K

Yüzbaşı
13 Ocak 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
46 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
10 yıl
RADEON HD 7850 1 GB 256 BİT AMA HANGİ MARKA
RADEON HD 7850 1 GB 256 BİT ALICAM

İki marka arasında kararsız kaldım.

SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 1GB 256Bit Vatan Bilgisayar günün fırsatı ile 363 TL: Link

POWERCOLOR HD7850 GDDR5 1GB 256Bit Vatan Bilgisayar günün fırsatı ile 338 TL: Link

SİZCE SAPPHIRE MI YOKSA POWERCOLOR MU ALMALIYIM?
İKİSİNİN ARASINDA SOĞUTMA PERFORMASI VE SOĞUTUCU FAN SESİ ANLAMINDA BİR FARK VARMIDIR. SAPPHIRENIN ÇİFT FANLI SOĞUTUCUSUNA 25 TL FAZLA VERMEME GEREK VARMIDIR?
K
14 yıl
Hangisini tavsiye edrsiniz Vestel 22VH3000 mi? Yoksa LG M227WD mi?
HANGİSİNİ TAVSİYE EDERSİNİZ VESTEL 22VH3000 VEYA LG M227WD


22" LCD TV alicagim. 15m2 bir odada kullanicagim. 1,5m ile 2m arasi bir mesafeden TV izliycegim. Hem PCyi baglayip dijital tv karti ile uydudan TV izlemek icin hemde PCye baglayacagim Monitor olarak kullanicagim.

Iki model arasinda kaldim: Vestel 22VH3000 mi? LG M227WD mi? alayim.

Vestelin modeli HD Ready direk fabrikadan ucuza alicagim. Garanti falan hic sorun olmayacak. 400 TLye falan gelecek.

LG ise Full HD vede Webdenal internetten 450 TLye satiyorlar.

Bu iki model arasindan hangisini tavsiye edersiniz?

IKI MODEL ARASINDA TAVSIYE ISTEDIM. LUTFEN BEN BU MODELI KULLNIYORUM MEMNUNUM SURDA SU FIYATA BUNUDA ALABILISIN TARZI CEVAPLAR YAZMAYIN ONCELIKLE MESAJIMI SONUNA KADAR OKUYUN
K
14 yıl
Vestel 22VH3000 mi? Yoksa LG M227WD mi?
22" LCD TV alicagim. 15m2 bir odada kullanicagim. 1,5m ile 2m arasi bir mesafeden TV izliycegim. Hem PCyi baglayip dijital tv karti ile uydudan TV izlemek icin hemde PCye baglayacagim Monitor olarak kullanicagim.

Iki model arasinda kaldim: Vestel 22VH3000 mi? LG M227WD mi? alayim.

Vestelin modeli HD Ready direk fabrikadan ucuza alicagim. Garanti falan hic sorun olmayacak. 400 TLye falan gelecek.

LG ise Full HD vede 450 TLye internet ustunden satiyorlar. Teknosada 499 TLye satiyor.

Bu iki model arasindan hangisini tavsiye edersiniz?

IKI MODEL ARASINDA TAVSIYE ISTEDIM. LUTFEN BEN BU MODELI KULLNIYORUM MEMNUNUM SURDA SU FIYATA BUNUDA ALABILISIN TARZI CEVAPLAR YAZMAYIN ONCELIKLE MESAJIMI SONUNA KADAR OKUYUN
K
14 yıl
WD My Book World Edition (Eternetli Model) USB sorunu
Elimde Western Dijitalin 750 gb lik Wold editionu var. Hani su Eternetten baglanan modeli. Disk dolunca gittim 1TB Western dijital My book Home edition aldim. Wold edition olanla Yeni aldigimi eski diskin ustundeki USB cikisndan baglayabilicegimi bildigim icn bagladim. World editionun menusunden baktim diski externel drive olarak gordu. Dedim heralde WD World edition tam olarak dolunca otomatik olrak yeni diskin kapasitesinden kullanacak ama oylede yapmadi. Kapasite yetersiz diye hata verdi.

