K

Teğmen
14 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
5 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
16 yıl
Giganews uyeligi
K
17 yıl
Sessiz 12 cm kasa fanları
Merhaba,

2 yıl önce aldığım Thermaltake Tsunami Dream kasamın 12 cm'lik fanları artık iyice ses çıkarmaya başladılar. Bilgisayarı salonda kullandığım için onları daha sessiz ama yüksek performanslı fanlarla değiştirmek istiyorum. Mevcut fanlar alttaki sayfadaki bilgiye göre 1400 RPM'de 21 dBA ses üretiyorlar. Sağladıkları hava akımı belirtilmemiş. Gerçi Zalman Fanmate'e takılı olan bu fanlardan biri, Asus Probe'a göre en hızlı konumda 1800 RPM'de dönmekte.

http://www.thermaltake.com/product/Chassis/midtower/tsunami/bna/bna.asp#specification


Ben mevcut fanlarımı alttaki linkteki fanla (2 adet) değiştirmeyi düşünüyorum.

http://www.thermaltake.com/product/dcfan/Combo/a2329/a2329.asp

Bu fan aynı zamanda CPU üzerindeki TT Big Typhoon'unda da takılı durumda. Gerçekten çok sessiz. 1600 RPM'de 16 dBA gürültü seviyesinde 62 CFM hava akımı sağlıyor. Bulabildiğim en düşük fiyat 14$+KDV.


Sizce performans/gürültü oranı daha iyi olan ve fiyatı bu seviyelerde (max $20+KDV) alabileceğim başka bir fan var mı?

Bir de kasamın yan kapağına 25 cm'lik bir fan takmak istiyorum. TT Kandalf ve Armor'a göre 25 cm fanlı yan kapak var ama benim kasaya uyacağını sanmıyorum. Piyasada 25 cm fan satan bir yer biliyor musunuz?

Teşekkürler
K
17 yıl
İşlemci - RAM frekans ilişkisi
Merhaba arkadaşlar,

Core 2 Duo (hangi model alacağıma henüz kesin karar veremedim) ile kullanmak üzere DD2 RAM almayı planlıyorum. Bu işlemcilerin standart FSB hızı olan 1066 (266 DDR4) ile RAM'leri hangi hızda çalıştırmak en iyi sonucu veriyor? Kullanacağım anakart Asus P5N32-SLI SE Deluxe (Ben seçmedim, bana bedavaya geldi).

Eğer işlemci overclock edilmezse DDR2-1066 çalışabilen RAM'ler ideal olur herhalde. Fakat o olmazsa CL4 DDR2-800 mü, yoksa CL3 DDR2-667 mi daha iyi olacaktır. Yoksa FSB'nin yarısı olan DDR2-533'le CL zamanlarını olabilecek en alt seviyeye indirerek mi?

Eğer işlemciyi overclock edersek (diyelim ki 1333 FSB), RAM'lerden olabildiğince yüksek frekansta CL5 olarak mı (1333'e çıkamadıklarını varsayıyorum), yoksa FSB'nin yarısı olan 667'de CL3 olarak mı daha iyi performans alınabilir.

Konunun biraz da overclock ile ilgisi olduğunu biliyorum ama bu bölüme daha uygun olduğunu düşündüm.

Elinde imkan olan arkadaşlar bu senaryoları deneyip sonuçlarından bahsedebilirler mi?

Teşekkürler,
Kavanoz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.