W

Yarbay
21 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
44 üye
Görüntülenme (?)
790 (Bu ay: 7)
Gönderiler Hakkında
W
4 yıl
Casper n360 (2in1) laptopa Linux Lite kurmak?
Selam dostlar. Yıllar önce annem için aldığım casper n360 2si1 arada (tablet modlu windowsa sahip, dokunmatik ekran vb) laptopa Linux lite kurmak istiyorum. Daha önce araştırdığımda 2in1 pcleri destekleyen Gnome modu denemeiştim ama USB'den format atmayı bir türlü beceremedim.

Linux lite sizce kurulabilir mi elimdeki alete?

Alet bu:https://www.vatanbilgisayar.com/casper-n360-atom-z3735f-183ghz-2gb-64gb-116-w81-notebook-bilgisayar-19704.html
W
5 yıl
Polo - i20 - Fiesta (Araç Tavsiyesi)
Edit: Konu guncellenmistir. Kiyaslamaya fiesta'yi da ekledim. Yorum yaparken goz onune aliniz :) polo comfortline - i20 style ve fiesta trend x arasinda kiyaslama...


Selamlar, yaklaşık 60-65bin lira civarında B sınıfı araç almayı düşünüyorum.

3 sene aktif olarak 2014 comfortline manuel polo kullandığım için poloya alışkınım.

Alacağım polo 2016 model comfortline, yaklaşık 40bin km civarında ve manuel vites.
i20 ise 2017 model 1.4 benzinli JUMP versiyonu, otomatik modeli. Artı olarak dokunmatik ekran ve cam filmi eklenmiş, KMsi 10-15bin civarlarında.

Sene içinde çok kilometre yapmadığım için benzinli bir araç bana yetiyor, i20'nin bu versiyonunun fazla yaktığını okudum ama fazla yakması benim için problem değil. Şanzımanın sorunsuzluğu yeterli bir parametre.

i20 ve polo kullanmış arkadaşların yorumunu merak ediyorum. İki araç arasında malzeme kalitesi ve sürüş dinamiği açısından bariz farklar var mıdır, hangisi hangi konularda ağır basıyor merak ediyorum.

Alacağım araçtan şu an için çok bir beklentim yok, polo beni tatmin ediyordu. Eksiğini hissettiğim tek özellik bluetooth'du ama sanırım i20'de de mevcut değil o yüzden çok problem yaratmayacak.

Her türlü yorumunuzu bekliyorum, iyi forumlar.
W
6 yıl
DoD/Ford 2.el gibi kurumsal yerlerden araç alan var mı?
Arkadaşlar herkese iyi forumlar,

Doğuş Otoda Polo aracımı periyodik bakıma götürmüştüm.

Merakımdan aracı DoD'da ekspertize soktum ve bana fena olmayan bir fiyat verdiler. Tamam desem hemen imzayı atıp parayı havale edeceklerdi

Satılığa koydukları 2.el araçları gezinirken, bu araçların malum sitelerdeki galerici ve normal vatandaşların istediği fiyatlarla paralel hatta yer yer daha uygun olduğunu saptadım. Kendileri ekspertiz raporunu ve değişen parçayı, hasarını vb açıkça beyan ediyorlar ki zaten olan kusurlar aracın üzerinde gözüküyor.

Böyle kurumsal yerlerden daha önce araç olan var mı, ekspertizlerine ne kadar güvenilir? Kendisi sanırım 6 ay garanti veriyor. Bizim tespit edemediğimiz bir ayıp var ise paranızı iade ediyoruz diye. Zaten baktığım çoğu aracın KM'si düşüktü ve fabrika çıkışı garantileri devam ediyordu.
W
6 yıl
Plaka değişimi (şehir) hakkında güncel bilgiye sahip olan var mı?
İyi akşamlar forum sakinleri,

2016 senesinde abimin üzerine olan aracı kendi üzerime aldım, o anda plaka değişikliği istemedik. Araç 34 plaka ama ben 2 senedir bursada ikamet ediyorum.

Yeni değişen bir mevzuata göre artık kasko ve sigorta primleri ikamete göre değil plakaya göre de hesaplanabilecek ve bu tamamen sigorta şirketlerinin insiyatifine bırakıldı (diye biliyorum...)