Yeni aldigim 1TB diskin icine WD World editionun USB cikisindan bagliken nasil erisebilirim. Icine nasil dosya yukleyebirlim? Yardimlarinizi bekliyorum.
K
15 yıl
Maximum 26000 TL kadar Sifir Araba onerisi
Su anda Kullanmakta oldugum 2004 Model Benzinli Otomatik Vites Toyota Yaris 1.3 Sol model arabami satip yeni sifir bir araba almak istiyorum.

1. SORUM: 2004 Model Benzinli Otomatik Vites 73000 KM`de Toyota Yaris 1.3 Sol model (Metlik boyali,celik cantli,klimali) otomobilim 2.elde kac para eder.

2.SORUM: 26000 TLye kadar alabilicegim Sifir Otomobiller nelerdir?

Aradigim Ozellikler: Klima, Celik cant, Otomaik vites, Park Sensoru, 1300-1400 motor olsun, (Dizel olursa iyi olur az yakar ama uygun model yoksa benzinli alicagim gene)

Hangi model bir araba alabilicgeim ile ilgili gorus ve dusuncelerinizi bekliyoum.
K
15 yıl
@ LUTFEN YARIDM EDIN!!! @ ASKERE ALMA 35/C KANUNU VEDE YÖK 44 UNCU KANUNU NASIL UYGULANIR
YARDIM EDERSENIZ SEVINIRM AKLIM KARISTI


Istanbulda 4 yillik bir universitede okuyorum. Ingilizce hazirlig 2 sene okudum ancak 2 senede hazirligi gecebildim. B universitede 5. senem. YOK kanununa gore daha 2 sene da ubiversitede okuma hakkim var. Asalin aknununa gore egitim dolayisiyla askerligimi 29 yasima kadar egitim dolayisiyla erteleyebiliyorum. 13 eylul 1982 dogumluyum yani 26 yasindayim. Fakat Askerlik subemin ogrenci islerine bir yazi gondermis onlarda bana ulastirdilar oda aynen soyle:


SIMDI SORUM SOYLE:
Simdi 31 Ekim 2009 Taihinden sonra 4 yillik halem okumakta oldugum universitden mevzun olammis dahi olsamda askeremi gitmem lazim . Askere gitmek icin muracat etmesem asker kacagimi sayilicagim vede jandarma ayda polis (yurt disina cikis yda kimlik sorgusunda) beni yakaladigi yerde asker kacagi ayni bakaye diye dogruca askeremi goturucek. 29 yasima kadar egitim dolayisiyl askerligimi erteletebildigimi biliyorum. Okul araciligi iel askerligimi tecil edemiyorum. Fakat DIREK KENDIM GIDIP OGRENCI BELGESI FALAN GOTURSEM 31 EKIM 2009 TARIHINDEN ONCE 2009 EKIM ICINDE AKSERLIGIMI TECIL ETTIREBILIRMIYIM. BASINA AYNI OLAY GELMIS YADA BILGILI ARKADASLARDAN CEVAP BEKLIYORUM

quote:

C) (Değişik : 11/9/1940 - 3920/1 md.) Askerî mekteplerle nizamname ve talimatnamelerine göre devam mecburiyeti olan resmî ve yüksek mekteplerle liseler ve orta mekteplerde ve tâli meslek mekteplerinde veya bu derecelerde olduğu Maarif Vekâleti tarafından veya müdürlüklerinden tasdik edilen hususi ecnebi mekteplerde ve aynı vasıfta bulundukları Maarif Vekâletince tasdikli memleket harici mekteplerde okumakta oldukları anlaşılanlar (Bunların ertesi seneye terki en çok 29 yaşını bitirinciye kadar uzar. Bu yaşa kadar tahsillerini bitirmemiş olanlar, iki sene üst üste sınıf geçemeyenler, yüksek bir mektebi bitirdikten sonra diğer yüksek bir mektebe veya ihtisas şubelerine ayrılmış müesseselerin ve Üniversitenin bir şubesini bitirdikten sonra diğer şubesine girenler; ertesi seneye bırakılmayıp asker edilirler. İşbu talebenin derslerine muntazaman devam etmeleri şartiyle tahsil saatleri haricinde memuriyet, vazife, sanat, ticaret ve ziraatle iştigalleri .tecillerine mâni teşkil etmez.)

