreten toshiba 2SK2607 tıkla ve fairchildlardan oluşmakta..Yeri gelmişken değinelim fairchild en iyi ve en pahalı mosfet üreticlerinden bir tanesi..
Primarydeki moslar toplam 54A teorik güç üretebilmekte buda her bir trafo için olduğuna varsayarsak 2 bağımsız trafo için efektif olarak 108A gibi aşmış bir değere tekabül eder.Ancak unutmamız gereken önemli nokta her bir kompenentin max gücü üretmesi tek başına yeterli değildir.Buna mükabil o kompenenti destekleyen parçalarında bu ölçüde gücü desteklemesi gerekir.Yani kısacası kullanılan mosfet 100A desteklesede trafo ve/veya pcb gibi diğer kompnentleri bu gücü uygun değilse sadece teoride kalır.Enermax cömert davranıp haddinden fazla güce sahip kompenentlerle galaxyi desteklemiş..

Dikkatimizi çeken bir diğer unsur ise transistörlerin bacaklarının hemen hepsinde siyah silindir şeklinde emiyi minimize etmek için Ferrit filtre kullanılmakta...


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Secondery de ise +5v için 2 herbiri 40Alik Microsemi 40CPQ045tıkla total:80A 80*5:400W tabiki bu teorik
+12v için 2 yine microsemi 40CPQ060 tıkla herbiri 40A total 80A 80*12:960W teorik
+3.3v içinse yine 2 tane daha Microsemi 40CPQ045 total:80A 80*3.3:264W.teorik
+5vsb 20Alik F20SC6 total 5*20:100w teorik
-12v içinse Fairchild 7912 tıkla yerleştirilmiş

Görüldüğü üzere Enermax bütün kompenentleri fAzla fazla seçerek koymuş buda hiç şüphesizki akla ürünün gerçek kalitesini ve belkide 1000w üzerini rahatlıkla sağlayabileceğini gösteriyor..bu bilgileri topladığım sitelerde de özellikle belirtilmiş eğer Enermax bu ürünü 1200W die çıkarsaydı kimsenini itirazı olmazdı diye..


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Burada ise enermaxın cpu raili olarak nitelendirdiği 12v1-12v2 birleşerek bir trafoya 12v3-12v4-12v5 te ise diğer trafoya bağlanmakta..Bu gösteriyorki her bir rail farklı trafolara bağlı değil ancak buda bu boyutta ki bir ürün için zaten mümkün değil ve bu duruma Enermax VirtualRail(sanal rail) consepti adı altında değelndirmiş..Zaten piyasadaki bütün psularda bu konsept üzerine kurulmakta lakin yeni ATX 12v V2.x e EPS 12v speclerine ancak bu konseptte uygun olabilirler.Düşününki bı boyuttaki Galaxye ancak gerçek 2 bağımsız rail uygulanabilmiş..

Ve dikkatinizden kaçmasın Enermax özellikle +12v raillerini birleştirirken lehimleri bir tel yardımıyla genişleterek lehim çatlamasını önlemeye zaman zaman bazı psuların içinden gelmekte olan vınıltı/zırıltı gibi riskleri ortadan kaldırmayı amaçlamış.

Kısaca iç kompenent durumu değerlendirirsek 12v1+12v2 için:960W diğer +12v için 960W +5v için 400W +3.3v için 264W +5vsb 100w ve son olarakta -12v içinse 12W kapasiteye sahip kompenentlerin bulunduğunu gördük ancak Galaxyde 12v1-v2 için sadece 408w diğer 12v lar içinse 492W gibi kapasitesinin altında değerler sunmuş..Yani kısacası Galaxde kullanılan parçalar hem çok kaliteli(Büyük 2ana kapasitör 105 derece Hitachi kullanılan moslar Toshiba Fairchild ve sık sık seasoniclerde gördüğümüz Microsemi vs...)hemde gerekenden güçlü..Galaxy'nin 1Kw'lık gücü 50 derecede sunması ise takdire şayan lakin ısı artıkça psuların vereceği güç düşer ancak tepe noktası sayılan 50 derecede bile enermax bu gücü verebildiğini iddea etmekte bu ayrıntı gerçekten önemli bu segmentteki rakipleri Tagan speclerinde 1100wlık modeli için herhangi bir bilgi verememiş bu ayrıntıyı gözden kaçırmayın..

