T

Çavuş
19 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
1 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
13 yıl
Gümüş Netbook Tavsiye...
İyi günler,

Piyasada veya nette gözünüze çarpan Gümüş rengi BOL netbookları yazabilir misiniz acaba?...

Kiminin sadece kenarları gümüş,
Kiminin sadece sırtı gümüş,
Bazılarında klavye da gümüş,
Ama gördüğüm kadarıyla çoğunun tabanı siyah...

Aranılan olabildiğince çok yüzeyin (Kenarlar, Sırt, Klavye ve Taban) gümüş renkte olması.

En yakını piyasada satılmayan "HP Netbook 100" modeli ki klavyesi gri ama tabanı gümüş.
< Resime gitmek için tıklayın >
(Kolçağı önemli değil)

Teşekkürler...
T
16 yıl
LCD Monitor icin kol...
Selam,

LCD monitorde (cogunlukla tv'lerde de oluyor) kullanmak icin ozellikle masaustu ama duvar icin de olabilecek sekilde kol/aparat ariyorum. Genelde VESA (baglanti tipi) olarak adlandirilabiliyorlar. Cogu LCD monitor kendi ayak takimi ile birlikte geliyor ama bunlar genelde "kisitli" derecede harekete musaade ediyorlar. Bu yuzden bu tarz bir turu nereden bulabilecegimi bilen biri varsa yazabilir mi?

Tesekkurler...
T
16 yıl
CPU Cache\u0027in RAID\u0027e etkisi...
Selam,

Sormak istedigim CPU Cache boyutunun RAID-0 uzerine etkisi nedir?

E2xx serisi 1Mb, E4xx serisi 2Mb ve e6xx serisi 4Mb cache tasiyor ve her Mb cache CPU hizindan bagimsiz fiyat uzerine hatiri sayilir oranda biniyor. Normalde ucuz ve OC potansiyeli yuzunden E2xx serisi CPU'lar tavsiye ediliyor ama sistem hizina baska yonden katki yapan RAID-0 sistemi icin bu 1Mb cache bellek yeterli midir? Eger E4xx serisinin 2Mb onbellegi RAID-0 icin mesela %20 civarina yakin bir performans artisi bile saglasa dusunmeye deger hale gelebilir cunku...

Bu konuda oncelikle deneyimi ve bilgisi olan, ama herkesin fikirlerini bekliyorum...

Tesekkurler...
T
16 yıl
Toshiba LCD Tepki suresi...
Selam,

Laptop almak icin bakindigimdan sormak istiyorum. Piyasadaki Toshiba'larin teknik ozelliklerinehttp://eu.computers.toshiba-europe.com/ adresinden ulasinca baktigim laptoplarin cogunun rise/fall (inis/cikis) LCD tepki surelerinin 25/25 yani 25ms oldugunu goruyorum.

Masaustu LCD'lerde 4ms, 8ms gibi secenekler varken, bazi diger laptop ureticilerinin 8ms, 16ms olarak duyurulan LCD ekranlari mevcutken, 25ms bayagi bir yavasmis gibi geliyor. Yani insan almisken ve oyun icin 8600 gibi guclu bir ekran kartli laptop dusunurken 25ms gibi birsey yuzunden ghosting/hayaletlenme olur da insanin zevki kacarmis gibi duruyor.

Gerci her ne kadar diger ureticiler 8ms gibi degerler bildirseler de; diger bir baslikta bu degerlerin gercek degerinin cok altinda ve abartilmis oldugu soylenmis. Eger bunda gerceklik payi varsa ve genel laptop LCD tepki suresi (yani sadece Toshiba'da degil) 25ms civarindaysa yapacak birsey yok demektir.

Benim alici olarak butunlesik ekran kartli laptop kullanmayan Toshiba kullanicisi sayin arkadaslarima sormak istedigim yuklediginiz 3 boyut ve hareket agirlikli oyunlarinizi oynarken bu 25ms meselesinden dolayi LCD ekran uzerinde hayaletlenme/ghosting farkediyor/hissediyor musunuz? Gerci bu goreceli olacak ama eger hayaletlenme varsa da kabul edilebilir duzeyde midir? Yoksa Toshiba'lar 25ms diye baska bir marka'ya bakmak mi daha iyi olabilir?