Son yoklama sırasında orta veya yüksek bir mektebi bitirerek memleket içinde ve dışında daha yüksek mekteplere kabul zamanı olmadığından dolayı girmemiş olanlar o sene içinde girerek lâzımgelen vesikaları gösterdikleri takdirde ertesi seneye bırakılırlar.

29 yaşına kadar ertesi seneye terkedilecek talebeler bir seferberlik halinde lüzum ve ihtiyaca göre, doğum sırasiyle asker edilir.

(Ek fıkra: 12/7/1941-4092/1; 9/5/1967-865/1md; Mülga: 27/7/1970-1315/3 md.)"


koyu kırmızı işaretlediğim bölümü aşağıdaki 2547 sayılı kanunun 44. maddesi ile örtüştürdüğümüzde "azami öğrencilik süresi" meselesi çözümlenmiş oluyor. Yani siz YÖK'e göre sınırsız sınav hakkı dışında öğrenciliğiniz devam ediyorsa askerliğiniz tecil edilir.



"2547 sayIlI kanun madde:44

Yükseköğretim kurumlarında, önlisans ve lisans düzeyinde öğrenim yapan öğrencilere bu öğrenimlerini tamamlamak için tanınan azami süreler iki yıllık önlisans için dört, dört yıllık lisans için yedi yıldır.

Öğrenciler normal eğitim-öğretim süresi beş yıl olan programları sekiz yılda, altı yıl olan programları ise dokuz yılda tamamlamak zorundadırlar. Ancak bu süreler sonunda; kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için biri bütünleme olmak üzere iki ek sınav hakkı verilir.

Bu sınavlar sonunda başarısız ders sayısını beş derse indirenlere bu beş ders için üç yarı yıl, ek sınavları almadan beş derse kadar başarısız olan öğrencilere dört yarı yıl (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda iki öğretim yılı); gülhane askeri tıp akademisi öğrencileri hariç, üç veya daha az dersten başarısız olanlara ise sınırsız, başarısız oldukları derslerden açılacak sınavlara girme hakkı tanınır.

İzledikleri programdan mezun olabilmek için gerekli bütün derslerden geçer not aldıkları halde yönetmeliklerinde başarılı sayılabilmeleri için öngörülen not ortalamalarını sağlayamamaları sebebiyle ilişikleri kesilme durumuna gelen son dönem (sınıf geçme esasına göre öğretim yapılan kurumlarda son sınıf) öğrencilerine not ortalamalarını yükseltmek üzere diledikleri son iki sınıf derslerinden sınırsız sınav hakkı tanınır. Bunlardan uygulamalı, uygulaması olan ve daha önce alınmamış dersler dışındaki derslere devam şartı aranmaz.

Açılacak sınavlara, üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler, öğrenci katkı payını ödemeye devam ederler, ancak, sınav hakkı dışındaki diğer öğrencilik haklarından yararlanamazlar. Açık öğretim öğrencileri, öğrencilik haklarından yararlanmamak kaydı ile bu sürelerle kısıtlı değildir."
K
15 yıl
SAMSUNG I550W FULL İNCELEME (İnceleme,Gizli kodlar,Hack Yöntemleri)
Kendi deneyimlerimden telefon hakkında incelemelerimi sizinle paylaşıcağım. Bu incelemeleri telefonu almadan once almak isteyenlerin sik sorduğu sorulara göre gore yaptım


KUTU İÇERİĞİ:


* Orjinal Samsung Şarj aleti.
* Orjinal Samsung Mikrofonlu kulaklık.Şarj Soketinden girenden. 3.5 jack kulaklık değil.
* Kolay kullanım kılavuzu.
* 1 GB Sandisk Micro SD kart vede çeviricisi.
* Samsung Pc suit CDsi
* Route 66 GPS yazılım CDsi

*** Telefonun Tv çıkışı olmadığından. TV bağlantı kablosu kutudan çıkmıyor.
*** Kutu başarıya geldiği stickeri saglam değil ustune beyaz bir sticker yapiştirlmiş. Bunun nedeni Hediye gelen GPS Route 66 yazılımı SD karta yuklenmek için kutunun açılmış olması. Buda dogal bir şey.