Artk herkes tarafından bilinen verimlilik konusunda fazla bilgi verme geriğinde bulunmadım Galaxy +80 verimlilik sınıfı üyesidir speclerinde %80-85 verimliliğe sahip olduğu belirtilmektedir..Hazır verimlilik bahsi geçmişken bazı arkadaşlar tarafından yanlış bilinen bir durumu da açıklayalım bir psunun 500W-1000W-300W olması onun sürekli max gücünü kullandığı ve şebekeden kendi specinde elektrik sarfettiği manasına gelmez..Psu gücü ne olursa olsun sistemin ne kadar güç ihtayacı olursa psu ona o ölçüde güç sağlar.işte burada Effiency(verim) devreye girmektedir.Örneğin sistem 300wlık güce ihtiyaç duyarsa psunun verimi %100 ise 300W %50 ise 450W şebekeden güç çeker..Yani kısaca Galaxy 1000w almakla sanılanın aksine piyasadaki çoğu psudan daha az elektrik tüketirsiniz çünkü Galaxyde verim %80-85


Ve bu kadar yazıp çizdikten sonra sıkça özelden sorulan soruların hiç olmazsa bir ksmını cevaplayalım.

1-Birden fazla +12v raili olması iyimidir?Ne avantajı var?

C:Günümüzde yeni nesil vgalar ve cpular tamamen +12v kullanmaktadır ve hatırı sayılır güç gereksinimine sahiptir.Bu doğrultuda tek raile sahip psularda bu yüksek güç ihtiyacı +12v railinin aşırı dalgalanmasına sebebiyet vermekte ve stabileteyi bozmaktadır.(Bazı psularda +3,3v,+5v railide bu dalgalanmadan etkilenir)İki ve/veya daha fazla +12v railine sahip psularda güç gereksinimleri bölümlenerek (yukarıda Galaxyde bahsetmiş olduğumuz gibi)daha stabil daha az dalgalanma sağlanması amaçlanmıştır..

2-Yeni psu aldım ancak +12v değeri 11.80 seviyesinde iade edeyim mi kötü mü?Sorun yaratır mı?

C:Atx standartlarına göre +12v,+5v,+3.3v raillerinde +-%5'lik tolerans vardır.Yani +12v için 11.4-12.6 +5v için 4.75-5.25 ve +3.3v içinde 3.14-3.47 arası voltaj değerleri normaldir.Ve bu değerleri hangi kaynaktan sağladığınız önemlidir lakin software ile(örneğin speedfan) +12v railiniz 11.80 görünürken avo ile ölçtüğünüzde gerçekte bu değerden farklı olduğunu görürsünüz.Eğer Psunuzun hatalı olduğunu düşünüyorsunuz bir multimetre ile ölçünüz en sağlıklısı bu olacaktır.

3-Psunu kaliteli olduğunu nasıl anlarız?Nasıl test ederiz?

C:Psunun kalitesini markasına bakarak pekala anlarız.Güvenilir üreticilerin(Enermax-Zippy-silverstone vs..) psuları normal koşullarda herhangi bir sorun yaratmayacaktır.Psu testi yapması aslında son derece zordur profosyonel bir test için özel kompenetler gerekir.Ancak ev koşullarında da çeşitli şekilde test edilebilir.Bir psunun kalitesine gösteren en büyük veri ağır load altında ki davranışıdır.Yani örneğin speedfan açılır chart açılarak ölçülmek istenen rail seçilir(tercihen +12v) sonra cpuyu ciddi anlamda zorlayıcı(örneğin orthos) ve yanında vgayı ciddi zorlayıcı(Rthdribl) açılır.Ve en az 10 dak.. izlenir speedfan chartı +12v railinin dalgalanmasını gösterecektir ne kadar az dalgalanma o kadar iyidir..

Biraz uzun ve ara ara teknik oldu inşallah faydalı olur.Bu arada yazım hataları-imla hataları varsa (ki vardır) mazur görün gerçekten yorgunum.Bu sadece bir ön incelemedir.Ayrıntılı testleri konu çok uzadığı için eklemedim.Bu makele tamamen bana aittir.İnternetten bilgiler+resimler alınarak kendi yorumlarımla yoğrularak oluşturulmuştur.

Son dönemlerde gelen pmler ve ısrarlar üzerine konuyu yeniden açıyorum.umarım bundan sonra saygızılık yapılmaz
F
17 yıl
oem ram deyip geçmeyin(503 4-4-4-8)
Tesadüfen elime geçen ramleri bir deneyeyim dedim.2*1gb oem ramler kendini aştı...2 gb kit 150$+kdvye alındı sonuçlar ortada.