Esasinda alacaklar icin en guzeli almak istediginiz laptopu bulup test programini yukleyip yerinde gormek ama Turkiye sartlari malum; kisitli showroom'da yoksa laptop'u sirf bir goreyim diye getirtemezsiniz veya laptop'u bulsaniz dahi icine test amacli program yukletmezler (virus vb. diye). Kisaca bu konuda forumdaki siz degerli arkadaslarimizin gorusleri haric baska bir cikar yol yok...

Goruslerini paylasacak herkese simdiden tesekkurler... ;-)
T
17 yıl
Cift Kanal, Dusuk CL\u0027ye karsi...
Selam,

Emektar bilgisayarimin ram'ini bir parca arttirmayi dusunuyorum. Anakart dual destekledigi ve fiyatlari cok yakin oldugu icin sormak istiyorum hangisi daha performansli(hizli) olur?
+ CL2 DDR400 1Gb hafiza modulu mu, ya da
+ CL3 DDR400 1Gb (2x512Mb) dual kit mi?
- Bir de dual calisma ihtimali var mi bilinmez, ayri alinmis 2 tane CL2 DDR400 512Mb'yi dual kit olarak kullanmak...

Sonucta miktar ayni ama biri CL'den hiz farki yaratiyor biri ise Cift-Kanal'dan. DDR400 bellek tipi eski oldugundan ve piyasada daha farkli alternatifler goremedigim icin fikrinizi almak istedim...

Tesekkurler...
T
17 yıl
Router\u0027a USB HDD baglamak...
Selam,

Bastan belirteyim ki NAS/NDAS ozellikli harici kutu vb. aramiyorum cunku isletim sistemleri (linux) vb. yuzunden sorunlar cikarabiliyorlar... Merak ettigim Turkiye'de USB portu mevcut ve buraya USB Hard Disk takilarak agdaki PC'lere paylastirabilen bir ADSL Router mevcut mu? Ya da boyle birsey mevcut mu?

Piyasada USB portu bulunan (print server vb. icin) 4-port ADSL Router'lar var. Acaba bunlarin USB portuna USB HDD baglamak(ve ulasmak) mumkun mu? Deneyip bilen arkadaslar marka/model yazabilirler mi?

Tesekkurler...
T
17 yıl
Gigabit + ADSL
Selam,

Internete bagli iki PC'yi Gigabit Ethernet'e gecirmek icin konfigurasyon:

Internet
|
ADSL Router 4 port 10/100 Mbps
|
???? (Sorum burada ne olmali? Router, Switch, Hub?)
| |
| \_Gigabit (1000Mbps) Network Kartli PC1
\_Gigabit (1000Mbps) Network Kartli PC2

Amac internet hizlandirmak filan degil, ki zaten en hizli ADSL<10Mbps. Amac Dosya, Video Goruntusu, Gercek Zamanli(goruntusel atlama vb. olmadan) Uzaktan Yonetim vb. icin yetersiz olan 100Mbps'den (halihazirda mevcut) Gigabit/1000 Mbps Ethernet yapisina gecmek.

Isi bilen arkadaslardan tavsiye ricam ????'li yere Gigabit destekleyen ne almak lazim? Biraz arastirinca sanirim Router, ama ADSL zaten router'li yani pek anlasilmiyor Router'dan Router'a mi olmasi gerek? Icap ederse 4 port ADSL router yerine baska birsey alinabilir ama gerekli oldugunu sanmiyorum...

Yardimci olabilecek arkadaslara/ustalara simdiden tesekkurler...
T
17 yıl
Core (2) Duo + 8600 GT ...
Herkese selam...

Potansiyel notebook alicisi olarak danismak istiyorum;
- Turkiye'de satilan,
- Herhangi bir Intel Core Duo islemciye sahip, Core 2 Duo daha iyi ama farketmez...
- nVidia 8600-GT ekran kartina sahip (8600GS veya 8600G degil)...
- Fiyati 1600$ civari ve alti...
- Mumkunse taninmis; Asus, Acer, Dell, HP, Toshiba, Fuj-Sim.
Notebooklari bilenler acaba benim gibi bu tarz birsey bakanlara marka/model onerebilirler mi?

Benim de baktigim herkesin de bildigi Acer 5920, Asus G1/G2 (fiyat disi) gibi goze batan modeller var ama benzer ozellikleri sahip daha az goze batan modelleri de bilenler var mi?

Okuyanlara da, yardimci olabilecek arkadaslara da simdiden tesekkurler... ;-)
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.