BOYUTLAR: (YxGxD) 115 x 53 x 13,8 mm

** Boyu İPhone vede Nokia E50 boyunda. Eni İPhoneden 1 cm ufak Nokia E50 den 1 cm büyük. Kalınlıgı İPhone vede İPhone ile aynı,Nokia N95 ten ince.
** Boyu uzun olsada bukadar çok özelliğe göre ince vede eninede buyuk değil.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

PİLİN ŞARJININ DAYANMA SURESİ:


** Sürekli WiFi kullanılırsa: ................................. 2 Saat
** Sürekli Müzik dinlenirse: ................................ 5 Saat 30 dakika (Sürekli radyo dinlemede 5 saat 30 dakikadan çok)

** Ortalama Kullanimla (30-40 dakika WiFi,25-30 dakika konusma,45 dakika müzik dinleme) .............. 2 Gün
-----------------------------------------------------------------------------------------------
SES ÖZELLİKLERİ:


** Yüklü olan müzik çaları çok yuksek vede güzel ses veriyor. Tek eksiği ekolayzır ayarı yok.
** Konuşma esnasında hoparlorunden cıkan ses kalitesi son derece yeterli vede güzel.
** Handsfree hoparlor sesi telefon konusmasında son derece yeterli.
** Telefon çalınca en yuksekten 2 alçak bile ayarlı olsa duyuluyor. Zil sesi kullanılan parçaya gore değişiyor. Her parçanın ses yüksekliği farklı çıkıyor.
** Telefonla birlikte verilen kulaklıktan cıkan ses tatmin edici vede yuksek. Dışarıdan gelen seslerı duymayacak kadar yuksek.
** Yanında verilen kulaklık için söylediğim ses değerleri 3.5 jack kulaklıkla kullanımdada geçerli.

Müzik Playerinden Çıkan Sesin Test Videosu: YOUTUBE LİNKİ TIKLA
( Bilmeyenler için Youtube ye girebilmek içinwww.k-tunnel.com adresine girin sitedeki adres satırına yukarıda verdığim linki kopyalayıp yapıştırın)

Kutudan Çıkan Kulaklik Ses Degerleri:

< Resime gitmek için tıklayın >
-----------------------------------------------------------------------------------------------

ORTADAKI TRACKBALL KONTROL TUSU:


** Batsa degisik vede kullanmi zormus gibi gorunsede alisinca hic bir zorluk cekmeden rahatlikla kullaniyorsunuz. Internette sayfalarda gezerken biraz gezmesi zor oluyor ama bu zorluguda telefonu hekleyip tuslara farkli islev atayarak halledebiliyorsunuz.

** En buyuk kotulugu internete bagliken asagi dogru gitmek istediginizde surekli trackballu kaydirmka zorunda olmaniz cekili uttugunuzda asagi kaymamasi.

Menulerde dolasirken Trackball Kullanim Videosu: YOUTUBE VIDEO LINKI TIKLA

Internette dolasirken Trackball Kullanim Videosu: YOUTUBE VIDEO LINKI TIKLA

( Bilmeyenler için Youtube ye girebilmek içinwww.k-tunnel.com adresine girin sitedeki adres satırına yukarıda verdığim linki kopyalayıp yapıştırın)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
WiFi:

** Kolaylıkla baglanılıyor.

Puf Noktası 1: Menuden WiFi ağlarını aramayı (ayarlar/baglantı/Kablosuz ag dan)acın dakikada bir arayı secin sonra baglantı/baglantı yöneticisi/wlan agları) menusunden wlan agınızı secin daha sonra wifi aramayı kapatınç Boyle yaparsanız WiFi kullanırken daha az şarj gider.

Puf Noktası 2: Yukarida anlattigimida yapsaniz WiFi hala iletisim halinde kaliyor. Biraz daha az sarj harcmasini saglamak icin anlaticaklarimi yapmaniz yeterli.

wireless modulunu kapatamadigimiz icin su sekilde guc tasarrufu moduna gecebiliriz:

menu > ayarlar > baglanti > kablosuz lan > secenekler > gelismis ayarlar

altinda bulunan Tx guc seviyesini: 4mw ve guc tasarrufu modunu etkin yaptigimiz taktirde, wireless modulu daha az guc tuketecektir.