< Resime gitmek için tıklayın >
F
17 yıl
DFI RD600(518fsb orthos+600 4-4-3-4+480 3-3-3-4 eklendi)
Kart elime geçer geçmez çarpanı düşürüp fsb denedim.518fb/ye kadar rahat geldim sanırım 518 fsb bios sınırı lakin setfsb ile daha üst değere çıksakta cpuzde 518fsb görünüyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

12sn altı pi skorumuz var onuda verelim..

< Resime gitmek için tıklayın >

Geri kalanlar daha sonra.Şu an sb600 üzerinde 4*250gb raid0 var. onuda ekleriz..
F
17 yıl
PSU Tavsiyeleri(PSU list)
Çok fazla sorulan tavsiye istenilen bir konu.. Bunun için söz verdiğim gibi bir çalışma yaptım.Psu list gaming ve high-endi kapsamakta..Her üreticinin kısaca açıklaması ve seri bilgileri..Sınıflandırmada tek bir veri dikkate alınmamıştır Genel olarak built kalitesi ve gücü dikkate alınmıştır..Sınıflandırmadaki bütümn psular kaliteli psulardır güvenilir olmayanlar hariç.Sınıflandırma içinde ki her psu iyidir 3. sınıfta olması kötü bir psu olduğunu göstermez diğerlerinden daha iyi olmadığını gösterir..

1. Sınıf

Zippy GSM ve PSL ürün grubu

* Zippy genellikle server tipi ürün gamına sahiptir..
* Server tipi olduğu için genellikle gürültülü 80lik fana sahiptir.Gaming serisi nispeten daha sessizdir..Psl serisinde extra 40lık fan vardır.
* Yüksek kalite kapasitör ve kompenent kullanılır
* ati crossfire ve nvidia sli sertifikasına sahiptir..
* %1 line regulation
* Tr de malesef bulunmamaktadır


Pc Power&Cooling Turbo-Cool ürün grubu

* Server tipi üretilir ancak extreme kullanıcılar tarafından oldukça popülerdir.
* Top quality kompenentlere sahiptir
* %1 line regulationa sahiptir
* Malesef zippy gibi tek 80lik fanıyla gürültülüdür ancak yeni serilerde nispeten gürültü seviyesi düşürülmüştür
* Ati CF ve Nvidia sli sertifikası
* Oldukça pahalıdır
* Trde artık bulunabilmektedir


Silverstone Zeus ürün grubu

* Server psularıyla ünlü etasis üretimidir.
* Build quality üst düzeydedir..
* Server tipi psular içinde en sessiz üründür..
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Fireball tarafından trye ithal edilmektedir.


Silverstone Olympia ve Decathlon 1000w üzeri

* Seventeam olimpia 1kw üretimidir..1200w ise Enhance
* Tek +12v raili üzerinden sürekli 80A peak olarak 88A ile piyasadaki en güçlü psudur.(100w seventam)
* %1 line regulationa sahiptir..
* Built quality üst düzeydedir.
* Ati Cf ve Nvidia sli sertifikası çıktığında alacaktır.
* trde bulunur
* Yeni pci-e rev2 (8pin) güç çıkışına sahiptir


Etasis Gaming Power ürün grubu

* Silverstone Zeus için yazmış olduğumuz özellikler geçerlidir.
* Tr de bulunmamaktadır


Enermax Galaxy ürün grubu

* Top quality psular içinde en sessiz üründür.
* Top quality kompenentlere sahiptir
* Efficient(verim) üst düzeydedir.
* Top quality ürünler içinde modüler(tak-çıkar) olan tek üründür.
* Mükümmel seviyede line regulationa sahiptir
* Fireball tarafından tr ye ithal edilmektedir.
* Benim kullanmakta olduğum PSUdur

Thermaltake tough power 1000w ve üzeri ürün grubu

*Cwt üretimidir.Namı (Channel well)
*Modüler kablolamaya sahiptir..
*Stabil voltaj regülasyonu sergiler
*1. sınıfta bulunmasını temel sebebi yüksek güç çıkış seviyesidir..
*Trde yaygın olarak bulunur

L&C Power 1200w ve üzeri ürün grubu

*Cwt üretimidir.Namı (Channel well)
*Modüler kablolamaya sahiptir..
*Stabil voltaj regülasyonu sergiler
*1. sınıfta bulunmasını temel sebebi yüksek güç çıkış seviyesidir..
*En uygun fiyatlı highend psu.
*Trde bulunuyor.



2. Sınıf

Enermax İnfiniti ürün grubu

* Modüler
* Çok iyi seviye voltaj regulation
* Çok sessiz ve verimli
* Ati Cf ve Nvidia sli sertifika
* Tr de yaygın olarak bulunabilir.