Bu sebeple plakayı 16 yapmak istiyorum ama internette hiç güncel bilgi bulamıyorum. Olanlar da hep satış anında plaka değiştirmeyle ilgili ve açıkcası o bilgiler bile güven vermiyor bana.



Bu işin aslını sıfırdan bana anlatabilecek var mı?
W
7 yıl
75-80 bin lira arası araç tavsiyesi
Arkadaşlar iyi günler dilerim öncelikle,

Eminim bu tür konular sürekli açılıyor ancak önerileriniz dinlemek isterim.

Şu an kullandığım araç 2014 comfortline polo, aracın ilk sahibiyim ve bu zamana kadar keyifle kullandım. Araçta park sensörü, bluetooth, sis farı vb olmaması günden güne probleme dönüşmeye başladı ayrıca model de yükselme amacım var (mümkünse yıl da).

Veteriner Hekimim, bu yüzden çok sık olmasa da köy yollarına vb giriyorum, bazen çamura saplandığım oluyor.

Primer amacım yüksek bir araç veya SUV değil belirtmek isterim.

Bu fiyat aralığında 2.el astralar ve peugeot 308'ler hoşuma gidiyor (2014-2015 model). Sıfır araç almak şu paraya mümkün değil farkındayım. Sizlerin önerisi ne olur? İç donanımı zengin araç arıyorum.
W
8 yıl
Tek Tarafli Kaza Kasko Sorusu
Arkadaslar hepinize sevgiler.
26 Ağustosu 27ye baglayan gece, Kartal Canakkale caddesinde bir kaza gecirdim.
Gece vaktiydi. Ana yolda seyir halindeyken sol taraftan bir taksi son sürat yola atladi aramızda 15 metre varken. Ondan kaçmayı basardim ama orta kaldirima girdim. Darbeyi motor bolgesi aldigi icin kuvvetle muhtemel pert oldu. Hava yastiklari patladi.
Polis tutanaga "kavsaklarda yavaslamama kusuru" gibi bir sey yazmış. Taksiden hic bahsetmemis.
Bu durum kaskonun pert bedelini etkiler mi?
W
9 yıl
LCD Monitöre digitürk kutusu alınır mı?
Arkadaşlar elimde linkteki monitör var. Digitürk alacak olursam normal tv gibi izleyebilir miyim?

Eğer cevap evetse ses nasıl olacak? Bu kutularda hoparlor girişi mevcut mu?

https://www.asus.com/Commercial-Monitors/VN247H/
W
9 yıl
Şampiyonluk yolunda her kötü futbol mübahtır?
Önemli olan kazanmak, şampiyonluk yolundaki her maçta kötü oynasak diye diye 10 maçtır 3 büyük de iğrenç top oynuyor.

Ligin kalitesi maçları 1-0 1-0 kazanmaksa futbolumuz nasıl gelişecek ki? Diğer liglerde iddası kalmamış takımlar bile göze hoş top oynamaya gayret ediyor çünkü izleyici futbolun en önemli parçasıdır, onlara iyi anlar yaşatmak mantığı var oralarda. Ne düşünüyorsunuz?
W
9 yıl
MS Word 2010, çıktı alırken sayfa kenarları çok boşluk bırakıyor
Selam dostlar, wordde yaptığım bir broşürde, yazmaya kalktığımda sayfada gözükmemesine rağmen sağ ve soldan 3 kat daha fazla boşluk bırakıyor.

Nedeni nedir, nasıl çözebilirim ?

(Kırmızı çizgili alanları, bu ekranda çıktığı gibi kağıtta basamıyorum, 3 kat daha fazla boşluk bırakıyor)

< Resime gitmek için tıklayın >
W
9 yıl
MS Word 2010, çıktı alırken sayfa kenarları çok boşluk bırakıyor
Selam dostlar, wordde yaptığım bir broşürde, yazmaya kalktığımda sayfada gözükmemesine rağmen sağ ve soldan 3 kat daha fazla boşluk bırakıyor.

Nedeni nedir, nasıl çözebilirim ?

(Kırmızı çizgili alanları, bu ekranda çıktığı gibi kağıtta basamıyorum)

< Resime gitmek için tıklayın >
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.