Eger baglanmak istediginiz modem yakinlarinizdaysa (evinizde, isyerinizde) 4mw cikis gucu yeterlidir. Fakat daha uzun erisim menzili istiyorsaniz, wireless kullanacaginiz durumlarda cikis gucunu 10 veya 100mw'a alip isiniz bittiginde yeniden 4mw'a gecebilirsiniz. Bu sekilde telefon 4gundur beklemekte. bilginize.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
KAMERA:


** 3 MP Flashlı Kamerası var.
** Çok kalıteli resim beklemeyin ama ortanın üstünde bir kalitesi var. Tatmin edici.

Kamera İle Çekilmiş 2 Test Videosu:

http://www.r apidshare.com/files/172967270/07122008.mp4
http://www.r apidshare.com/files/172968320/26102008_002.mp4

Kamera İle Çekilmiş Test Fotografları:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

SIFIR IŞIKTA FLAŞ ETKİ MESAFESİ

< Resime gitmek için tıklayın >

SIFIR IŞIK MAKRO

< Resime gitmek için tıklayın >

GUNEŞLİ DIŞ MEKAN

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

KAPALI MEKAN ÇEKİMLERİ

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

-----------------------------------------------------------------------------------------------

SONUÇ:


ARTILAR: WiFi ile internete bedava bağlanmak.
GPS özelliğinin olması.
Ekranı internette dolaşmak vede GPS den yol bulmak için 6 cm lik LCD ekranıyla ideal.
Entegre 3.5 Jack(kulaklık) girişinin olması bir artı.

EKSİLER: Telefon pil şarj süresi ortalama kulanımda 2 gün az dayanıyor yani.
Track ball tusu internette dolaşmak için elverişli değil aşağı çektiğinde aşağıya doğru gitmiyor sürüklemen lazım.(Bu Eksi noktasını telafi etmek için Telefonu aşagıda anlatıcağım gibi hack edip Tuşlara özellik ekleyip işinizi kolaylaştırabilirsiniz)

SONUÇ: Eksileriyle artılarını yan yana koyarsak 10 üstünden 7 alır. Bu fiyata alınabilir bir telefon.
K
16 yıl
FOTOGRAF SITESI YAPACAM YARDIM LUTFEN
Fotograf sitesi yapmak istiyorum aynenwww.fotokritik.com da oldugu gibi.

www.denizalkim.com sitemin adresi coppermine dye bir hazir fotograf sitesi portali buldum fakat bunadan baska hazir fotograf sitesi potali varmidir. Birde coppermine e nereden tema bulabilirm. yardimci olursaniz sevinirm.
K
16 yıl
Western Dijital My Book World Edition Baglanti Sorunu
750 GB Western Dijital My Book Ediion Bir disk aldim. Masa ustu bilgisayarima diski yaninda verilen eternet kablosu araciligiyla abgladim sanki baska bilgisyara baglanirmiscasina gordu diski vede direk network baglantilarinin altindan diski gordum evde dosya dahi aktardim.

Ayni sekilde diski bu seferde laptop bilisayarima bagladim. AMD Atlon xp 2800 islemcili 728 MB Ramli usb 1.0 destegi var vede 10/100 eterneti var. Bu oellikteki laptobuma diek eternetten bagladigimda diski gormeyi gectim networkte ip bile alamadi.

Bu sorunun nedeni nedir vede nasil cozebilirim?
K
17 yıl
TV KARTI ONERISI
Laptopum oldugu icin USB den baglanan bir Tv karti almayi dusunuyorum.

Istedigim ozellikler:

1) Dijital yayinlari alabilicek(Yani canak antenle gelen yayinlari)

2) Analog yayinlari alabilicek (Yani cati anteni yada kablolu Tv ile gelen yayinlari)

3) Mpeg 4 Kayit yapabilicek.

Onerilerinizi bekliyorum. Avermedia disinda onerilerde bulunursaniz sevinirim
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.