Silverstone ve Strider ürün grubu

* Enhance'in en kaliteli ürün grubudur.
* Verimli ve oldukça sessizdir.
* Oldukça kalitelidir
* Ati Cf ve nvidia sli sertifikası
* Tr de yaygın olarak bulunabilir


Seasonic S12 ve M12 ürün grubu

* Verimli ve çok sessizdir.
* Başarılı voltaj regulasyonu sergiler.
* M12 serisi modülerdir.
* Ati Cf ve nidia Sli sertifikası
* Tr de mevcuttur.

Silverstone Olympia OP650, 750 and Decathalon DA750,DA850 vs..

*Güç çıkışlarına göre bazı modelleri Seventeam bazıları İmpervio üretimidir..
*Çok başarılı seviyede voltaj regülasyonu sahiptir %1
*+12 v raili tek kanal üzerinden verilmektedir..
*Sessiz ve yüksek verime sahiptir.
*Henüz Trde bulunmamaktadır sanırım yakın bir zamanda göreceğiz.
*Ati CF ve Nv sli sertifikası

Corsair HX ürün grubu

* Verimli ve sessizdir.
* modülerdir.
* Seasonic üretimi olup daha kaliteli kompenentlere sahiptir(örneğin 105 derecelik kondasatörler)
* Ati cf ve Nvidia sli sertifikası
* Dijitaltrend distribitörlüğünde ithal edilmektedir.

Corsair TX- ürün grubu

* CWt üretmidir
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Cwt ürün özellikleri mevcuttur extra olarak güncek pwm kontroler ve japon kondansatörler mevcut.
* Tr de yaygın olarak bulunmaktadır.


Gigabyte Odin

*CWt (channel Well) üretimidir..
*Software destekli tek psudur..
*Oldukça stabil voltaj regülasyonu
*2. sınıf olmasını temel sebebi %100 japon kondansatör kullanması diğer Cwtlere göre
*trde bulunur
*modüler kablolamaya sahip..



Pc Power&Cooling silencer serisi

* Seasonic üretimidir.
* Seasonic s12ve M12 özellikleriyle tamamen aynıdır.
* Tr de bulunmaktadır


3. Sınıf

Andyson's server serisi ve high-effiency ürün grubu

* Stabil ve oldukça kaliteli built qualitye sahiptir.
* high-effiency grubu %84e varan verime sahip olmakla birlikte oldukça sessizdir.
* Tr de bulunmamaktadır.


Ultra X-finity/X-pro 800W ürün grubu

* Andysons'un server serisi üzerine kuruludur
* TR de bulunmamaktadır


Ultra X-finity/X-pro 600&700W ürün grubu

* Andyson'un high-effiency ürün grunu üzerine kuruludur.
* Tr de bulunmaktadır


Hiper Type-R&Type-M ürün gurubu

* Andyson üretimidir Ultra modelleri gibi.
* Tr de bulunmaktadır


OCZ Power-Stream ürün grubu

* Topower üretimi olup en kaliteli topower üretimidir.
* %1 line regulation
* Oldukça stabil ve güçlüdür
* Trde bulunmaktadır


Enermax Liberty ürün grubu

* Modüler
* Çok iyi seviye voltaj regulation
* Çok sessiz ve verimli
* Ati Cf ve Nvidia sli sertifika
* Tr de yaygın olarak bulunabilir.
Tagan Black-Easycon-2 force ürün grubu

* Topower üretimidir.
* Çoğu modeli sessiz ve verimlidir
* Build qualitysi iyi olmakla birlikte orta kalite kompnenetlere sahiptir.
* Easycon serisi modülerdir
* Ati cf ve nvidia sli sertifikalrına sahiptir.
* Tr de yaygın olarak bulunur.

Be quiet! Dark Power ve Straight Power ürün grubu

* Tipik bir Topower dır.
* Çoğu modeli sessiz ve verimlidir
* Build qualitysi iyi olmakla birlikte orta kalite kompnenetlere sahiptir.
* Dark power serisi modülerdir
* Ati cf ve nvidia sli sertifikalrına sahiptir.
* Tr de yaygın olarak bulunur

Spire tüm ürün grubu

* Tipik bir Topower dır.
* Çoğu modeli sessiz ve verimlidir
* Build qualitysi iyi olmakla birlikte orta kalite kompnenetlere sahiptir.
* Ati cf ve nvidia sli sertifikalrına sahiptir.
* Tr de bulunur

Fsp Epsilon ve blue ürün grubu

* Verimli ve sessizdir.
* Kompact bir yapıya sahiptir.
* Zaman zaman Ripple sorunları görünmektedir.
* Oldukça ucuzdur.
* Ati Cf ve Nvidia sli sertifikası
* Tr de yaygın oalrak bulunur.


OCZ Gamex-strem ürün grubu

* Fsp Epsilon grubu ile tamamen aynıdır.
* yukarıda bahsettiğimiz Epsilon özelliklerine sahiptir.
* Tr de bulunmaktadır


Zalman ZM-600

* Bir diğer Epsilon tabanlı Psudur.
* Yukarıda bahsettiğimiz Epsilon özellikleri ub ürün içinde geçerlidir.
* Epsilon serisine fark olarak zalman Heatpipe destekli bir soğutucu çözümü eklemiştir.
* Tr de mevcuttur


Aopen Ao-700-

* Epsilon tabanlı psdur.
* Epsilon özellikleri aynen geçerlidir.
* Trde mevcuttur


Antec Trio&Neo-HE ürün grubu

* Seasonic üretimidir fakat daha düşük kalite kompenetler kullanışmıştır.
* Neo He modeli modülerdir.
* Ati Cf ve Nvidia Sli sertifikasına sahiptir.
* Tr de mecvuttur


Thermaltake Toughpower ürün grubu

* Cwt üretimidir.
* Oldukça stabildir.
* Hem modüler hemde klasik şekilde marketlenmektedir.
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Trde yaygın oalrak bulunur


L&C Power Metatron serisi ürün grubu

* Cwt üretimidir.
* Oldukça stabildir.
* Çok iyi Fiyat/perf. oranı.
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Trde yaygın oalrak bulunur.


OCZ Mod-Stream ürün grubu

* Topower üretimidir
* Modülerdir.
* klasik topower özelliklerine sahiptir.
* Tr de bulunmamaktadır


X-Clio GreatPower ürün grubu

* Cwt üretimidir.
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Cwt ürün özellikleri mevcuttur.
* Tr de bulunmamaktadır




High Power ürün grubu

*Sirtec üretimidir
* Nvidia sli ve Ati Cf sertifikası
* Built quality iyi seviyededir.
* Başarılı voltaj regülasyonu
* Trde yaygın oalrak bulunur


4. Sınıf


L&C Power silent giant serisi ürün grubu

*SHENZHEN CHI YUAN üretimidir..
*Başarılı voltaj regülasyonu
*Built Quality orta kalite..
*Sessiz çalışma pasif pfc
*Başarılı fiyat/performans..
*Trde yaygın oalrak bulunur..

Asus psu

*Acbel Polytech üretimi..
*Built quality orta seviye
*Sessiz çalışma..
*Trde yaygın olarak bulunur..

Coolermaster Extreme Power serisi

*Bir diğer Acbel Polytech üretimi psu grubu
*Bir yukarıdaki asus için söylediklerimiz geçerli.
*trde bulunur..


Glacialpower ürün grubu

*Üretimi kendisi yapmaktadır.
*Pasif pfcye sahip
*Uygun fiyat
*Trde yaygın olarak bulunur..




Güvenilir olmayan sınıf


Bu sınıf için söylenebilecek her şey ortakdır iddea ettiği değerleri kesinlikle veremeyen güvenilir olmayan bir arıza anında tüm sistem kompenentleri götürebilecek riske sahiptirler.tr piyasasında sıkça rastlanırlar.

1- Everest
2- Codegen
3- Spy
4- Pegasus
5- Colors-IT
6- Echo Star
7- Feel
8- Frisby




Tamamen şahsi görüş ve tecrübelerimden oluşturmuş olduğum bir listedir.Zamanla yeni ürünler listeye eklenecektir.


Faydalı olucağını düşündüğüm psu calculatorüde ekledim.Kullandığınız kompenentleri seçerek kaç Wlık Psuya ihtiyacınız olduğunu gösteren çok güncel bir hesaplayıcı..Dikkat etmeniz gereken hesaplama sonucu çıkan değere en az %10 luk(ki calculatorda buton mevcut) bir ekleme yapmanız gerekir..bu kalibrasyon değeri sizi peake karşı koruyacak ve psunuzun sürekli tam kapasite çalışmasını engelleyecektir..Çıkan sonucu değerlendirirken lütfen sadece W değerine bakmayanız lakin bu yanıltıcı olacaktır çünkü güncel kompenentler neredeyse tamemen +12v railini kullanmaktadır (yeni psuların ağırlıklı olarak +12v kullanılmasını nedeni)yani 500w sadece 18-22A +12v ra,lini veren bir psu yerine yine 500w ancak 30+A +12v verebilen psu tercih etmelisiniz...

Psu hesaplayıcı için tıkla
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.